Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отровиха ми дакела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отровиха ми дакела

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    За "екстрите" можем да спорим. За тротоара - да, там НЕ трябва да ги има в никакъв случай. Друг е въпроса с тези МОЛ-ове и блокове колко небетонирани, неасфалтирани и нетротоаризирани територии ни оставиха.

Само, че на Ганьо му дай да пръдне и той ще се насере. Сиреч дотук свършва моята подкрепа за мнението ти за събирането на "екстрите". Щели да ни карат да ги събираме и от шубраците в парковете. Естествено със специални (платени от нашите данъци) торбички и ще се извозват в специални (платени от нашите данъци) коли. И остави всичко друго, ами като вземат да успеят да ни "научат да сме европейци" ще почнат да ни вземат и пари за наторяване на почвата в парка (с тор идваща директно от "завода за преработване на кучешки екстри"), защото няма вече кой да ака и растенията ще линеят...

А в държави като САЩ например са "измислили" торния бръмбар. И контролират популацията му. И от няколко години масово се отказват от торбичките за "екстри"... Пак ще ги достигаме...

П.С. Но за какво са ни природа и животни въобще? Дай да си бетонираме всичко, да избием всичко различно от нашия биологичен вид... и един ден ще има само арийска раса ядяща "космически храни" - всички консервирани в бетонови кафези. Тъй да бъде!
    О да, разбирам че явно ти е кеф да се разхождаш с кучешки говна по обувките (и дано само там), когато решиш да поиграеш на топка със сина си в кварталната градинка. Или бъркам???

Нямам нищо против животните, нито домашните любимци. Както казах куче на село и аз имам. Ама сере само в моя двор, а не в комшийския. Просто не е редно да се налага на другите да търпят последствията от това че някой е решил да има домашен любимец. Не е редно кучета да серат и пикаят там, където играят децата ни. И не е редно нито тук, нито в САЩ, нито на Марс. Независимо дали са домашни любимци, или улични такива.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Какво да направя Стеев кученцето си беше част от ойкосът ни и сега всичко е друго
      Вземи си друго куче и го обичай така, както си обичал Сос...!
      Те живеят много по-малко от нас, но ни обичат повече и за това ако може да дадем от нашата любов на повече от "безмълвните приятели", ще им се ревашнираме макар и малко...

Коментар

Първоначално публикуван от jivotnoto Преглед на мнение
        Вземи си друго куче и го обичай така, както си обичал Сос...!
        Те живеят много по-малко от нас, но ни обичат повече и за това ако може да дадем от нашата любов на повече от "безмълвните приятели", ще им се ревашнираме макар и малко...
        Не е останал Стария без кучета, това е сигурно. Даже и не са намаляли с голям процент. Също му се намират котки, зайци и крави. Просто му е криво.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          О да, разбирам че явно ти е кеф да се разхождаш с кучешки говна по обувките (и дано само там), когато решиш да поиграеш на топка със сина си в кварталната градинка. Или бъркам???
          В културните държави има места за игра на топка и места за разхождане на кучета. И двата типа места са градинки. Така играещите на топка не газят лайна. При нас е неосъществимо, защото всичко се презастрои. Остава избор - да разхождаме кучета или да играем на топка. Аз не бих избрал толкова лесно с лека ръка, колкото "кучемразците" го правят...

Коментар

Мойте съболезнования.
            JSM 0899633364

Коментар

Бог вижда всичко и дава всекиму полагаемотому сеДа сте виждали гаден човек да доживее до старост?Отива там където му е мястото жалко че преди да отиде там прави бая пакости
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                В културните държави има места за игра на топка и места за разхождане на кучета. И двата типа места са градинки. Така играещите на топка не газят лайна. При нас е неосъществимо, защото всичко се презастрои. Остава избор - да разхождаме кучета или да играем на топка. Аз не бих избрал толкова лесно с лека ръка, колкото "кучемразците" го правят...
                Аз пък съвсем лесно и без колебание избирам между кучето и детето ми. Точно понеже според мен при конкретната ситуация в България няма нужните условия, затова и нямам куче в апартамента. Имам на село, където и на него му е по-добре. Тича по цял ден из двора, а детето ми си играе с него, когато сме там, както и с всички други тамошни животинки.

В парка, в който се разходжаме понякога, най-редовно съм виждал по някой домашен пес да сере или пикае в пясъчника например, а "културния" му собственик да седи на 5 метра от него и нищо да не прави. Съжалявам, но това според мен не е редно. Ако смяташ че детската площадка е място за разходка на куче, явно няма никакъв смисъл повече да спорим.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ее Спарки никъде не съм казал,че одобрявам глутниците кучета. И мен лично ме е страх от кучета. Ама не бих убил куче. Май забравяме,че и те имат право на планетата колкото и ние. Това,че сме измислили нотариалните актове и бодливата тел не ни прави собственици и съдници на планетата. Не одобрявам и безотговорните "собственици" на кучета които ги оставят да си вършат работата навсякъде и гледат с насмешка. Всъщност вече не одобрявам и думата "притежание" на животно.Бих искал да си го представя като съжителство повече. Ама отнемането живота на близко за друг същество е престъпление. Попитайте децата на адаша как се чувстват..... И им обяснете за държавата,собствеността,неизпълнение на задължения....
                  Аз лично скоро бях принуден да спра много екстремно на Подбалканския през ноща заради пресичаща лисица. Можеше и да се ударя. Но се почувствах удоволетворен,че успях. Все пак ние сме го опънали бетона и през тяхното обитание. Ние трябва да се съобразяваме с тях. И по закона на природата- при атака от куче например,е тогава ще се защитаваме ако трябва. Ами представете си,че всички животни решат че искат да ни избият нас защото сме си решили,че тая планета е наша.... Ама ни търпят и ни гледат сеира.Гледат ни как робуваме на собственост и измислени ценности. За мен много животни (смейте се ако щете) имат много по-богата душевност от 90 % от хората. Просто сме го забравили.И не съм някакъв върл природозащитник.Не подписвам петиции и не вея знамена.Просто си оставям къртиците да си живеят във МОЯ (кое ли ми дава право да го кажа че е мой) двор,защото той е и техен...
                  Е и тук съм напълно съгласен със Спарки - всичко да си има граници все пак.
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Не е останал Стария без кучета, това е сигурно. Даже и не са намаляли с голям процент. Също му се намират котки, зайци и крави. Просто му е криво.
                    Не го познавам и няма как да знам...Значи още по-добре за животинките - имат един сърцат приятел!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Аз пък съвсем лесно и без колебание избирам между кучето и детето ми. Точно понеже според мен при конкретната ситуация в България няма нужните условия, затова и нямам куче в апартамента. Имам на село, където и на него му е по-добре. Тича по цял ден из двора, а детето ми си играе с него, когато сме там, както и с всички други тамошни животинки.

В парка, в който се разходжаме понякога, най-редовно съм виждал по някой домашен пес да сере или пикае в пясъчника например, а "културния" му собственик да седи на 5 метра от него и нищо да не прави. Съжалявам, но това според мен не е редно. Ако смяташ че детската площадка е място за разходка на куче, явно няма никакъв смисъл повече да спорим.
                      Спарки, аз лично товаря всеки път кучетата на джипа и ходим там, където няма да притесняваме никого
                      И ми се смеят...Мързяло ме да ходя пеш....
                      Иначе си абсолютно прав - няма условия, макар напоследък в Пловдив да се изградиха няколко, макар и миниатюрни, оградени площадки.
                      Всичко е въпрос на осъзнаване - "не прави на хората това, което не искаш да ти правят на теб!".Важи във всичко посоки!

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        Ее Спарки никъде не съм казал,че одобрявам глутниците кучета.
                        Да де, ама, неодобрявайки ги, да седим и да не правим нищо? Аз обичам всякакви животинки, а уличните кучета седят в населените места, защото там им е по-лесно, благодарение на нас.

И аз неодобрявам безразборното избиване и тровене, ама айде кажи ми какво мога да направя, ако кварталната глутница заплашва да нахапе детето ми. Да звъня по разни служби, от което ефекта е сигурен, демек няма такъв, и да чакам да го нахапят първо, и после да действам?

Нямам против нито едно куче или каквато и да е друга животинка, ако това не заплашва живота и здравето на мен и на близките ми. Ако обаче го заплашва, съм длъжен да взема нужните мерки, след като хората, дето трябва да ги вземат, не го правят.

Жестоко и гадно е, ама кажи ми подяволите какъв избор имам???

И повярвай ми, всяко куче на мое място би направило същото, ако е принудено и е в състояние да го направи.
                        Последно редактирано от sparkybg; 30-03-10, 14:23.

Коментар

За това и написах,че трябва да има баланс. Жалкото е,че наща действителност ни кара да постъпваме против принципите си понякога... Прав си.
                          висете отпуснато

Коментар

Потвърждавам, от края на статията, че в друга страна не съм виждал бездомни глутници както в БГ във всеки град. Походил съм в двуцифрен брой държави. Не знам кой го е писал, просто се присъединявам.
                            Пускам я и в тази тема...

Кучешка държава!
                            http://www.zoomania.org/Kucheta/Kuch...a-durjava.html
                            Неделя, 7.30 сутринта. Буден съм около час и тъй като не мога да заспя, ставам да пиша.

Точно в 6:00 всяка сутрин кварталът се оглася от кучешки лай, който продължава без прекъсване докъм 9.
                            Причината е, че някой от съседите ми разхожда кученцето си и когато то минава покрай дворове и балкони, затворените там любимци започват неистово да лаят.

Няма изключение от правилото - всеки Божи ден.

Знам, че някой ще каже, че нищо не разбирам, че кучето е голям приятел и дава топлина и радост на дома му. Знам, така е. Но защо заради това сърдечно увлечение на съседа си, трябва аз да се лишавам от сън всеки почивен ден?

Аз харесвам Вокално инструментална група ”Дийп Пърпъл”.

Намирам топлина и уют в песните им.

Как ще се приеме, ако всяка сутрин в 6:00 надувам две мощни тонколони на балкона с албума Burn, след това Perfect strangers, след това черния албум на Металика. И към 9 ч. ще спирам?

Неведнъж всеки от нас е бил свидетел как едричък домашен любимец тича добродушно към някое дете. Понякога детето се радва. А понякога изпада в истерия. Надава викове на ужас и реве.

Тогава отнякъде се обажда дебеличка, размъкната лелка, която с резки крясъци съветва любимеца си да идва при нея, а на 6-годишното дете обяснява, че „то не хапе”. Въпреки това, понякога „то” хапе...

Аз обичам животните. Гледал съм змии, гущери, скорпиони. Как ще приемете, ако докато Вашето дете си играе в парка, към него пропълзи еднометров смок.

Когато се разпищите (вие и детето), аз ще се провикна отдалеч, че смокът не е отровен и е безобиден като колана на гащите ви...

В белия свят, където твърдим че „България винаги е била”, за разхождане на куче без каишка се налага глоба. Има специални оградени площадки в парковете, където животните могат да бъдат пускани да тичат свободно. Това важи както за доберманите, така и за болонките.

Неведнъж всеки от нас е стъпвал в положено нежно на тротоара кучешко лайно. В белия свят, където живеят нормални хора, те събират лайната на любимците си в пликче и го хвърлят в близката кофа. А глобата за сране по тротоара е солена.

У нас живеят хора-кучета, които си хвърлят боклука през балкона. Добре, че не отглеждат слонове...

Едно време обичах да тичам в парка и да карам колело. Сега това е почти невъзможно, защото по всяко време към мен се затичва някой ръмжащ звяр с размер на глиган.

Пробвах да тичам с пистолет на кръста (газов – за читателите от ГДБОП), дори го използвах няколко пъти и се отказах - аз не съм командос и не ми е кеф да стрелям докато тичам.

Сега не тичам и не карам колело. Затова пък кучетата тичат на воля. Не знам дали карат колело...

Някой ще каже, че има отрова, пушка и високочестотен модулатор, който кара животното да се побърка от ужас. Аз обаче съм нормален човек. Обичам животните. И докато някой не измисли уред, който да кара простаците да се побъркват от ужас, ще търпя кучетата им.

Въпреки че съвсем открито се нарушават правата на не-кучкарите, няма как те да се защитят, защото е прието, че са втора ръка хора. Нещо като непушачите.

Кучкарите са достатъчно голяма група и само заради това съвсем съзнателно си позволяват да тормозят другите.

А иначе повечето от тях ще ти проглушат ушите за свободата на личността... но няма да приемат змията Донка, която е тиха като риба, безвредна като мокра връв, практически не сере и е най-красивото Божие създание (след синеоката, която чете новини по ТВ7), да пълзи грациозно в двора на детската градина, под звуците на 120 dB хеви метал.

Аз и не бих ги подложил на това. Защото не съм като тях.

Видял съм доста свят. Бил съм в Ню Йорк, Париж, Копенхаген, Лондон... там има ред, глоби и служители, които глобяват.

Бил съм в Скопие, Куманово, Баку, Истанбул, Ниш, Букурещ... и там хората не стават жертва на хобитата на другите хора.

Не съм бил в косоварската столица Прищина и не знам как е. Предполагам обаче, че и там хората имат известно предимство.

Евентуално, ако в Прищина има циганска махала, може би там да е като в нашата Европейска столица - всеки може да издевателства над другите по начин, който му доставя радост.

Всъщност, приликата между София и циганската махала на Прищина е само една –„народът”.

Тоя изстрадал и мъдър народ, който идва от селото в града и вместо от селянин да стане гражданин, упорито и методично превръща града в село.

Защото така се чувства по-уютно. В лайната.
                            Последно редактирано от Rabin; 30-03-10, 14:32.

Коментар

След гореизложеното, нямам какво повече да добавя.

Коментар

За съжаление да....
                                Няма какво да се добави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X