Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГДБОП атакува сървърите на читанка (chitanka.info)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ГДБОП атакува сървърите на читанка (chitanka.info)

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Потегли си и пристигна даже. Пък който иска да чака платеният с есемеси вариант :Р
    И аз се радвам, че момчетата са се подсигурили !
    Сега вече и аз ще почна да чета от този сървър.
    Лошо Явор, лошо Колев !

Шляпа с лапа по кубето !
    По кубето, зад вратлето !
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

На който не му тръгва торента може направо да си чете от огледало на Читанка: http://chitanka.ebni.me/ За сега работи.

Коментар

Това е страшно много труд все от доброволци - сканиране, прекарване през OCR и редактиране на милиони страници. Как да ги оставят хората да идат зян?
        Ако му трябва на човек да търси цитат или откъс от текст по дадени думи какво трябва да прави ако няма електронен вариант на книгите? Да си вземе отпуск, очила, бръснарски принадлежности и да се пресели в Народната библиотека? Тонове хартия са събрани в един гигабайт и търсенето става за минути. Като не дават всичко това да е онлайн, всеки може да си го носи в джоба на флашка или телефон

Коментар

Браво! Ювелирна акция на ГДБОП! Малко съм разочарован, че са забравили да сложат помпозно заглавие на акцията. Няма и кадри как маскираните натръшкват книжните плъхове на земята... на колене, като едни истински престъпници.

Хляб и зрелища за народа! Да ама хляб няма, защото никой не го е грижа за бизнеса и за усвояване на европарите. За това наблягаме на зрелищата... Може би не гледам достатъчно новини, ама никъде не чух за ефективна присъда по някоя от тия иначе толкова коментирани в медиите акции!

Коментар

Това е страшно много труд все от доброволци - сканиране, прекарване през OCR и редактиране на милиони страници.
            Свидетел съм на част от този труд. Твърдя, че електронният вариант на много от книгите там е по-добър от книжния.

п.п. твърдя и че мотивите на тези доброволци са много далеч от престъпни.
            Последно редактирано от Ясен; 22-06-10, 22:36.

Коментар

Това е страшно много труд все от доброволци - сканиране, прекарване през OCR и редактиране на милиони страници. Как да ги оставят хората да идат зян?
              Ако му трябва на човек да търси цитат или откъс от текст по дадени думи какво трябва да прави ако няма електронен вариант на книгите? Да си вземе отпуск, очила, бръснарски принадлежности и да се пресели в Народната библиотека? Тонове хартия са събрани в един гигабайт и търсенето става за минути. Като не дават всичко това да е онлайн, всеки може да си го носи в джоба на флашка или телефон
              Kaто се върна вечер от работа и си пускам част от някоя книга компа да ми я чете в слушалките. На български. Качеството не е идеално, но е разликата между има и няма. Немислимо е след цял ден зверене в монитора да седна пак да чета.

Коментар

Всичко е много хубаво когато се пази от хората, но никой не си дава сметка, че като регистрира домейни от сорта на gdbop.com ще вземе без да иска да навреди на автора на проекта "Моята библиотека".

Сега бавно и славно ще гледаме как един по един тоя архив на сайта от 24ти Май ще се появява на огледала с всякакви безмислени домейни, както този, които визирах по-горе...

Коментар

Първоначално публикуван от sotk Преглед на мнение
                  На който не му тръгва торента може направо да си чете от огледало на Читанка: http://chitanka.ebni.me/ За сега работи.
                  Качен е в Америка.

Коментар

Хъм... Нещо май привържениците на идеята са силни само на думи. Нито един не ме потърсил за предложението ми за работа (Айде, бе! Предлагам 10 000 лева заплата, в месеците, в които реша, че сте си ги заслужили...). Ама, да, то на чужд гръб и сто тояги са малко

П.П.: За разлика от повечето защитници на идеята за безплатното, аз поне съм писал доста опен сорс и съм го пускал безплатно (основно под BSD лиценз, като ще е безплатно, да е безплатно). Нищо против, но когато аз реша, че искам да е така. Имам против само някой друг решава вместо хората положили труд (автор, преводач, издател и т.н.), че техния не струва пари... а в същото време не е готов да предложи своя по същия начин.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мой ред е да кажа, че сравняваш ябълки и круши. Но, явно сме привърженици на различна идеология - аз публикувам в GPLv2 или public domain. И в двата случая, като ще е, да е.

Твърдо подкрепям затварянето на смс-платения сайт преди месец. Това, с читанката, е оливка.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        ... Имам против само някой друг решава вместо хората положили труд (автор, преводач, издател и т.н.), че техния не струва пари... а в същото време не е готов да предложи своя по същия начин.
                        Не разбрах за Вазов и Елин Пелин твърдо ли трябва да плащаме?

Коментар

Темата дословно повтаря подобната такава за "Алчните звезди и в частност, алчният яхтаджия Боно.

Хъм... Нещо май привържениците на идеята са силни само на думи. Нито един не ме потърсил за предложението ми за работа (Айде, бе! Предлагам 10 000 лева заплата, в месеците, в които реша, че сте си ги заслужили...). Ама, да, то на чужд гръб и сто тояги са малко

П.П.: За разлика от повечето защитници на идеята за безплатното, аз поне съм писал доста опен сорс и съм го пускал безплатно (основно под BSD лиценз, като ще е безплатно, да е безплатно). Нищо против, но когато аз реша, че искам да е така. Имам против само някой друг решава вместо хората положили труд (автор, преводач, издател и т.н.), че техния не струва пари... а в същото време не е готов да предложи своя по същия начин.
                          Имаме учудващо единомислие по темата...

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          Има ли сведения, че приживе цитираните автори са заявили друго? В писмен вид, естествено.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение

В днешни дни или когато са били живи? Всъщност доста велики писатели, поети, художиници и т.н. са умрели от глад. Буквално. Включително и наши. Това както и да е. Дори да допуснем, че сега не трябва да се искат пари за тях, посочи ми сайт, на който има само техните произведения, без съвременна литература (това включва и нови преводи на чужди класици), който е бил затворен наскоро. Тогава ще призная примера ти за коректен.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Мой ред е да кажа, че сравняваш ябълки и круши. Но, явно сме привърженици на различна идеология - аз публикувам в GPLv2 или public domain. И в двата случая, като ще е, да е.
                              Добре, де. Като си такъв идеалист, защо работиш за заплата? Защо не пробваш да отвориш един GPL проект и да се издържаш само от дарения към него или ако не можеш да измислиш се присъедини към някой голям? Без двойни лицензи. Или викаш децата ти искат да ядат от време на време? Риторични въпроси, но следващия не е. Мислиш ли, че другите деца не са като твойте и не им се налага да ядат?

Коментар

В днешни дни или когато са били живи? Всъщност доста велики писатели, поети, художиници и т.н. са умрели от глад. Буквално. Включително и наши. Това както и да е. Дори да допуснем, че сега не трябва да се искат пари за тях, посочи ми сайт, на който има само техните произведения, без съвременна литература (това включва и нови преводи на чужди класици), който е бил затворен наскоро. Тогава ще призная примера ти за коректен.
                                Ами от читанката редовно се смъкваха произведения заради предявено авторско право.
                                Ако допуснем, че не трябва да искаме пари за Вазов, защо затвориха целия сайт?
                                По тази логика - най-добре и лесно е да затворим целия Интернет в България. Благовидни поводи бол, знаете ги всички.
                                Не можеше ли просто държавата да нареди да се махнат само произведения, подлежащи на авторско право? А за писания на отдавна починали автори има и закон.
                                Ако е изглеждало, че втълпявам всичко да се краде на общо основание - не ми беше това целта, и не мисля, че трябва да е така.
                                Понеже споменахте и Боно - ами те тоя образ искаше директни рестрикции и проверки по домовете на общо основание.
                                Грамофонните плочи няма да станат стандарт, колкото и да се опитват да го върнат. С тая акция дето я коментираме - читанката стана дори по - популярна.
                                п.с. имаше едно време идея да се плаща такса БНТ. Гледаш - не гледаш - плащаш! И това, че всички слушат чалга и са луднали по Листопад е пожелание, а не факт!
                                Последно редактирано от Rabin; 23-06-10, 12:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X