Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• blackfirefly коментира
    Днес, 11:04
    Само където Катюша е от 1938-39г. а в Гугъл за Синята девизия и Primavera пише това: During the last battles on the Eastern Front, the Blue Division used the melody of "Katyusha" for an adaptation called Primavera (Spring), a chant extolling the value of Spanish francoist fighters.
    Eстествено, но както е казал товарищ Ленин, "Не вярвайте на всичко, написано из интернет"
    Primavera е песен от времената на Гражданската война в Испания

Сигурно и "От-но-во вървят сеп-тем-врий-ий-ци и жер-тви народ-ни безброооой..." е отпреди онзи SS-овски марш, а?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Е, ако не си го чул никога си е чисто съвпадение... Не знам обаче на каква позиция е трябвало да бъдеш, за да подкараш без притеснение SS-овски марш. По онова време масово се набягаше на съвеЦкото. Така се вървеше напред!.. И наистина е същото като с еврото! Или си с него, или си зад борда...

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Трябва да си от нашите, придворен капел майстор. Щом Я славиш и си послушко значи и получаваш З.А. Н.А. "димитровска награда" и друга благодат.....след 10 ноември съм влизал в апартаменти по над 180м2 за другарите за които никога не се говорило, че ги има, но пък за това Бригита Чолакова имаше предаване по телевизията за битови ремонти в стил "как да преустроим гарсониерата на двустаен "..............я по въпроса с € - то, че от януари ще го има е почти ясно, но до кога е крайния срок да си плащаме в левове?

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Е тук https://evroto.bg/bg/euro/citizens/faq# пише.

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Тази камунистическа песньовка нали знаеш откъде е плагиатствана?

.[/B]
    На кой му пука откъде са плагиатствали болшевиките за комунистическата пропаганда ?!

Ти маани песента , ами обръщай гордите левове в еврА доде е време, че от Нова година курса ше е 15:1.

А наблюдавайки как лавинообразно расте "вярата в държавното" - току виж ти махнАли Ч-то от ЧСИ-то .

Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Кур(с)ът стремително приближава 15:1. По малко по-друга от очакваната схема. Засега е някъде около 3:1 и 4:1 според продуктите, които НА ЗАПАД КУПУВАШ ЗА ЕДНО ЕВРО, а в КМБ - за (левовия еквивалент на) 3 или 4 €.

• Vlado_Ts
      Vlado_Ts коментира
      Редактиране на коментар
      ​Че аз нали това казвам . Ся , може до Нова година да не стигне 15:1 просто щот няма да стигне времето за това , но доколкото чувам какъв бюджет готвят болшевиките за 26-та ... Копейкин доволно потрива ръце . Вероятно комсомолците (като гледам , списват и тука ) вече пишат плакатите "здраСтвуйте братушки" .
      Хак да ви е !​

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Не знам дали ще докара 15 към 1 но педераското лоби в общината начело с баш педала вдигна 2 пъти всички цени в зоните . Много ми е интересно да видя икономическата обосновка за разходите по едно паркомясто . Никога не съм ходил по протести но с това разширение на зоните и мен ще ме изкарат .

• Айде живи и здрави от мен и успехи в живота !
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• МаамоСтара, тея от ЕК се оказаха големи копейки. Тъкмо се зарадвах, че ще съм доблестен и горд европеец в клуба на богатите, а те пускат такива подривни нишани и ватнишки опорки....
      ЕК: През 2026 България е изложена на риск от неспазване на фискалната рамка на ЕС

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Кой каквото си направи сам и цяла Европа не може да му го причини 🤨

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        Ама това не го ли знаехме досега?

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Знае се много добре ама в типично наш стил натъкмяват числата . Тая обаче вървеше само когато ни засягаше само нас а сега с общата валута идват и общите права и задължения .

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
      МаамоСтара, тея от ЕК се оказаха големи копейки. Тъкмо се зарадвах, че ще съм доблестен и горд европеец в клуба на богатите, а те пускат такива подривни нишани и ватнишки опорки....
      ЕК: През 2026 България е изложена на риск от неспазване на фискалната рамка на ЕС
      Това не значи, че няма да въведем еврото, а значи, че ще се вдигнат брутално данъците.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Как бре!?! Нищо нямаШЕ да се дига!

• Що, може да съкратят част от чиновниците...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Тази армия от послушковци, лакеи, палячовци и тн + потенциални гласоподаватели така ли се затрива!?! Тури там и мицифайките!

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Що, може да съкратят част от чиновниците...
      Даа-да..чекай ти да ги намАлат...7000 НЕзаети, ваканти места има..Демек тенденцията е да се умножават, разрастат, още верни гласоподаватели си требват на таа сган..
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Мани-мани..Оня ден говорим с един от тия "черпаклиите", дето им вика Гагич...Отговара да обикаля всички военни поделения наоколовръз и да ги гледа не дали, а колко краднат от поръчки, а и от всичко...Вика- "съдират си гъза"..А аз ее пролетта беше, у една гора- а тука, а тама- и хоп- пред портала на едно поделение...Епа най-евтиния суВ отпреде беше пеесе иляди барем...Баа тия фатмаци...

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Кварталните магазинчета въобще няма да ти приемат стотинките и левчетата. Вервай ми! Иначе някой, някъде беше казал, че не е лошо да си посигуриш някакво количество евракис в брой.

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Е сега преди малко попитах в магазина как ще да процедират на 1-ви януари. Отговориха ми, че приемат левчета , но ще връщат евро. А и ще инсталират още едно чекмедже с пари върху другото, и ще настане смятане и обърквация малко...

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Това не значи, че няма да въведем еврото, а значи, че ще се вдигнат брутално данъците.
      Лошо нЕма, а и какво ти пука? Нали сме богати? Кво те бригат там некви данъци, инфлации, дългове по милярдни кредити и други подобни битовизми.
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        ВИЕ сте богати. Ние - не.

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Ти Гагич си скрита лимонка. Тъй добре познаваш дебрите на българската чиновническа паплач....
        Кой знай колко коза държиш още в ръката си...
        П.С
        Оня ден каза че си дърт ама аз ич не ти се връзвам... Щото то и Хю Хефнър на дърти години(70+) направи онова имение Плейбой...с зайчетата...

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        Нема мое, нема твое- всичко е Берое. И НИЕ и ВИЕ- целокупния български народ. Вече го писах- всички сме в една лодка.

• Аааааа нема ли го Спартак да изкара некви таблици и графики дет да са вижда колко хубаво ще стане??

Точно сега имам нужда някой да ме излъже че ни чака светло бъдеще с еврото

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Е, то заради такива таблици и графики коня е у ряката. Ма не е само Спарки. Заглъхнаха още комсомолци.

• Светлото бъдеще го отложиха за в бъдеще.
      Но! И на нашата улица ще изгрее 9ти Септември!
      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
      No wahalla.

Коментар

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        Анджак де, ама няма да е 9ти Септември, а 1ви Януари, догодина.

• Също като по соца, след поредния пленум Радий Ралин се разтичал по магазините да търси каска и обувки с грайфери. Всичко щяло да тръгне по "мед и масло" и да "валят блага".
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Благата - и преди, и след 1-ви, трябва да си ги изработи човек.

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Така е, ама зависи и в какви условия и при какъв отреден стандарт ги изработва тези блага...

• Благата - и преди, и след 1-ви, трябва да си ги изработи човек
      ...а също така и да ги опази от наши и (след първи) чужди крадливи чиновнически ръчички.

Коментар

• Няма как,Бългрия 21 век,е кялендара ти е на телефона
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Не съм икономист и не разбирам толкова детайлно нещата но какво му е на тоя бюджет та изкара толкова хора на улицата ? Това което разбирам е че вдигнаха някакъв данък (дивидент) който така или иначе никой не плаща . МРЗ и другите щем нещем трябва да вдигаме щото не можем уж да сме в клуба на богатите пък да сме с най ниските доходи в ЕС . Работодателите е ясно гледат колкото се може по малко да плащат като заплати и данъци а после реват че нямат читави работници . В МВР и другите силови структури ако искаме някакво качество на работа и там трябва да се почне от вдигането на доходите . Това важи за цялата държавна администрация .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Че то и осигуровките не са проблем на всеки кадърен счетоводител .

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            sek.1 коментира
            Днес, 08:14
            Че то и осигуровките не са проблем на всеки кадърен счетоводител ..
            Глупости! Осигуровките не зависят от финансовия резултат. 0 лв. приходи да имаш този месец, пак си дължиш 10 000 лв. за осигуровки на петимата работници / служители.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Все едно не е масова практика да си осигуряваш работниците на МРЗ а останалото да им го даваш на ръка .

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Не съм икономист и не разбирам толкова детайлно нещата но какво му е на тоя бюджет та изкара толкова хора на улицата ? .
          Слушах Цонев от ДПС в едно предаване — поне има опит с бюджети. Според него бюджетът е силно ляв. Основните увеличения са при пенсиите и здравеопазването. Инфраструктурата е сериозно орязана и няма включени нито един от любимите на Бойко магистрални проекти. Предвидени са средства за ПАВЕЦ „Чайра“ и още два язовира.

Тук вероятно трябва да се отвори по-широка тема за енергетиката. В продължение на десетилетия с АЕЦ-а и ПАВЕЦ-а системата ни беше сред най-модерните в света — евтиният нощен ток се съхраняваше и се подаваше в мрежата, когато е необходим. Последните години обаче всичко това беше счупено — буквално „терористи“ унищожиха ПАВЕЦ-а, а в момента България разчита на най-големите батерии на Балканите. Първо въведоха борса по часове, после глоби за свръхпроизводство. Накараха АЕЦ-а да плаща, че работи нощем — и така се появиха тези огромни батерии. Въпросът кой не иска ПАВЕЦ-ът да е към НЕК и да работи нормално остава отворен. Между другото, оказва се, че сме били не само най-големите на Балканите, а и в ЕС.

Относно това защо хората излязоха по улиците — всичко се разви по учебник на „теорията за черния лебед“. След като такъв не се появи, си го създадоха сами. Терзиев рязко вдигна цените на синя и зелена зона — повече от двойно. Хората тръгнаха да протестират, а протестът постепенно, почти „случайно“, се пренасочи първо срещу Пеевски, а сега — срещу бюджета.

Т.нар. „здрави сили“ не искат да изпуснат европейската интеграция. Ако използваме модния термин „геополитика“ — макар да си е чиста имперска руска политика — те мобилизираха целия апарат на „резидента“ и пренесоха протеста пред парламента. Имаше всичко: видеостена, музика, шоу, песни, хумористични клипове, перформанси с прасе, много пиене — купено на място или донесено.

През 1997 г. хората излязоха на улицата, защото гладуваха. Сега излизат да се забавляват — а „здравите сили“ умело се възползват от това.
          Какъв ни е проблема с еврото. Сърбия и Македония. Јеси ли у Београду чуо како неко псује себи у браду: „Ма јеботе, Бугари нас претигоше!“
          Она Бугарска — узела евро, средила се и живи боље него што ћемо ми признати. И сад ми, као, у шоку: „Како то да нас она Бугарска прође?“

Сек ела събота и неделя в София в декатлона икеа и по моловете. Пълно е със сърби. Сръбска реч навсякъде. Идват в България на пазар, не знам каква мизерия е при тях че да купуват боклуците в мола като невидели. Гледа т всичко лъскаво светка .
          Навремето през комунизма ние бяхме така, гледахме Белград така лъскави витрини, западни коли , дънки , немски коли.

Тук би трябвало много хората да си зададат въпроса в кой свят искат да живеят.Империята където хоррата са натикани в калта и серат в дупки в земята (30гдини още в провинцията възрастните ползват външни тоалетни - та чувах и оди за красотата на външната баня -Каквъ човек си да се къпеш два пъти в седмицата Империя

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Терзиев рязко го сложиха там където му е мястото през съда . В общи линии ще е късметлия ако му се размине съдбата на варненския кмет . То в ареста може и да му хареса ако редовно на свижданията му носят вазелин . Около София всички така наречени баровски квартали са на септични ями което по същество си е пак да сереш в дупка в земята . Това в 21 век държава член на ЕС . Защо нашите ходят в Турция да пазаруват ? Румънците у нас ? Икономическия туризъм е нещо нормално в съседни държави при сериозни разлики в цените . Казват че сърбите правят рекордни обороти по бензиностанциите около границата . А в Македония даже вече има недостиг на горива защото цените са още по ниски защото са регулирани от държавата .
            Последно редактирано от sek.1; 28-11-25, 08:39.

• trav
            trav коментира
            Редактиране на коментар
            Терзиев не се и натиска, изкара красивия който смуче софия,
            Целта е да изкарат хората на улицата- после вече имат опит пиене музика ето ти протести . Майстори са - е сега няма да има че малко вали, но после става панаир
            Социален инжинеринг, руснаците го тренират яко.
            Доста трябва да изострят ситуацията, лебед няма да им стигне. Ще направят беля . Тия пияни младежи излезли да се забавляват няма да отидат на избори. Пробват и провокация с македония . здраво се напъват преди коледа , да хванат премии.
            Материала както се казва го мързи. Иска пиене и шоу

Записите на Коцев са в интернет можеш да ги слушаш има ги и транскрибирани . трябва ти 10 мин да ги прегледаш Коцев е същия като герб. Обаче хората ги мързи.
            Ето резюме от ЧатГПТ (май е най незасвисимо )
            Ако приемем, че записите са автентични и вярно предадени, да – в тях има много ясни признаци за корупция и класически корупционен модел.
            📌 Извод:
            В записите има многобройни и системни признаци на корупция:

нагласяване на поръчки,

разпределяне на общински ресурси между „свои“,

политически натиск,

търговия с влияние,

признания за подкупи в други случаи.

Юридически дали това ще се квалифицира като престъпление и кой точно носи отговорност е въпрос на прокуратура, КПКОНПИ и съд. Но като съдържание – записите описват корупционен модел, а не нормален, прозрачен публичен процес.

• blackfirefly
            blackfirefly коментира
            Редактиране на коментар
            Абе кой е гладувал 1997!?! Я стига с тея приказки под шипковия храст, плийз! И тогава протестите по улиците си бяха модно забавление. Кой не скача е червен, Васко Кръпката и концертите пред А. Невски май сте ги забравили... Бяха си един безкраен хепънинг..

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X