Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахване блажна боя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Премахване блажна боя

Някъде му казват смивка, някъде бондер, все тая-натриева основа е, ако е топла работи по-добре. Така, или инъче ръчната доработка няма как де се избегне.

Коментар

Абе то хубаво ръчна дообработка, ама това на Мегахим нищо не прави, повтарям НИЩО, само смърди
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        ... това на Мегахим нищо не прави, повтарям НИЩО, само смърди
        Продуктите на тия силно ги избягвам, откак на времето ги използвах за освежаване на стара дървена дограма и след боядисването (с алкидна боя, предшествано от сваляне на остатъците от стара боя + безиросване) стана страшно - дървото започна да пие влага все едно не е боядисвано изобщо и зимата вратите на балконите поради раздуване се отваряха с голяма мъка и напъни, и се затваряха само с удар. А черната алкидна боя, с която бях боядисал металните парапети на балконите, буквално се разпраши и отми. Добре, че отдолу беше грундирано добре.

Последния път, когато свалях блажна боя от врати, използвах пистолет с горещ въздух, но стигнах до извода, че трябва да уцеля точно колко да го грея, за да стане боята на мехури, след което да се свали с шпакла. Като го предобрях с греенето, боята някакси се изпичаше и се сваляше по-трудно.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-08-13, 09:17.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Колкото по-рано спреш, по-малко ще те е яд за пропиляното време, труд и мами
          Освен това химията пропива в дървото и го прави с цвят на сварен мъртвец.

Коментар

Аз се чудя що бизнесът не върви, а то всички взели да си ремонтират старите врати....
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
              Аз се чудя що бизнесът не върви, а то всички взели да си ремонтират старите врати....
              E ти дървени врати предлагаш ли? Дето след 60 години не се измятат?

Така и така - я ми метни на ЛС една офертаС за външна врата на партамент - сегашната е с размери на касата ~95х210 см
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дето след 60 години не се измятат?
                Моите са над 80 годишни и не са мръднали. Ще ги изхвърлям точно защото са похабени от хиляди пластове блажни бои.
                В тази връзка и аз търся оферта за интериорни врати, на ЛС ако може и на мен?

Коментар

Как се прави: Сещаш се какво работиш, изчисляваш колко изкарваш на час, пресмяташ за колко часа ще ремонтираш старите си дървени врати, умножаваш първото и второто число, проверяваш какво предлага пазара на стойност полученото число.
                  Успех

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                    ... пресмяташ за колко часа ще ремонтираш старите си дървени врати, умножаваш първото и второто число, проверяваш какво предлага пазара на стойност полученото число. ...
                    Малко по-сложна е сметката. Защото в най-честия случай "ремонтирането" на интериорни врати в същност е освежаване с пребоядисване и някакви дребни ремонти. Дейност, която по размер на разходите е далеч по-скромна от подмяната на вратите с нови, в който случай освен стойността на вратите и операциите по демонтаж/монтаж, човек трябва да калкулира и обикновено неизбежния ремонт на помещенията.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз залагам на дървената, но качествена, дограма. В къщата ми сложих на едната баня алуминиева врата и от влагата започна да се лющи боята. ПВЦ дограмата се за външен прозорец сложих на кухнята, като си мислех след време да правя и на целия етаж смяна с ПВЦ. Сега от слънцете изгоряла и захабена. Предполагам че още 5-6 години и ще трябва да се сменя. За това за момента и аз мисля за освежаване на старата дървена дограма.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                        Аз залагам на дървената, но качествена, дограма. ...
                        Със същия успех може да заложиш и на качествена ПВЦ. За 9 години не е мръднала и няма признаци да е "изгоряла" от слънцето.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз щото съм фен на метала си сложих Ае и вече десетина години няма никакви признаци на увисване или нещо износено .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Как се прави: Сещаш се какво работиш, изчисляваш колко изкарваш на час, пресмяташ за колко часа ще ремонтираш старите си дървени врати, умножаваш първото и второто число, проверяваш какво предлага пазара на стойност полученото число.
                            Успех
                            Те тук (червеното) е слабото място на предложението ти. Виж, ако го събереш с 3,14 и го умножиш по мерака, с който се захващаш за работата, може и да стигнеш до истината. Проблемът е, че меракът е непостоянна величина. Започваш с желание за изпипване на всеки детайл, на третия ден всичко ти е писнало, почваш джаста- праста, колкото да приключиш с мизерията, в която сам си се накиснал.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Успех
                              Това е ясно. Опортюнити кост е интересно нещо. И след като съм решил да го правя аз нали не питам как да го направи друг

Коментар

Това е ясно. Опортюнити кост е интересно нещо. И след като съм решил да го правя аз нали не питам как да го направи друг
                                Интересно, колко да е интересно. Ако честно го смяташ...
                                И в другия случай пак ти го правиш
                                А защо искаш физически сам да го правиш?
                                Много свободно време?
                                Проверка на собствените възможности?
                                Прищявка?
                                Друго...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X