Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идиот таксиджия!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идиот таксиджия!

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Чакай сега, безмозъчен бакшиш не е най-страшното нещо в живота ми, нито трупът на такъв ще ме натъжи. Не ставаше дума за мене. А за това, че вече типичното поведение на ъъъ ... лицата, от примерно 14 години, и малко нагоре, е меко казано неадекватно. Грубо демонстрират външната част от поведението на възрастни, за постъпките и приказките си не отговарят, ресурс за оправяне на бардаците които създават нямат, а после внезапно се шмугват зад "аз съм дете". Чисто цигански номера.
    Искаш да кажеш, че не е правилно да се изразява мнение или както искаш да го наречеш, ако не си 18+? Мислех си, че големите се радват, когато в главата ти не са само цигари, бягане от даскало, Урълд ъв Уоркрафт и т.н. Тогава защо в училище ни насърчават да се интересуваме от света около нас, да сме в крак с най- основните политически и икономически тенденции. Насърчават ни да четем вестници и да гледаме телевизия и новини. Няма значение, че само 10 секунди след това говорят как същите тези медии са "тематично насочени", манипулирани и необективни.
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Маалий, що философия и мъдрост са се излели !!! Значи, според моите бегли познания по право това отвсякъде си е сексуален тормоз и е наказуемо, независимо дали жертвата е на 14, 16 или е била в една детска градина с мастър Йода! Лошото е, че е недоказуемо, както вече споменаха. Вариантите са 2 - или жертвата отива в РПУ по местоживеене в комплект с родител и теб, като свидетел и подава оплакване, или си затрайвате и вече имате 1 на ум относно таксиметровите превози. В първият вариант ефектът ще е, че ще се поразходите няколко пъти до РПУ, но поне ще се запознаете с кандидат-любовника и ще му имате и данните. Той със сигурност няма да е очарован, а може и да загуби лиценза си. Така, че: "The choice is yours..."
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        ..... жертвата отива в РПУ по местоживеене в комплект с родител и теб, като свидетел и подава оплакване, или си затрайвате и вече имате 1 на ум относно таксиметровите превози. В първият вариант ефектът ще е, че ще се поразходите няколко пъти до РПУ, но поне ще се запознаете с кандидат-любовника ......"
        Колега Куздов, телефон 112 е една от малкото работещи ползи от факта, че сме сме в Европа. Той осигурява и анонимност на подалия оплакване , за периода на разследване. Мисля, че именно това младежите се опитват да избягнат. А полицаите действат много по усърдно след обаждане на 112, защото са длъжни да откликнат документално на записаното оплакване.
        Изобщо случаят не може да бъде закрит без официално документирано становище по никакъв начин.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Наберете заедно с приятелката ти телефон 112 и нека тя си каже трите имена и ЕГН .....
          До тук с анонимността... Следва покана от РПУ да се яви по надлежния ред, описан от мен. Никой няма да започне разследване без жалба. На 112 всеки може да разправя каквото му е кеф.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Да разкажа и аз нещо.
            Беше още по татово време. Изпращам си гаджето с такси, тя слиза и тръгва към входа на блока а бакшиша стои и чака. Аз му казвам да кара а той: -Чакай първо да влезе момето и да запали лампите, че сякакви кретени има. Ще я уплашат, ако не друго. Нищо не са 10 секунди.

Изчакахме да запали лампите а на мене ми остана съвета на бакшиша в главата за винаги. И сега като се качваме по стълбите ходя пред жената.

Та недей да съдиш по професията. Кап*ти и добри хора има навсякъде.

Научи момичето, а и себе си, че в такси се сяда винаги отзад, на диагонал на шофьора. Никога отпред. Ако нещо не и хареса да слиза и да почва да вика силно. Ама много силно. Все ще се намери някой да помогне или поне тъпанара ще избяга.

Няма друг начин да отървеш хубаво младо момиче от мераците на психопатите. Ако вземеш да му пукнеш главата ще го лежиш като за човек. Не си заслужава.
            Гледайте си живота и свиквайте с действителността. Има и хубави моменти.

И аз съм бил таксиджия. И не само един. Ама това е друга тема и почва от 100 кила нагоре.
            Последно редактирано от drukman; 27-12-09, 01:52.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Изобщо случаят не може да бъде закрит без официално документирано становище по никакъв начин.
              Да,становището няма да се хареса на жалбоподателя,щото нЕма доказателства.Още повече,ще му е кофти,че е ходил няколко пъти да дава показания и да разпознае извършителя,а резултат няма.
              И друг въпрос...
              Добре,хубаво...Аз не съм юрист,та да си попитам....
              Ако определен брой хора се наговорят и решат да ме натопят,подавайки жалби,или въртейки на 112...Какъв е варианта да ме осъдят за нещо,по техни показания.Ако пет човека кажат,че съм еди какъв си,това достатъчно ли е,за съда да ме смята за виновен...
              Знам,че въпроса е сложен и многостранен...Но малко надценени ми се виждат такива обвинения в съд.
              ПП:Въпроса е хипотетичен и не оправдавам,по никакъв начин,постъпката на въпросния обвиняем от темата
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                ....Ако определен брой хора се наговорят и решат да ме натопят,подавайки жалби,или въртейки на 112...Какъв е варианта да ме осъдят за нещо,по техни показания.Ако пет човека кажат,че съм еди какъв си,това достатъчно ли е,за съда да ме смята за виновен...
                Само по свидетелски показания няма да стане. Всеки може да приказва каквото си ще на улицата, но пред съдия носи отговорност и за лъжесвидетелстване също се лежи...Трябва и някое и друго доказателство за извършено престъпление и т.н. Но не е невъзможно ако някой толкова ти има зъб да те натопи така, че да го отнесеш....
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Ох, защо никой не чете внимателно. По горе написах, човека задължително ще бъде издирен, викнат и разпитан.
                  Естествено той ще отрече, естествено Вас ще Ви викнат отделно от него, ще Ви съобщаят, че той отрича и ще питат поддържате ли желаието си относно продължаване на процесуални действия и.т.н.
                  Там каквото решите, може да продължите, може не.
                  Ако решите да не продължите, няма да му дадат адреса Ви нито името.
                  Изобщо процедурата на 112 е разисквана подробно във форума, моля използвайте търсачката. И полицаите много се съобразяват с тези Евроинституции.

Важното е, че този таксиджия, като го викнат и разпитат, - дали ще посмее пак да го направи ? Как мислите !

Коментар

Важното е, че този таксиджия, като го викнат и разпитат, - дали ще посмее пак да го направи ? Как мислите !
                    Не се заяждам и съм склонен да се съглася с повечето неща.
                    Мисля обаче,че само разпит,без последствия,е по скоро,поощрение за такива действия.Тези хора са маниаци и не разсъждават трезво...
                    Нормален човек би се спрял,след разпит ама откаченият едва ли...
                    Остава надеждата,че след няколко жалби,може да го пуснат за наблюдение и да го хванат.Дано съм прав!
                    Последно редактирано от cecoa1; 27-12-09, 02:29.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Какви разпити, каква полиция, какви разправии ви обхванаха.
                      Така като чета, това момиче явно е с по-финна душа от нашите. Иначе щеше да го извърти тоя с чантата у'глави още на място и да не си плати сметката.
                      Къде я пратихте да се разправя с други ядове?
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Копи-пейст от НПК:
                        Глава седемнадесета
                        .

РАЗСЛЕДВАНЕ
                        Раздел
                        I.

Образуване на досъдебно производство и провеждане на разследване
                        Условия за образуване на досъдебно производство
                        Чл
                        . 207. (1) Досъдебно производство се образува, когато са налице законен повод
                        и достатъчно данни за извършено престъпление
                        .
                        (2) В предвидените в особената част на Наказателния кодекс случаи производство
                        от общ характер се образува по тъжба на пострадалия до прокурора и не може да се
                        прекрати на основание чл
                        . 24, ал. 1, т. 9.
                        (3) Тъжбата трябва да съдържа данни за подателя и да е подписана от него.
                        (4) При подаването на тъжбата не се дължи държавна такса.
                        Законни поводи
                        Чл
                        . 208. Законни поводи за започване на разследване са:
                        1. съобщение до органите на досъдебното производство за извършено
                        престъпление;
                        2. информация за извършено престъпление, разпространена чрез средствата за
                        масово осведомяване;
                        3. лично явяване на дееца пред органите на досъдебното производство с
                        признание за извършено престъпление;
                        4. непосредствено разкриване от органите на досъдебното производство на
                        признаци за извършено престъпление.

Съобщение за извършено престъпление
                        Чл
                        . 209. (1) Съобщението за извършено престъпление трябва да съдържа данни за
                        лицето
                        , от което изхожда. Анонимните съобщения не са законен повод за започване на
                        разследване
                        .
                        (2) Съобщенията могат да бъдат устни или писмени. Писмените съобщения могат
                        да бъдат законен повод за започване на разследване само ако са подписани. За устните
                        съобщения се съставя протокол
                        , който се подписва от заявителя и от органа, който ги
                        приема
                        .

Неизвестен мъдрец

Коментар

Пресен случай от моята практика.
                          Преди месец аз съм на посещение на болен във Втора Градска.
                          Виждам пътнически БУС, да товари строителни отпадъци от строеж. Явно имат намерение да го натъпчат и да ги изхвърлят на някое нерегламентирано сметище. Без да излизам от колата набирам 112, представям се обяснявам случая. Питат ме - крадат ли ? Казвам не, но ще изхвърлят буклуците някъде сред природата.
                          След това им напомням, по закон, нямат право да извозват голямо количество материали в пътнически бус. Длъжни сте да пратите патрулка да ги провери.
                          Влизам в болницата на посещение. След 30 минути излизам - полицейска кола е приклещила буса и проверяват документите им.
                          Аз съм доволен.

Коментар

Това е добре, но случаят няма нищо общо със случая на Белов. Едно е нарушение като изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, друго е престъпление срещу личността.
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

...Белов,накажи го по свой начин,неразчитай на некво правосъдие.Имай тоя случай за напред впредвид и се стреми максимално да избегваш подобни ситуаций.Разчитай на себе си.Съсредоточи се върху гаджето,пази я и се подготви,че в България винаги трябва да си на щрек с подобни ситуаций.Жив и здрав бъди и Весели празници.
                              HUSGVARNA 630 SMR
                              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Сега в София има толкова много таксита спрели на пълчища че спокойно може да обикаляш докато избереш някой с по човешка физиономия.Има и доста жени таксиджийкита да внимават по младите колегида не станат обект на посегателство
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X