Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-българското ядене ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-българското ядене ?!

боППП
    Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
    [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Шкембе-чорба имат и сърбите и турците.
      Турците,понеже са във всяко кътче на света,са я разпространили,макар и не баш като нашата.При тях е йогуртпача-със кубчета или накъсано овнешко месо и е червено.Има и милк-йогурт-пача,която е същото,но със прясно мляко-вече с цвят и вкус почти като шкембе-чорбата...Сръбското е като нашето,само дето нашето е по-вкусно..
      [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
      Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

шопската салата преди всичко повтаря българското знаме.

А думата МУСАКА е турска. Та, яденето ли ще е българско?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          шопската салата преди всичко повтаря българското знаме.
          ..и унгарското,и италианското,и мексиканското,и...
          P.S.Между другото от време оно за българско национално ястие се води и ..пицата !!!

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
            Шкембе-чорба имат и сърбите и турците.
            Турците,понеже са във всяко кътче на света,са я разпространили,макар и не баш като нашата.При тях е йогуртпача-със кубчета или накъсано овнешко месо и е червено.Има и милк-йогурт-пача,която е същото,но със прясно мляко-вече с цвят и вкус почти като шкембе-чорбата...Сръбското е като нашето,само дето нашето е по-вкусно..
            Имат и румънците - чорба де бурта ако не се лъжа!! И си я сервират с люта чушка! Абе почти като нашата!
            Колебах се между таратора и баницата, ама гласувах за баницата!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Верно...забравих ги мамалигарите..
              Баници има във всички народности-като почнеш от пирогите през лумпии разни та не знам до къде...

Коментар

Хм и аз гласувх за Таратора, въпреки че се среща и на други места, но май Шопската салата е най-близко до определението - измислено от Българи ядене.
                ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                lre-bulgaria.org

Коментар

ми качамака с пръжките къде е
                  който може го може,който не може седи и наблюдава 8) 0889992228

Коментар

Първоначално публикуван от 6efa Преглед на мнение
                    ми качамака с пръжките къде е
                    В Румъния

Коментар

Привет!
                      За мен всички тези манджи са си български...
                      Забравихме свинската пача...хубава гореща...люта...или да е замръзнала в тавичка с чесънец и оцетец...
                      Май ще се окапя...
                      Пачица...
                      Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                      .................................................................................................
                      Е. Абу

Коментар

боб, леб и наДеница.

Коментар

Не искам да разочаровам никой, но никое от изброените.

Ако някой все още яде сушено месо преседяло месеци под седло - може би. Всичко останало го делим със съседите.

Мусаката на запад се води гръцки специалитет, думата не знам дали е турска или гръцка но със сигурност не е българска.

Шопската салата по цял свят се продава като гръцка салата (само добавят маслини)

Тараторът също е хит по гръцките ресторанти, в един или друг вариант на специалитета tsatsiki, не знам как се произнася на гръцки.

Като казвам "в гръцките ресоранти" нямам предвид "пренесен от гръцките конспиратори/крадци на рецепти преди десет години". Имам предвид от време оно. Поне откакто има гръцки ресторанти по света, демек - откакто има гръцка емиграция. Значи го бройте поне 150 години.

Остава киселото мляко, което по принцип навън се води български специалитет. Но за разлика от нас, западнякът посмъртно не може да направи разлика между нашето кисело мляко и най-обикновено неподсладено и неароматизирано какво да е кисело мляко което може да намери в кварталната бакалия.

За сиренето - навсякъде се продава като "гръцко сирене фета". Ако си късметлия, като кажеш "дай ми фета" ще ти извадят българско. Онова в стандартната опаковка, със зеления етикет. Дето едно време беше в тенекии, сега е в пластмасови кофи. Продават го включително и в гръцките магазини.

Единственият продукт който никога не съм намирал представен като специалитет на друга държава са луканките и суджуците. Сигурен съм че имат някакъв бегъл екивалент при унгарските и при най-скъпите италиянски и френски колбаси, но не съм го намирал до сега. А не е като да не съм търсил.

За чушки, боб и прочее зарзавати - просто забравете да държим монопол над тях. Мексиканците хрупат чушки от кажи го осем хиляди години. Боб - от Колумб насам.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Tsatsiki-то е почти като нашата млечна салата,само че със стъргана краставица и йогурт,което не е кисело мляко и нашата пак си е по-вкусна ...е,никъде другаде няма КИСЕЛО МЛЯКО.
                            За луканки и суджуци съм чувал ,че чехите са ненадминати..мнооого отдавна

Коментар

За най-вкусно - спор няма. Конкретно откъм гастрономия - от Искъро наистина по-длибоко нема

Виж, за чешките колбаси идея нямах. Ще трябва да ги пробвам някой ден.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                ...
                                Еее какви хора сте значи. Аз мусака наричам онова дето има една готина бяла заливка отгоре. Незнам дали е гръцка или турка или незнам каква, ама за мене си е българска. Напоследък продават разни боклуци наречени фикс маги малки тайни. Има едни такива и за мусака. Ама не изглежда като мусака ами като картофи с кайма и ужасно солен вкус. Това дето говорит ти, хич не е показателно. То ако става дума, повечето чужденци сигурно не са и чували за държавата България. Вика му се традиционна кухня. Супички, баници, салати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X