Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки - годишен технически преглед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гранд Чероки - годишен технически преглед

И така днес минах преглед.В циганската махала след аерогарата.Какво се случи по време на прегледа?Колата стъпи с предния мост на стенда за спирачки и когато го активираха,колелата започнаха да се въртят в различни посоки.Предно ляво-напред,предно дясно-назад.Колата не направи опит да излезе от стенда.Провериха първо спирачното усилие на едното и после на другото колело.Не както на обикновенна кола и двете предни едновременно.Същото се повтори и при задния мост без проблеми.Хората от пункта ми казаха че са набили 6000 лева за софтуер с който правят прегледи на такъв тип машини.Приключихме с документацията и аз си тръгнах по живо по здраво.
    Между другото раздатката въобще не я пипаха-остана си на бързи.Единственно скоростите на неутрал.И за допълнителните ролки казаха че от ДАИ ги забранили.Имаха ги но нямали право да ги ползват.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
      .... когато го активираха,колелата започнаха да се въртят в различни посоки..
      СбоХум, геротори, прашчай Куадра-драйФ ????
      Пробва ли LSD-тата дали работят ?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ами всичко на всичко въртяха не повече от 3-4 секунди.После когато трябваше колата да излезе от валците със задния мост,същия започна да върти (буксува) и колата излезе без газ-на празен ход.Значи би трябвало предния мост да я е изкарал.
        0888854582

Коментар

Ами всичко на всичко въртяха не повече от 3-4 секунди.После когато трябваше колата да излезе от валците със задния мост,същия започна да върти (буксува) и колата излезе без газ-на празен ход.Значи би трябвало предния мост да я е изкарал.
          Кофти шега от моя страна. Нали по-горе писаха, че няма да се счупят.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ееее а па аз се вързах!!!!И се обадих на Дедо!!!И той ми вика-намирай некоя гоуема локва и се бухай у нея за твое успокоение.Ако не излезеш - пашчай Гъригорий!!И аз нали живея в Младост 4 и между мен и Горубляне полета и локви колкот щеш!И кат намерих една десетина метрова и прау у нея!Вода и кал до джантите!Почти до праговете.И за по сигурно няколко пъти напред назад да си напраи местенце.И после ГАААЗЗЗЗ ............и колата е за яко миене........
            Наздраве де........
            0888854582

Коментар

Между Горубляне и Младост на полянката няма много интересни такива места. Има точно при изкачването/слизането веднага след незаконните гаражи, и дето там кучкарите ни слагат едни павета, та да не можем да минаваме. Е там е най-добре да я окантариш по диагонал. Ей тогава най-добре ще разбереш ЛСД-то ти в какво състояние е. Иначе калчица с добри коловози(когато вали) има на същото място, ама наляво към Младост 1А, а не направо към поляната. Също така има точно преди Горубляне на обръщалото на 305 (имаше фабрика ПейФил), ама се качи от дясната страна. Не по онова разбитото и тука-таме с бетон, дето минават всички. Полянката на Младост-2 също е добър вариант(влиза се от ляво малко преди Т-образното на РУМ-а/има едни детски съоръжения/ по посока Младост-2 като идваш от Овергаз училището). Там ми мина детството. Какви фунийки и стражари и апаши бяха само, до тъмно....
              WG 2.7 CRD

Коментар

Абе той Дедо я връзва с въже за дирек преди една година при него.И всичко каза е О.К.Иначе тия места ги знам,като ида да взема жената тая вечер от работа може още един път да си напрая кефа.Мали ма на кво заприлича колатааа.....
                0888854582

Коментар

Днес минах преглед на гранда.Попитаха ме може ли да се изключи единият мост, казах им не. Човекът извади още едни ролки ,сложи ги на задният мост и прегледа на спирачките мина без проблем.До тук добре но, от тук започнаха изненадите. Отидох да плащам и какво да гледам ,на автомобили на които не им се изключват мостовете цената за преглед е 60лв.Попитах защо е така, отговора беше ,ми заради приспособленията..............Другата изненада беше че,в големият талон беше написано бензин/природен газ а аз съм на пропан-бутан.Не може ми казват ,трябва да смениш талона защото вече и в талона на прегледа се вписва видът на горивото.От там бягам в кат ,щракат на компа и излиза че още при предишният собственик така е отразено и автоматично се вписва. Следва "кьорав карти не играе" ,молба, 20 кинта и нов талон.
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Аз където ходя за "джипове" също е по-скъпо, отколкото за обикновени коли...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      Става въпрос само за "тез на които не им се изключва двойното" , при "тез на които се изключва" цената си е като за лека кола защото нямало разлика в задвижването
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        На мен не ми взеха допълнително. Водя си "Пасата" и парт-тайм "Либъртито" на същия пункт - цената е еднаква. Това обаче ме учудва:
                        И за допълнителните ролки казаха че от ДАИ ги забранили. Имаха ги но нямали право да ги ползват.

Коментар

Амчи аз цитирам.Изобщо си нямам на идея вярно ли е или не!А по повод цената - не са ми правили въртели 4х4 ли е 8х8 или нам кво си.Нормална цена кат за лека кола.
                          0888854582

Коментар

Минавах преглед с WJ днес. В първия пункт качиха предният мост на валовете. Попитах служителя запознат ли е че този джип е с vari lok а той ми отговори че Audi quattro минавало без проблем така че да не се притеснявам. Свалих тоя специалист от джипа и си тръгнах.

Във втория пункт реших да си мълча. Започнаха по същия начин, предните две колела се завъртяха в различни посоки и колата тръгна да излиза от валовете. После някак на магия с по-бързо натискане на спирачката накараха стенда да изпринти че имам спирачки и това беше. Извода е че наистина в повечето пунктове са неграмотници но мисля че има и много законови неуредици който не им позволяват да си вършат работата

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
                              предните две колела се завъртяха в различни посоки и колата тръгна да излиза от валовете.
                              Как така ще иска да излиза от валовете , нали и моята така минава тест вече 3 година и не излиза от валовете , пробвахме само първия път да ги вартиме двете предни едновремено напред и искочи от валовете но в различни посоки с определената за тест скорост на валовете не може да излезе

Коментар

А при паркетниците с постоянно зацепено 4х4 пак ли важи това с подлагането. Че лятото минах на ТП и като гледах, си процедираха все едно е лека кола само с предно или задно предаване. За сега не съм усетил някакви негативни последици.
                                SUV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X