Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Разбираемо е ,на къде сте тръгнали с летни гуми в това време,така обурудван VW Touarega няма да има ядове.Вързали сте му кънките и го чакате да върви няма как да стане.Touarega също си има бавни и блокаж на средния и задния диф и обут с подходящите гуми е проходим повече от достатъчно за такъв тип автомобили.
    Прикачени файлове

Коментар

Добро утро, приятели. Поне се надявам да сме такива де.
      Сега ня кой колега нагоре беше писъл, че стават дискотеки светат лампи, пискът звуци и др. такива.
      Все пак това е немски автомобил, от производител №1 в света - чак толкова да е нежен не ми се вярва.
      За клипчето с ленд Роувъра и Уаза - Ленд роувъра има известно предимство спрямо Туарега в проходимостта. Но Клипчето в известна степен е показателно.
      Някой питаше как ще се отрази водата на туарега - ето така http://www.youtube.com/watch?v=Rms5q...eature=related.
      Има и други, но не ми се търси.
      Относно геометричната проходимост - потърсих инфо в списанията ми и в нета.
      Ето какво открих за Туарега с възд. окачване
      Изкачване на наклон - 45гр.
      Преден ъгъл на на надвес-29гр.
      ъгъл на страничен наклон 35гр.
      Имах и информация за отклонението на мостовете, но като се прибера довечера в къщи от работа ще я потърся.
      Уазката предполагам, че и тя се движи горе-долу в тези стойности.
      А и не искам да убеждавам никого, че уаза не е добра машина.
      напротив добра машина е, дори прекрасна.
      Но и да ме убеждавате, че Туарега не става, и че при излизане малко извън пътя в гората, и става дискотека от лампи, и звуци не звучи сериозно.
      Според мен двете машини са на кантар за проходимостта.
      А дали някога ще доживеем да видим тест между двете - надали.
      Поздрави.
      П.П. едно интересно видео - малко дълго, но си заслужава
      http://www.youtube.com/watch?v=xEXwI...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от zdravko_dimitrov1986 Преглед на мнение
        Сега ня кой колега нагоре беше писъл, че стават дискотеки светат лампи, пискът звуци и др. такива.
        Все пак това е немски автомобил, от производител №1 в света - чак толкова да е нежен не ми се вярва.
        За клипчето с ленд Роувъра и Уаза - Ленд роувъра има известно предимство спрямо Туарега в проходимостта. Но Клипчето в известна степен е показателно.
        Някой питаше как ще се отрази водата на туарега - ето така http://www.youtube.com/watch?v=Rms5q...eature=related.
        Имах и информация за отклонението на мостовете, но като се прибера довечера в къщи от работа ще я потърся.
        Но и да ме убеждавате, че Туарега не става, и че при излизане малко извън пътя в гората, и става дискотека от лампи, и звуци не звучи сериозно.
        Поздрави.

колега, не казвам че е нежна - за момента минава за "клипа" де, и заминава. Вкарвам я в гаража- след седмица ми трябва пак и знаеш ли какво установявам - спукана кора на защита на двигателя - 120 лв, спукан ПВЦ предпазител на над барабанното пространство 70 лв, два фотоколектора за наблюдение на барабанното движение излезли от строя предлагат се модели до към 90 лв. С тези пари и другите разходи по нея, си вземам "старт на УаЗ от скрапа" и си "джиткам" с него където искам. VW - на, не е за извън пътя и работата която ще ти свърше УаЗа. По проходим е на ... пътя от нея. Просто аз не успявам да догоня това за VW-на, с моите ...доходи. Ако и двата автомобила ще ги хварлиш после , и не са твои но са оборудвани и двата за състезание от тип тежък offroad VW-на е с едни гърди напред. Това е моето окончателно мнение по темата.
        [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

... от производител №1 в света ...
          Производител N1 в света на автомобили за тежки условия е всеки друг, но не и VAG. Без изобщо да отричам постиженията им на пътя. Някак несериозно е твърдението, при съществуването на марки като Jeep, Landrover, няколко японци, пък даже и обсъжданият тук УАЗ.

...Уазката предполагам, че и тя се движи горе-долу в тези стойности...
          Това някакъв майтап ли е?

---

все едно, клипчетата не са най-добрият източник на информация по много въпроси. Човек не знае условията, случая и целите в които са снимани. Това с УАЗ и Диско например подозрително прилича на уговорка "това ж'го кача на заден мост и на бързи" - но дали е така, никой не знае.

Явно си карал Туарег. Защо не се пробваш и на УАЗ?

Коментар

Е вече има и такава тема във форума.

Имам предложение за следваща такава: Кон срещу кокошка.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Производител N1 в света на автомобили за тежки условия е всеки друг, но не и VAG. Без изобщо да отричам постиженията им на пътя. Някак несериозно е твърдението, при съществуването на марки като Jeep, Landrover, няколко японци, пък даже и обсъжданият тук УАЗ.

Това някакъв майтап ли е?

---

все едно, клипчетата не са най-добрият източник на информация по много въпроси. Човек не знае условията, случая и целите в които са снимани. Това с УАЗ и Диско например подозрително прилича на уговорка "това ж'го кача на заден мост и на бързи" - но дали е така, никой не знае.

Явно си карал Туарег. Защо не се пробваш и на УАЗ?
              Здравейте. Някъде да съм казал, че е №1 производител при високопроходимите машини - не съм.
              Ето и една скица на уаза - http://buhanka2.ru/img/drawing_large.gif
              Колко се вижда не знам - по-добри са от тези на туарега, до колкото виждам.
              Туарег с възд окачване има сравнително еднаква дълбочина на водно препятствие, което може да преодолее без да стане белята.
              За сметка на това клиренсът на уаза е по малък.
              И определено Туарега не е толкова удароустойчив, колкото Уаза, но си държи на тормоз.
              Благодаря на колегите, които си направих труда да споделят конкретна информация, а не само да спамят.
              Поздрави.

Коментар

И определено Туарега не е толкова удароустойчив, колкото Уаза, но си държи на тормоз.
                Благодаря на колегите, които си направих труда да споделят конкретна информация, а не само да спамят.
                Поздрави.

Всички афтомобилчета са си хубави,но разликата е каде се карат и създава роблемчето,свързано с всичките маики
                Емил-00356 99872043-Малта
                Defender-90

Коментар

Поздрави.
                  Ето тук си казал кой е производител номер 1,ама не си отгатнал.
                  Ако имаш Туарег дай да направим един тест,ако те е страх да караш аз ша се прежала,баси кефа ще е.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Казал съм, че е производител №1, не съм казал че е за 4х4.
                    И защо да не съм отгатнал.
                    А Туарег за съжаление нямам - имам голф 3.
                    Надявам се някой ден и Туарег да имам, но все още съм ,,малък.
                    като се прибера ще се опитам да намеля инфото за ,,отклонение на мостовете" на Туарега.
                    Поздрави.

Коментар

като се прибера ще се опитам да намеля инфото за ,,отклонение на мостовете" на Туарега.
                      Поздрави.
                      За Туарег 3.0 V6 TDI, независими измервания на AUTO BILD

Индекс на отклонение на мостовете 74%
                      Отклонение 210 мм
                      Дълбочина на газене 580 мм
                      Клиренс 160-300 мм
                      Преден надвес 33 градуса
                      Заден надвес 34 градуса
                      Ъгъл на рампата 25 градуса
                      Максимален преодоляван наклон 66 градуса
                      Спирачен път студени/топли спирачки 37,4/37,7 м
                      Максимална скорост 211 км/ч при 4210 об./мин
                      Ускорение 0-100 км/ч 8,3 сек.
                      Ускорение 0-160 км/ч 24,4 сек.
                      Еластичност 80-120 км/ч 6,4 сек.
                      Разход на гориво при теста 10,9 л/100 км
                      Собствено тегло 2438 кг
                      Полезен товар 507 кг
                      Натоварване преден мост 52%
                      Натоварване заден мост 48%
                      Последно редактирано от Carburettor; 04-12-09, 18:05.
                      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                      Volvo XC90 D5 Executive '12
                      Volvo XC60 D5 Summum '11
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                        За Туарег 3.0 V6 TDI, независими измервания на AUTO BILD
                        Ся ако извадиш същото и за ужаска ще те призная
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

.
                          Е,тая локва ще я мина,и със ВАЗ-2101.
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Ся ако извадиш същото и за ужаска ще те призная
                            Ми ако има Ужаска с Евро 4, вероятно ще мога да ти дам и нейните данни
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Добър вечер на всички.
                              Данните, които е показал колегата съвпадат с моите почти на 100%. Източниците също.
                              Само да отбележа, че тази стойност от 210мм, не е най доброто, но е от средните към добрите стойности за отклонение.
                              За Уаза намам данни за отклонението на мостовете, но в един мой предишен пост съм дал скица, на която се виждат данни за геометр. проходимост на уаза.
                              С малко по добре от Туарега, от към клиренс с 8см по зле.
                              Благодаря на всички включили се.
                              Поздрави.

Коментар

Аз познавам един човек дето прежали не точно Туарег ама горе долу сравним автомобил и го вкара у деретата. Той беше жилт и "младичък" без никакви изменения и подобрения. Лошо че колегата няма да може да види щетите след почти едноседмично каране по не чак толкова тежки офроуд пътища.

Всичко или почти всичко може да се подготви за извън пътя. Обаче както много пъти е казвано във форума сериино подготвен автомобил за офроуд май нема!

Ужаската е доста здрава и евтина за потдръжка, тя и кирката е проста по конструкция и евтина за потдръжка ама хората използват и багери
                                088455338две
                                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                                Джамбазов 2010г..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X