Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пламен Пенов
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от dankatabg Преглед на мнение
    И аз се сдобих с хлебопекарна Мулинекс. Виждам, че тук само по мъжки си споделяте, но може ли да уточниш коя точно рецепта ти вдига капака на машината, че и аз да направя такъв. От 8 опита имам 2 сполучливи и вече се отчаях. Брашното ми е хубаво тип 450 на Мелинвест с него правя на ръка козунаци и питки , всички познати си облизват пръстите, а хляба става на тухла, да замеря някой с него.
    Или пък с това :
    300гр.вода
    550гр. брашно Софиямел
    30гр. масло
    15гр. захар
    7гр. сол
    7гр. суха мая
    откакто правя хляб с това брашно винаги залепва на "покрива" , а с мелинвест резултата беше 50:50

    Остави коментар:


  • gabocvet
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от dankatabg
    И аз се сдобих с хлебопекарна Мулинекс. Виждам, че тук само по мъжки си споделяте, но може ли да уточниш коя точно рецепта ти вдига капака на машината, че и аз да направя такъв. От 8 опита имам 2 сполучливи и вече се отчаях. Брашното ми е хубаво тип 450 на Мелинвест с него правя на ръка козунаци и питки , всички познати си облизват пръстите, а хляба става на тухла, да замеря някой с него.
    Пробвай с това:
    Брашно 605 гр
    Олио две супени лъжици или 15гр
    1 яйце домашно не знам колко ми излиза
    Четвърт кубче мая
    7.5гр сол
    7 гр захар
    Две супени лъжици кисело мляко домашно
    230 мл вода

    Остави коментар:


  • dankatabg
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    Човек, с твоята рецепта правя всичко и тестото вдига капака на машинката. Хляба става супер, не зависимо с какво брашно. Страшна комбинация.
    А от файла за рецептите не мога да разбера кой продукт на коя програма да пускам, тъй като в него е дадено само номер, а не за какво е.
    И аз се сдобих с хлебопекарна Мулинекс. Виждам, че тук само по мъжки си споделяте, но може ли да уточниш коя точно рецепта ти вдига капака на машината, че и аз да направя такъв. От 8 опита имам 2 сполучливи и вече се отчаях. Брашното ми е хубаво тип 450 на Мелинвест с него правя на ръка козунаци и питки , всички познати си облизват пръстите, а хляба става на тухла, да замеря някой с него.

    Остави коментар:


  • jorko
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000367.jpg
Прегледи:1
Размер:76.8 КБ
ID:5462056Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000368.JPG
Прегледи:1
Размер:173.5 КБ
ID:5462057
    Хлебопекарна Пасифик с 3 програми – стандартен, френски и пълнозърнест.
    Правя едно и също за първите 2 програми:
    Мерителната чашка пълня с топло мляко,слагам ч.лъжичка мед. Разчупвам половинка кубче мая вътре и чакам около 5 минути да се активира.През това време намазвам със зехтин съда и вътре сипвам 3-4 супени лъжици от него. Изсипвам млякото с маята, отгоре слагам 3 мерителни чашки брашно,ч.лъжичка сол. Пускам програмата, като проверявам дали добре се е получила пропорцията мляко-брашно. След около 2.5-3 часа се получава това.

    Остави коментар:


  • plaskom
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Хубавото е че винаги можеш да правиш различен хляб. Но спазвай пропорциите и реда на слагане на продуктите. Аз слагам различни видове брашна - ръжено, пълнозърнесто, ленено, сухи зеленчуци, ядки, белени слънчогледени или тиквени семки и др. Ако имаш някоя изветряла бира можеш да я сложиш вместо вода. Ако слагаш повече ръжено брашно трябва да увеличиш и количеството на маята, защото иначе става като тухла. По рецептата която го правя е:
    1 ч.л. сол
    1 ч.л. тръстикова захар
    1 с.л. зехтин
    270 м.л. вода (или бира)
    605 гр. комбинация от брашна (50 гр. ленено, 150 гр. ръжено, 200 гр. пълнозърнесто,205 гр. типово)
    1.5- 2 ч.л. суха мая
    сухи зеленчуци (за супа), ядки и семки
    След като се опече се вади почти веднага и се завива с кърпа да отпочине час-два.
    Да ви е сладко

    Остави коментар:


  • pepihm
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от plpenov Преглед на мнение
    При мен това се получава, когато забравя да сложа мая.
    Не знам от какво беше,май не бях спазил технологията на слагане на продуктите,а може и брашното да беше куцо? Но вчера направих поправка,с рецептата от тази тема и спазване на технологията и резултата бе отличен!!!! Обаче докато заредя апарата да го снимам и да се похваля,повече от половината беше изяден!!!Наистина става страхотен хляба,вкусът ме върна 20г назад във времето,когато като бях на село и ме изпратеха за хляб,а той беше винаги току що изваден,-на път за вкъщи изяждах половин хляб!!!!! .........Мисля че и китаеца е допринесъл за моя неуспех,защото номерацията и надписите на бутоните на самата машина и на книжката с упътване не съвпадат,ама аз чак вчера забелязах,явно пъхат еднаква книжка за всички модели???

    Остави коментар:


  • Пламен Пенов
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    При мен това се получава, когато забравя да сложа мая.

    Остави коментар:


  • Chicho1
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    Статистиката, а и моя опит показват, че първия път винаги е провал

    Остави коментар:


  • pepihm
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Явно трябва повече да се внимава!!!

    Остави коментар:


  • Павлин Андреев
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    Просто спазвай много точно дадените рецепти - ред на слагане на продуктите, теглото (количеството) им и температурата им. Примерно в къщи ползваме електронна везна за брашното и приложените мерителни лъжичка и каничка. Досега само с един ръжен хляб не можахме да се справим.

    Остави коментар:


  • Дочев
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    Тук има доста изпитани и качествени рецепти така, че действай!

    Остави коментар:


  • pepihm
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!

    Остави коментар:


  • Chicho1
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
    Голяма благина е тая машина. Можа да пробваш ей този хляб с подправки (подправките ги мятам във водата).

    320мл вода
    2 супени лъжици олио
    1-и-половина супени лъжици захар
    1-супена лъжица сол
    1 чаена лъжичка млян чер пипер
    1 чаена лъжичка сух розмарин
    четвърт-чаена-лъжичка чубрица
    2 супени лъжици кетчуп
    500г брашно
    пакетче суха мая ( 7 грама)

    За колко време?

    Остави коментар:


  • Asteri
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Голяма благина е тая машина. Можа да пробваш ей този хляб с подправки (подправките ги мятам във водата).

    320мл вода
    2 супени лъжици олио
    1-и-половина супени лъжици захар
    1-супена лъжица сол
    1 чаена лъжичка млян чер пипер
    1 чаена лъжичка сух розмарин
    четвърт-чаена-лъжичка чубрица
    2 супени лъжици кетчуп
    500г брашно
    пакетче суха мая ( 7 грама)

    Остави коментар:


  • pelev73
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    За отварянето, не се отваря, след първото забъркване обирахме тестото по стените, но няма смисъл, тя си го прибира.
    Мая, сол и захар отделно, а за сух хляб - не знам какво брашно ползвате, вкъщи и на третия ден да остане, както кутията за хляб е в кухнята, където е и камината и е жега, няма проблеми, в една кърпа и найлонова торбичка го държим, удря стъклото нашия, някой път и опира и се сплесква малко.
    при мен редовно аха да отвори капака досега винаги става успешен хляб незнам защо можеби късмета на новака

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X