До: Най-българското ядене ?!
Със сигурност в Унгария нямат аналог на нашите колбаси ,дори няма нещо което малко да наподобява българската луканка. Доста често съм ходил в Маджарско и все нося от тук луканки,пъстърми ,филета и т.н. Техните колбаси все наподобяват немските и много голяма рядкост е да не са пушени дори аз още не съм срещал такъв(непушен),но казват че имало
.
Според мен таратора е най-българското ястие от изброените. И другаде го има ,но не със същите съставки както нашия. Липсват чесъна,орехите ,киселото мляко не е кисело няма копър или е много малко.
Първоначално публикуван от Goblin
Преглед на мнение
Със сигурност в Унгария нямат аналог на нашите колбаси ,дори няма нещо което малко да наподобява българската луканка. Доста често съм ходил в Маджарско и все нося от тук луканки,пъстърми ,филета и т.н. Техните колбаси все наподобяват немските и много голяма рядкост е да не са пушени дори аз още не съм срещал такъв(непушен),но казват че имало
.Според мен таратора е най-българското ястие от изброените. И другаде го има ,но не със същите съставки както нашия. Липсват чесъна,орехите ,киселото мляко не е кисело няма копър или е много малко.
), например Шопската салата я има на много места под различни имена
.

Коментар