Означенията на таблото са както следва(според номерата с червено):
1. Таймер.
2. Програма за основен бял хляб.
3. " бърз основен хляб.
4. " сладък хляб.
5. " френски хляб.
6. " кекс и сладкиши с бакпулвер
7. " пълнозърнест хляб.
8. " тесто за пици и паста.
9. " изпичане.
10. Избиране на програмата.
11. Цвят на кората - а. препечена
б. средна
в. слабо изпечена
12. Старт/стоп.
Програмите са за 750 и 1000 грама хляб. За съжаление рецептурникът е на френски. Ще пусна грамажа на нормален хляб 750гр.
Вода - 325мл
Олио - 1с.л.
Сол - 1 и 1/2 каф. л.
Захар - 1 с.л.
Брашно бяло - 500гр
Мая суха - 1пакетче - 7гр
. Разните там семки, които се добавят не съм забелязал да пречат на вида му. Количеството вода е важно, понякога жената добавя и лъжичка кисело млеко . Маята при нас не е суха. Все пак жената се занимава, аз само нося брашното.....
Остави коментар: