Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При продажба на жилище

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: При продажба на жилище

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
    Много добро попадение, най-вече в часта с избягването на отговорността...... Адвокатът, когато подготвя текста на някакъв договор, полага ли си подписа заедно със страните по договора? Както го правят нотариусите при изповядване на сделката и подписване на нотариалния акт? Или както го правят, толкова презираните брокери, при подгатвянето и подписването на предварителния договор......

Да не говорим, че в презумпцията на доста практикуващи адвокати не е защита на правата на свои клиенти, а създаването на "плодородна нива" за изхранването си за вбъдещо......
    Е пак засегнах професионален брокер.Сори пич.Какъв човек съм бе ???Brokera взима около 2.5 % не за изготвяне на договора,защото 1500-2000 евро за 1 договор е малко несериозно възнаграждение колега.Те лъжат че ще няправят проверка има ли тежести имота,продаван ли 5 пъти през последните 3 дни,което е невъзможно...няма да обяснявам защо.Затова за мен брокерите са някакви хорица,опитващи се на гърба на хората да заработят някой лев,но лъжейки ги че всичко ще бъде наред.Няколко хиляди измамени купувачи на имоти са били с брокери,сключвали са с тяхна помощ велики предварителни договори и са им платили големия процент...
    На последно място отговорността на нотариуса.Пример:Няколко хиляди измамени купувачи има в момента,колко нотариуси поеха отговорност за тези измами.Честито на печелившите.Адвоката е виновен пак ,а ;-)защото създавал плодородна нива.;-))))))))))виж ми подписа.
    Последно редактирано от adwokat; 26-03-10, 22:46.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Каква отговорност носят брокерите за неточна (лъжлива) информация? Може ли да се заведе дело и какъв резултат ще има?
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Колега по темата: Не дължиш и стотинка данъци и такси, след като апартамента ти е от 15 години. Дори за милион да го продадеш пак не дължиш никакви данъци. Само съвет - консултирай се дали не следва регистрация по ДДС, след придобиването на сумата. Предполагам че ще е над 50 000 лева. Визирам сумата посочена в нот.акт.
        Работя като помощник нотариус от 10 години, ако е нужно още някаква информация - с удоволствие на лични.

Относноразводняването на темата - Нотариусите са тесни специалисти - ама много тесни. Занимават се само с нотариални актове и проверка на собственост и нищо повече. Като ви трябва операция на сърцето не ходите при Джи Пи нали, а ходите при кардиохирург. А в тоя ред на сравнения с лекарското съсловие брокерите се равняват на врачките.
        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
          Колега по темата: Не дължиш и стотинка данъци и такси, след като апартамента ти е от 15 години. Дори за милион да го продадеш пак не дължиш никакви данъци. Само съвет - консултирай се дали не следва регистрация по ДДС, след придобиването на сумата. Предполагам че ще е над 50 000 лева. Визирам сумата посочена в нот.акт.
          Работя като помощник нотариус от 10 години, ако е нужно още някаква информация - с удоволствие на лични.
          Това с ДДС-то не го разбрах. Не съм фирма, а частно лице.
          Наистина, обявил съм продажна цена 68000лв. и , надявам се да взема сума, близка до тази. Иначе по данъчна оценка е 42000лв.

На лични не мога, защото съм новобранец във форума.
          Не мисли като човек!

Коментар

Питай някой счетоводиел за подробности. Едно лице след като натрупа оборот над 50 000 е длъжно в четиринадесет дневен срок да се регистрира по ДДС. Това важи отскоро и за физическите не само за юридическите лица. Правилата са същите като фирмите с една разлика - те могат да теглят ДДС (да им се признава данъчен кредит) а физическите лица - не. Малка на пръв поглед разлика но огромна във финансов аспект.
            Вес пак не съм специалист и ти говоря от обща култура. За подробностти - счетоводител или данъчен за консултация. Ако скаш ще проверя в понеделник за подробностти и ще ти пиша.
            Успех

Коментар

Аз обаче твърдя,че не трябва всеки да може и твърдението ще го подкрепя с стотици примери,за хора,които сами са си писали договорите и след това и "стадо" адвокати не може да им помогне.
              Аз мога да дам стотици примери за хора, на които адвокати са им писали договорите, а после никой не може да ги оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                Аз мога да дам стотици примери за хора, на които адвокати са им писали договорите, а после никой не може да ги оправи.
                Не стотици,Посочи ми утре само трима които така са пр...ни от адвокат ,че още не са се оправили !!! Интересно ще бъде ако успееш.
                Или просто си говорим,колкото да не заспим.Лека нощ и от мен.
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

айде да си легаме, вече е късно и жените ни чакат в спалнята (поне мен). Поне аз имам още планове за още деца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X