Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГДБОП атакува сървърите на читанка (chitanka.info)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ГДБОП атакува сървърите на читанка (chitanka.info)

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Нали цитирах писатели? Публикували свои книги безплатно. Ако настояваш, ще ги помоля да се регистрират тук и потвърдят лично.
    Аз не мога, не искам и няма да пропиша. Ако е въпросът всеки да пише книги - хубу, ще напиша една, ама няма кой да я прочете.
    И защо да инвестира в издаване, ако просто може да изпрати един zip файл на читанката?
    http://asktisho.wordpress.com/ - ей това момче го изпързаля издателя и не му даде и жълтите стинки, които му принадлежат. За първата му книга. 500 лева.
    Във форума на kaldata дадоха линкове как една книга струва в Щатите десетина долара, тук е продават за 58 лева. За една книга за електронни магазини искаха 440 лева. Майтапех се аз, ама ето, лицензирали и Елин Пелин.
    Кой каквото и да казва, става дума за пари.
    Не ме интересуват писатели, поне два пъти казах, че в България се издават собствени произведения едиствено за чест и слава. И аз съм пускал свои неща онлайн безплатно. Говоря за ПРЕВОДНА литература. В щатите книгата струва 10 долара, ама на английски... колко хора по света говорят английски и колко български? Термините преки и косвени разходи да ти говорят нещо? Какви лицензи за Елин Пелин? Нали ти дадох електронно издание, което е безплатно, какво повече искаш?
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Не ме интересуват писатели, поне два пъти казах, че в България се издават собствени произведения едиствено за чест и слава. И аз съм пускал свои неща онлайн безплатно. Говоря за ПРЕВОДНА литература. В щатите книгата струва 10 долара, ама на английски... колко хора по света говорят английски и колко български? Термините преки и косвени разходи да ти говорят нещо? Какви лицензи за Елин Пелин? Нали ти дадох електронно издание, което е безплатно, какво повече искаш?
      http://www.kaldata.com/forums/index....c=157728&st=45
      мнение #60

За лицензирането на Елин Пелин писах и дадох линк. Ако е въпросът - да, онлайн е, както и цялата Читанка. Ако я закрият на двете, сигурно ще се появи на още 22 места. Тука говорим доколко е смислена цялата история.

7300+ участници във Facebook. Kъсно снощи бяха 4060. Има още една група от 2000 души.
      Асоциация Българска Книга има 287 фена.
      Последно редактирано от Rabin; 24-06-10, 18:06.

Коментар

Какво за мнение 60? Колко хора по света говорят английски и колко български? Знаеш ли какво са преки и какво косвени разходи?

Какво повече искаш от Елин Пелин освен да е безплатно в нета?
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Какво за мнение 60? Колко хора по света говорят английски и колко български? Знаеш ли какво са преки и какво косвени разходи?
          Останах с впечатление, че дори не е преведена. Домързяло ги е дори да си преведат краткото описание на книгата, ако случайно са я превели. За 60 лева толкоз!
          Последно редактирано от Rabin; 24-06-10, 18:37.

Коментар

....... Знаеш ли какво са преки и какво косвени разходи?....

Това са разходите, които трупа трупата артисти(телевизионни) на Я.Колев, за да просперира определена икономическа групировка. От моите и твоите данъци.

От НК:

"Организирана престъпна група" е структурирано трайно сдружение на три или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага. Сдружението е структурирано и без наличие на формално разпределение на функциите между участниците, продължителност на участието или развита структура;
            Къде видя имотна облага в това "организирано" престъпление? И защо ти отбягваш отговора на въпроса за чий @@@ се занимава с тази дейност структура с ясни задачи - борба с организираната престъпност?
            Защо аз нямам право на такава качулата подкрепа в моите отношения с некоректните ми конкуренти или партньори?

Сигурно има ощетени автори(стопански субекти), но това може да реши само съд. Лошо става, когато определени личности решат да изземат функциите на съда и започнат да ръсят присъди и квалификации. Пък когато са и облечени във власт...

Коментар

Спирам да пиша тук. Поне за пореден път се убедих, че наистина България скоро няма да се оправи... не и докато цари масов култ към кражбата (била тя и на авторски права) и неуважение към чуждия труд...

Коментар

Спирам да пиша тук. Поне за пореден път се убедих, че наистина България скоро няма да се оправи... не и докато цари масов култ към кражбата (била тя и на авторски права) и неуважение към чуждия труд...
                Защо? Не щат да плащат ли?

Като спираш поне не го декларирай.

А аз от читанката съм чел само японски народни приказки. На кого и колко дължа за авторски и преводачески права?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Уважавам позицията ти
                  Но не я приемам. Не е култ към кражбата, още по-малко неуважение към чуждия труд. Корупция и лобизъм е нещото, което лично за мен е по-опасния извод от конкретния случай. И усещането за надзаконност на една структура.
                  За "оправянето" - създателите на сайта поне са опитали да направят нещо в тази посока, давайки лесен и безплатен достъп. Издателите с какво допринасят? Авторът печели ли колкото тях? Даже пари за едно нормално дело не искат да извадят. И не на последно място - колко труд е това, да се качи в електронен вариант едно книжно издание в нета?

Коментар

Преди около година тук някой бе публикувал някаква реч на "образцовия менажер" Стивън Джобс.
                    То не бяха въздишки то не бяха възхищения.
                    Тогава си позволих да отбележа, че повечето факти посочени в речта на Стивън Джобс са лъжи.
                    Тези които сме съвременници на създаванто и налагане идеологията на персоналния компютър като такъв, можем смело да твърдим, че създателят на първия Ейпъл се казва Стив Возниак. http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Wozniak
                    Всичките гениални решения, целия техникал референс, който знаехме наизуст, заедно с BIOS, бяха дело на Возняк.
                    Приноса на Стивън Джобс, към тая работа се състои само в това, че беше предоставил гаража на родителите си.

Сега, години по късно, каква стана тя. Стивън Джобс - опита да се присламчи към Бил Гейтс, но там не му минаваха номерата, набута се Ейпъл, открадна името на звукоразпространителната фирма от The Beatles и от Пол Макартни и сега се опитва да ни продава, / дава под наем/ всичко до което се докопа като информация.
                    Въпроса е в това, че никой освен върешните хора на Ейпъл не може да каже в колко екземпляра е продадено едно произведения, това е поверителна информация в сървърите.
                    Ако може Стивън Джобс, би ни продавал и въздуха, който дишаме.
                    Затова твърдя , че това е съвременният Хитлер на XXI век.
                    Неговото име е Стивън Джобс.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Джобс е лесен. Продуктите му са гламурни и крайно малко хора имат непосредствена нужда от тях. Правел пари някак си нечестно - така е, но това е проблем между него и хората, с които прави бизнес. Поне човек лесно може да го заобиколи.

Аз лично съжалявам, че някои технологии са затворени в епълската вътрешна екосистема, но както вече споменах - можем и без тях.

Коментар

Не мой с лошо бе Тоше ....
                        Виж какво пишат хората:

"Произведенията на българския класик Елин Пелин временно са свалени от сървъра, след като авторските права бяха откупени от издателство "Труд" изключително за сайта им с платен достъп "Знам.бг".
                        Съжаляваме за причиненото неудобство, но обстоятелствата не зависят от нас.
                        Явно алчността и желанието за бърза печалба за някои "българи" са по-важни от българската култура и образование.
                        "

Копирано от тук:
                        http://slovo.bg/showauthor.php3?ID=85&LangID=1
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Джобс е лесен за сега.
                          Тенденцията обаче е към нарастване на глупаците, които си купуват Епъл Ibook, Iphone.
                          И после се чудят защо " Слушах 200 пъти Леди ГаГА и се изтри "
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Можете да я намерите на адреса на ГДБОП
                            http://chitanka.gdbop.com/
                            Не се сбъдват само онези мечти, от които човек се отказва.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Джобс е лесен за сега.
                              Тенденцията обаче е към нарастване на глупаците, които си купуват Епъл Ibook, Iphone.
                              И после се чудят защо " Слушах 200 пъти Леди ГаГА и се изтри "
                              Не вярвам напълно да изчезне "отворената" екосистема. Най-малкото, бизнесите винаги ще настояват за нея. Освен това, съществува отвореният софтуер, а вече все повече - и отворен хардуер. Съществува Русия, пълна с кракери и Китай, пълен с производители. Съотношението на силите не излиза.

Коментар

Първоначално публикуван от danikr Преглед на мнение
                                Можете да я намерите на адреса на ГДБОП
                                http://chitanka.gdbop.com/
                                Мерси за линка !
                                Интересно , че сега доста по бързо отваря заглавия, да не са я оптимизирали в Гдбоп?
                                Впрочем някой знае ли Джеръм Бигсби дали е превеждан някога? фантаст е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X