Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

За първи път не откривам това което ми трябва като информация. Моля ако може някой да помогне.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
      За първи път не откривам това което ми трябва като информация. Моля ако може някой да помогне.
      Ако триколката ти е до 400кг, долните текстове от закона би трябвало да казват за каската:

Чл. 137е. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите и пътниците на мотоциклети и мотопеди използват защитни каски.

13. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) "Мотоциклет" е двуколесно пътно превозно средство с кош или без кош, което има двигател с работен обем над 50 cm3. Към мотоциклетите се приравняват и моторните превозни средства с три колела, чиято маса без товар не надвишава 400 kg, както и двуколесните пътни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 cm3 и чиято конструктивна максимална скорост надвишава 45 km/h.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        Ако триколката ти е до 400кг, долните текстове от закона би трябвало да казват за каската:

Чл. 137е. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите и пътниците на мотоциклети и мотопеди използват защитни каски.

13. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) "Мотоциклет" е двуколесно пътно превозно средство с кош или без кош, което има двигател с работен обем над 50 cm3. Към мотоциклетите се приравняват и моторните превозни средства с три колела, чиято маса без товар не надвишава 400 kg, както и двуколесните пътни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 cm3 и чиято конструктивна максимална скорост надвишава 45 km/h.
        565 килограма е траика, следователно според този текст не се приравнява с мотор и не изискват каска?

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Аз,ако бях толкова кадърен,да свърша тези работи-полицай ли щях да съм.Днес след като една група,нагли копелета ,ни направиха на "трътка"-тъй като нито може ме да ги набие ме,нито да ги арестува ме,нито да им напише ме някакъв акт,а те имат право да се държат нагло и нахално,колегата ми който е младо момче с 4г служба,вика,колега,почва да ми писва,за 610лв заплата,трябва да търпя всякакви идиоти,смятам да бягам.Е заради това няма ме нормална полиция,нито парите са пари,нито законите закони,и отам на работа идват хора които от тях не става нищо.Кой е малко по-свестен и буден бяга докато е време.Ако малко се оправят икономически нещата в държавата ще останат само хора пред пенсия,или такива ,които в цивилния живот,не става нищо от тях.
          Много си прав, колегата ти ще осъзнае нещата, дано е навреме. Аз се осъзнах и се разделихме със шибаната система на време
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
            565 килограма е траика, следователно според този текст не се приравнява с мотор и не изискват каска?
            Интересен казус. Дали ще има компетентен отговор?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X