Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Здравейте приятели и колеги.
    Иска ми се да направим една дискусия подкрепена и подплътена с техническа информация и лични впечатления.
    Въпросът не е зададен с някаква конкретна цел - просто искам да разбера кое според вас е по проходимо.
    Да вземем за пример в сравнението туарег с базов двигател от 174кс ,,въоръжен" с въздушно окачване, и съответните блокажи, които се предлагат за модела.
    Нека да приемем, и че е обут със сравнително подходящи гуми за оффроуд, а не такива за мъгла. Уазката си е стандартна ,,буханка".
    Нека да приемем и че шоферът на Туарега няма да се церемони да го одраска в клони, да го одере или пък да направи добра засилка.
    Та въпросът е - Кое е по проходимо от двете машини.
    Как биха се държали двете машини на различни терени и при различни покрития на терена.
    Моля дискусията да се води цивилизовано и без обиди и нападки.
    Благодаря Ви предварително.
    В следващ пост ще се включа и аз със моите впечатления от двете машини.
    Поздрави.

До: Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег"

Можете още сега да приключите дискусията, ако нещо искате да напишете, напишете го... Иначе въпросът ви е съвършено безсмислен... По-проходимо къде, в какво с какво, за какво, как? Аз мога да ви организирам място където едната машина (няма значение коя), ще си стои, пък другата ще я подмине като бързия влак селска гара...

А най-проходима е служебната кола дето друг ще и плаща после масрафа, ако не вярвате само дайте една и ще видите на какви чудеса е способна...
    VPetrov.photography

Коментар

Мерси за мотивираният отговор.
      Говорим за различни терени - кал, утъпкан сняг, дълбок сняг, скали като в моаб.
      Пример - ако на уазката едното колело загуби сцепление изцяло вероятноста да си остане на място е голяма.
      На туарега пък в дълбок сняг му пречи постоянното преразпределяне на тягата към различни колела. От това няма много смисъл при положение, че всички колела са със сравнително еднакво сцепление.
      Поздрави.

Коментар

Колега, препоръчвам ви задълбочено четене в разделите тук... Има няколко стотин до хиляди теми, които след като прочетете, ще сте много по-наясно... и с "преразпределението" и с това дали ако едното колело на буханката като загуби сцепление тя ще спре...
        VPetrov.photography

Коментар

Преди всичко, за управлението на тези два така различни автомобила са необходими коренно различни знания, умения и навици.

Не съм карал и двата автомобила, но от това, което знам за устройството на буханката, тя също, при определени положения на ръждивите ръчки до скоростния лост, автоматично преразпределя тяговата сила между колелата в зависимост от сцеплението им с пътя. Дали това помага или пречи на придвижването, зависи от терена и от този, който държи ръчките.

Коментар

Кое е по-проходимо - ,,буханка" или ,,Туарег" ?

Мисля, че това може да се установи само опитно. Колегата автор на темата, да имате такъв Товарег случайно, аз се наемам да осигуря Буханка за тестовете.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Е па я чувствам сили да се пробвам като задкормилно устройство на Туварега .
              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
              LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от zdravko_dimitrov1986 Преглед на мнение
                Здравейте приятели и колеги.
                Иска ми се да направим една дискусия подкрепена и подплътена с техническа информация и лични впечатления.
                Въпросът не е зададен с някаква конкретна цел - просто искам да разбера кое според вас е по проходимо.
                Да вземем за пример в сравнението туарег с базов двигател от 174кс ,,въоръжен" с въздушно окачване, и съответните блокажи, които се предлагат за модела.
                Нека да приемем, и че е обут със сравнително подходящи гуми за оффроуд, а не такива за мъгла. Уазката си е стандартна ,,буханка".
                Нека да приемем и че шоферът на Туарега няма да се церемони да го одраска в клони, да го одере или пък да направи добра засилка.
                Та въпросът е - Кое е по проходимо от двете машини.
                Как биха се държали двете машини на различни терени и при различни покрития на терена.
                Моля дискусията да се води цивилизовано и без обиди и нападки.
                Благодаря Ви предварително.
                В следващ пост ще се включа и аз със моите впечатления от двете машини.
                Поздрави.

...? по проходим .... ?

Знаеш ли колега, имам VW от такъв клас горе долу, "якичък" е, бързак е, но да ти кажа честно никога не е ходил там, където бордовия ми УаЗ е ходил, по разбираема причина ... Нямам например сравнение ако му "окача" два тона още отзад като на бордовия УаЗ да мъкне, как ще се държи и то на терен от който измъквам с УазА. Тяга има голяма, но и доста бързо "превърта" ... Много зависи и от водача де ...
                Например по горе колегата Ясен спомена за ръждивите лостчета-е-е-е-е при мен те са все още военно-зелени де, но 1-ва бавна на УаЗа имам чувството, че е по бавна и по "мощна" от съответната такава на VW. При нарастването на скоростите обаче, VW e доста по напред във всяко едно отношение.
                Последно редактирано от rpkn; 03-12-09, 11:29. Причина: Уточнение пояснение ...
                [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Ако шъ се праат тестове аз мисля да дода с москвича
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тя темата си е за спама, но, моля ви, още не е там.

А защо е за спама:
                    аджамийските въпроси са нормални в ловната дружинка. Тук, във Форума, всички въпроси, засегнати от автора са обсъдени, преобсъдени, предъвкани, изядени и изяснени и ги има за четене. Трябва само да се чете.

Коментар

Не си прав Ясене, опит не е правен, само е обсъждано.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Добре. Чакаме да се организира опитът. Аз ще карам буханката на връщане. Опитен съм в тегленето.

Коментар

Аз мисля да включите и БВМ Х6 с хубави гуми. Ако търсите Туарег за опита вижте оня колега, дето има такъв с "таралежки". Ще разбие Уаза на пух и прах

P.S. Сега сериозно - Ако някой уреди Туарег от рали Дакар от сега знам резултата, иначе...
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                            ...
                            P.S. Сега сериозно - Ако някой уреди Туарег от рали Дакар от сега знам резултата, иначе...
                            На Дакар и буханки има понякога. Но за сметка на това там няма преспи модел "окръжно пътно управление" и кал от типа "вчера дърпахме джугана, днес носим и лопати"

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              На Дакар и буханки има понякога. Но за сметка на това там няма преспи модел "окръжно пътно управление" и кал от типа "вчера дърпахме джугана, днес носим и лопати"
                              Съгласен съм, но ако на Дакарски Туарег /знаем, че тая кола няма нищо общо с серийните и сигурно струва 5 пъти повече/ се сложат добри кални гуми, позволи ми да заложа пак на него
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X