Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво се бръснете-обикновена или електрическа самобръсначка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: С какво се бръснете-обикновена или електрическа самобръсначка.

От мене да знаете, не е важно колко скъпа е самобръсначката, със сапун винаги дере . Проблема се замазва по следния начин - киснете си брадичката малко с топла водичка /след баня/, направо е удоволствие . Иначе имам тука и един чисто нов бръснач "Солинген" и с него съм се минавал, единствено не съм посмял шията да обезкосмя с него .

Малко по по темата - качествен гел за бръснене помага най-много.

Коментар

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
      Аз се бръсна с теслата.
      Само,че на 2-3 бръсненета се налага да я заточвам
      А аз с мотиката. На ръба на къщата.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Още имам една стара метална самобръсначка за ножчета. Именно с такива са се бръснали бащите и дядовците ни. И пак не са ходили брадясали.
        Важно е желанието да бъдеш обръснат и стилен.
        Аз не съм такъв, де, само обяснявам. Случва ми се понякога да не се бръсна и по цяла седмица, и да приличам на клошар. Само дето съм 100 кила
        Присединявам се към вичко казано...
        И аз се бръсна,също толкова нередовно,а за целта ползвам точно от тия старите самобръсначки-метални,с отделни ножчета.
        А,че съм си стилен-спор няма..Просто такъв ми е стила-да ходя небръснат
        Не съм сто кила,но и не съм далече...
        Едно време бех спортен тип,сега съм...само тип.
        P.S.В техникума още ме помнят-ходех с брада,на инат,на иначе строгата дисциплина.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Аз ползвам Gillette Fusion вибрираща с 5 ножчета. Много съм доволен, но пък и консумативите й са много скъпи. Когато си на лов или на излет, мисля че по-удачен е варианта с ел. самобръсначка, тъи като с нея не можеш да се нараниш и да се развие някакво възпаление на кожата/имайки предвид по-спартанските условия на които се излагаме по време на хобито си/.Успех!

Коментар

Аз търся стар бръснач, ако някой има за продаване. Но стар, че новосечките са т@ш@к пълен.
            Не, че ще се бръсна по два пъти на ден...
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Аз имам такъв Солинген, спомен ми е от дядо/бог да го прости/
              Ползвах го като ученик но вече е изтънял от заточване/не с ъглошлайф

Сега ми стои в раницата и си режа гъбки с него
              Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
              0894328706

Коментар

Обикновенна жилет турбо на 2.0 бара.
                виш к'фо нешто е.......

Коментар

Ходя с брада от ранните студентски години... Подстригвам я на 5 на 6 с машинка за сригане когато установя, че при ядене на сандвич започвам да захапвам косми и ме скубе... Изобщо не изпитвам нужда от бръснене. Важно е да се чувствам добре и да се харесвам сам себе си. А съм толкова хубав, че нямам думи да се опиша!

Коментар

Бръсна се на 5-6 дена веднъж с най-обикновени бръскарски ношчета от по 60 ст.. Е след 3-я ден ходя брадясъл ама мързела надделява. А за лов и излети не мага да ви разбера, не отивате за 1 месец все пак ще седите брадясали.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Мразя да се бръсна (и подстригвам).В бръснарница не съм стъпвал от както ме остригах за казармата преди 30 години. До преди няколко години ходех с брада, но откакто започна да побелява я махнах. Пуста суета.
                      А сега небрежно небръснат, със стар Жилет с обикновенните ножчета...

Коментар

Аз се бръсна със жилет фюжън с 5 остриета. Ама много бързо се изтъпяват че по-голяма площ обработвам.
                        Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                        Honda CB 919 Hornet
                        0898849413-Светльо
                        Кръвна Група: 0+

Коментар

Кое с какво си бръсна?
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Бръсна се в неделя!Ако пропусна-следващата неделя!С накакъв жилет,жената ми го подари на майтап!
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                              Здравейте, колеги. На мен, както и на повечето от вас/сигурен съм/, ми е ужасно омръзнало бръсненето.Опитвал съм какво ли не, дори електрическа самобръсначка си купих, но с нея не се бръсна достатъчно гладко. Споделете как е при вас и как се оправяте с тоя проблем. Особено по време на ловни излети или по-дълъг риболов. Коя самобръсначка ви харесва и допада най-много. И дали грешката при ел. самобръсначката не е в мен-взех си филипс с 3 глави, а много се двоумях дали да не взема браун с мрежичка.
                              Плозвам само електрически от много отдавна... ако ми се наложи да се бъсна с такава с ножчета, сигурно ще се заколя веч . Грешката ти наистина, че си взел Филипс с 3 глави, пробвал съм такива и явно въобще не са мислени да бръснат гладко... Добър резултат се получава само с такава с барабан, плюс разни назъбени накрайнци, които излизат от нея. Принципно самия барабан може да бръсне гладко само едва набола брада, за това, ако е порастнала малко повече, първо се минава с другите накрайници и след това с барабана. Имам една Браун при която е възможно това да стане и едновременно, само с едно минаване. Принципно е по-лесно, но с малко, не се надявай обаче да ти облекчи живота кой знае колко, пак си е мъка, пак ме мързи и пак ходя често небръснат
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До септември по-миналата година се бръснех по веднъж седмично с бръснач Астра - чешки е слагат му се половинки от бръснарско ножче между едни ламелки. Досадна работа. Спрях и от тогава не съм я пипал /брадата/.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X