Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

Здравейте. Преди два дни ми бе съставен акт за неправилно паркиране, като полицаят, който ми го състави се държа изключително арогантно и надменно. За да не описвам цялата ситуация отново, прикачвам възражението, което съм изпратил до началника на съответното РПУ. Не ми е за глобата. Ако бяха ми писали фиш, можеше и да го преглътна, но фактът, че ми написа акт, и че полицаят се радваше като бебе на цицка...Това вече ми дойде повече.

П.П. Ако актът доведе до издаване на НП, каквото и да ми струва, ще се съдя с тях до дупка.
    Прикачени файлове
    Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
    B (Rh +)

Коментар

..като чета мненията и не можах да се въздържа..
      проблема като гледам повечето мнения а и аз съм на същото е..че много голяма част от т нар "служители" не разбират значението на думата -СЛУЖА..т.е. те са хора чиято работа е да служат на останалите и на обществото като цяло..
      доста често въпросните субекти по мои наблюдения се изживяват по скоро като някакви ФЕОДАЛИ и такива на които останалите трябва да служат услужват и прочее при това са напълно убедени че имат много повече права и много по малко задължения от околните.и че каквото и да направят ще им се размине.

..няма да си забравя като студент имах колега македонец по произход но живееше и беше жител на канада..той ми сподели веднъж..при нас казва..полицаят се държи все едно ти е приятел..можеш да идеш при него и да му кажеш какъв проблем имаш ..веднага ще гледа как да ти помогне..тук при вас вика..се държат все едно са царе..
      Последно редактирано от mitkov; 23-09-10, 15:05.

Коментар

Като спомена "служа", два пъти ми се е налагало да питам полицаи да ме упътят до улица Х.
        Единият път беше в София, а другият в средно голямо немско градче.
        В първия случай полицаят ме изгледа странно, вдигна рамене и отсече "Че аз откъде да знам".
        Във втория, дори не ми се наложи да търся някой да ме упъти. Явно съм изглеждал доста странно, стоейки и почесвайки се по средата на улицата, защото отнякъде се появи полицай и ме попита може ли да ми помогне с нещо. Обясних му, че търся хотел Х на улица У и човекът си ме заведе до последната пряка, от където вече се виждаше хотела.
        Иди после уважавай "родната полиция"...

П.П. Примери като горния мога да редя до сутринта.
        Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
        B (Rh +)

Коментар

Дали знае някой за АТВ регистрирано като четириколесно МПС 1+1 от каква възраст може да е втория човек?
          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Никъде не се забранява или ограничава възрастта на втория. Същото е и при мотор.
            Q7 S-line- 279 hp, 600Nm Steinbauer P-Box
            ATV Can-Am Outlander 800 EFI MAX XT - /Precision Damper/DuroRoad Wheels&RIMs/HFM Performance + HMF Optimizer/K&N Air/
            Suzuki GSR600A

Коментар

Хайде още един такъв въпрос: може ли да се заядат ако си караш атв-то прав?

Коментар

Moже що да не може като са построили караулки и районни управления на всеки баир. Хубаво че са ни прости милиционерите защото аз ако съм такъв те спирам и ти вземам талона за техн. преглед защото ми се струва че много шум вдига генерацията и полицая не трябва да ти го доказва а ти като минеш техн. преглед отново и какво правиме като няма методика за АТВ, освем по втория начин за което някой пункт може да изгори с разрешителното за това ако реши някой да се заяде повторно. Нормално е да се свери първа регистрация по талон и кога след това е минало преглед(ако е след една година) и тогава такъв акт могат да ти отпукат за нередовни документи че ти е бедна фантазията.
                Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Мерси,колега,тъкмо се чудех като ,спра АТВ-тата ,какво да ги правя.В бъдеще простите полицаи,ще намалят малко.

Коментар

Трипер, това по моя въпрос ли беше?
                    Че не схванах много много....

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                      ... Хубаво че са ни прости милиционерите защото ...
                      Пацо вожда пише за милиционерите...

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Мерси,колега,тъкмо се чудех като ,спра АТВ-тата ,какво да ги правя.В бъдеще простите полицаи,ще намалят малко.
                      А колегата нещо се засяга на полицаи... чудна работа, защо все така родната полиция все си търси задявка, защо ли?!?

И положителното в този казус е, че родната полиция чете този форум и поумнява... Не съм написал, че полицаите са прости, нали?

П. П. Уважавам професиите на всички свързани с опазване на реда и сигурността на гражданите, разбирам отговорностите им, наясно съм с рисковете, които поемат ежеминутно, но не съм съгласен с поведението на някои индивиди, които се държат така все едно че са взели "на акорд" пътя.
                      Нищо лично и към колегата Вардаров и ако се чувства засегнат-моля за Неговото извинение.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз вярно не съм поглеждал, ама стикер за преглед нямам. Трябва ли да минава? Моторите как са?
                        Нали е с хомологация на рамата има пластинка с децибелите - струва ми се, че трябва да измери с техническо средство....
                        Колега Вардаров, има ли причина да се санкционира който кара прав, а не седнал?
                        Спора за полицаите е безсмислен - спазвайте правилата и си нямайте разправий. Аз поне така правя / затова и питам/
                        Последно редактирано от kekek; 08-02-11, 11:30. Причина: допълнение

Коментар

Доколкото нямаш колани на машината, които не си закопчал за да караш прав, не би трябвало да има проблем, ако си с каска. Ама само разсъдавам , не знам със сигурност.
                          Хомологация и технически преглед са две различни неща, първото го прави заводът производител и е за повече от една година обикновено, второто си го правиш ти в специализиран пункт и зависи от закона в съответната държава.
                          Последно редактирано от maystor; 08-02-11, 11:43.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

АТВ и Мотоциклет трябва ли да минават преглед?
                            Щом производителя е съобразил нормите и по атв-то генерацията е изправна?
                            Ако караш мотор прав могат ли да те санкционират?

Коментар

Няма /по спомен/ текст забраняващ карането в изправено положение на каквото и да било МПС. Прегледа - АТВтата са регистрани като трактори и какво ли не - та всяко с неговия си режим. За мотоциклетите прегледа е веднъж на две години. Тракторите - не знам. Ама те нямат право да се движат по републиканска пътна мрежа - следователно няма как да те хванат- следователно преглед за кво ти е? :-)
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от b_petkov Преглед на мнение
                                Здравейте. Преди два дни ми бе съставен акт за неправилно паркиране, като полицаят, който ми го състави се държа изключително арогантно и надменно. За да не описвам цялата ситуация отново, прикачвам възражението, което съм изпратил до началника на съответното РПУ. Не ми е за глобата. Ако бяха ми писали фиш, можеше и да го преглътна, но фактът, че ми написа акт, и че полицаят се радваше като бебе на цицка...Това вече ми дойде повече.

П.П. Ако актът доведе до издаване на НП, каквото и да ми струва, ще се съдя с тях до дупка.
                                Колега , аз преди време имах акт съставен , за каране на МПС без номер . Предния номер ми паднал в движени. Аз няма как да знам това . Полицаите доста арогантно ми пишат акт , крещят ми : " ти що караш без номер БЕ.." , не викат никой от тримата возещи се за подпис, като свидетели, адреса е объркан, съвсем друга улица е цитирана в акта, даже членът беше объркан.
                                Резултата 4 месеца без книжка и 200 лева глоба.
                                Моят отговор- съд около 2 години , 500 лева за адвокат.
                                Резултата - 1 месец без книжка и 50 лева глоба.
                                Според съдията аз съм нямал как да избегна нарушението и не съм застрашил други водачи, ама все пак съм бил в нарушение и затова ми отреждал най малкото наказание.
                                Как да вярвам в системата тогава?
                                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X