Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отровиха ми дакела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отровиха ми дакела

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Стария, съжалявам за загубата.

Преди седмица се опитаха да отровят и моето на село. В двора. Бяха хвърлили някави оранжеви гранули с размер на граново зърно. Едва оцеля. А това куче излиза от двора само на повод, като го водят на разходка, нито пък би ухапало човек, освен ако съвсем не си го изпроси, разбирай да го удари, да го притисне и прочие, при това много настоятелно. Това не го оправдавам никак.

...обаче от друга гледна точка, и в момента жена ми има здравословни пробелми след уплаха от квартална глутница. Изкарала си акъла да не ухапят малкия, и ако не е реагирала адекватно, сигурно щяха, и още не може да се оправи. Не психически, а физически. А винаги е обичала животинки, особено кучета, и никога не е имала страх от тях. Тъй че не бързайте да обвинявате хората. Ако конкретните здравословни проблеми на жена ми бяха се проявили по-бързо, сигурно собственоръчно щях да изтребя всичката глутница без грам угризения. 2 месеца по късно обаче ги нямаше.

Когато лично пострадате от нечия несвършена работа, доста бързо си променяте мирогледа понякога. Щом е било извън двора, без надзор, значи вече не е твое. Вече е улично. А откак стана посочената случка ако забележа подобна агресивна бесовица из квартала, лично ще ги изтровя. Моето и на семейството ми здраве ми е по-ценно от всяко улично куче. А ако разните там "еко" и прочие толкова си ги тачат, да си ги приберат у къщи. Да, животните не са виновни, но в природата побеждава по-силния. Не е хуманно, но и да нахапят детето ми не е хуманно. И който и да осъдя после, парите няма да оправят травмата.
    Съгласен съм напълно с теб. В квартала има един ненормалник който има 3 кучета в двора и още 4 пред тях, храни ги поиги и дори зимно време оставя гаража си отворен за седят на топло. През вечер брат ми се оплава от това че го лаят и му се спускат, аз заобикалям улицата нощно време от съображения за сигурност, а миналата година дори нападнаха едно дете на 6-7 години. Целият квартал е вдигнал ръце от проблема но още никой не е взел крайната мярка...
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Дотук се "борих" с двама ентусиасти на тема отрова - единят ползуваше антифриз на попара с кремвирши и хляб, другият отрова за гризачи. За момента спряха, но благодаря на Бога, че си научих кучето, да се храни по команда. Ако не кажа "ЯЖ!" - само гледа. Обаче дъртата полудакелка не е обучена........
      Старо, съжалявам за кутрето ти, за мен песчето е член на семейството и който посегне на него, все едно на жената или щерката е посегнал........лоша работа се получава.
      Ако изчакаш до Февруари - Март, ще ти подаря едно епаньол бретонче - да се видиш у другарче.Бъди здрав и пак - съжалявам за Соса.

Коментар

Съжалявам Старче. Не искам да съм на твое място,защото съм го минал това преживяване веднъж.Но все пак поразпитай. ,,Благодетеля,,на всички кучета,може и да се разбере кой е.

Коментар

Съжалявам за загубата, неприятно е да изгубиш другар така
          Не мога да разбера хората който тровят така кучета (имам в предвид, домашни кучета пускани само в двора). Явно са много психически обременени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Стария, съжалявам за загубата.
            ...
            Когато лично пострадате от нечия несвършена работа, доста бързо си променяте мирогледа понякога. Щом е било извън двора, без надзор, значи вече не е твое. Вече е улично. А откак стана посочената случка ако забележа подобна агресивна бесовица из квартала, лично ще ги изтровя. Моето и на семейството ми здраве ми е по-ценно от всяко улично куче. А ако разните там "еко" и прочие толкова си ги тачат, да си ги приберат у къщи. Да, животните не са виновни, но в природата побеждава по-силния. Не е хуманно, но и да нахапят детето ми не е хуманно. И който и да осъдя после, парите няма да оправят травмата.
            + 1

Коментар

Имам дакел от 5 години и знам колко интелигентни са въпреки че са само педя високи.Само дето не могат да говорят.Така че съжаления и от мен!
              Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!

Коментар

По хуманно ми се вижда да ги беха застреляли бедните помияри отколкото така с отровата ем те се мъчат преди да умрат ем невинни домашни животни да загиват.
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Съжалявам за кученцето.
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Аз да кажа пък за котарака на село-някой го е стрелял с въздушна пушка, и "чашката" си стои забита в "лицето" на котарака, точно под дясното око...
                    Апарата ми се развали, иначе щях да съм го снимал вече...
                    Тони, съжалявам за кучето, намери си друго. Когато умря(от старост) предното ни куче-взех това:

Сега е вече на 5 месеца, и е много игрив.
                    Вземай и ти някое мъниче, и ще свикнеш с него. А и по-скоро ще ти мине тъгата по старото...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Изродите са навсякъде.
                      http://zonabg.info/Extreme.20_29/1499.article/

Който е със слаби нерви да не чете.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Аз да кажа пък за котарака на село-някой го е стрелял с въздушна пушка, и "чашката" си стои забита в "лицето" на котарака, точно под дясното око...
                        Апарата ми се развали, иначе щях да съм го снимал вече...
                        Тони, съжалявам за кучето, намери си друго. Когато умря(от старост) предното ни куче-взех това:

Сега е вече на 5 месеца, и е много игрив.
                        Вземай и ти някое мъниче, и ще свикнеш с него. А и по-скоро ще ти мине тъгата по старото...
                        Имам още 5 кучета пазачи едно гонче и лабрадорката.А дакелът го бех купил преди десет години на децата стар беше ама още щеше да кара
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ееее сори за загубата. Миналата седмица прегазиха котката ми. Кучето ми се спомина младо миналата година.Тровиха го два пъти. Колкото и да има проблеми със глутници и ухапвания не мога да приема за нормално да се хвърля отрова ей така. Направо е сатанинско.Колко му е някое дете без надзор да погълне по някакъв начин отрова.Всеки ден виждам как народа ни откача все повече и повече... Плашещо е.И мен вече ме е страх да си вземам домашни любимци.Мъката е голяма.Те са си част от семейството.
                          Сигурен съм,че ловните им полета оттатък са големи и пълни с забавления...
                          висете отпуснато

Коментар

Веднъж набихме в квартала един такъв изрод. Първо беше хвърлял отрова, от която моето бившо куче Тери хапна, но за щастие оживя (дадохме стотици левове по различни доктори за операции докато го оправят). Тогава му се размина. Друг съсед писа оплакване в общината - дрън дрън, та пляс...

Малко по-късно обаче същия гамен беше извадил окото на едно много добричко училчно кученце с въздушна пушка. Остави пък и се хвалеше публично как това било добро и как щял да ги изтрови "тея песове". Тогава не издържахме и събрахме бригада. Добър бой отнесе - от тогава не е помислял за подобни простотии...

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              Ееее сори за загубата. Миналата седмица прегазиха котката ми. Кучето ми се спомина младо миналата година.Тровиха го два пъти. Колкото и да има проблеми със глутници и ухапвания не мога да приема за нормално да се хвърля отрова ей така. Направо е сатанинско.Колко му е някое дете без надзор да погълне по някакъв начин отрова.Всеки ден виждам как народа ни откача все повече и повече... Плашещо е.И мен вече ме е страх да си вземам домашни любимци.Мъката е голяма.Те са си част от семейството.
                              Сигурен съм,че ловните им полета оттатък са големи и пълни с забавления...
                              Това с въздушната пушка си е чиста проба изродщина и не го оправдавам по никакъв начин...

Обаче, а колко му е същото това дете без надзор за бъде нахапано от някой откачил по някоя женска пес? Или от откачила женска с кученца, дето уж ги пази - това съм го виждал с очите си. И тогава разходите няма да са стотици, а хиляди, не за кучето ти, а за детето ти.

Да не бъдем крайни. Простата истина е че държавата не си върши работата, и резултата е тоя. Глутници кучета по улиците не трябва да има. Говна по тротоарите - също. А аз до сега не съм видял някой извел куче в парка да му събира "екстрите", макар в същия парк да играят собствените му деца. Ако ще сме европейци, да сме докрай такива.

А хората хвърлят отрова, защото ако почнат да ги стрелят, ще ги глобят и затворят. Хуманните начини за справяне с проблема отдавна са ясни и топлата вода е открита. Ама като сме крадливо племе, така ще е. Има хора, дето си изхвърлят боклука през прозореца, а какво остава за всичко друго. Такива сме си. Манталитет.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За "екстрите" можем да спорим. За тротоара - да, там НЕ трябва да ги има в никакъв случай. Друг е въпроса с тези МОЛ-ове и блокове колко небетонирани, неасфалтирани и нетротоаризирани територии ни оставиха.

Само, че на Ганьо му дай да пръдне и той ще се насере. Сиреч дотук свършва моята подкрепа за мнението ти за събирането на "екстрите". Щели да ни карат да ги събираме и от шубраците в парковете. Естествено със специални (платени от нашите данъци) торбички и ще се извозват в специални (платени от нашите данъци) коли. И остави всичко друго, ами като вземат да успеят да ни "научат да сме европейци" ще почнат да ни вземат и пари за наторяване на почвата в парка (с тор идваща директно от "завода за преработване на кучешки екстри"), защото няма вече кой да ака и растенията ще линеят...

А в държави като САЩ например са "измислили" торния бръмбар. И контролират популацията му. И от няколко години масово се отказват от торбичките за "екстри"... Пак ще ги достигаме...

П.С. Но за какво са ни природа и животни въобще? Дай да си бетонираме всичко, да избием всичко различно от нашия биологичен вид... и един ден ще има само арийска раса ядяща "космически храни" - всички консервирани в бетонови кафези. Тъй да бъде!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X