Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такава държава? И най-умният си е малко прост...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Има ли такава държава? И най-умният си е малко прост...

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение

Хора, писна ми!!!
    Решил съм да се махам...
    Не се учудвам.

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
    Стой тук- за мен по- хубаво от тук няма. Не вярвам да има друг райски кът с такава история и възможности.
    Казал съм го на всички- щом се изуча, независимо дали мога да замина- НЯМА. Вярвам, че нещата могат да се оправят....
    Къде си ходил извън България и за по колко време ?

До преди няколко години и аз се кълнях така.
    Но последните 3-4 години ми се случи ,че попътувах навън.
    Сега съм убеден вече ,че НЕ искам децата ми(някой ден) да живеят в България.

Относно полицейщината ... в момента съм в САЩ и като най-полицейската държава, аз нещо не го усещам.
    Почти месец дебна да видя полицаи за да ги снимам, но не съм виждал.
    Само по магистралата изкочиха от някаде и то само заради някав тип който караше на зиг заг между колите и го спряха веднага.

Преди да дойда в щатите може да се каже ,че бях противоречиво настроен точно заради тези неща.
    А сега взе да ми се остава

Коментар

Кувейт-няма данъци и никакви такси-няма наем,няма ток,вода топлофикаций разни,абе нищо.Бензина струва колкото да не е хептен безплатен.Зимата се изразява като валне малко дъждец и температурата падне до рекордните 10 градуса.Знам че принципно търсят лекари,но и в другите професий работят чужденци-примерно шофьори на автобуси съм виждал само пакистанци и турци (на местните не им трябва изобщо да работят-държавата им дава всичко и тва ако не е комунизъм здраве да е ).

Коментар

И там маааш ГМО та ти плющат ушите... А така няма да се живее и 10 години здрав..
        Не си треперя на живота, ама що пък да съм болен? И държавата да мисли как да ме поболеее... После пък попадаш в здравната система и си мъртвец.... хахахах...
        CITYEL

Коментар

Еми тогава Афганистан-страната на неограничената свобода в момента.Ама климата некъде ще е пак кофти,трябва да се избере подходящо място за настаняване.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
            ... в момента съм в САЩ и като най-полицейската държава, аз нещо не го усещам.
            Почти месец дебна да видя полицаи за да ги снимам, но не съм виждал.
            Не знам в кой щат си, ама иди пробвай да си купиш бира или к'в да е алкохол след 22:00. И питай "ама защо не може?" продавача. В Калифорния директно викат полицията.

Коментар

А стига с тая Нова Зеландия, бе ! Някой от вас да е карал в обратно движение? Колега, там, където е топло, има малария, маймунщина, дрога, висока престъпност, ниска култура, болести и жените са ужасно грозни и миризливи. Помисли си . А и не се сещам какъв ти е проблема с отпечатъците . Виж, друже, живей си живота, спазвай правилата и всичко ще бъде наред. Ти Света няма да го оправиш. А да знаеш, че ако искат да те следят и контролират, и в Патагония да идеш пак ще те наблюдават. Внимавай, момче, параноята е страшна болест.
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Не знам в кой щат си, ама иди пробвай да си купиш бира или к'в да е алкохол след 22:00. И питай "ама защо не може?" продавача. В Калифорния директно викат полицията.
                Баш там съм, верно и за бира ми искат документ за самоличност,
                но не виждам проблем в това.
                След 22:00 .. ще опитам

Коментар

Бягай в 24/7 . Иди и дръпни врата на хладилната витрина и питай що не се отваря

Коментар

С колко пари разполагаш??? От там зависи всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Бягай в 24/7 . Иди и дръпни врата на хладилната витрина и питай що не се отваря
                      Колега,що му се връзваш,вече света е малък и други хора са ходили в Щатите.Колегата говори глупости,по-полицейска държава от Сащ не съм виждал.А относно изискванията на колегата Сащ не се вписва в неговите изисквания.Освен в Европейския съюз ,колегата не трябва само той да си хареса държавата а и него даго харесат за там.Навсякъде се иска да спазваш много закони и да работиш здраво,за да плащаш повече данъци.Свобода като в България няма никъде и ако си находчив можеш и пари да направиш по-бързо от друго място.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                        Колега,що му се връзваш,вече света е малък и други хора са ходили в Щатите.Колегата говори глупости,по-полицейска държава от Сащ не съм виждал.А относно изискванията на колегата Сащ не се вписва в неговите изисквания.Освен в Европейския съюз ,колегата не трябва само той да си хареса държавата а и него даго харесат за там.Навсякъде се иска да спазваш много закони и да работиш здраво,за да плащаш повече данъци.Свобода като в България няма никъде и ако си находчив можеш и пари да направиш по-бързо от друго място.
                        Само дето свободата не е за всекиго, още повече финансовата, и находчивостта ти за да направиш пари трябва да е винаги по ръба на закона, ако не и отвъд него. Що се отнася до плащането на данъци има една огромна разлика, която ти кой знае защо не я споменаваш, и тя е, че от голяма заплата лесно се плащат големи данъци, ама от малка заплата огромни такива е непосилно. И преди да започнеш да спориш само се огледай, виж как живеят комшиите ти, роднините ти и тогава ако не си видял и разбрал мизерията наоколо пак заповядай.

Коментар

Определено се замислям за Чили, някъде по към Аржентина..Далече от брега..

За параноята ще си замъча(относно голегата ееее там горе дето е писал).. (чел съм ти всички коментари, имам си мнение относно твойте мненията..) Моля те просто се въздръж - темата е съвсем конкретна.Взел съм решение - точка.

Няма нищо писано за ГМО.Поне до колкото разбирам няма.

В момента е 15 градуса там.
                          http://www.weather.com/weather/today...Chile+CIXX0020
                          Не като тука - 1000 лева изравнителни сметки за ток (са се чудя от къде да ги взема.. гръм от ясно небе).

ЕС се опитва да прокара влияние с малко помощи сега , но си мисля, че с това ще си остане..

Няма чалга!!! Иеа!!!

Мога да си продам къщата - намира се в София..(кажи-речи център, все ще взема нещо).

Аз съм съгласен да е ограничена свободата ми, но не в ЕС.
                          И да обяснявам няма смисъл.. Просто виждам и разбирам живота по друг начин - не е толкова елментарно - само да натъпкаш червото с "яяаанье и пиенье".
                          Освен това не вярвам, че живота е така свършва на 2 метра под земята, със свършването/умирането.. И разни такива работи ..Убеден съм и че всичко започва още откакто сме живи в този си вид..(Ето примерно един компютър - хардуер, после софтуер, после има "задклавиатурно устроиство". После компа "умира ", но инфото/датата остава..сложно е, а и примера не е много уместен, но става за предизвикване на размисъл ) Може много да се философства - за жалост напразно.

Освен това тиа ЕС обединеня отпускане на пари .. Как ви се вижда, а? Безплано е сиренцето само в капана.. Бъзстановяване на бившата Римска импери - на кой му трябва? На този дето набира роби!!!
                          Отклоних се..

Давайте за Чили интресно ми е всичко за там.
                          Има ли камери ?
                          Какви са документите?
                          Какво може да се работи.. Има ли общо в някъква свера с Бг, имам предвид да прилича на тука.
                          Колко пари трябват месечно да се храниш и покриваш сметки без да удоволетворяваш болни амбиции.
                          Каква музика се слуша - има ли метъл,Рапкор(POD,RATM,LIMP BIZKIT).Все пак съм музикант.
                          Мога ли да си карам там електромобила. Трябва ли да карам пак шоф.курсове.. Е такива работи..
                          Даже каквото не съм се сетил, вие го добавете..
                          Успешен ден! И пишете!

Последно редактирано от kirech; 10-03-10, 11:18.
                          CITYEL

Коментар

Хм, сещам се за едно място, където няма зима, няма мухи, няма цунами, бензина е безумно евтин, няма полицейщина ... Туркмения. Тъпото е, че не се сещам и с какво би могъл да се занимава човек там. Офроуд по пясъците - добре, ама за седмица ще ти писне, колкото и голям фен да си.

Майтапа настрани, ще следя темата с интерес. Все си казвам, че тая страна би трябвало да е повече моя, отколкото на някой шибан политик, но нещо започна да ми дотяга ...

@Мишоци: с обратното движение се свиква. Ааа.... ти всъщност не беше ли във Франция?
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Хм, сещам се за едно място, където няма зима, няма мухи, няма цунами, бензина е безумно евтин, няма полицейщина ... Туркмения. Тъпото е, че не се сещам и с какво би могъл да се занимава човек там. Офроуд по пясъците - добре, ама за седмица ще ти писне, колкото и голям фен да си.

Майтапа настрани, ще следя темата с интерес. Все си казвам, че тая страна би трябвало да е повече моя, отколкото на някой шибан политик, но нещо започна да ми дотяга ...

@Мишоци: с обратното движение се свиква. Ааа.... ти всъщност не беше ли във Франция?
                              С отглеждане на дини и пъпеши.

Коментар

Бягай в Норвегия, вярно, че има студ, ама не е в ЕС, има закони и висок стандарт.
                                Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X