Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Първоначално публикуван от petaca Преглед на мнение
    След като повдигате този въпрос би следвало да дадете алтернатива на " колега" щото ще ние трудно да си подсвиркваме един на друг.
    Баджанак, баджо, братко, амиго....

Ама вие ме стреснахте. Вчера за пръв път ползвах "колега". С една доволно- мазна усмивка на лицето и пухкаво и леко усещане в душата. Чак пророних сълза от гордост. Ако наистина е толкова лошо, колкото казвате- ще се поуча и ще спра с "колега", но как ще се обръщаме един към друг? Знаете, че това е един доста обширен форум и за превъзпитаването му трябва една голяма вълна от общоприемливи форумни маниери да залее "колегите".
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

обръщения колкото щеш:
      "Чшшш"
      "Ало!"
      "Ехо!"
      "Майна" (за коУегите от Пловдив и региона)

Към Стефан, тъй като се познаваме лично, може с "бате Стефо"
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        И в речника за думата колега.
        В Укипедията няма мн. данни за думата, но пък попаднах на това:
        http://vbox7.com/play:18db15ab

Сигурно и този пост ще иде при цикъла
        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
        0894328706

Коментар

От тук нататър ще започвам с "Другарю" , пааа който каквото иска да си мисли
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            обръщения колкото щеш:
            "Чшшш"
            "Ало!"
            "Ехо!"
            "Майна" (за коУегите от Пловдив и региона)
            Копеуе (Перник), браточка....или просто " ко стаа, мой"....

Коментар

Уважаеми.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

А на някой да му минава през ума, че използването на каквото и да е обръщение, във всяка реплика, в непрекъснат разговор, вече е неправилно? В устен разговор, е строг признак на скандал. А в писмен, какво се променя? Освен че се документира ниската езикова култура, и ограничената функционална грамотност?

Коментар

За нас ясно - ще си викаме "ей, пич", ама трябва да измислим обръщение и за нежната половина на форума.
                  Сега сериозно - на тъщата и тъста до сега я карам без обръщение и не е много добре, ама изобщо не е добре.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Всеки от нас си е избрал име (ник), с което иска да го знаят участниците тук, ок? Тогава да се обръщаме един към друг с имената си тук. И понеже сме си близки (тук), ще си говорим на "ти"... и толкова...хайде холан..."на цар Гом.ьо малкият син"..много важно ...
                    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      А на някой да му минава през ума, че използването на каквото и да е обръщение, във всяка реплика, в непрекъснат разговор, вече е неправилно? В устен разговор, е строг признак на скандал. А в писмен, какво се променя? Освен че се документира ниската езикова култура, и ограничената функционална грамотност?
                      Не знам защо такъв смисъл влагате в "колега", но категорично не съм съгласен с Вас.
                      Поне напишете как да се обръщам към Вас.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                        Копеуе (Перник), браточка....или просто " ко стаа, мой"....
                        и култовото "Цикач", за по-млад от използващия го...

Коментар

НИКАК, когато това не е нужно!
                          Стилистиката е част от грамотността, и се учи в часовете по граматика поне 8 години.

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                            и култовото "Цикач", за по-млад от използващия го...
                            ей, това не съм го чувал никога досега...

а въпреки полемиката, дето се разпали от едното нищо, за мен всички тук са колеги - по интереси, по разбирания...
                            по много неща...

и когато един ник не е име, а е нещо друго, и аз не познавам лично този, към когото се обръщам, ограничените ми филологически познания стигат само до обръщението " колега "..

И с риск да обидя някой по този начин, ако не се формулира нова постановка в стилистиката, ще продължа да се обръщам така..

нещо обръщенията " съфорумецо ", или " оффроудъре " не ми пасват на езика...

поздрави
                            Последно редактирано от Veni1; 08-10-09, 12:22.

Коментар

Няма никакво значение как ще се обръщаш към човека,дали колега, е не баш и като ей ти,алоууууу,важното да не е обида.
                              Последно редактирано от Toni69; 08-10-09, 14:47.
                              (0+)
                              Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Аз нещо не схванах точно какво иска Стефан да не се обръщаме един към друг с колега или да не ползваме тая дума постоянно или незнам явно съм тъп.А смисъла на тая дум ае ясен аз които го познавам лично се обръщам към него по име или с ника а как да се обръщам към човек които не познавам трудно ще ми е да му кажа ЧШШШШ алууууу не така.Ако някои каже кои е реалния правилен заместител на колега веднага почвам да го ползвам.
                                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                                тел.088четири 9едно9 4нула4
                                -------------------------------------------------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Днес.

Зареждам...
                                X