Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

няма проблеми. Чакаме туарега, буханки имаме много.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
      Съгласен съм, но ако на Дакарски Туарег /знаем, че тая кола няма нищо общо с серийните и сигурно струва 5 пъти повече/ се сложат добри кални гуми, позволи ми да заложа пак на него

e-e-e-e, изискванията стават доста големи де, аз цитирах моя модел, обикновена TDI, обикновени ниски гуми, както и стандартен бордови УаЗ, с което аз разполагам. Та той VW не е виждал този път никога освен този: http://www.youtube.com/watch?v=uhO3HCiaeA4

УаЗа го товаря два тона например с дърва, и измъква от там от където не смея да вляза с VW, защото е нисък моя, а УаЗа ми е с доста високи 16-ки от старите, модел "р. кост", работни. Иначе въобще няма място за сравнение за двете като автомобили-темата е за по проходимо - с УаЗа разбивам преспите ... модел пътно управление, с WV не смея и да ги доближа, защото с тези ми гуми остава веднага там ... Сложно е. Трябва да го преоборудвам може би и ще спечели тогава, но и за УаЗа можеш да кажеш същото ...
      [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Интересно как са избрани двата представителя на два коренно различни класа автомобили. И каква е целта на сравнението между тях? И последно, но не на последно място - гарантирам, че няма нормален собственик на Туарег, който да го прекара от там където без да ми мигне окото бих влетял с УАЗа (с повечето УАЗки). Това, разбира се, няма нищо общо с проходимостта...

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
          .....гарантирам, че няма нормален собственик на Туарег, който да го прекара от там ....
          Уби всичко детско в мен
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
            Интересно как са избрани двата представителя на два коренно различни класа автомобили. И каква е целта на сравнението между тях? И последно, но не на последно място - гарантирам, че няма нормален собственик на Туарег, който да го прекара от там където без да ми мигне окото бих влетял с УАЗа (с повечето УАЗки). Това, разбира се, няма нищо общо с проходимостта...

ами незнам ... колегата да отговори:

стартиращ темата. Аз просто се намесих защото това са ми двата автомобила с които разполагам и горе долу ги познавам в различни условия ... това е ...
            [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Вие май съвсем на сериозно го взехте Аз нямам Туарег, ако някой осигури ще видим кво ще стане. За мен спора е предрешен, но знам, че малко ви трябва и опитах да ви вкарам интрига, че иначе безинтересно и скучно.

Ей тоя Туарег и ходове няма http://www.youtube.com/watch?v=OpWK8...eature=related
              Последно редактирано от marin199; 03-12-09, 13:53.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение
                ами незнам ... колегата да отговори:

стартиращ темата. Аз просто се намесих защото това са ми двата автомобила с които разполагам и горе долу ги познавам в различни условия ... това е ...
                Въпросът ми беше принципен, не към Вас.

Коментар

Струва ми се, че подхождате предубедено.
                  Туарег нямам личен, но съм имал известни преживявания с такъв.
                  Второ - кажете как ще мине уаза през място където се изисква да имаш блокаж.
                  Пример - по горното клипче.
                  А и било много писано - покажете къде точно е писано по въпросът ми, а.
                  Вижда се, че няма да стане инт. дискусия, а само подигравки и мнения до голяма степен нямащи нищо общо с реалността.
                  Ако желаят модераторите да ключат темата.
                  Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от zdravko_dimitrov1986 Преглед на мнение
                    ...
                    Пример - по горното клипче....
                    През местата от горното клипче УАЗ-ката ще мине като по асфалт (не се шегувам имал съм и карал две УАЗ-ки!).
                    Блокажите са голяма благина Но не са панацея, без тях се минава малко по-бързичко и с повече Удари и Блъскания, което не е Никакъв пробле за УАЗ-а, а за Туаргеа ще му е за последно
                    Не съм фен на УАЗ, липсва ми конфорта и надеждността, но това сравнение е Несериозно!
                    Както Венци каза ще се намерят места където единият или другият автомобил да Блеснат, но при една Нормална разходка сред природата Туарега ще понесе Много щети, защото просто е правен за път. Аз карам Тойота 80 (Усъвършенствана Буханка) и рено Колеос (от класа на Тигуана), е на разходки извън пътя ходя с Тойотата, по пътищата с Колеоса - Всяка Жаба да си знае Гьола

А ако има тестове, викайте и аз с радост ще дойда, ще бъде забавно, може би не за собственика на лъскавото возило, но за зяпачите със Сигурност
                    Последно редактирано от alex_markov; 03-12-09, 19:39.

Коментар

Моя сериозен отговор е, че буханката е по-проходима. За каквото и място да говорим. И за да не съм краен, може би някъде /да кажем на лед или стръмно заснежено изкачване/ Туарега би се представил по-добре /с добри зимни гуми/, заради множеството системи, които са му на помощ. Ако обаче говорим за големи дупки, кал, коловози, глина няма шанс срещу Уаза.
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Струва ми се, че подхождате предубедено.
                        Туарег нямам личен, но съм имал известни преживявания с такъв.
                        Вижда се, че няма да стане инт. дискусия, а само подигравки и мнения до голяма степен нямащи нищо общо с реалността.
                        Ако желаят модераторите да ключат темата.
                        Поздрави.
                        Оп! УАЗ е парт-тайм, което значи същото, което и междуосев блокаж. На горното клипче УАЗ няма да има нужда от блокажи по мостовете, защото няма да вдига колела във въздуха - ходовете на окачването му ще са достатъчни, за да има непрекъснат контакт на 4-те колела с терена. Няма и да се прекатурва през диагонала си.

Ще прощаваш, но темата предразполага към бъзик. И не, няма да я затворим, докато не почне да предразполага и към нарушаване на правилата.

п.с. естествено, че няма да намериш във форума точно тема "УАЗ срещу Туарег", както и "Трабант срещу Лендровър", въртолет срещу камион и тн. Само че, има хиляди теми за различните видове задвижване.

Коментар

Някой колега на горе беше споменал, че Туарега няма блокажи - има и на централният и на задният диф. Друг е въпроса, че в по бедните нива на оборудване ги няма серийно май.
                          Разполага и с понижаваща предавка.
                          Аз не казвам, че на всяка цена Туарега е по-проходим, но определено има доста места от където примерно туарега минава а уаза не.
                          Сега една случка - закусала кола в сняг на вилата ни. викаме комшията с буханката да я дърпа. Тръгва но едното от предните колела е на лед и уаза спира. Другите колелца са си на утъпкан снежец но не мърдаме.
                          Хайде с лопати пясък и баластра под колелото - и уаза тръгна. Натам я издърпа без проблеми.
                          Ако беше с блокажи примерно щеше да тръгне без проблеми.
                          Интересно ми е, ако може някой да даде какви са предните и задните ъгли на атака на буханката.
                          Нещо търса по нета, но съм на работа и трудно намирам инфото.
                          Поздрави.

Коментар

...
                            ...

Кое е мястото през което ти трябва блокаж? Не се заяждам, а питам.
                            И смятате ли, че през местата, на които трябва блокаж Туарегът ще мине?

Съвсем от любопитство - защо точно между тези две возила избрахте да правите сравнение?

Коментар

Не съм си и помислил, че се заяждаш.
                              Например ще трябва блокаж на места с голями кратери така да ги нарачем, където едно или две от колелата остават без сцепление - във въздуха.
                              И един пример от мен - закъсала кола на сняг на вилата ни. Викаме комшия с буханката да я дърпа - връзваме и тръгва, но едното колело е на лед. Уазката не помръдва. Другите колела са си на утъпкан снежец, но не мърда.
                              хайде с лопатите хвърляме пясък и баластра под гумите и уаза си подхвана.
                              Някой на горе беше писъл, че Туарега няма блокажи - има и на центр. ина задният има и понижаваща предавка.
                              Друг е въпроса, че в по бедните нива на оборудване някои не са серийни.
                              Поздрави

Коментар

...
                                Ако беше с блокажи примерно щеше да тръгне без проблеми...
                                Ако, обаче, въпреки и тн са рисковани думички. Конкретен УАЗ, на конкретно място не тръгнал - единствен начин да се провери дали би тръгнал с блокажи, е да се включат блокажите. Знаем ли дали този УАЗ е бил с двата си кардана? Това е добър въпрос към случката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X