Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
    Според това, което прочетох в българския и няколко международни форуми, шанса да трябва да отваряш двигателя на Субару май клони към 90%. Което пък е свързано с ваденето му и с доста пари само за труд. Вчера си писах с колега от нашия форум, който преди няколко месеца е набил над 3000лв в Легаси. Отделно още 2-3 човека във форума през последния месец са го правили. Аз също го правя в момента. В Габрово като звънях за части по магазините ме питаха, ти не звъня ли миналата седмица за тия части, викам не съм аз друг ще да е бил. Та това ме навежда на мисълта, че ако искаш да разчиташ на автомобила в близките години е хубаво да се отвори мотора и да се сменят гарнитурите и да се регулират клапаните/това за клапаните е записано и в сервизното ръководство/. Не плюя по Субаро, напротив, просто казвам на колегата какво да очаква, аз лично много си го харесах и му се радвах в началото, щом съм решил да го правя ще си го карам, но това е реалността при тези автомобили.........
    И следва да се допълни,че въпросните "90%" касаят 1(един) модел 2.5 и до 2003година.2.0 и 3.0 от същите години нямат проблеми с гарнитурите.А също има и голям шанс,че на 15-годишна кола отдавна е отстранен проблема кардинално.
    Но и така да е,човека търси автомобил до "15х лева" и смята един "евентуален" ремонт+профилактика за 3000лв непоносим,при положение че вече всички автомобили от тези години имат едно елементарно обслужване за тези пари,без да има какъв то и било проблем.
    Та,съвета ми е,да не се плаши от подобни разходи,а да си избира автомобил,какъвто му допада,а че ще се дават пари...няма как,отминаха(за съжаление) времената на Голф 2,3 и Астра А,където всичко се обслужва с 200лв

Коментар

Колега, не ми се влиза в излишни спорове, съгласен съм с голяма част от мнението ти, но 3.0 също прегрява, имай предвид, че е със същия радиатор като 2.5 - изводите сам си ги прави как се охлажда това 6-цилиндрово животно с този "детски" радиатор? То щото е добре сметнат за това навсякъде им слагат афтърмаркет радиатори мишимото, мицубоши, квазимодо и т. и т.н. ......
      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Как да не го мисля?"Само" 33% от цената да можеш да се придвижваш от точка А до точка Б?И това е първоначално.От там се почват и още наливания,газ,гуми и тн.
        Явно след 2000г колите са правят само от "счетоводители".Освен двигателя,какво друго е "лабаво" в тази кола?
        Точно че се взима 15г кола,предния собственик ако не се е вталясвал а само е карал,при кого идва масрафа

Коментар

Двигателя не е лабав според мен, охлаждането му малко куца и конструкцията му е по-специфичнам което пък си има други предимства. Другото е, че масово се карат продължително с 200 тия коли на магистрала, което малко или много им ебава мамата съответно. Аз лично повече от 130-140 не карам, така че след този ремонт не мисля да имам никакви проблеми с нея, дано да съм прав.
          2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Нещо темата отиде в ала-бала... За 15000лв кой взима 15-годишна кола?
            За такива пари вземаш нещо със сервизна история и на момента не се налага да сменяш НИЩО... Смените ги започваш когато им дойде време - поне аз така правя... Даже и баничарката за 200 евро, която си купих преди 3 години от немско, спешно имаше нужда само от 2 гуми отпред, а задните още ги карам и са си ОК... Наближава й време за ангренаж...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              Нещо темата отиде в ала-бала... За 15000лв кой взима 15-годишна кола?
              За такива пари вземаш нещо със сервизна история и на момента не се налага да сменяш НИЩО... Смените ги започваш когато им дойде време - поне аз така правя... Даже и баничарката за 200 евро, която си купих преди 3 години от немско, спешно имаше нужда само от 2 гуми отпред, а задните още ги карам и са си ОК... Наближава й време за ангренаж...
              За тези модели,за тези пари отиват на 10г.Затова е целия зор.Има два варианта,или се сменяват концепциите,или се преглъщат разходите

Коментар

Според това, което прочетох в българския и няколко международни форуми, шанса да трябва да отваряш двигателя на Субару май клони към 90%. ...
                Колега, не ми се влиза в излишни спорове, съгласен съм с голяма част от мнението ти, но 3.0 също прегрява, имай предвид, че е със същия радиатор като 2.5 - изводите сам си ги прави как се охлажда това 6-цилиндрово животно с този "детски" радиатор?...
                Ей така се раждат градските легенди.
                Около мен има поне 10 човека с 3.0 мотори от моделите 2000 - 2007 и нито един от тях не е правил мотор или да е имал проблеми с температура. Повечето от тези десет коли се карат и на газ и то доста време вече. Явно проблема им е, че собствениците им не пишат и не четат по форуми, с изключение на Администраторите на този форум (също собственици на 3.0 мотор измежду другите им коли), но техните мнения винаги са точно премерени и само на база личен опит а не urban legends.

Преди много време в под-раздела на тойота имаше една тема за +/- на 80-та серия на Ленд Крузер, в която откровено написах какви са недостатъците според мен на този автомобил, на база пряк опит от 4-те 80ки които съм притежавал а също и преки наблюдения върху 20-тина от същия модел на приятели около мен. След което едни 30 човека, гледали на снимки или в youtube въпросния модел на тойота, ми писаха или ми се обадиха да ми обяснят, че аз съм луд, че давам тези пари за 20г ленд крузер, щото те просто не стават...

Коментар

Брат ми също кара подобно - боксер, на газ. Наскоро ме пита:
                  - Нормално ли е да сменям съединител и да ми искат ххх лв. за смяната
                  - На колко км. е сега
                  - на 200к, имам я откакто беше на 90к...
                  Мотор не е пипал, свещите наскоро смени (за прър път от както я има), сменял е и заден незнам си къв регулируем ам.
                  Сега и съединител.
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Кое е градска легенда само не разбрах, че радиатора на 2,5 е същия като на 3,0 или нещо друго? Че масово се слагат "тунинг" радиатори и термостати заради проблеми с температурата конкретно на този двигател? Хайде да не се обвиняваме в непремерени мения и urban legends толкова лесно, все пак интелигентни хора сме и ние имаме познати със Субару, нищо че не са Администраторите на този форум.
                    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

• От: Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Кое е градска легенда само не разбрах, че радиатора на 2,5 е същия като на 3,0 или нещо друго? Че масово се слагат "тунинг" радиатори и термостати заради проблеми с температурата конкретно на този двигател? Хайде да не се обвиняваме в непремерени мения и urban legends толкова лесном все пак интелигентни хора сме и ние имаме познти със Субару, нищо че не са Администраторите на този форум.
                      Проблемите с прегряването на този двигател за мен са градски легенди, които се пораждат от хора, които като купят кола, в случая на старо, гледат да минат тънко, не обслужват, освен ако не е крайно наложително, след това като стане нещо и се почва - олеле. В субару форума аз до момента (без претенции за задълбочено познаване на Аутбек раздела там) открих една тема с проблеми относно прегряване на този двигател.

Кой как решава да тунингова колата мен не ме интересува. Аз се доверявам на инженерите от завода.
                      Не те обвинявам в нищо, просто споделям наблюдения как от лош опит на някого се прави трайна диагноза. В случая за този двигател.

Коментар

Моя аутбек 2,5 автомат 1998-а , вече на 12 000 километра и 3 месеца експлоатация (от както е при мен ) , ми е глътнал 1000 за първоначална смяна на маслата ( диференциали , автоматик , двигател ) , ангренаж, водна помпа , смяна лагери на ролките, гарнитура на едната глава , на 9 000 километра отново масло двигател, гарнитура на другата глава, гарнитура на клапаните , гумички на клапаните и антифриз. Двигателя не е излизал от коша. 1 000 лева за части и труд. Явно си има майстори и майстори
                        Не твърдя , че е правилния начин , но когато нямаш пари , правиш каквото можеш .Колата върви , не загрява. Карам я на метан. Карам винаги с ограниченията , по магистралата повече от 120 не вдигам.
                        Когато почна работа , ще и подаря основен ремонт, ама до тогава . .така ще е
                        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 17-11-15, 13:51.
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Пасата не може да се газифицира,или поне не успешно.Работи на принципна GDI при Мицубиши.И той отпада като вариант.
                          Скаут при Шкода 2.0 ТДИ 140 к.с с какъв код на мотора е?

Коментар

Погледни Кадито в обявите. Ако не търсех по-висока седалка, бих го взел. Има лизинг, има данък. Само автомат няма от нещата, които търся. А като чета тая тема, май ще оставям пасата. Оказва се, че пак няма нищо на пазара, както и когато го купих..
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Няма,наистина.До 10 000лв нищо.След това отиваме на 20 000лв за що-годе читави покриващи изискванията.Това са ценовите диапазони.
                              До 10 000лв вариант е Пасата с напречен двигател и торшън диференциал.И то в годините 2004-2005.Той най-много покрива очакванията + визия.От там отиваме в интервала 15000 до 20 000лв + разходи за вкарване в пътя.Толкова пари за желязо не ми се дават.
                              Друга ръка е,боклуците по обявите и автокъщите.Нищо не ми хареса,поне малко.

Коментар

А до 2004-а не са ли с надлъжен двигател? Е, визията е по-различна, но фенове на джипоподбното начало, си е перфектна. А парите са на половина...
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X