Обява

Свий
Няма добавени обяви.

хижа Петрохан - свърталище на офроудъри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• хижа Петрохан - свърталище на офроудъри

'рейнджърите' от Петроханската хижа били добре оборудвани:
    почти нови Хайлукс
    ел. мотори
    дронове с голям обхват
    АТВта
    пистолети
    пушки
    големи кучета

чудя се тук писали ли са?

Къде се кандидатства за работа при тях?

п.п Имам дрон който лети без проблем 9 км...за повече ме е страх че ще го видя за последно..
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Аз пък съм сащисан от това, че никъде не срещнах поне един коментар от рода "жалко за три затрити живота, съболезнования на семействата им", съвсем примерно. В нито едно кьоше на мрежата не видях, нито един такъв коментар. Всичко е "така им се пада". Не разбирам.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Не е точно така но тренда е този.
        Никой от тях не познавам но съжалявам и за екс хижата понеже нея познавах по-добре.

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Чак пък същисан…….все едно само сега е така,а по други поводи се вие на умряло.

Нашенска черта

• Plamen_JK
        Plamen_JK коментира
        Редактиране на коментар
        Аз пък не ха ха х а ха ха

А може ли по-просто: изобщо не знам нищо за цялата история, нито познавам някой в нея. Откъде-накъде трябва да се интересувам от нея сега?

Коментар

• Тропчо
        Тропчо коментира
        Редактиране на коментар
        Ми, не се интересувай, де. Какво те интересува?

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Е, историята си я бива... необикновена и загадъчна, на хубаво място се развива действието - природа, планина, гора, че и до границата.... Я кмета на близкото село как хубаво разказва https://www.youtube.com/watch?v=gl5bgVQNgp0

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
      'рейнджърите' от Петроханската хижа били добре оборудвани:
      почти нови Хайлукс
      ел. мотори
      дронове с голям обхват
      АТВта
      пистолети
      пушки
      големи кучета
      Борислав Сандов, Васко, Саша Безухановаи до тук са спонсори, но ще излизат още....
      Изкарал съм голям пакет пуканки,

Шегата настрана. сега много медии са впрегнати от двете страни едните да плюят другите да мажат.
      Но осирането е зверско.

Само си представете да отидете в съда и да регистрирате име на НПО или частна фирма наричаща се
      Национална агенция за контрол на защитените територии .Това не може да стане без височайша благословия

Последно редактирано от trav; 04-02-26, 22:07.

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
        '.......чудя се тук писали ли са?
        съмнявам се
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• ctef
          ctef коментира
          Редактиране на коментар
          И да не се е писало, как в офроуд средите не се е разчуло, че там има нещо необичайно?
          Разбира се, ако е истина че са ходили винаги въоръжени, и не са допускали, преминаване през зоната.

Според някои писания в публичното пространство след появата им са сведени на практика до нула зулумите по гората в района . И защо се сетих,преди малко един визш представител на закона заяви,че иземвали правомощията на държавата...

Коментар

• danail_3
          danail_3 коментира
          Редактиране на коментар
          Точно в местността която тея си бяха "заплюли" да охраняват зулуми не е имало никога! Виж 5-6 км по-надолу имаше и преди тях, и повреме на тях, и след тях ще има най-вероятно!

Петър Лесов, понаедрелия остарял олимпийски шампион по бокс кат. "муха" от ТЗВ-време, сещате се, администрира сурат-китап група със заглавие като тоз форумЪт. Та е задал същия въпрос там - някой знае ли ги, сблъсквал ли се е с тях при офроудстване. Общо взето положителни отзиви - срещали ги, но не създавали пречки, а някакъв виден оффроудър даже бил набил двама от "рейнджърите". Ама срещите все едни такива били - 20 джипки на глутница срещат двама-трима рейнджъри с моторни шейни.
        Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Този беше задал въпроса.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Не, не е този. Този, към който аз ти дадох линк е. Той и администратор на групата.

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          И понеже го познавам лично, оффроуд Лесов може да е всичко друго, но не боксьор. Еле па категория муха.

На това долу попаднах у Фейса,копирам до от Мексико,на 200 метра от на Зукърбърг яхтичката та…….не съм аз, и в Русия не съм.

😎

За убитите в хижата на Петрохан.
        Когато МВР излиза с 10 различни конспиративни версии, задължително очерняйки жертвите, които не могат да се защитят, без думичка да продумат за престъпниците, убийците и техните мотиви, значи нещо задължително се опитват да прикрият. Да се очерни жертвата с груби и страшни версии, които първосигнално предизвикват гняв е типичен похват и само това ми беше достатъчно да се съмнявам във версиите на МВР. Точно както и за инцидента на ударения от тинейджъри шеф на МВР в Русе.
        Дано истината такава каквато е излезе наяве с доказателства, но на този етап имам повече доверие на Васил Терзиев, както и на много други публикации на хора, които ги познават лично, на техни предишни интервюта и медийни участия, които прегледах.

Васил Терзиев:

Познавах ги. Иво, Дечо и Пламен.
        Лично.
        Подкрепях каузата им, включително заради тях самите - лично.
        И преживявам това, което се случи.

Виждам какво се пише днес – паравоенни, сектанти, мрежи за трафик на хора, конспирации. Виждам и как по учебник, по най-добрите КГБ методи, за 24 часа се сглобява „история“, която после се лепи на мен:
        анонимен профил -> удобен говорител -> жълти медии -> национален ефир.
        Една и съща схема. Без факти. Без срам.

Вместо да се зададат истинските въпроси, се търси удобен виновен.
        Някой пита ли се защо животът се върна в планината?
        Защо отново имаше сърни, вълци, мечки?
        Дали това е случайно - или е резултат от години ежедневни усилия срещу бракониери, които избиват по 10–15 животни наведнъж - за удоволствие?

Случайно ли изчезнаха дървосекачите?
        Или беше резултат от последователна битка за опазване на 200–300-годишна букова гора - гора, за която местни деребеи и ДПС-структури открито се бяха заклели, че ще бъде изсечена?

Някой ще попита ли за мигрантските канали, за които те помагаха на Гранична полиция да противодейства?

Това са истинските въпроси.
        А отговорите са ясни и проверими.

Дейностите им се извършваха с разрешение от МОСВ и в рамките на закона.

Какво и защо съм им бил дал аз стана важно, само за да се отклони вниманието от реалната тема и да се свали отговорността от разследващите.

Отговарям: Помагал съм им открито, наред с много други хора.
        Дарих средства по банков път за електрически мотори, за да се придвижват тихо,
        така че бракониерите да не ги чуват от съседни ридове, и животните да не бъдат плашени по време на обходи.
        Целта им беше чрез модерни технологии и подходи да покажат как малък брой добре подготвени хора могат ефективно да опазват голяма територия.

Не бих дарявал, ако имам и най-малкото притеснение.

И не съжалявам нито за миг.

Това бяха хора, които не просто пазеха природата, а я познаваха в дълбочина.
        Едни от най-добрите пещерняци в България. И едни от най-добрите пещерни водолази в света.

Хора с изключителна подготовка, дисциплина и уважение към живота - над и под земята.

Отделно - твърдението, че пътеката е била „затворена“, просто не е вярно.
        Минавал съм по нея многократно. Пътеката минава над хижата и е била използвана нормално от туристи.

Ако има каквато и да било информация, която подкрепя всички тези ужасни обвинения, тя трябва да бъде извадена с факти от разследващите органи.
        Всичко друго е клевета - особено когато се хвърля по адрес на хора, които вече не могат да кажат нито дума в своя защита.

А ние, като общество, не трябва да сме слепи за случващото се в планините ни -
        безмилостна сеч, изчезнали диви животни, канали превърнати в магистрали. И не трябва да позволяваме някой да очерня мъртвите.

Всички, които сме имали досег с тях, можем да кажем едно и също:
        добри, скромно живеещи хора, избрали да водят битка с неравен и често брутален враг.

Какво точно е довело до трагедията - никой от нас не знае.
        Но това, което се случва сега, е свинщина.
        И тя говори много за това колко прогнила е системата, в която живеем.

И колкото и да е трудно в такива моменти, толкова по-голяма трябва да бъде мотивацията на всеки от нас да остане в България и да се бори за по-добро.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Колегата едно мнение над моя коментар колегата trav през едно мнение по надолу .

• ивайло
          ивайло коментира
          Редактиране на коментар
          Имам предвид нещо официално има ли?

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          То официално няма нищо . Всичко е на етап ЕЖК включително и за оръжието .

Мен друго ми е чудно . Всички твърдят че оръжието което е открито е законно притежавано . Поне по нашето законодателство свободно можеш да разнасяш КНО придобито само по членовете на закона за КОС за самоохрана и самоотбрана . Друг статут има оръжието по реда на закона за частната охранителна дейност . Ловното можеш да го носиш само на организиран ловен излет . Транспортира се разредено и по възможност разглобено и тнт . Всички знаят КОС - МВР с каква клизма дава оръжие ако не си човек на човека . Това е закона . Преди няколко години го хармонизираха с законодателството на ЕС . https://lex.bg/laws/ldoc/2135696097
        Последно редактирано от sek.1; 05-02-26, 10:16.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          sek, в БГ сме все пак...

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Точно щото сме в БГ .

Яка ДС дружина са се събрали. Саша Безуханова не е кой да е особено 22година. заедно с Васко са първите който излязоха. Има само един с такава власт по това време , да командва полиция данс и съд....

Гората не се пази с автоматично оръжие. По това време горе обърнаха всичката вода към вецовете, такова копане в планина не е правено никъде. Ако не бяха сърбите и нишава щеше да отиде. Така че тия слъзливите еколози да се скрият

Писмо до Министерството
        Последно редактирано от trav; 05-02-26, 07:45.

Коментар

• trav
          trav коментира
          Редактиране на коментар
          Преди няколко години копаха още - резултат Своге остана без вода реката пресъхна. След скандали митинги пускат по малко вода в реката .

• danail_3
          danail_3 коментира
          Редактиране на коментар
          Никой не е копал нищо когато „Своге остана без вода реката пресъхна“. Лятото бе сушаво, дебита на реката силно намален. За случката - хора на които това им е работата дадоха обяснение, че коритото на реката е в карстов район, и е възможно да се е отворила някоя каверна (случвало се е и преди) и докато се напълни с вода (каверната), реката спира. Както и стана след около 10 дни всичко си дойде по местата!
          Последно редактирано от danail_3; 05-02-26, 16:18.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          дядо владо и с поставен пълнител пак не се различават визуално някои модели . Само Арсенал произвежда 15 модела които са 1 към 1 с бойните . Разликата е само че са полуавтоматични . https://www.arsenal-bg.com/c/556x45-...ifles-sars-167 Парадокса е че примерно SAR-M4SF минава за КНО защото е с дължина на цевта 215 мм и според закона КНО максималната вместимост на пълнителя може да е 20 патрона . Пак според закона имам право на всеки калибър по 100 броя патрона което е 5 броя пълнители по 20 патрона .https://zarimex.eu/en/products/weapo...xVX3BH0V1uDYtl Пак според закона мога да си го нося под якето . Около Плевен и Ловеч никой не е копал пък това лято останаха без вода .
          Последно редактирано от sek.1; 06-02-26, 05:54.

Владо Йончев в момента по "Нова". Бил ги познавал.
        Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

Това е страницата им, която била затворена декември месец. Може да се разгледа - изглежда като нормална обществена организация: https://web.archive.org/web/20220820...trolagency.eu/

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            След като е частна трудно влиза в определението обществена .

• jkd
            jkd коментира
            Редактиране на коментар
            Да... с обществена цел съм имал предвид...

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Вчера казаха по някоя ТВ че обществено взел едни пари от едни хора пък с други отцепили към Мексико .

Коч компания , никой от тях няма жена.... комбинирано с доста комплексарски снимки на уеб сайта им
          комбнирано с посточнно носене , демонстриране и дори размахване на оръжие...

и чисто субективно - гледайки как изглеждат някои от тях на снимки извън 'мачо-пистолиеро' снимките от сайта им.

Вероятността да са педоф... + хомо дружинка е повече от реална - поне за част от тях.

Комплексарщината със размахване на оръжие никога не е сама.

А хора с възможности като Терзиев, Безуханова и сие винаги са спонсорирали и използвали подобни 'екстремали' - Джефри с острова не е нещо уникално... по-скоро е един от многото.

Коментар

Къде са тия снимки с оръжие, засега нищо подобно не съм видял нито на страницата им има...

Коментар

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Не сте само вие.

• Гаврил Груев Хлътев
              Гаврил Груев Хлътев коментира
              Редактиране на коментар
              Който е поискал да си говори с мен , той си е говорил.
              Вие нали имате жени и деца и не живеете години наред коч-компания... та къде видяхте стереотипи.
              А снимките ако не знаете как да видите - питайте.... а не обяснявайте , че не съществуват

едит: секунда.1 - с хора които имат морални 'принципи' оправдаващи водене на пълномащабна война не си говоря - независимо дали оправдават САЩ за Ирак или РФ за Украйна.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Ааааай бре,ма така кажи

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
          X