Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГДБОП атакува сървърите на читанка (chitanka.info)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ГДБОП атакува сървърите на читанка (chitanka.info)

Въпроса ще се реши с СМС-чета споко !
    Явор Колев случайно не действа.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Нее, тук не става дума за негрите. Става дума за това, че почти никое издателство не си изпълнява ТЕЗИ задължения. Което води до някои изкривявания.

Аз знам, че библиотеките от всякакъв вид са им трън в очите, но светът твърде дълго е изкарал без издателства и доста по-кратко - без библиотеки.
      А пък държавата, собственик на библиотеките, се е засилила да си изпълнява задълженията към тях все едно Което също води до изкривявания...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        А пък държавата, собственик на библиотеките, се е засилила да си изпълнява задълженията към тях все едно Което също води до изкривявания...
        Такъв е животът. Понякога държавата не може да свърши всичко и действа по целесъобразност. Е, видя се кое е съобразно на целите и.

Коментар

Абе, имам една идея за много добър бизнес... само търся за работници привърженици на идеята, че е нормално да се работи без пари, а заплащането да е по субективна преценка (може и нулево)... очаквам повечето пишещи в темата да ми се обадят
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз имам идея да патентовам открития, които са направени и още не са патентовани. Лично съм виждал патентовано откритие, базирано на един от основните природни закони.
            Мислех си и за произведенията, но виждам, че вече са се сетили.
            Див капитализъм... кво да правиш, съобразяваш се.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              Абе, имам една идея за много добър бизнес... само търся за работници привърженици на идеята, че е нормално да се работи без пари, а заплащането да е по субективна преценка (може и нулево)... очаквам повечето пишещи в темата да ми се обадят
              И? Не всеки ден човек открива В.А.Моцарт, Хемингуей или Линус Торвалдс. Иначе ти е успешен бизнес-моделът.

А за всички други неща, в които се влага повече маркетинг, отколкото творчество - благодаря, можем и без тях.

Коментар

bTV: Антимафиоти разбиха нелегална онлайн-книжарница

Това горното е един достатъчно перфектен пример как може да се изкриви една новина, в която естествено няма нищо общо с реалността .

Коментар

Никаква книжарница не беше, всичко беше безплатно.

Коментар

Беше едно улеснение за четящите. Беше неудобство за пишещите и превеждащите.
                    А самата акция дава поле за изява на плямпащите.
                    Но нищо не решава, такива ресурси ще си ги има.

Коментар

Свършиха рекетьорите и наркоманите, та почнаха да гонят сайтовете за книги. Които пък изведнъж станаха организирана престъпност. Читанката е нанесла вреди за милиони лева. Кое издателство върти милиони левове оборот и кой българин има да дава толкова пари за книги, тия журналисти нормални ли са?

Коментар

Гвоздеят на програмата беше следния пасаж:

На българската култура са нанесени щети за милиони левове.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Гвоздеят на програмата беше следния пасаж:

На българската култура са нанесени щети за милиони левове.
                          Такива приходи очаква да получи вроятният настоящ спонсор на акцията.
                          И бъдещ собственик на СМС платения сайт за книги.

Междувпрочем, контента навярно е бил изкопиран и наскоро ще ни бъде предложен, като с магическа пръчка.
                          Само че платено.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Дарик и Днес.бг няколко часа подред триеха коментарите под новината с линк към торента на Читанка. А Фейсбук е обявил въпросния линк за "злоупотреба".

Според закона библиотеките не са незаконни !

Закон за авторското право и сродните му права:
                            Чл. 24. "... Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо... възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели... възпроизвеждането на вече разгласени произведения посредством Брайлов шрифт или друг аналогичен метод, ако това не се извършва с цел печалба...

Коментар

Също досадно е, че торентът не иска да потегли. Може и аз да бъркам, де - торенти пускам веднъж годишно, но пак дразни.

Коментар

Потегли си и пристигна даже. Пък който иска да чака платеният с есемеси вариант :Р

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X