Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-българското ядене ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-българското ядене ?!

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Единственият продукт който никога не съм намирал представен като специалитет на друга държава са луканките и суджуците. Сигурен съм че имат някакъв бегъл екивалент при унгарските и при най-скъпите италиянски и френски колбаси, но не съм го намирал до сега. А не е като да не съм търсил.

Със сигурност в Унгария нямат аналог на нашите колбаси ,дори няма нещо което малко да наподобява българската луканка. Доста често съм ходил в Маджарско и все нося от тук луканки,пъстърми ,филета и т.н. Техните колбаси все наподобяват немските и много голяма рядкост е да не са пушени дори аз още не съм срещал такъв(непушен),но казват че имало .

Според мен таратора е най-българското ястие от изброените. И другаде го има ,но не със същите съставки както нашия. Липсват чесъна,орехите ,киселото мляко не е кисело няма копър или е много малко.
    Последно редактирано от Goblin; 14-12-09, 21:08.
    Dimitar Dyakov

Коментар

Аз опитах да обясня на едни сърби и македонец за шопската салата, че е българска и много се очудиха. Казаха ми, че при тях шопи означавало селяни, които идвали в града и за салатата означавала нещо като селска салата.
      Иначе граници между нас и съседите ни в такъв вид, който ги знаем от преди има от 50-60 години, а гозбите са от много преди това. Разбира се, че ще са омесени. Вижте, преди да се открие Америка е нямало чушки, картофи, домати, царевица и пр., а сега ги има навсякъде, че дори и цитираме ястия с тях като изконни български.
      Много мислих и май само лютеница не съм виждал на друго място.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Мисля си че Всички с изключение на Таратора могат да се хапнат и извън България (нямам в предвид Български ресторант зад граница), например Шопската салата я има на много места под различни имена
        Докато Таратора е Уникален. Затова и гласувах за него
        А иначе за мен най-Българското си е Мешаната Скара, ама го няма в "конспекта"

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Tarator

Не взимам всичко в статията за чиста монета, но съм склонен да и вярвам що се отнася до държавите в които е разпространено ястие.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            А иначе за мен най-Българското си е Мешаната Скара, ама го няма в "конспекта"
            Алекс, тва си е "социалистическа" измишльотина. Много месо за 2,70лв. Ужас. Няма да продължавам нататък, че ще ме обявят за комунист..
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

Не взимам всичко в статията за чиста монета, но съм склонен да и вярвам що се отнася до държавите в които е разпространено ястие.
              Може, Където не съм бил, не съм бил

Коментар

Тук http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_cuisine казват ракия, мастика, мента и баница
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                  Тук http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_cuisine казват ракия, мастика, мента и баница
                  ...a боза

... преди малко злоупотребих с една

Коментар

Почти съм сигурен ,че вида в който го конкумираме ние съществува само у нас.Там сравняват салати,продукти и т.н....не случайно е сниман български таратор..
                    Вижте,боза ако няма в Турция и не са я занесли нашите екскурзианти-значи има само у нас..щото навремето и в Коми българите правеха боза..
                    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

А, Шкембе Чорбата къде я забравяме! Почти всеки 2-ри Българин обича Шкембе Чорбата.

Коментар

Ъъъъъ, поправете ме ако греша, но всички тия вкусотии, не се ли приготвят с продукти, повечето от които са внесени в Европа след ВГО (Великите Географски Открития)? Чувал съм, че прабългарите и славяните се хранели предимно с каши от някакви растения. Е, вярно- кумис, конско и т.н. Просто питам. Иначе, може би баницата си е кореняк.
                        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Бозата е албанско творение, до колкото знам. Така де, в оригинала си.

А на кой му е била вкусна после и е започнал да я прави, е съвсем друг въпрос. Но твърдо не сме ние.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                            Шкембе-чорба имат и сърбите и турците.
                            И унгарците я имат

Тараторът също е хит по гръцките ресторанти, в един или друг вариант на специалитета tsatsiki, не знам как се произнася на гръцки.
                            И аз се чудя малките ДЕТО ги тъпчат тия Кубети това име от къде идва , но за мен таратора си е типично българско ястие . Преди време се е ядяло само вода и краставици .
                            Последно редактирано от Goblin; 15-12-09, 21:23.
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

A къде да гласуваме за кумис? Или поне за домашно кисело мляко, с Бацилус Булгарикум /казват, че японското Българско кисело мляко било много добро/?

Коментар

Лещааааааа
                                Kawasaki KX250F

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X