Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
    Трипер, това по моя въпрос ли беше?
    Че не схванах много много....
    И да и не.

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    Мерси,колега,тъкмо се чудех като ,спра АТВ-тата ,какво да ги правя.В бъдеще простите полицаи,ще намалят малко.
    Не спирам от много много време насам който има зор да гони, може да си един от малкото съвестни и коректни на пътя но докато 90 и кусур процента от колегите ти са само рекетьори с пагони си остават "такива милиционери" в моите очи. Оня ден се возя на колегата в Тойотата която е десняк, и изкача другаря от засада който вижда че говоря по телефона ама нямам геврек много избирателен поглед явно имаше, спуках се от смях а и той отнесе бая бъзик от колегата си, случки такива бол но един да ми покаже някога да са излезнали в пиков час да помогнат на трафика да се разреди??? Иначе моето мнение че за АТВ-тата в града не трябва да има прошка, просто не им е мястото там, а и АТВ-та понякога имат супер неадекватно поведение в/у асфалта и за да се подготви за целта обикновено финансовото изражение е все едно си купаваш още едно, това че има неква смешна хомологация като свирки, мигачлета и други пенизи турени му от производителя не го правят по безоопасно и сигурно.
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Попринцип не съм много компетентен по тия теми, но имам за 3 години стаж 3-4 акта, от които съм натрупал малко опит. Първия ми беше за без А-категория - абсолютно виновен макар, че полицая не се представи, беше без жилетка, шапка и т.н - 250 лева и 6 точки. Втория - предотстъпване на МПС на неправоспособен водач, който допуска ПТП с материални щети. Представете си ситуацията така, че аз си оставям мотора запален да загрее, и мой познат без резрешението ми решава да го врътне. Ето го и резултата 100 лева акт и 6 отнемане на 6 точки. Имам и за без фарове, посред лято в 5 следобяд, понеже било облачно и мрачно (май искаше да направи асоциация с намалена видимост г-н полицая, аз лично не го разбрах). Четвъртия ми акт е най-пресен от преди около 6 месеца. Паркирам си аз мотора пред един блок, качам се до 2-ри етаж за 2 минути (мотора стои запален) слизам долу и го виждам на земята. МПС-то което беше паркирано пред мен съответно също липсваше, но видях (за мое щастие, или по-точно нещастие) само марката, модела, цвета и последните 4 символа от регистрацията на джипа. При направеното от мен повикване на телефон 166, патрулката дойде след забележете 22 минути, а РПУ-то е на 5 минути път пеша. Описах им ситуацията, спогледаха се господата полицаи и единия измъмри - "Ам чи... то срещу неизвестен извършител, нимоим да напраим нищу, защо въобще си на извикал" ! Обясних им отново, това което знам за джипа, понеже в моя град има не повече от 10 и не беше проблем да се направи справка на кого е. Отговора беше още по-потресаващ - "И ся ти да ни си мислиш, чи ши тръгним да търсип ЖИПА бе пишлиме", последваха малко груби думи от моя страна, след което отново имаше изречение, но този път със закани за задържане в срок от 24 часа.

Ходих до РПУ-то, писах обясния в писмен вид, обяснявах отново всички факти които знаех и всичко си приключи, просто така - неизвестен извършител.
      В последствие просто се разбра, че този ЖИП е бил на техен колега, който същата вечер леко се е ожулил някаде при шофирането си назаден ход , понеже след седмица, отзад на брояната му стоеш още бялата боя от предния ми калник.

Та пост-а ми не беше много по-темата, по-скоро в подкрепа на колегата RUDECANCEL, който се пита дали да вярва в системата или не. Дано и други хора си вземат поука, че с тия бирници не се спори, защото винаги те са прави.

п.п. Скоро усещам, че отново ще се сблъскам с тях, защото имам нещо за регистрация което според тях неможе да се регистрира, а именно МОТОПЕД внесен от Италия. По техни думи се изисква някакво отчисление, което Италия не предоставя, понеже нищо, никога, никъде не е било зачислявано до 2007-ма година. Макар и с много усилия, пари и нерви аз се сдобих с такова отчисление, от човек живущ в Италия, та да ги видим сега какво биха казали умниците от КАТ.

Коментар

Мерси,колега,тъкмо се чудех като ,спра АТВ-тата ,какво да ги правя.В бъдеще простите полицаи,ще намалят малко.
        Абе знаеме че като спрете некой с нещо лъскаво го гледате като малко дете - Дедо Мраз, ама кажи ми като спреш каруца кво я правиш ?!

Тва гледал ли си го ?

Последно редактирано от Jam; 08-02-11, 19:12.

Коментар

Колега,поста го написах за да раздвижа,темата,знам какво да правя с АТВ-тата и с другите водачи но неми е това работата.Спирал съм много пъти и хора с лъскави коли,може и да съм ги гледал като дете Дядо Мраз,спирал съм и много пъти каруци и съм ходил в махалата с колегите,замеряли са ме много пъти с камъни там,но мие интересно,ако ти беше полицай какво щеше да правиш.Да ги изпозастреляш всички ,в каруцата,че не спират или ще сложиш колата пред коня да я помеля.Преди 6г колегата с когото служа и сега В.Славев,при преследване на едни цигани,които бяха извършили грабеж,единия се опита с нож да го наръга.При тая ситуация колегата го простреля,не можеш и да си представиш какво последва.6г.дела,тъкмо прекратят някое дело ,и някоя циганска фондация пак го поднови,на колегата му изпадаха зъбите и как не го хвана диабет въобще не знам.Знаеш,ли как се живее 6г,да чакаш да те приберат в затвора,за това че си вършил работата.Това правителство може и да е най-калпавото но когато дойдоха на власт,и отслабна влиянието на ДПС,най-после го решиха това дело без право на подновяване.Знам само че в България,всички ,разбирате,от полиция,политика и фудбол .С камерите до няколко години ,ще изчезне възможността да дадеш 20лв и да си решиш проблема,тогава по кого ще плюе ме?Ще ви дам един пример,жена ми тръгна до морето с мой познати,след 2-часа ми се обажда че са ги спрели след тунелите и колегите им взели 30лв,Питам я защо,а тя ми отговаря че карали с135а имало ограничение 80кмв ч.Абе аджаба като си толкова прав защо не оставихте да ви напишат,акт за превишена скорост от 55км,а се молихте и след това ми ревете по телефона,за нещо което нито съм извършил,нито познавам хората там.Но ни е по лесно да си намери ме друг за виновен.Както казва един мой приятел,-докато си намеря виновен рак ме хваща.Айде със здраве хора разни и най-различни,и полицаи и други.

Коментар

Трипер, твоето мнение за атв в града може да е такова, но не значи че е миродавно. Моето е едно от първите и от самото начло го карам с каска и съвсем разумно /в началото никой не знаеше какво да изисква за атв/ Със сигурност има такива дето дрифтят с коли и са много по-опасни от мен /ако аз съм такъв/ Това обаче зависи от съвестта на всеки, та няма как да се определи категорично. Но оценки мястото на атв-то не е в града е смешно. Имам дискови спирачки отпред и отзад, малко кубици и мощност, почти не се чува как бръмчи, гумите са ми за шосе и са в пъти по-добри от много на доста от колите около мен, всичко е технически изрядно - Замисли се колко от околните коли са такива. Впрочем не съм карал в града от около година, че и повече, но въпроса е принципен. Всичко зависи от самосъзнанието, а не от превозното средство на чиляка!
            Подкрепям Полицията по този начин - с превозните си средства съм изряден - граждански, винетки, пожарогасители, спазвам правилата, колани, паркиране, изпреварване, фарове и каквото още се сетите, НО когато мина покрай тях мога да ги гледам също толкова нагло, защото спазвам законите им. Ако всички правеха като мен щяха да си спестят много лоши думи за полицията!
            VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Преди година ходих до Хърватска естественно вечерта седнахме на маса с едни местни момчета и разговора тръгна горе-долу така:
              -Ти от къде си?
              -От България.
              -Не, не от кой град в България си?
              -От София.
              -А знам я София минавали сме покрай нея, там само циганки, полицаи, циганки и пак полицаи и те така и между тях много, много дупки, и всеки чека парИ.
              Не е виц, имаше и други хора от форума и голем срам ме хвана тогава.
              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

но мие интересно,ако ти беше полицай какво щеше да правиш.
                Щях да:
                1. разуча системата.
                2. да думна белия камион на БНБ де го пазат с двете C класи.
                3. да си изценирам смърта.
                Последно редактирано от Jam; 08-02-11, 22:31. Причина: БНБ.

Коментар

Тоя е май на БНБто белия .... Не го думкай, най-много Бойко да изскочи отвътре, пари нейма.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
                    Щях да:
                    1. разуча системата.
                    2. да думна белия камион на ДСК де го пазат с двете C класи.
                    3. да си изценирам смърта.
                    Аз,ако бях толкова кадърен,да свърша тези работи-полицай ли щях да съм.Днес след като една група,нагли копелета ,ни направиха на "трътка"-тъй като нито може ме да ги набие ме,нито да ги арестува ме,нито да им напише ме някакъв акт,а те имат право да се държат нагло и нахално,колегата ми който е младо момче с 4г служба,вика,колега,почва да ми писва,за 610лв заплата,трябва да търпя всякакви идиоти,смятам да бягам.Е заради това няма ме нормална полиция,нито парите са пари,нито законите закони,и отам на работа идват хора които от тях не става нищо.Кой е малко по-свестен и буден бяга докато е време.Ако малко се оправят икономически нещата в държавата ще останат само хора пред пенсия,или такива ,които в цивилния живот,не става нищо от тях.

Коментар

Правилно, да иде колегата ти като помощник-майстор в що годе приличен сервиз. Като помощник ще взима по-малко пари, ще го правят на " трътка " и приемчика, и майстора, а и клиентите докато /а и ако/ влезне в час, ако има контакт с тях Но пък може и човек да стане после, кой знае.

Коментар

А и на още много места може да отиде като размисли човек, за по-малко пари, където ще го правят на "трътка".

Коментар

Предполагам че е така,но винаги мислиш че там където не си е по-хубаво.

Коментар

Колега,поста го написах за да раздвижа,темата,знам какво да правя с АТВ-тата и с другите водачи но неми е това работата.Спирал съм много пъти и хора с лъскави коли,може и да съм ги гледал като дете Дядо Мраз,спирал съм и много пъти каруци и съм ходил в махалата с колегите,замеряли са ме много пъти с камъни там,но мие интересно,ако ти беше полицай какво щеше да правиш.Да ги изпозастреляш всички ,в каруцата,че не спират или ще сложиш колата пред коня да я помеля.Преди 6г колегата с когото служа и сега В.Славев,при преследване на едни цигани,които бяха извършили грабеж,единия се опита с нож да го наръга.При тая ситуация колегата го простреля,не можеш и да си представиш какво последва.6г.дела,тъкмо прекратят някое дело ,и някоя циганска фондация пак го поднови,на колегата му изпадаха зъбите и как не го хвана диабет въобще не знам.Знаеш,ли как се живее 6г,да чакаш да те приберат в затвора,за това че си вършил работата.Това правителство може и да е най-калпавото но когато дойдоха на власт,и отслабна влиянието на ДПС,най-после го решиха това дело без право на подновяване.Знам само че в България,всички ,разбирате,от полиция,политика и фудбол .С камерите до няколко години ,ще изчезне възможността да дадеш 20лв и да си решиш проблема,тогава по кого ще плюе ме?Ще ви дам един пример,жена ми тръгна до морето с мой познати,след 2-часа ми се обажда че са ги спрели след тунелите и колегите им взели 30лв,Питам я защо,а тя ми отговаря че карали с135а имало ограничение 80кмв ч.Абе аджаба като си толкова прав защо не оставихте да ви напишат,акт за превишена скорост от 55км,а се молихте и след това ми ревете по телефона,за нещо което нито съм извършил,нито познавам хората там.Но ни е по лесно да си намери ме друг за виновен.Както казва един мой приятел,-докато си намеря виновен рак ме хваща.Айде със здраве хора разни и най-различни,и полицаи и други.
                            Кoлега сигурен съм,че си добър човек и винаги си толерирал нашите грешки на пътя,иначе нямаше да си в този форум.
                            Не приемай нападките лично те са за "куките",а ти си човек.
                            ПАВКО
                            0888802068

Коментар

Здравейте ,понеже аз сам регистрирал доста can-am-и мога да Ви кажа че каска не се иска но заядат ли се могат и резервна гума да ти искат.Такива са изискванята за четириколесно превозно средство тип L7e за Европа и затова е и "ограничителят" на 14 kw.Оспех с обжалването !
                              Последно редактирано от Краси Грудев; 16-02-12, 22:52. Причина: Правописни грешки
                              Йордан Ризов-Митсубиши Паджеро 3,0V6
                              LZ1YVR//0887586364-Винаги на линия!
                              Rh:0-

Коментар

Първоначално публикуван от kokonai Преглед на мнение
                                Не мисля колега Goblin...
                                Ако внимателно зачетем ДИРЕКТИВА 2006/126/ЕО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...06L0126:BG:PDF от 20 декември 2006 година относно свидетелства за управление на превозни средства ще видим на стр. 219 (иначе 4), определението за мотоциклет според EU:
                                „мотоциклет“ означава двуколесно превозно средство с кош или без кош, както е определено в член 1, параграф 2, буква б) от Директива 2002/24/ЕО"
                                Тук се вижда и, че четириколесно ПС не е в категорията мотоциклет и се управлява с категирия B1
                                „а) Категория В1:
                                — четириколесни превозни средства, както са определени в член 1, параграф 3, буква б) от Директива 2002/24/ЕО.“

Нека погледнем какво пише и в цитираната директива 2002/24/ЕО параграф 3 буква б http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...02L0024:BG:PDF
                                страница 247 (иначе 3-та)
                                „четириколки, без тези, които се имат предвид в точка а), с маса в ненатоварено положение равна или по-малка от 400 kg (категория L7e) (550 kg за превозните средства, предназначени за транспорт на стоки), в която маса не се включва масата на акумулаторите за електрическите превозни средства и които имат максимална нетна мощност на двигателя, ненадхвърляща 15 kW. Тези превозни средства се считат за триколесни с двигател и отговарят на техническите изисквания, които се прилагат къМ триколките с двигател от категория L5e, освен ако не е предвидено друго в някоя от специалните разпоредби.“

в ППЗДП пише "Чл. 189. Водачите на мотоциклети и на мотопеди при движение са длъжни да поставят на главата си защитна каска, отговаряща на съответните изисквания."
                                Да речем, че това дори буквално прочетено са подкатегории от L1 до L4.
                                L5 (кара се с кат. А) вероятно минава все пак за мотоциклет и е редно да се носи каска.
                                Но L6 и L7 твърдо са приравнени на лека кола, карат се кат B1 (всеки който има B, все едно има и B1) и никой не може да изисква каска за тях.

Имам времето и парите да ги съдя до дупка. И ще го направя. Разбира се ще ви държа в течение.

Колега Goblin, ето това наистина изчерпва въпроса с каската, но моля който има становище и по другите поставени въпроси (винетка, пожарогасител и т.н.) да изкаже мнение. Важно е!
                                Мен ме интересува превозно средство категория L5e, с каска ли се управлява или без? Четох зверих се и така и не разбрах. Да питам в кат май много смисъл няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X