Няма значение. Това са стари работи.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
хижа Петрохан - свърталище на офроудъри
Свий
X
-
Това, което аз разбрах до момента е, че каквото и да направят МВР и производните им структури, колкото и добре да си свършат работата, колкото и преждевременно (тече разследване и, по принцип, не е приложимо да се дава "междинна" информация) да дават пресконференция под натиска на обществения интерес и значимост на случая, у всеки здравомислещ човек в тая държава остава чувството, че го лъжат.
Нарочно го написах така. Съмнявам се ИИ да скалъпи такова изречение.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
- 3 likes
Коментар
-
Специалните ви части са въоръжени за да извършват убийства, или за нещо друго…Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеИзглежда ти смешно, но както спомена Гагича е факт, че едни от най-показните убийства на знакови фигури е извършено именно с 22, а не примерно с Лапуа Магнум. Защо, как и какво е друг въпрос.
А, сефте, те не са спирали.
Аз за убийства не споря, и тук, най-много убийства се извършват с малки мижави калибри.
Не напразно пиша за “щурмуват”. И за специални части, а не за наемни убийци.
Калибър, и като цяло оръжието, се определя от начина на ползване. Специални части и.22LR и наемни убийци с .22LR са като салата с лъжица, и супа с лъжица. Все е прибор за ядене, все за храна става дума, ама … абе сещаш се.
Сега, ако в България специалните ви части са въоръжени с флоберки, ами… да са живи и здрави. Малко неща ме учудват вече.
Коментар
-
Е значи Венци /то и от там тръгна тоя “рейнджър”/ е прав.
И не е по темата де, ама .22 си е идеален калибър за много неща. Включително за обучаване на едни определени хора с едни определени задачи. Ама горския да се разхожда с плякалка, де да знам, тук не правят така…
По въпроса с тъмните сформирования бродещи из разни гори, и правещи го под закрилата, или поне със знанието на държавата, това хич не е добре.
Между другото, в САЩ
1. Рейнджър- горски пазач /общо казано на български/
2. Рейнджър- военен с определена подготовка, служещ в едни точно определени военни части
Тук май говорим за нито едно от горните 2.
-
Специално в СОБТ до преди десетина години докато оръжейник им беше бате Радко имаха по няколко бройки от всичко . Това не щото им е много кеф а за обучение на личния състав . Едно трябва да знаеш какво може това оръжие което е срещу теб едно трябва да го разпознаваш и на сън . Освен това истинския командос трябва да може да използва еднакво добре както своето така и трофейното оръжие . NIKSD в България закона не прави разлика между 22 калибър и примерно 45 . Режима за придобиване е един . Гагич като уцелиш мечка или дива свиня в размножителния сезон когато има малки с 22 калибър ще и почешеш бълхите .Последно редактирано от sek.1; 11-02-26, 06:45.
-
-
Ruger MkII със заглушител (калибър 22LR). На въоръжение при Navy SEALs и US Marine Force Recon:Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
Специалните ви части са въоръжени за да извършват убийства, или за нещо друго…
Аз за убийства не споря, и тук, най-много убийства се извършват с малки мижави калибри.
Не напразно пиша за “щурмуват”. И за специални части, а не за наемни убийци.
Калибър, и като цяло оръжието, се определя от начина на ползване. Специални части и.22LR и наемни убийци с .22LR са като салата с лъжица, и супа с лъжица. Все е прибор за ядене, все за храна става дума, ама … абе сещаш се.
Сега, ако в България специалните ви части са въоръжени с флоберки, ами… да са живи и здрави. Малко неща ме учудват вече.
- 2 likes
Коментар
-
Момци аз щото съм тръгнал от спортната стрелба та малко ми е болест тоя 22 калибър . В една от най ефективните служби в света МОСАД до ден днешен жените са въоръжени с Берета 71 а всички терористи дето са отвяли по този свят е с Берета 71 със заглушител . В България най масовия малокалибрен пистолет беше и си остава Марголин . В стрелбището на Вальо Биров имаше екземпляри на над 3 милиона изстрела .С такъв са почнали всички имена в спортната стрелба като Весела Лечева и Таню Киряков . Такива пистолети има при оръжейниците на всяко районно за обучение по стрелба на личния състав . От малокалибрените пушки най масови са чешките Бърно 1 и Бърно 2 и руските ТОС. С тях се е стреляло на биатлона до шейсетте години на миналия век и от там по старите като мен им помнят прякора биатлонки . Съвсем друга дивизия са пушките за спортна стрелба от класа на Аншуц с каквато изгърмяха Жоро Илиев . По мое време Аншуц в базова комплектация струваше 15 000 долара на държавата и се бъзикахме че стрелям с тристаен апартамент . В Русия примерно има цяла промишленост която работи с 22 калибър . Там отстрелват милиони белки ; златки и други такива с ценна кожа . За това на техните патрони пише опасни до 1600 метра . Берета 71 https://www.youtube.com/watch?v=ZgGuJEGdzUgПоследно редактирано от sek.1; 11-02-26, 05:46.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Имам такъв. Само, че моя е “малко” пипнат, спусъци, оптики… И тоя баш не е за заглушител. Не виждам къде ще го завинтиш отпред на цевта тоя заглушител. И като не му се сменя и цев, заглушител… И за щурмуване не е. И точно заради такива писах “обучаване на определени хора за определени задачи”Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
Ruger MkII със заглушител (калибър 22LR). На въоръжение при Navy SEALs и US Marine Force Recon:
Сега, ако се поровиш още малко, ще намериш и, че и пушки в този калибър имат, обучават снайперисти. Ама и там така с щурмуването…
И не винаги “имат ги на въоръжение” е равно на “въоръжени са с…”.
Иначе си прав де…Последно редактирано от NIKSD; 11-02-26, 06:03.
Коментар
-
Това и спортния вариант може и никога да не ги чистиш и пак няма да засече . По стрелбищата в най добрия случай вечер като ги прибират в касите ги пръскат с спрей нещо като WD ама не всеки ден и не навсякъдеПървоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
Имам такъв. Само, че моя е “малко” пипнат, спусъци, оптики… И тоя баш не е за заглушител. Не виждам къде ще го завинтиш отпред на цевта тоя заглушител. И като не му се сменя и цев, заглушител… И за щурмуване не е. И точно заради такива писах “обучаване на определени хора за определени задачи”
Сега, ако се поровиш още малко, ще намериш и, че и пушки в този калибър имат, обучават снайперисти. Ама и там така с щурмуването…
Иначе си прав де…
Това при вас трябва да е без пари . Тук беше нов равностойността на 140 щатски долара . Марго .
Последно редактирано от sek.1; 11-02-26, 07:24.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Отклоняваме се от темата, и за това само ще кажа, че даже без да го търся из списъците, това няма да е легално в Калифорния. Темата е дълга и сме я коментирали преди години. Тук не е свобода като при вас, даже и това горното Рюгерче, и то не е легално да си го купя от магазина.
-
Тая дивотия пък защо ? При нас всичко което се продава в магазините е легално по някакъв режим . Което не означава че е лесно да си извадиш разрешително . Някога в първото ми разрешително беше изрично записано без ПСМ 5.45 х 18 . После и тях ги разрешиха .Последно редактирано от sek.1; 11-02-26, 10:36.
-
-
На този заглушителят е вграден. Чисти се след разглобяване. Отвреме-навреме се сменят шайби и пружина. И е бойно, а не учебно средство при Тюлените.Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
Имам такъв. Само, че моя е “малко” пипнат, спусъци, оптики… И тоя баш не е за заглушител. Не виждам къде ще го завинтиш отпред на цевта тоя заглушител. И като не му се сменя и цев, заглушител… И за щурмуване не е. И точно заради такива писах “обучаване на определени хора за определени задачи”
Иначе си прав де…
Да не бъркаме специални части с десантно-щурмови такива. Например Тюлени със Зелени барети. За първите тишината е важна.
А по-тихо от дозвуков 22 нема. Даже арбалетът е по-шумен. Да не говорим за тегло и габарити.
Коментар
-
При всички специалци тишината е важна ако искаме до възможния максимум да запазим елемента изненада . Без нещо такова не може ако има примерно двор с 1 - 2 обучени кучета . Всички помним каква касапница стана в Лясковец където изтърваха точно фактора изненада . Преди това беше Чакъра в Харманли . Американците без една жертва измъкнаха Мъдуро .Последно редактирано от sek.1; 11-02-26, 10:03.
-
По-скоро май им позволиха да го измъкнат....
-
-
Излезна списъка с оръжията. Извинявам се неточностите в началото. Имали са интересни неща.
FABARM L4S GREY HUNTER MAXI
GLOCK / 45 PR MOS FS SET
HECKLER&KOCH / MR308
CZ-CESKA ZBROJOVKA / EVO3
ERA / —
ASE ULTRA
BENELLI / NOVA BLACK RIFLED SLUG
HENRY / BIG BOY CARBINE
BENELLI / M2 PRACTICAL SHOOT
BENELLI / M2 PRACTICAL SHOOT – цев
TRIJICON / F12
BENELLI / M2 COMFORT
BENELLI / NOVA BLACK RIFLED SLUG – цев
BENELLI / M2 RIFLED SLUG – цев
FABARM / L4S GREY HUNTER MAXI – цев
BENELLI / M2 COMFORT – цев
А Гуру-то се разхождал с Колт Анаконда 44 магнум..
Ще бъде интересно колко пари спонсорства са изсмукали. Щото кемпера го гледах на изложението и цената направо боли.
- 1 like
Коментар
-
Що ли съм останал с впечатление, че будистите са кротки хорица? Ама това влечение към оръжията не съответства.Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Всяка религия има уклони в различни посоки . И нашето миролюбиво християнство е горило на клада вещици и еретици само защото някой ги е натопил или са имали неблагоразумието да изкажат различно мнение . Китай и Индия хич не са миролюбиви като държави . Нито сега нито в историята си . За Япония няма смисъл да говорим . Основната религия им е все някоя от разновидностите на будизма .Последно редактирано от sek.1; 11-02-26, 19:01.
-
Уклони в различни посоки, иначе казано 'секти' (така твърди всяка една за останалите)
Будизма не го знаех, че е толкова популярен, все си мисля, че има и е имало доста други съвсем различни - шинтоизъм, даоизъм, конфуцианство, индуизъм и т.н.
-
То за това почти навсякъде в света се е наложила светската форма на държавно управление . Има тук таме разни ислямски движения които опитват да наложат религията като форма на държавно управление ма трайно никъде в икономически развита държава не хваща корени . В Афганистан щото няма никаква икономика а в Иран аятоласите са на път да отърват властта .
-
-
Шаолин, Хией-Енрияку...Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеЩо ли съм останал с впечатление, че будистите са кротки хорица? Ама това влечение към оръжията не съответства.
Коментар
-
jkd Будизма в Япония е пренесен през 6 век от Корея и е основна религия на 80 % от населението . Всички религии минават през войствен етап в някой момент от развитието си . Мен друго по ме терзае в нашите десет . Не пожелавай жената на ближния . То добре ама какво правим като тя ме пожелае ?Последно редактирано от sek.1; 12-02-26, 18:02.
-
Ами... каквото, такова. А по коя дефиниция - аз паднах като прочетох щатите/гърция/западна европа какво разбират под комунисти. Направо ми разказа играта това тяхнотоОт тази гледна точка не имало комунисти
. Изобщо не е както ние си мислим.
sek.1 Може да пише някъде такива проценти. Но камикадзе е божественият вятър, изпратен от ками (шинтоистките духове и богове пазещи япония) за да потопи флотилията на нашествениците през 13 век. Същата религия проповядва абсолютна лоялност и че умирането за свещена кауза е чест за името и семейството на войника (знаем къде се е използвало това).Будизма в Япония е пренесен през 6 век от Корея и е основна религия на 80 % от населението .Последно редактирано от jkd; Вчера, 00:07.
-
-
https://www.bulnews.bg/article/503558
Една статия по въпроса. Не съм гледал интервюто, но като чета няма и смисъл.CR-V 2.0i RVSi 147PS
Коментар
-
Както в темата с черокито на Спарки и странния шум си сменях мнението няколко пъти на по 120 и няколко градуса, така и тук след няколко завътания на остатъците от старчешкия ми мозък ми дойде наум че много едностранно ни се вменява мисълта че е провокация на ДАНС и Ко. и то основно заради огромния логистичен ( да го наречем ) ресурс включен в момента. Ясно е че в България за наша частна структура е невъзможно или поне ужасно трудно от финансово-икономическа и юридическа гледна точка.да организира нещо такова.
Гледайки парите ( вещите ) на "самоубилите се" явно не са клошарствали и ровили по сметищата, къде по света са се движили, евентоалните контакти с този и онзи, се замислям дали не са настъпили чужда котка по опашката и господаря и да се е ядосал? Има чужди правителствени и не правителствени организации с бюджети колкото на републиката ни откакто е република и срещу тях държавата ни е безсилна, но понеже е малка и си се знаем в службите са разбрали и до там........
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
- 5 likes
Коментар
-
В тази връзка доста народ се пита из интернет къде е Боеко, който в такива случаи е на всяко гърне (гръмогласна) мерудия, както и къде е Шиши? Някакво странно мълчание от тяхна страна.
-
Гагич идват избори така че след като Румен Радев слезе на терена тия 6 трупа са им най малкия проблем на тиквата и шиши . За сега с този служебен министър -. председател поне няма да им е лесно да си въртят старите номера покрай избори . Всяко чудо за три дни .Последно редактирано от sek.1; Вчера, 07:47.
-
Деде, да си създаваш мнение слушайки поръчково чуждо мнение е олигофрения.
С нетърпение чакам да видя края на театрото. Явно много са бързали и не са имали време да проиграят сценарияФаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо O888557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 3 потребители и 5 гости.
Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.
Коментар