Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
    Нещо съм позанемарил бойлерната тема.Поднасям частични извинения на Елдом. Варна.За заварките,не за всичко.Бойлера в момента не тече,ама да разкажа последователно.След като бях решил че този бойлер нама вече работа в дома ми и живота ми,извиках отново сервизния специалист, да вземе да го бракува, и от магазина да си го прибират.А хубавеца ми вика-чакай не бързай,преди малко говорих със завода за твоя случай, и те се кълнат, че няма как да тече-най висок клас бойлер- гаранция.И ме пита-абе ти смени ли пластмасовите тапи? ?????? пуля се аз-кви тапи?После вдянах. По неясни за мен причини производителя е наслагал на самия водосъдържател три муфи за датчици,ама дето директно се пъхат във водата да мерят температурата на водата ,долу ,в средата и горе.И те затворени с пластмасови тапи ,уплътнени с тефлонова лента.Е купувам метални тапи ,тургам кълчища както е издал препоръка завода и пак пълня бойлера,иии пак прокапва-ужас.Да ама от завода казали ,да се изчакат няколко дни,да закисне демек.И ОООО чудо след два дни верно спря да капе,и така вече четири дена.
    Ама сега се чудя ,след като от завода знаят за този проблем -за чий чеп продължават да турят пластмасови тапи и съсвсем скромни количества тефлонова лента?
    Не е ли по редно всичкото това нещо да е свършено в завода ,и аз като си го купя за 870 пари ,само да му се радвам?
    имам абсолютно същия случай - Бойлер Елдом с много пластмасови тапи - повечето ги смених веднага - но остана най-голямата: температурен индикатор http://eldominvest.com/files/1247636998_279.pdf.
    Смених я и нея, защото също протече...И остави петте лева за тапи, 1000 л хвърлена вода от точене и пълнене, но загубеното време е безценно
    Дано поне само това да са му ядовете на този бойлер

Коментар

Понеже тази тема ми помогна навремето да споделя и моя опит.

След прочетените мнения в нея, преди около две години закупих последователно четири бойлера (50 и 80 литра) производство на ЕТ "Светльо Шишков".

От тогава нито един от тях не е дал никакъв дефект - нито теч, нито нещо друго.

Не знам дали фирмата още произвежда със същото качество, но аз съм доволен от покупките, въпреки по-високата цена (заради неръждаемите водосъдържатели).

Единствен минус е донякъде несъвременния им вид - дизайнът им е на 30-40 години за разлика от по-модерните модели на някои от конкурентите.

Като стана дума за тях - имал съм бойлери и от други производители, включително един италиянски.

Твърдо предпочитам тези на Шишков, въпреки че още е рано за окончателен извод.

И още нещо, което бе вече споменато в темата - винаги предпочитам вертикален бойлер пред хоризонтален.
      При втория топлата водата се охлажда значително по-бързо.

Коментар

Здравейте , и аз да се включа в темата, дойде ми времето и на мен да сменям бойлерчето и честно казано се изчетох цялата тема и сега се триумя три пъти повече какъв бойлер да си взема нещо от рода 80 л , ...за постоянно ползване ?

Коментар

Аз си взех на Шишков, 80 със серпентина, неръждавейка... около 500лв.
          После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Твърди се, че Stiebel Eltron са добри, колко е вярно не знам. Имат модели за хоризонтален монтаж, които са по-квадратни и не изглеждат така грозно като кръглите за хоризонтален монтаж. Българските също не са лоши никак, особено ако си намериш от неръждавейка, като колегата по-горе, но 500 лв. са си близки до цената на немските.
            Александър

Коментар

За тия варненските - присъединявам се. Като цяло работи, ама има малко недомислена работа и спестени жълти стотинки. Взех и един проточен Теси - малко по-добре са пипнали детайлите.

Коментар

След много ходения по мъките, взехме
                бойлер от неръждаема стомана.

И водосъдържателя и кожуха са от ИНОКС.
                Първо, че изглежда страхотно, и второ, че на практика е вечен. В другите случаи всеки път като изтечеше гаранцията, купувахме нов.

Коментар

Първоначално публикуван от danyto Преглед на мнение
                  ...и второ, че на практика е вечен.
                  Де да беше.... Инокса може да не ръждясва, но и той има своите проблеми, например от умора покрай заварките. А освен това пълненето на водосъдържателя с боклуци никой не го е отменил.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Де да беше.... Инокса може да не ръждясва, но и той има своите проблеми, например от умора покрай заварките. А освен това пълненето на водосъдържателя с боклуци никой не го е отменил.
                    И аз това съм чувал за неръждаемите/за заварките/.
                    Преди да прочета пост 202 си мислех, че съм дал твърде много пари за бойлер!
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

И аз съм с неръждаеми. Просто съм наясно че и те не са вечни.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Немските са по евтини от тези. Доста солена цена за бойлер от такъв тип - за малко повече може да си купиш обемно-проточен, дано да са се постарали с изработката.
                        Александър

Коментар

Ако заварките са направени професионално, наистина няма проблеми много дълго време. Виждала съм колона, на 17 години в експлоатация и заваръчния шев не е мръднал. Друг е въпроса, че някои производители нарочно не ги правят както трябва, сещате се защо

Коментар

Ехааа, този форум е невероятен. Можеш да прочетеш за какво ли не и то от хора, за които знаеш, че имат поне едно общо нещо с теб. Като стана дума за бойлери, моят е Stiebel - проточен и съм много доволен. Нещо подобно като това - http://www.stiebel-eltron-usa.com/dhc-e.html. Струва повечко пари, но се отблагодарява с нисък разход на енергия, топла вода по всяко време колкото и където си поискаш, безпроблемна работа вече шеста година. Но трябва и трифазен ток. От там нататък направо го забравяте, че съществува в дома ви, освен ако не се наложи да повишите температурата чрез терморелето.

Коментар

Първоначално публикуван от danyto Преглед на мнение
                              Ако заварките са направени професионално, наистина няма проблеми много дълго време. Виждала съм колона, на 17 години в експлоатация и заваръчния шев не е мръднал. Друг е въпроса, че някои производители нарочно не ги правят както трябва, сещате се защо
                              Няма 2 мнения по въпроса.

Не село имахме дори обикновен ръждясващ, на над 20 години, да не гонеше 30. Водата там обаче е чиста, без примеси, и без варовик. Като си натърка човек ръцете със сапун (не дай боже прах за пране), после е много интересно додето го отмиеш.

Ама пак, дори в неръждаемите се натрупват боклуци. Колега на вилата имаше случай обема му да е спаднал с 1/3. За щастие е нещо, дето се трупа на люспи. Отворил го (покрай смяна на нагревател) и е било голямо пулене. Ама, изчистил го, сменили нагревателя, и още си го ползва. Даже май го беше чистил и втори път.

Коментар

Няма 2 мнения по въпроса.
                                Има.
                                Не знам какъв човек би твърдил, че производителите нарочно правят некачествена стока, за да може да продават повече бройки.

Имаше нянкаква такава глупост писана в някаква тема за акумулаторите-дали производителя не слага нарочно някакви вещества които да скапват електролита няколко месеца след като изтече гаранционния срок.

А че проблем с качеството на бойлерите има-наистина няма две мнения. Но те са не заради предварително заложен дефект, а поради лакомията на производителя. Заради икономии на материали и технологии. И за добри заплати за читавите си работници.
                                Заплатите въобще са причина за сегашното състояние на България, ама е съвсем друга тема.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X