Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ако, обаче, въпреки и тн са рисковани думички. Конкретен УАЗ, на конкретно място не тръгнал - единствен начин да се провери дали би тръгнал с блокажи, е да се включат блокажите. Знаем ли дали този УАЗ е бил с двата си кардана? Това е добър въпрос към случката.
    Ми май знаем. По моите скромни познания при 4х4 парт тайм май няма как да се върти само едно колело. Или греша?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Ми май знаем. По моите скромни познания при 4х4 парт тайм май няма как да се върти само едно колело. Или греша?
      Няма как. Може, разбира се, да се е въртяло и едно задно, но да не е достигната нужната тяга. Всичко може.

Първоначално публикуван от zdravko_dimitrov1986 Преглед на мнение
      ...
      Ще те помоля, да не пишеш всичко по два пъти - на новите участници мненията минават през преглед, затова не се виждат веднага в темата.
      Последно редактирано от Ясен; 03-12-09, 16:47.

Коментар

Бе аз Буханка не съм имал, не съм и карал. Но ако не греша и тя има опция за изключване на предния мост. Ако водачът е пропуснал да го включи (що не) независимо от тягата предните няма да се завъртят. Правим сравнения на база случки, обстоятелствата около които не са ни ясни.

Сравнението според мен е несериозно. Нормално е автомобил, разработен 50 и повече години след друг да има по-адекватно пътно поведени и разпределение на въртящия момент между колелета, особено на заснежен или заледен терен. Не знам какви са му блокажите на Туарега, но може и да са с електронно управление, което би ги направило още по-бързи.

Ако обаче говорим за проходимост, в смисъла и от състезанието в Самоков (давам го за пример, защото е най-скорошно), си мисля, че сравнението е повече не безсмислено, смешно е.

ПП. Иначе се оказва, че Туарегът и неговият близък роднина Кайенът, не са никак за подценеване, що се отнася до възможности извън пътя...
        Последно редактирано от Сашо Пунчев; 03-12-09, 16:57.

Коментар

Аз мисля, че Буханката е по проходима от Туарега. Такива като комшията на вилата много сме ги виждали. Все пак трябва да я кара таз Буханка.

Коментар

Само да ви кажа че с блокажи на леда също е доста вероятно да си стоиш на едно място....просто вместо да ти се въртят едно предно и едно задно колело ,може да ти се въртят две задни и две предни,еле пък ако трябва и да дърпаш някого....но едно е сигурно ...с блокаж на леда занасяш и колата трудно се овладява....просто не знаеш на къде да завъртиш геврека когато загубиш управлението.....
            Така,че специално на леда блокажа може и да не е най-доброто предимство....може да е точно обратното....
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Януари 2008 г. Русе

Имаше само едни следи от автомобил...
              И това беше Туарег.

5 метра напред, 1 назад и обратно на паркинга

Коментар

То не поднася, направо си е неуправляемо с блокажи на лед - и малкото сцепление никво го няма . Все пак хипотетично приемаме, че само под едното колело е било заледено.

А разликата от буханка без блокажи до буханка с блокажи (самоблокове или принудителни) е между 500 и 1500 лв.

Точно проходимостта ли трябваше да сравняваме...

Коментар

Ако знаете колко пъти като легна на корем или на мостове съм закъсвал въпреки 100%-товия блокаж на Нисана на задния мост и мога смело да твърдя доста високия си просвет/сравнено с Туарег....направо огромен просвет/....и как вълшебното копченце не помага...
                  А ако става въпрос за проходимост....по-важно е според мен да си по-висок и да няма какво да строшиш отдолу,когато започне да удря по коловозите и по камъните...отколкото да имаш блокаж......,защото често пъти преминаването на дадено препятствие става с много гас и висока скорост.....само че на ниския Туарег първо ще му изпадне предната броня....а след това Бог знае какви поражения може да има отдолу....а най-вероятната развръзка ,ще е....да се насади някъде и въпреки многото си електроника и тракшъни и дори блокажи.....да ходим за ...трактор
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Таман заключиха една тема и хоп нова
                    Стига бе,караи те си джипкита-меренето на друго място.Тук си е кеф като си помагаме,а не да се мериме,кои какъв го има
                    Емил-00356 99872043-Малта
                    Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      ...,ще е....да се насади някъде и въпреки многото си електроника и тракшъни и дори блокажи.....да ходим за ...трактор
                      Ама като дойде трактора къде ще го върже? Какво ще Извади? Тези въпроси са НАПЪЛНО сериозни и не се шегувам, едно залепнало в калта чудовище без рама... не е никак ясно какво ще извадим при дръпването
                      За просвета е абсолютно вярно!
                      Много хора четът брошурите ама поради липса на опит (предполагам) не ги разбират (Търговска измама) Клиренса на почти всички СУВ-ове и "Джипове" е почти еднакъв 19-22 см. т.е. на Хартия всичко е еднакво, Да Ама НЕ, на въпросната УАЗ-ка на 20см от земята и е най-долната точка на диференциала - Яко Желязо с площ на пощенска картичка - Всичко останало е на 40-50 см. (или поне по едрите неща).
                      А на Туарега (и всички останали от този вид) на 20см е ВСИЧКО - Носачи, картер, цялото дъно, изпускателната уредба, резервуара....... За Пластмасовите Брони и свесовете Въобще не ми се захваща темата, който не е влизал в гората - само той не знае за какво говоря!!!

А Туарега е по устоичив и по-проходим на заледен ПЪТ, Автомата, Електрониката и ЗИМНИТЕ Гуми го правят МНОГО по-добър от Буханката с нейните неясно какви и от кога Руски Гуми за КАЛ, та зимно ИЗЧИСТЕНО Пътче - твърдо Туарег - В Гората НЕ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Lany-Емил Русев Преглед на мнение
                        Таман заключиха една тема и хоп нова
                        Стига бе,караи те си джипкита-меренето на друго място.Тук си е кеф като си помагаме,а не да се мериме,кои какъв го има
                        Ами не бре.....ама нали човека пита...та затова.....
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Само да напомня, че за УАЗ-а има много евтини, 100% самоблокиращи касети!
                          Какви са тия сравнения за проходимост? Като единия автомобил е направен за пътя, а другия за извън пътя. За какво ни е на пътя "проходимост"?
                          Все едно да кажем: Кой повече дига на магистралата.

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Ако знаете колко пъти като легна на корем или на мостове съм закъсвал въпреки 100%-товия блокаж на Нисана на задния мост и мога смело да твърдя доста високия си просвет/сравнено с Туарег....направо огромен просвет/....и как вълшебното копченце не помага...
                            А ако става въпрос за проходимост....по-важно е според мен да си по-висок и да няма какво да строшиш отдолу,когато започне да удря по коловозите и по камъните...отколкото да имаш блокаж......,защото често пъти преминаването на дадено препятствие става с много гас и висока скорост.....само че на ниския Туарег първо ще му изпадне предната броня....а след това Бог знае какви поражения може да има отдолу....а най-вероятната развръзка ,ще е....да се насади някъде и въпреки многото си електроника и тракшъни и дори блокажи.....да ходим за ...трактор
                            Tuareg-а си има доооста приличен просвет,като се ,,навири''.Стига да я има тая опция...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Tuareg-а си има доооста приличен просвет,като се ,,навири''.Стига да я има тая опция...
                              И като се „навири“ остава напълно без ходове. Да не говорим,че шанса да спукаш възглавница е огромен,а ако се случи си оставаш до там,до където си стигнал.
                              Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                              Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                ...(но туарега Няма блокажи има тракшън контрол) ....

Извинявам се за допуснатата грешка, която ми посочи колегата Dino.
                                Туарега има Заден Блокаж, междинният не го броя, защото и УАЗ-ката (като всички парт тайм) го има

Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X