Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-българското ядене ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-българското ядене ?!

С баница се засити,после ти не му мисли
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Наи Бьлгарско е кисалото мляко щот при нас е, наи кисело и вкусно .

Коментар

За Най - българско ядене незнам и не съм чувал! Но всеки един Българин обожава фасула, българското домшано сирене и т.н. С една дума всичко направено в домашни условия.
        Българското ядене си е най - вкусно, кой каквото изка да си му мисли.

Коментар

Както казва един колега от ВРАЦА
          " Най-обичам боБА , хлеБА и да .... . "

Коментар

Бих гласувал за добрата стара попара.
            .....ама я няма в анкетата.
            Още прабългарите са я хапвали в един или друг вид.

Коментар

Гласувах за таратора след известно колебание в полза на пръжките.

Впрочем в тази тема може доста да се поразмишлява около киселото зеле и неговите "последици" - със свинско, с боб, сърми, зелев сок...

Работата е, че го има в цяла Евразия - от Корея до Франция и обратно. Обаче нашата технология - консервиране на цели зелки - е по-скоро рядкост по света, който предимно реже зелето на ситно преди да го заложи. Съответно вкуса на нашето кисело зеле и ястията с него е различен, и стават възможни забележителни сърми от кисело зеле (силно бих се изненадал, ако ги видя във френски ресторант, макар тамошният chocroute да се смята за национална и всенародна манджа).

А зелевият сок е добър не само с известния си терапевтичен ефект. От дядо си и баба си знам две манджи на негова основа - студена "супа" - с нарязан праз и с червен пипер; и гореща попара от сух хляб - с малко олио и пак червен пипер.

Поздрави!
              Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                И у гръцко я правят. Даже мисля че от там е оригиналът!

Гласувах за шопска салата. Такова със сигурност традиционно правят само тук.
                Мусаката не е ли турска манджа? А у гръцко правят заливката с кашкавал...
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Салата,не знам падам си по нея

Коментар

Мисля,че е таратора. Поживях в чужбина и на който съм го предложил, всеки казва, че такова нещо не е чувал, виждал или сънувал. А в комбинация с мастика почват да ни гледат като извънземни.

Коментар

аз гласувах за салатата незнам защо, но никъде в друга държава няма по-просто направена салата и то толкова вкусна. За мусаката бях чула, че идва от Гърците( http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B0%D0%BA%D0%B0 )
                      Боб с наденица има и в Англия .. продава се в консерви, пък и те там на закуска така или иначе ядът наденички може и гарнитурка бобец да сложат и ето ти го яденето без да знаят, че в България си е традиционно.
                      Лещата пък я ядът във всяка държава .. бобените култури са навсякъде, повечето ги използват за гарнитури, пък при нас най-вече за наяждане и изпускане на аспуха
                      Пръжки с лучец .. особено ако са от току що заклано животно, принципно сега по Нова Година. В Америка пръжки с лук слагат в бургерите(сигурно ги е научил някой българин )
                      Баница има и в Италия, ма не е като наща с тикви и захар или с яйца и сиринье
                      ... относно киселото мляко наистина си е нашо. Само в България му викат така, а по другите държави си е Йогурт и няма нищо общо .. т.е. не го догаждат на вкус, пък и тая "живата закваска" вирее само тук (поне така пише на кофичката )

Коментар

Първоначално публикуван от cuu Преглед на мнение
                        аз гласувах за салатата незнам защо, но никъде в друга държава няма по-просто направена салата и то толкова вкусна. За мусаката бях чула, че идва от Гърците( http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B0%D0%BA%D0%B0 )
                        Боб с наденица има и в Англия .. продава се в консерви, пък и те там на закуска така или иначе ядът наденички може и гарнитурка бобец да сложат и ето ти го яденето без да знаят, че в България си е традиционно.
                        Лещата пък я ядът във всяка държава .. бобените култури са навсякъде, повечето ги използват за гарнитури, пък при нас най-вече за наяждане и изпускане на аспуха
                        Пръжки с лучец .. особено ако са от току що заклано животно, принципно сега по Нова Година. В Америка пръжки с лук слагат в бургерите(сигурно ги е научил някой българин )
                        ... относно киселото мляко наистина си е нашо. Само в България му викат така, а по другите държави си е Йогурт и няма нищо общо .. т.е. не го догаждат на вкус, пък и тая "живата закваска" вирее само тук (поне така пише на кофичката )
                        Това го има там онова го има и там ,какво означава в този съвременен свят !

салати само в бг има да бе да !
                        Първоначално публикуван от cuu Преглед на мнение
                        Последно редактирано от alex_markov; 01-01-10, 12:08.

Коментар

@METIN ... раздел "СПАМ" бе душа .. неможе да не напиша някоя безмислица

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X