Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗА или ПРОТИВ турските сериали ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЗА или ПРОТИВ турските сериали ?

В Турция дали пускат наши сериали или новини на Български.

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
      Не е от богатата обстановка ... просто , защото са турци ! Само като чуя Мехмед и ми става лошо Направо се побърквам от тия турци
      Тия дни някой беше пуснал линк към някаква страница във Фейсбук, на която турци демонстрираха как мразели българи, гърци и т.н.

Що не ходиш там да си хортувате с тях? И без това сте на един акъл ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
        В Турция дали пускат наши сериали или новини на Български.
        ЕЕЕ Бравос
        Специално за сериалите съм напълно оптимист, че ако направим читав и изпипан по-логоката на сериалите и хващащ публиката сериен филм на добра цена, може и не само в Турция да го гледат. За тая боза граница няма... ама някой трябва да го направи все пак. Това ми е мисълта, ако и ние почнем да правим качествени неща... и ние ще се похвалим, че и Турция примерно ни гледат.
        Специлано за новините- това си беше един лек политически гаф. Ако тогава бяха размили нещата сега на никой нямаше да му пука, но сега махнат ли се новините ще има проблеми...
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
          Специално за сериалите съм напълно оптимист, че ако направим читав и изпипан по-логоката на сериалите и хващащ публиката сериен филм на добра цена, може и не само в Турция да го гледат. За тая боза граница няма... ама някой трябва да го направи все пак. Това ми е мисълта, ако и ние почнем да правим качествени неща... и ние ще се похвалим, че и Турция примерно ни гледат.
          ...
          Това е аналогичен случай, като с попфолка.
          Слушахме Лепа Брена и Весна , а пък нашите композитори си пишеха естрада.
          Резултата не закъсня - започна се с "Камъните падат" и още не може да се спре!
          Сега явно има необходимост от семейни сериали, които да укрепват вярата в семейните ценности, уважението към по-възрастните в семейството и т.н. и поради факта , че българското кино не може да отговори на тези потребности, се прибягва към латино - турски, гръцки продукции.
          Сигурен съм , че ако се сменят имената на героите с български, конкретния сериал "Перла" няма да дразни толкова драгия зрител.
          Факта, че хората го харесват и го гледат , красноречиво говори , че този филм задоволява потребностите на голама част от българската публика.
          Живеем в европейска държава и трябва да сме толерантни към съседите ни и към тяхното филмово изкуство - което е факт и е в пъти по-напред от Родното ни - за съжаление.
          Ще се радвам , когато Българското филмово изкуство настигне и подмине "комшийското" и се излъчват сериали, които да задоволяват напълно потребностите на драгия зрител.
          Докато дойде този момент, ще се гледат алтернативите от Колумбия, Гърция, Турция и т.н.
          ________________________________________________________________________________________
          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Не харесвам никакви сапунки.Еле като съм на гости и преобладава нежния пол като ги пуснат тия сапунки и почнат да реват и се плюнчат актьорите иде ми да ревна барабар с тях.Ама от яд защото ги гледам

Коментар

Единствения плюс на тези бълвочи е че вдъхновиха Рачков за култовия "Сакъз".- Отдавна не се бях смял със сълзи като го гледам.
              Камен Механджиев

Коментар

Гласувах с Против, но това ми е отношението към телевизията като цяло. Не ме дразнят, защото не съм ги гледал. Чувам, че били поучителни за мюсулманите в България - показвали им че в турция са цивилизовани и не ходят забрадени и с шалвари. Може и в Турция да ги произвеждат с образователна цел. Дано да е така.
                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Аз пък съм против носенето на сутиени от слаби и надарени мадами!

По темата, против съм толкова, колкото и против всеки един латино сериал. Просто не ги гледам и не ме дразнят. Като почнат сменям канала и не ми пука особено.

Коментар

Това, което виждам всеки път като ходя в Истанбул е, че хората там са много по-европейци от нас, и много по отворени към света, отколкото сме ние. Даже бих казал, че ние сме по-ориенталци от тях. И все пак говоря за Истанбул. За азиатска Турция не бих казал същото.
                    Относно сериалите - какво им е по-лошото от един латино сериал примерно? Или дори български сериал ? Всъщност аз виждам една съществена разлика между турските и останалите сериали - в турските се слага акцент върху морала, семейните ценности, любовта. Дори и това да не е истинската Турция, какво значение има? По-добре ли е да гледаме сериал с омраза, убийства и прочие, пък бил той и български?

И нещо което ми направи изключително впечатление в някои турски сериали - предполагам, че тези сериали са правени с държавна подкрепа, защото във всяка една серия задължително пускат нещо, с което да рекламират Турция като туристическа дестинация - било плажове, било хубави заведения(а те имат много по-добри такива от нас), било турски ястия, било питиета, било наргиле с плодов аромат и т.н. И това се прави много завоалирано, но ако човек се вгледа ще го види. Какъв е проблема да пият уиски? Във всички други сериали го правят. Но те пият турска ракия. Веселят се на турски песни. Някой замислял ли се е защо Турция, Гърция, Румъния, Сърбия - всички имат хубави собствени народни песни, на които се събират и се веселят, пеят. А ние се веселим на гръцко, сръбско, турско ?
                    Аз само се моля, някой ден да можем и ние да направим един сериал, който поне малко да прилича на турските, и да можем да рекламираме България, а не друга страна.
                    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Не всички слушат Гръцко,Сръбско и Турско

Коментар

Категорично съм против не само турските, но и всякакви латино-камбоджано-мексикански и прочие сериали с по ХХХХХ серии. Чисто промиване на мозъци. И повод какво да обсъждат пенсионерите на пейката пред блока. От всички сериали обаче, най-против съм турските. И то защото са супер НЕРЕАЛНИ. Както вече пишеше по-нагоре в темата - кампания, целяща да ни внуши, че турците са по-европейци и от германците даже! Да се втълпи хубаво на всички, че без тия хубави хора все едно европейски съюз без Европа! Аз лично сменям канала веднага.
                        Въпреки всичко обаче - според резултатите от анкетата и според изказванията на хората около мен излиза, че ги гледат едва 5% от хората, а в същото време са основна тема на разговор къде ли не! Най-жалкото е, че маса тинейджъри са полудели по тия сериали - не пропускат серия, колекционират всякакви щуротии и свалят от нета всичко свързано с Мехмед и Инджи. И това им основна мания и тема за разговори. Какво ще стане с тия младежи след няколко години? Те няма да знаят кои са Раковски, Каблешков, Волов и за какво се е борил Левски, но ще могат да ти разкажат подробно за какво и кога са се скарали Ме.. и Ин... и кога и как са се сдобрили. Ей това според мен е проблем.
                        Не се смятам за расист. Нищо против нямам турците, даже с доста турци много добре работя. Но историята си е история. Хубава или лоша - младите трябва да я знаят и да се поучат от нея. И като ги заливаме със сапунки в най-гледаното време (не само турски) не им помагаме.
                        А и като се замисля, май единствената разлика между турските и латино сериалите е, че латиното го въртяха през деня и предимно по кабеларките, а турските сериали ги пуска БТВ в най-гледаното време.

Коментар

Първоначално публикуван от GeorgeCh Преглед на мнение
                          Какво ще стане с тия младежи след няколко години? Те няма да знаят кои са Раковски, Каблешков, Волов и за какво се е борил Левски, но ще могат да ти разкажат подробно за какво и кога са се скарали Ме.. и Ин... и кога и как са се сдобрили. Ей това според мен е проблем.
                          То щото е пълно с български сериали, в които се говори за Левски, Ботев.. И по "българските" предавания само за Ботев се говори може би? Кога къде се е напил, къде се е надрусал. Колеги, не търсете извинение за деморализираното ни общество в турските сериали.
                          Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от GeorgeCh Преглед на мнение
                            Категорично съм против не само турските, но и всякакви латино-камбоджано-мексикански и прочие сериали с по ХХХХХ серии. Чисто промиване на мозъци. И повод какво да обсъждат пенсионерите на пейката пред блока. От всички сериали обаче, най-против съм турските. И то защото са супер НЕРЕАЛНИ. Както вече пишеше по-нагоре в темата - кампания, целяща да ни внуши, че турците са по-европейци и от германците даже! Да се втълпи хубаво на всички, че без тия хубави хора все едно европейски съюз без Европа! Аз лично сменям канала веднага.
                            Въпреки всичко обаче - според резултатите от анкетата и според изказванията на хората около мен излиза, че ги гледат едва 5% от хората, а в същото време са основна тема на разговор къде ли не! Най-жалкото е, че маса тинейджъри са полудели по тия сериали - не пропускат серия, колекционират всякакви щуротии и свалят от нета всичко свързано с Мехмед и Инджи. И това им основна мания и тема за разговори. Какво ще стане с тия младежи след няколко години? Те няма да знаят кои са Раковски, Каблешков, Волов и за какво се е борил Левски, но ще могат да ти разкажат подробно за какво и кога са се скарали Ме.. и Ин... и кога и как са се сдобрили. Ей това според мен е проблем.
                            Не се смятам за расист. Нищо против нямам турците, даже с доста турци много добре работя. Но историята си е история. Хубава или лоша - младите трябва да я знаят и да се поучат от нея. И като ги заливаме със сапунки в най-гледаното време (не само турски) не им помагаме.
                            А и като се замисля, май единствената разлика между турските и латино сериалите е, че латиното го въртяха през деня и предимно по кабеларките, а турските сериали ги пуска БТВ в най-гледаното време.
                            Моя син ги колеционира ама колекционира испанската комедия - Моите мили съседи ... според мен не е глупост колкото турските боклуци
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Правете колкото искате анкети - народът е гласувал "ЗА". Що ги пускат - щото се гледат. И за чалгата е така - що я правят? Как мислите?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                                Правете колкото искате анкети - народът е гласувал "ЗА". Що ги пускат - щото се гледат. И за чалгата е така - що я правят? Как мислите?
                                Защо народът ? Да не би да са ни питали дали ги искаме ?
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                08седем9010З60
                                MAKE RALLY NOT WAR
                                Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X