Та историята е следната ... бях вчера вечерта по центъра на София и една приятелка ме помоли да я метна до Метрото. Оставих каската отзад на АТВ то и бавничко закретахме натам. И двамата без каски защото нямах втора.
Отсечката е от мавзолея до СУ. Карам си кротко и ме спира патрулка.
5то РУП. Идва и започва да се пули..." Ама ние за първи път спираме такова АТВ регистрирано!" Викам, това не е АТВ, а 4 колесно ПС кат L7e. А те ми к'во като е, що сте без каски? Ще пишем акт.
Отдалечи се единия и по GSM-а направи "консултация" с разбирач.
Викам - ей не се излагайте има си закон четете!
А те ми отговориха чисто полицейски - ние ти пишем АКТ, че си без каска, а ти като не си съгласен си обжалвай.
Ти (вика единия) покажи къде в закона пише, че може да си без каска... Аз недоумявам какво да кажа.
За 10 минути четене успя да намери член 137е от ЗДП. Писаха ми акт по този член "Чл. 137е. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите и пътниците на мотоциклети и
мотопеди използват защитни каски."
Отдолу написах във възражение - категорията на управляваното ПС е L7e и НЕ изисква каска. Това не е мотор или мотоциклет.
Днес внесох в КАТ и писмено възражение на АКТ-а.
Има ли някой от вас с писан акт за каска??
Отсечката е от мавзолея до СУ. Карам си кротко и ме спира патрулка.
5то РУП. Идва и започва да се пули..." Ама ние за първи път спираме такова АТВ регистрирано!" Викам, това не е АТВ, а 4 колесно ПС кат L7e. А те ми к'во като е, що сте без каски? Ще пишем акт.
Отдалечи се единия и по GSM-а направи "консултация" с разбирач.
Викам - ей не се излагайте има си закон четете!
А те ми отговориха чисто полицейски - ние ти пишем АКТ, че си без каска, а ти като не си съгласен си обжалвай.
Ти (вика единия) покажи къде в закона пише, че може да си без каска... Аз недоумявам какво да кажа.
За 10 минути четене успя да намери член 137е от ЗДП. Писаха ми акт по този член "Чл. 137е. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите и пътниците на мотоциклети и
мотопеди използват защитни каски."
Отдолу написах във възражение - категорията на управляваното ПС е L7e и НЕ изисква каска. Това не е мотор или мотоциклет.
Днес внесох в КАТ и писмено възражение на АКТ-а.
Има ли някой от вас с писан акт за каска??
Коментар