Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идиот таксиджия!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идиот таксиджия!

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Така е,прав си има всякакви...ама не го обвързвай с професията им.
    Има и хора дето си хранят семействата с тази работа(и аз съм работил в миналото за кратко) та доста лошо прозвуча...Има и застреляни,заклани и обрани таксиджии...Дали всичките са били грешници като описвания в темата?!
    Случки мога и аз да разкажа доста...И за насилие от страна на клиентите,и за тормоз(дори и сексуален).
    Иначе съм съгласен,че и тогава(когато работех) и сега един голям процент от таксиметровите шофьори са с нисък морал(без да обиждам честните,те знаят че съм прав).Затова и не бих го работил,ако не ми се наложи.
    Знам. Има доста свестни. Казах го още в първия пост. За съжаление няма психо тест (или поне рентабилен такъв), който да каже дали е читав човекът.
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
      Модите се менят, но максимата "пред тръбата всички са равни" я има преди нас, ще я има и след нас.
      Не оставяйте нещата на самотек, ако мислиш че си засегнат винаги може да си потърсиш правата по цивилизован или не толкова път.
      Да,равни са....ама тия с пистолет в джоба са по-равни...
      Много Убав съвет му даваш и явно филмите са ти в повече...Наблегни и на драмите малко...
      За ентусиастите мога да разкажа как на същата възраст (15-16годишен),едва не убих един доста по-едър и възрастен бабаит.Беше си самозащита...обаче докопах подходяща дъска(наистина доста подходяща за бой).След няколко бързи удара в областта на главата,в състояние на афект,нападателят падна безжизнен и в локва кръв течаща от главата му...Е,точно в тоя момент ти идва акъла в главата и разбираш какво става...Виждаш бъдеще в затвор...мисли като река,ти минават през главата-да бягаш ли,да помагаш ли,а в същност само си стоиш...
      Осъзнах се навреме и му извиках помощ....Оправиха го лекарите,а и събралия се народ започна да помага...Разминах се без последствия...ама с едно наум.
      Не си струва!Живота е пред нас!

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
      Знам. Има доста свестни. Казах го още в първия пост. За съжаление няма психо тест (или поне рентабилен такъв), който да каже дали е читав човекът.
      Тук е България-теста е добър и адекватен ако се кара по правилата(аз съм го правил),но и корупцията е голяма(както навсякъде у нас)
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Пак повтарям: "АКО ТОВА Е БИЛО ТАКА".
        "На страха очите са големи"
        "Лъже като очевидец"
        "Това па кво беше?"
        Пословици и поговорки да искате, и всичките - наистина са истински.
        Има вариант, момичето просто да иска нашия човек да я ревнува. Например. По-вероятно е да е била наистина уплашена от някакви действия на въпросния таксиджия. Което е еднозначно свинство, и не виждам нито една причина да не бъде наказан.

Коментар

Къде бяхме, къде стигнахме? От загряване на врат до локви кръв. Защо трябва всичко да се решава с подходящото Ф? Умението да използваме тръба ли ни дели от животните? Просто на този свят, пълно щастие- няма. Трябва да се борим, за да се доближим към него, НО по цивилизован начин. Всичко трябва да се пресича в зародиш, с разум.
          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

А ти имаш ли социалния и професионален опит да се оправиш с нещо такова без гюрултия? И така, че на оня да не му мине през ума да повтори?
            И доколкото все по-голяма част от населението губи даже съществуващия, това все по-често ще свършва в червени локви, с качулки, и затвори за още половин милион цървули.
            Добре дошли в опиндосването! Нали искахте това? Мил пардон!

Коментар

Да,равни са....ама тия с пистолет в джоба са по-равни...
              Много Убав съвет му даваш и явно филмите са ти в повече...Наблегни и на драмите малко...
              ...
              То на теория може всичко да стане.
              Цецко, личните нападки според правилата на форума не се толерират.Ограничи тона и глупостите до семейната си среда.Себедоказването го остави за друг път.
              Къде бяхме, къде стигнахме? От загряване на врат до локви кръв. Защо трябва всичко да се решава с подходящото Ф? Умението да използваме тръба ли ни дели от животните?
              Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
              Не оставяйте нещата на самотек, ако мислиш че си засегнат винаги може да си потърсиш правата по цивилизован или не толкова път.

Коментар

Къде бяхме, къде стигнахме? От загряване на врат до локви кръв. Защо трябва всичко да се решава с подходящото Ф? Умението да използваме тръба ли ни дели от животните? Просто на този свят, пълно щастие- няма. Трябва да се борим, за да се доближим към него, НО по цивилизован начин. Всичко трябва да се пресича в зародиш, с разум.
                Сигурен ли си че си на 16?
                Говориш доста по-мъдро.
                А за разума да те светна-доста отракани моми има,които не само биха го ошамарили ако се стигне до там,но и трудно биха допуснали въобще да се стигне до подобни разговори.Така се пресичат нещата в зародиш!
                Това не засяга твоето момиче и случая-хората са различни.
                И Стефан има право да намеква за саморазправа,но е добре ако се стигаше до там да се прави от хора,които не са емоционално ангажирани със случая.И да е по-скоро сплашване,отколкото наказание.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  А ти имаш ли социалния и професионален опит да се оправиш с нещо такова без гюрултия? И така, че на оня да не му мине през ума да повтори?
                  И доколкото все по-голяма част от населението губи даже съществуващия, това все по-често ще свършва в червени локви, с качулки, и затвори за още половин милион цървули.
                  Добре дошли в опиндосването! Нали искахте това? Мил пардон!
                  Ъъъъъъъ, брато, утре ако по новинитИ дават такси- таралеж, цялото набодено с кирки- не съм аз. Еми добре де, Стефане (ако позволявате на "ти"), какво да направим? Предлагаш да избием всуе, което е м'ръша и да отгледаме и възпитаме нова порода- саксиени, послушни. Да си призная- не знам кое ще е по- лесно- да бъдат избити или да бъдат превъзпитани.

Сигурен ли си че си на 16?
                  Говориш доста по-мъдро.
                  А за разума да те светна-доста отракани моми има,които не само биха го ошамарили ако се стигне до там,но и трудно биха допуснали въобще да се стигне до подобни разговори.Така се пресичат нещата в зародиш!
                  Това не засяга твоето момиче и случая-хората са различни.
                  И Стефан има право да намеква за саморазправа,но е добре ако се стигаше до там да се прави от хора,които не са емоционално ангажирани със случая.И да е по-скоро сплашване,отколкото наказание.
                  Мерси Цецо. Дължа го на баща ми. Наздраве за него!
                  Последно редактирано от cveti; 26-12-09, 23:01.
                  JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

С кирките, качулките, и коцлагерите ще стане, именно когато всички се държат всякаш всичко е наред, усмихват се, а после по факта мушкат ножа у тупана. Което вече е ежедневие в пиндостан. А ние засега само им подражаваме.
                    Пример.
                    Ти, и твоите връстници се държат сякаш са на моите години, и знаят и могат каквото аз. Поради което мушкат в такситата собствените си връстнички, сякаш те могат да откажат от живота някой като мене. Вие просто крещите "Ела Вълчо, изяж ме!", и без да умеете каквото другите, сте учудени че ви боли отзад. Додето това не са хемороиди, не. Това е да се завреш в шамарите. Какво правиш между врабчетата като не можеш да летиш - не знам, а ти се завираш между ястребите. Е що тогава се чудиш че са те клъвнали по трътката? Щото имаш права? На детето? На гражданина? На инвалида? Залагаш в чужда игра, предупреден си че не знаеш правилата? Що плачеш че са те обрали? Да не беше влизал.
                    В такава ситуация ще помоля човекът да не прави повече така, и той ще ме послуша. Няма да има и локва кръв. Но аз го умея, и затова не ме е страх да ходя в тъмното. А на вас просто ви е рано, все едно колко ви разправят че сте равноправни. Не се сещам с кого.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      С кирките, качулките, и коцлагерите ще стане, именно когато всички се държат всякаш всичко е наред, усмихват се, а после по факта мушкат ножа у тупана. Което вече е ежедневие в пиндостан. А ние засега само им подражаваме.
                      Пример.
                      Ти, и твоите връстници се държат сякаш са на моите години, и знаят и могат каквото аз. Поради което мушкат в такситата собствените си връстнички, сякаш те могат да откажат от живота някой като мене. Вие просто крещите "Ела Вълчо, изяж ме!", и без да умеете каквото другите, сте учудени че ви боли отзад. Додето това не са хемороиди, не. Това е да се завреш в шамарите. Какво правиш между врабчетата като не можеш да летиш - не знам, а ти се завираш между ястребите. Е що тогава се чудиш че са те клъвнали по трътката? Щото имаш права? На детето? На гражданина? На инвалида? Залагаш в чужда игра, предупреден си че не знаеш правилата? Що плачеш че са те обрали? Да не беше влизал.
                      В такава ситуация ще помоля човекът да не прави повече така, и той ще ме послуша. Няма да има и локва кръв. Но аз го умея, и затова не ме е страх да ходя в тъмното. А на вас просто ви е рано, все едно колко ви разправят че сте равноправни. Не се сещам с кого.
                      Според мен е съвсем нормално на 16 да се качиш на такси и то просто защото от Изток до Надежда трябва да минеш през транспорт, в който просто си сигурен, че ще попаднеш на поне дузина идиоти като шофьора на таксито. Не е нормално, обаче и шофьорът да е идиот. Верно,че животът е сурАв и курАв, ама за някои неща важи приказката: "Защо да е трудно, като може да е лесно?"
                      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

А аз не съм сигурен, че на 16 е чак толкова нормално да се возиш в таксита. "Освен ако не играеш тенис в Уинбълдън, или нещо такова".
                        На други години вече знаеш как да помолиш бакшиша да гледа пътя, без да му подпираш наточена отверка в шията. И той машинално вярва на социално по-силния, а на плюшената играчка хвърлена на седалката - не вярва. И доколкото сам е родом от абсурда - прави с нея каквото иска. Без същите тия социални задръжки.
                        С две думи - когато наоколо е страшно - не разчитай на това, че ще попаднеш непременно на хора с поведението, типично за тоя форум, да кажем. Не само интернета може да е опасно място. Улицата - също.

Коментар

Според мен е съвсем нормално на 16 да се качиш на такси и то просто защото от Изток до Надежда трябва да минеш през транспорт, в който просто си сигурен, че ще попаднеш на поне дузина идиоти като шофьора на таксито. Не е нормално, обаче и шофьорът да е идиот. Верно,че животът е сурАв и курАв, ама за някои неща важи приказката: "Защо да е трудно, като може да е лесно?"
                          Верно,прав си ама това е на теория.
                          Таксиджиите са странно племе(дано не обиждам някого).
                          А различните им странности са известни и на някои европейски политици,показващи фактури за над 100лв от летището до центъра.
                          Бих разказал и лични истории,ама ще се въздържа,че се възприемат с недоверие и неодобрение...
                          И твърденията на Стефан,че е голям и може да се защити,имат известен резон но само донякъде...Има случаи на доста ербап хора тарашени от таксиджии,както и обратното-печени таксиджии,"разбивани" от клиенти...
                          Прав е,че социалния статус е някаква бариера,въпреки че в днешния откачен свят дори и тя се прескача от разни ненормалници...(наистина по-рядко).
                          Возенето с такси,в известна степен се приема за лукс,особено на вашата възраст.Това е просто,широко разпространено схващане и не е абсолютно вярно навсякъде...У нас(в България) това е така и заради по-ниския социален стандарт на повечето хора.

Коментар

Аз също се чувствам адски странно като се кача сам или с гаджето в такси. Имам чувството, че не ми е мястото там. Имам си карта и си "перкам" с рейс и кракомобили. Пък и парите за такси, които дори и за един и същи маршрут, всеки път са разтегливо понятие (изключвам задръстванията, а визирам игриви апаратчета), не ми идват от небето. За съжаление, обаче, по волята на някаква висша сила и личната кола е определена като лукс- гориво, свободно време (с което малко родители в България разполагат). Ха сега ми кажете, как по- точно, приятелката ми да стигне до баба си, за да я види на Коледа, без да се стряска от водачи на жълти коли, В които ще се вози и притежатели на жълти книжки, С които ще се вози? Не се заяждам, просто водя разговор, от който да науча нещо. Поздрави!
                            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Чакай сега, безмозъчен бакшиш не е най-страшното нещо в живота ми, нито трупът на такъв ще ме натъжи. Не ставаше дума за мене. А за това, че вече типичното поведение на ъъъ ... лицата, от примерно 14 години, и малко нагоре, е меко казано неадекватно. Грубо демонстрират външната част от поведението на възрастни, за постъпките и приказките си не отговарят, ресурс за оправяне на бардаците които създават нямат, а после внезапно се шмугват зад "аз съм дете". Чисто цигански номера.

Коментар

Наберете заедно с приятелката ти телефон 112 и нека тя си каже трите имена и ЕГН и да продиктува това, което ти е казала на теб, как и предлагал тайна сексуална връзка.
                                Тези разговори се записват.
                                Посочете, че искате след няколко дни да получите официален отговор на оплакването си и попитайте къде да отидете за да получите официален отговор.
                                По този начин, всички ние останалите ще сме сигурни, че този таксиджия, ще бъде викан и разпитан. Това е залог, че подобни неща няма да се случат на наши приятелки, съпруги и дъщери.
                                За което ще Ви бъдем благодарни, всички останали праволинейни мъже.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X