Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво се бръснете-обикновена или електрическа самобръсначка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: С какво се бръснете-обикновена или електрическа самобръсначка.

Не съм ползвал самобръсначки от казармата (17-18 години ).Машинките за постригване ми вършат идеална работа.Смених 20-тина докато жената на мой приятел (фризьорка ) не ми препоръча Мозер . Невероятна машина. Трета година я мъча ( веднъж на 10-тина дена - брада,глава и квото там жената каже) и няма признаци на уморяване.

http://www.coltelleriacollini.it/cgi...T/Product/3301
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

И аз не правя изключение - не обичам да се бръсна много често
      В седмицата веднъж с gillette mach 3 turbo, червената

Коментар

Само не разбрах към кой пол собствено е насочен въпросът от темата
        Да не забравяме , че тук пишат и колежки .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз пък се бръсна с бръснач,немски, DOVO 5/8.Имам и други,но този най-ми пасва.Ползвам бръснач от много време и съм доволен,след бръснене няма такъв кеф!А и нищо не може да обръсне по-гладко от бръснача, и по-хигиенично разбира се.
          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
          Най-добрият ром е студеният ром!
          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Аз търся стар бръснач, ако някой има за продаване. Но стар, че новосечките са т@ш@к пълен.
            Не, че ще се бръсна по два пъти на ден...
            Здравей колега!
            Какъв бръснач ти трябва,колко голям/размер/,от каква стомана..?А ще се бръснеш ли с него,или...за т@ш@к..?Питам,защото има голямо значение,ако ще се бръснеш с него,ще ти трябват и други неща...Камък за заточване/налага се 1-2 пъти месечно/каиш,паста.Това за елементарна поддръжка на острието.Ще ти трябва и ХУБАВА четка,мека и с естествен косъм.Задължително!А за да е пълен кефа - и класически афтършейв...и не е много ефтин целия такъм...)А за новосечките - не си прав...Има такива качествени неща,че ще се учудиш направо,но са скъпиВсичко зависи от това-с какви пари си готов да се разделиш за целта...Има и компромисни вариянти де...Но ако си мераклия,ще те обурудвам с цял такъм,пък и опит ще обменим...на по чашка..?Пиши какво ти трябва и за какво.Ако искаш стар,от доказана марка,ще намериме,ще ти го реставрираме/ако трябва/,ще го наточиме - и готово.Да знаеш - не е за нерваци,но удоволствието от бръсненето е неописуемо...
            Поздрави
            П.С.
            Ако искаш ми звънни - 0895 449 749

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
              От мене да знаете, не е важно колко скъпа е самобръсначката, със сапун винаги дере . Проблема се замазва по следния начин - киснете си брадичката малко с топла водичка /след баня/, направо е удоволствие . Иначе имам тука и един чисто нов бръснач "Солинген" и с него съм се минавал, единствено не съм посмял шията да обезкосмя с него .

Малко по по темата - качествен гел за бръснене помага най-много.
              Със сапун,колега не дере НИКОГА Има обаче наколко подробности:
              1. четка от язовец,от конски косъм или дива свиня си е...шкурка
              2. гореща вода, чашка/канче/ за пяната
              3. сапун за бръснене,не берберски /цилиндричния от бащите ни/,препоръчвам ти с аромат на кедър или мента на Col Conk
              4. качествен бръснач със допълнително изтънено острие и правино заточен - това е най-важното
              ...и ще видиш,че и на контра не се ъсеща бръсненето...

П.С.
              Твоят бръснач какъв е,като размер,марка..?Щото Солинген е просто град в Германия,в който има 1000...фирми,водещи от които в тая област са 2-3...
              Поздрави и успех с бръсненето

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                докато жената на мой приятел (фризьорка ) не ми препоръча Мозер . Невероятна машина.
                Да, Мозер са добра марка. За самобръсначки също. Имам и такава, но за съжаление по-просто модел, който няма нужните накрайници, за да се справи с триднвна брада. Иначе за всекидневна употреба е дори по-добра от Браун.

По-горе забравих да добавя и че по принцип теки, които се включват към контакта, а е не са с батерии, обикновено се справят по-добре.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

От няколко години Жилета е на трупчетаи карам с машинки за подстригване ,обаче повече от година не изкарват.Тъй като гледам няма много фенове на бръсненето.
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                  Subaru Forester 2.0 d 2010
                  Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Колеги, свалям ви шапка, от една проста тема за едни косми направихте комикс, достоен за Бени Хил(лека му пръст, как мразеше кралицата, и аз и аз) Отнсно бръсненето, аз се бръсна на две места, че на едното е по-голем кефа за булката, а за другото се фризирам с Елит, машинак за подстригване на батерии, ползвам я вече 4-та година, още държи, за 18лева толкова

Коментар

Жилетче - вече 7-8 години не му изневерявам Преди това Шик Протектор,ама трудно си намирах ножченца

Коментар

Дайте и аз да кажа - гледам да се бръсна веднъж на три дена, а веднъж в седмицата си подрязвам и брадата с машинка за подстригване. И тва е - самобръсначката е от тия новите еднодневки на Жилет с по три ножчета. И най-важното, някой беше споменал по-горе - брадата да е накисната добре, а най-добре след къпане
                        JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

На жената дядо й бил бръснар на времето,та неговите такъми станаха мой.И от около 3години се бръсна с тях,става въпрос за два бръснача единия е adam другия е хенкел,стари са бая особенно адама.Ама друг е въпроса,че съм мързел и се стържа на седмицата веднъж

Коментар

Аиде и аз да се включа бръсна се 2-пъти в седмицата и ползвам жилет мач 3,еми доволен съм
                            Научих,че колкото и да знаеш,все още има какво ново да научиш!

Коментар

Първоначално публикуван от dido7 Преглед на мнение
                              На жената дядо й бил бръснар на времето,та неговите такъми станаха мой.И от около 3години се бръсна с тях,става въпрос за два бръснача единия е adam другия е хенкел,стари са бая особенно адама.Ама друг е въпроса,че съм мързел и се стържа на седмицата веднъж
                              Няма значение,че са стари,важното е да са наострени правилно и да се поддържат.С какво ги точиш?Имам предвид камъните какви са ти?Аз ползвам #3000,#6000,лента от грубо платно с два вида паста и каиш.Сега съм се загледал в един NANIWA#10000 и тия дни мисля да се обзаведа и с него.

Коментар

Ползвам Жилет за еднократна употреба, но мисля скоро да си взема мак 3 да пробвам да видя дали има разлика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X