Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не съм ловец.Как да се защитя в гората?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• arni68
    отговори
    От: Не съм ловец.Как да се защитя в гората?

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
    Обидих ли някого или оспамих толкова темата като цитирах две български народни поговорки, та заслужих метла
    Май проблема на всеки неловец в гората е не да срещне мечка, а да срещне ЛОВЕЦ - получава....сърбеж по задните части
    Ами аз в отговор на тъп виц зададох проЗ въпроЗ,ама ми изтриха поста.Иначе се радвам,че има толкова много хора които са на ти с мечките.

Остави коментар:

• Тихомир
    отговори

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
    Обидих ли някого или оспамих толкова темата като цитирах две български народни поговорки, та заслужих метла
    Май проблема на всеки неловец в гората е не да срещне мечка, а да срещне ЛОВЕЦ - получава....сърбеж по задните части
    Тц, тц, тц, големи бабаити тез ловци! Ще ме умориш от смях.

Остави коментар:

• Жоро Йорданов
    отговори

Остави коментар:

• Дочев
    отговори

Най добре да викаме "пази Боже", а другото е вятър и прах в очите.

Остави коментар:

• snowblind
    отговори

Повечето инциденти, станли с мечки са след произведен изстрел по животното.
    Горещо съветвам да не се стреля. Това просто трябва да е най- краина мярка.
    Животното дори да се изправи на крака и да изреве не значи, че ще ви нападне. Така иска да предопреди и да изплаши врага си.
    Животното без да е провокиранно или с цел да защити малките си, няма за цел да те "изяде" ей така !

Остави коментар:

• davc
    отговори

Прочетете по няколко пъти писаното от Румен Николов - конкретно за думите на бабата! Също така и това от bgbul!
    Инфантилните "градски горачи" и "сървайвалисти" ги оставете, журналистическите блясъци - хептен...

п п Пък за вицове си има нарочна/и тема.

Остави коментар:

• bgbul
    отговори

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов
    Има една приказка която се използва като видиш уплашен човек - "Да не те е гонил смок!" Представям си какво ще да е ако те е гонила мечка. Добре, че не е! Иначе мирише отвратително ако изреве срещу тебе от метър.....
    Срещали сме многократно мечки. Всяка година. Дори, ако са оцелели от бракониери ги виждаме и с малките.
    Но винаги те са предпазливи и се отдалечават от нас. За сега нито една агресивна не видяхме.
    Да речем от 15 срещи нито една........
    Едната доста близка (около 2-3 м от жената в гъсталак от млади борчета..... събуди я и мечката " мърморейки си колко и се спи"
    се отдалечи без да бяга). Кротко, спокойно ....... та защо да ги мразим, защо да се страхуваме?
    Въпреки това........
    Дано не срещаме очи в очи......ядосана от друг мечка.

Остави коментар:

• bgbul
    отговори

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
    В началото на лятото по време на родопи 2011 на мръкване минахме през село Острица.Поразговорихме се с дядовците и стана дума за мечки.Щото ние вече имахме близка среща.Та старците казаха че два дни преди да минем хванали мече,а на заранта на нашето минаване го пуснали защото мечката се нанесла в селото и постоянно го викала,а то отговаряло.Отплеснах се .Забавихме се защото чакахме бабата чийто ред беше днес да пасе кравите да се прибере,защото по същия път беше и нашето трасе.И на въпроса ни ,когато се прибра//бабо ,абе тебе не те ли е страх от мечката,отговора беше фрапиращ за нас,-//деца защо да ме е страх,нали си носим пръчка//???.Май наистина повечето неща са във собственото ни въображение,подхранено от журналистическото ,такова.
    Така си е .... докато не се срещнеш очи в очи с нея.
    После започваш много да знаеш за такава среща........ но да не искаш втора среща.

Остави коментар:

• Румен Николов-sineto
    отговори

В началото на лятото по време на родопи 2011 на мръкване минахме през село Острица.Поразговорихме се с дядовците и стана дума за мечки.Щото ние вече имахме близка среща.Та старците казаха че два дни преди да минем хванали мече,а на заранта на нашето минаване го пуснали защото мечката се нанесла в селото и постоянно го викала,а то отговаряло.Отплеснах се .Забавихме се защото чакахме бабата чийто ред беше днес да пасе кравите да се прибере,защото по същия път беше и нашето трасе.И на въпроса ни ,когато се прибра//бабо ,абе тебе не те ли е страх от мечката,отговора беше фрапиращ за нас,-//деца защо да ме е страх,нали си носим пръчка//???.Май наистина повечето неща са във собственото ни въображение,подхранено от журналистическото ,такова.

Остави коментар:

• derhunter
    отговори

Първоначално публикуван от Чавдар (V93)

Знаеш ли дали без да искаш няма да се окажеш на негово място ...
    Да бе да! Ще тръгна аз след дивото животно да му оправям постелята в бърлогата. Може да съм леко луд ама чак пък безакълен....
    Последно редактирано от derhunter; 16-10-11, 19:56. Причина: oпр. на цитат

Остави коментар:

• Чавдар (V93)
    отговори

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    ... Обаче само една да е будна ...
    Ами тя е искала да си легне да спи ...

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Е Чавдаре ти си дал егати и примера. Трябваше този в гзъ да се навре на мечока и да се надява да му се размине. ...
    Знаеш ли дали без да искаш няма да се окажеш на негово място ...

Остави коментар:

• derhunter
    отговори

Е Чавдаре ти си дал егати и примера. Трябваше този в гзъ да се навре на мечока и да се надява да му се размине.
    В интерес на истината напоследък доста мечки пропускат зимният сън. Дали от това че доста хора се навъртат в местообитанията им, или наличието на лесо и обилно изхранване в близост до населени места? Бъдещите майки задължително се скатават в хралупи. А е и вярно че тези които не са натрупали достатъчно за зимата продължават да се хранят и не лягат.

Остави коментар:

• bgbul
    отговори

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Аз не бих бил толкова сигурен ...
    Прав си. Просто естественото поведение е едно, изключенията са друго.
    Винаги има изключения и 99% от тях се описват.
    Никой не описва колко много мечки влизат в летаргичен сън за 6 месеца. Обаче само една да е будна (или не е събрала тлъстини, или някой я е събудил с нахалното си човешко поведение или няма студове ) и ВСИЧКИ започват да пишат за нея (изключението).
    И точно такова е поведението на журналистите - да търсят сензацията. И винаги ще я намерят.
    Зимата е вероятно да видите мечката в пещерите, а не в гората. Сега е началото на зимата ....
    Но ти си оставаш ПРАВ !

Остави коментар:

• Чавдар (V93)
    отговори

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    ... По темата - мечките им е време да заспиват зимен сън. Само слабите, които не са си набавили мазнини още будуват. Обикновено преди летаргията стават апатични и лениви, флегматични.
    Смятам, че срещата с тях по това време е безобидна. (мое мнение) ...
    Аз не бих бил толкова сигурен ...

26 декабря 2003 года, погиб всемирно известный фотограф-анималист Виталий Николаенко.
    ...
    Николаенко следовал за медведем на лыжах, надеясь сделать снимок, которого еще не делал никто — медведь готовит берлогу и ложится в неё. Идя по следам, Николаенко пришёл к зарослям ольхового стланика, в которых скрылся медведь. Сняв лыжи, Николаенко полез в заросли. Затаившийся медведь один раз ударил его лапой и убежал. Удар оказался смертельным.
    ...
    Медведь начинает видеть в человеке соперника, вытесняющего его из участка обитания ...

Остави коментар:

• bgbul
    отговори

Първоначално публикуван от arni68 Преглед на мнение
    Аз пък се разрових в гуглето за прословутите спрейове,ама 114лв не ми се дават.Те наште мечки са кротки
    Мечките им е време да заспиват зимен сън. Само слабите, които не са си набавили мазнини още будуват.
    Обикновено преди летаргията стават апатични и лениви, флегматични.
    Смятам, че срещата с тях по това време е безобидна. (мое мнение)
    За разлика от края на лятото. Тогава активно се тъпчат.........с плодове.
    Поздрави !
    Последно редактирано от bgbul; 16-10-11, 15:33.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X