Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Написаха ми акт за неносене на предпазна каска

Първоначално публикуван от kokonai Преглед на мнение
    Акта падна в КАТ след 2 месеца чакане. Не се стигна до съд.
    Сега се залавям да пиша жалба за некомпетентност на патрула.
    Акта е констативен протокол, а дали си в нарушение решават в отдел "Наказателни постановления" в КАТ, където са преценили, че не си, така, че не виждам основание за жалба.

P.S. Съдейки по подписа ти, много е възможно да си Ники от "NEGS", и ако е така, много често те виждам да си караш ATV-то без каска, което освен, че не е здравословно за теб, дава и лош пример.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Много често не е, но съм този Ники.
      Отидох в КАТ и на гише ми казаха - по двата акта (втория е от същия патрул при същата проверка за неносене на полица ГО при положение, че я държаха в ръцете си за което писах възражения и на акта и после) нямате наказателни постановления. За съжаление все още това не било подписано от някой "горе" и затова трябва пак да ходя за талона. Предполагам тогава ще ми дадат и някакъв документ. Не знам.
      За втория акт тук не съм писал защото си бе чисто заяждане от тяхна страна и не касае спецификата на казуса.
      Жалбата е за некомпетентност на полицаите. Защото не познавайки законите пишат актове с което ни губят времето, нервите и парите.
      Q7 S-line- 279 hp, 600Nm Steinbauer P-Box
      ATV Can-Am Outlander 800 EFI MAX XT - /Precision Damper/DuroRoad Wheels&RIMs/HFM Performance + HMF Optimizer/K&N Air/
      Suzuki GSR600A

Коментар

Първоначално публикуван от kokonai Преглед на мнение
        Аз без каска не излизам, но за 300 метра каране тип "мравка" и без наличие на втора каска, бе солидарно спрямо девойката зад мен да сме и двамата без каски. За справка карам с Араи и с протектори Аcerbis дори от нас до офиса.
        Въпроса е принципен и точно неправомерното вменяване на отговорност ме озадачава.
        Нали разбирате, че утре ще искат - колан, пожарогасител, триъгълник, жилетка и т.н. макар, че в закона не пише за това.
        В такава ситуация, в която си изпаднал ти правилната постъпка е, вместо и 2мата да сте без каски може поне да я дадеш на дамата.... Няма логика да си седи и никой да не я ползва. И голяма работа 1 акт, това че го няма в закона не значи че не е редно да носиш каската, не е като да си в купе или с колан и да има еър бег или екстри.. Ще прощаваш ма са си в правото, сега като го няма в закона го обжалвай и няма да ти го считат, но тези които са го писали на място поне са свършили някаква работа.

Коментар

Първоначално публикуван от kwostah Преглед на мнение
          ...Ще прощаваш ма са си в правото, сега като го няма в закона го обжалвай и няма да ти го считат, но тези които са го писали на място поне са свършили някаква работа.
          КОЕ НЕ РАЗБРА?! Изписах маса постове за да ви покажа точно какъв е закона и къде пише кое как е.
          И кой е в правото си да не спазва закона??? Ако ти хареса полицейски произвол - ОК.
          Днес бях в 5-то...на входа има огромна табела - НЕВИНЕН, до доказване на противното!
          Викаш ням грижи ...лепват ти акта и какво като има закон. Те са над него нали. Ми по тази логика могат всеки ден да ти пишат актове, че си с колан, че не говориш по телефона, че не караш пил, че не правиш ПТП. После като докажеш, че нямаш сестра...и падат актовете... К'во толкова.

"Нали разбирате, че утре ще искат - колан, пожарогасител, триъгълник, жилетка и т.н. макар, че в закона не пише за това."
          Само за това си прав. Колегата Noos поправи невежеството ми с факти. Трябва да ги има. Задължително. И вече са там в АТВ-то (без колана ).

PS. колега kwostah, каска XL на глава S освен за красота (а тя си е красива и без ARAI) става ли за друго?
          Последно редактирано от kokonai; 31-08-10, 17:44.
          ATV Can-Am Outlander 800 EFI MAX XT - /Precision Damper/DuroRoad Wheels&RIMs/HFM Performance + HMF Optimizer/K&N Air/
          Suzuki GSR600A

Коментар

Уважавам че се бориш за правата си, наистина малко хора биха го направили, по-скоро биха приели факта, че имат акт и да го платят просто и да се приключи. Но не смятам че е редно да се сърдиш на полицаите, че въпреки че не са сигурни дали са в правото си все пак са ти писали акт, защото в крайна сметка той е отпаднал нали така? Обжалването става после, а не на място, постави се в тяхна ситуация, разбираемо е "да си свършат работата" пък ти после да си оправиш нещата след като се доуточнят в отдел Наказателни постановления, както е и станало. Не се заяждам, просто изказвам мнение

Коментар

Но не смятам че е редно да се сърдиш на полицаите, че въпреки че не са сигурни дали са в правото си все пак са ти писали акт, защото в крайна сметка той е отпаднал нали така? Обжалването става после, а не на място, постави се в тяхна ситуация, разбираемо е "да си свършат работата" пък ти после да си оправиш нещата след като се доуточнят в отдел Наказателни постановления, както е и станало. Не се заяждам, просто изказвам мнение
              ДЛЪЖНИ са за 2 неща: да знаят закона.. и да имат точно ресто.

Аз пъ ше ти кажа, като не си сигурен, не го пиши скапания акт.

Просто изказвам мнение.

Коментар

БРАВО, трябва да си търсим правата, иначе някои власт имащи ще ни тъпчат постоянно.

Коментар

Но не смятам че е редно да се сърдиш на полицаите, че въпреки че не са сигурни дали са в правото си все пак са ти писали акт, защото в крайна сметка той е отпаднал нали така? Обжалването става после, а не на място, постави се в тяхна ситуация, разбираемо е "да си свършат работата" пък ти после да си оправиш нещата след като се доуточнят в отдел Наказателни постановления, както е и станало.
                  А така де ама аз пък сега се сърдя на въпросните полицай и техни началници защо са допуснати на работа като не познават закона,за спазването на който трябва да следят.Какво значи да не са сигурни-ако не са сигурни в паметта си във всяка патрулка трябва да има закона и правилника за прилагането му,не е срамно да прочетат.
                  Евала на човека,че защитава правото си,но повечето биха чинно си платили "защото срещу държавата и полицията трябва да се свежда глава" -широко разпространено мнение все още сред народа български.То хубаво,че актовете са паднали,а нервите и загубеното време кой ще плати? И добре че не са го и пребили като е почнал да се разправя с тях,че като гледам един представител на КАТ София (участник във форума) кви заплахи хвърля,да му се разтреперат на човек гащите.

Коментар

Прочитайки темата искам да добавя, че законите не са направени за наизустяване, а за четене!Затова е правилно при такава ситуация, просто да се знае, кой закон, къде да се овори и какво да се прочете
                    SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Но не смятам че е редно да се сърдиш на полицаите, че въпреки че не са сигурни дали са в правото си все пак са ти писали акт, защото в крайна сметка той е отпаднал нали така? Обжалването става после, а не на място, постави се в тяхна ситуация, разбираемо е "да си свършат работата" пък ти после да си оправиш нещата след като се доуточнят в отдел Наказателни постановления, както е и станало. Не се заяждам, просто изказвам мнение
                      Много правилно го каза, "да си вършат работата" (в кавички). Би ли обяснил, каква работа си вършат, вместо докато пишат БЕЗСМИСЛЕНИЯ акт, да предотвратят в съседната улица обир на магазинче или бой над някои, те пишат или искат 20 лева да ходат да се нагрухат как си трябва и на всичкото отгоре ти развалят настроението, налага се да ходиш по институции и да се разправяш заради тяхната НЕКОМПЕТЕНТНОСТ и това трябва да се нарича полицай. Еми ако на тебе са ти помагали и не са ти правили мизерии, защото излизаш като абсолютен техен защитник в момента, нека продължиш да попадаш все на свестни униформени, че найстина не ти пожелавам, да се сблъскваш с подобни "псевдота" завършили едвам 12 клас и облекли униформата и помислили се за недосегаеми не само от цивилните ами и от закона!!!
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

аз съм също на мнение, че човек трябва да си търси правата и аз също бих обжалвал.. даже защо да няма и компенсация от страна на КАТ за това, че са те разкарвали по задръствания, чакал си опашки при тях, губил си време и т.н. и накрая те признават грешката си. когато някой работи дадена работа, другите очакват от него да я върши както трябва и да знае какво прави, а още повече, когато е представител на институция като МВР.. та нали полицията ни била супер за мен проблема, че не си карал с каска е по-скоро в примера, който даваш на деца, които виждат това...те не знаят законите, за тях ти си човек, който кара без каска и може би си по-готин така..особено с жената зад теб..иначе живота си е ваш, ако го рискувате по някакъв начин отговорността е ваша, но примера, който давате е кофти. инак поздрави за борбата с несправедливостта!

Коментар

Първоначално публикуван от gulag Преглед на мнение
                          аз съм също на мнение, че човек трябва да си търси правата и аз също бих обжалвал.. даже защо да няма и компенсация от страна на КАТ за това, че са те разкарвали по задръствания, чакал си опашки при тях, губил си време и т.н. и накрая те признават грешката си. когато някой работи дадена работа, другите очакват от него да я върши както трябва и да знае какво прави, а още повече, когато е представител на институция като МВР.. та нали полицията ни била супер за мен проблема, че не си карал с каска е по-скоро в примера, който даваш на деца, които виждат това...те не знаят законите, за тях ти си човек, който кара без каска и може би си по-готин така..особено с жената зад теб..иначе живота си е ваш, ако го рискувате по някакъв начин отговорността е ваша, но примера, който давате е кофти. инак поздрави за борбата с несправедливостта!
                          +1.Наистина правилно мнение!

Коментар

Аз смятам, че задължението за колани и каски е сложено в закона за да има защо да се събират пари.
                            Който има акъл, се нуждае от глава и сам си слага каска. Примери в гората много.
                            Който няма акъл, не се нуждае от глава. За какво му е каска?
                            Не могат да ме убедят, че околните са в по-голяма безопастност когато съм с колан...или съм се омотал в него и се опитвам да го оправя.
                            Във всички спортни коли има колани и те се ползват.
                            Само не разбирам защо 'задължително', като главата си е моя.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Аз смятам, че задължението за колани и каски е сложено в закона за да има защо да се събират пари.
                              Който има акъл, се нуждае от глава и сам си слага каска. Примери в гората много.
                              Който няма акъл, не се нуждае от глава. За какво му е каска?
                              Не могат да ме убедят, че околните са в по-голяма безопастност когато съм с колан...или съм се омотал в него и се опитвам да го оправя.
                              Във всички спортни коли има колани и те се ползват.
                              Само не разбирам защо 'задължително', като главата си е моя.
                              И аз така мисля, но по темата си е спам. Закона е написан така, че водача е винаги "виновен" и това е умишлено законоположение. Полицаите са захранени от тази "даденост" и винаги се опитват да изкарат водача виновен, вместо да помагат за движението и безопасността по пътя, те умишлено пречат /мога да дам примери/, за да имат "бизнес". Винаги се надяват, че водача ще замоли "да се разберем по някакъв начин", като заплашват с някакви космически санкции и лишаване от правоуправление с години.
                              Ако някои пътни полицаи правят изключение, то това е само за да потвърди общото правило. Не ги обвинявам тях, просто системата е така устроена и те идеално са се вписали в нея.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Който трябва ми поднесе извинение и обеща да се обръща повече внимание на подготовката на подчинените му с цел минимизирането на такива случаи в бъдеще. Радвам се, че в едно столично районно има вече инструктирани за правата ни служители на закона.
                                Надявам се това да помогне и на вас в подобни абсурдни ситуации.
                                Благодаря за мненията и съветите по темата.
                                Търсете си правата когато смятате, че сте прави и споделяте, за да намерим истината в спора.
                                Нали мъдрите се учат от чуждите грешки
                                Suzuki GSR600A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X