Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• #569.1
    trav коментира
    Днес, 00:13
    Заради валутния борд банките са задължени да подържат по големи финансови резерви. - Това са пари на вложители- и се управляват от банката. С влизането в еврозоната % намалява до задължителния , като ако има нужда ЕЦБ покрива ликвидност. За това пък имат и изисквания.

А сега ми обясни как ЕЦБ ще управлява частни пари- ще ги вземе . Това да не ти е русия

Човек - вече много пъти те хващам в лъжа!! Аз не съм финансист но много по добре знам принципите на банките...
    Слушай сега и ми провери думите:
    Съгласно правилата банките написани преди много години съотношението е 1:10... като това съотношение е проверено през вековете..
    Тоест на всеки 1 000 000 банката трябва да има резерви в наличност 100 000... Така работят банките много много години...
    Но ЕЦБ - тези 10% ги свежда до 1 процент... Един единствен процент братко... кво обезпечение е това бе
    Като изключим сложните банкови термини ей този обяснява съвсем човешки:

https://www.youtube.com/watch?v=kj174QHit9E

Относно кражбите на парите...
    Да - крадат ги... Само че те го наричат по друг начин...и си намират 1000 извинения...
    Айде да ти кажа как в момента ни крадат нас българите
    Ние имаме депозирано злато в няква си английска банка - физическо злато имаме бе истинско...
    Не ни го връщат - ние си го искаме ама те не го връщат.Под най различни претексти...
    Съществува съвсем официално искане - и между другото има официално писмо от разни български финансисти към гуверньора на БНБ да върне обратно златото - щото...щото в западна банка не е сигурно... Е вече втора година не може да го върне...
    Провери сам...
    Между другото - така откраднаха и златото на Венецуела
    Венецуела иска да си върне от Bank of England злато за близо 550 млн. долара - Investor.bg

Ша им го върнат знаеш ли кога?? на кукуво лято...не е демократично така - да си искат златото ами ингилизите от какво ще живеят?!

В случай че не знаеш - когато започна войната в Украйна - стана въпрос точно за българското злато - че е в западни банки - и трябва да си го приберем - има го в архивите...това е във връзка с кражбите на руските активи(онези 300 милиарда). Оттогава се мъчим да си го приберем....Ама не става - но не дават гласност че да не става скандал...
    Това е потулван скандал - Петър Клисаров е изпратил официално писмо протест в което директно обвинява БНБ в некомпетентност че не е прибрала златото още като почна войната.
    Неофициалния мотив е: сега не можем да върнем златото щото е криза - ще изчакате ...
    Е добре де - този резерв нали е наш? И да си го ползваме в криза? Ако времената са готини - за какво ни е златото??
    Провери сам...

P.S
    Онзи пич обяснява в 40 минутно видео - теорията на парите... Има 3 такива клипчета - които обхващат всичко(почти) и обясняват и златния стандарт който премина в петродолар и се стигна до сегашното положение.

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      https://www.youtube.com/watch?v=VMTH3zc2Qj0&t=1566s

Ей този Клисаров се е карал с БНБ - че не са положили достатъчно усилия да върнат златото...
      Има го с документи -това писмо.. Но имайки във впредвид как се държат западняците - може да се счита че това злато е загубено вече
      Аз не искам да обсъждам какъв политик е Клисаров.Но мога да ви кажа следното : този човек има отлична финансова грамотност и е много умен.
      Всичко го казва съвсем човешки и лесно разбираемо...
      Препоръчвам да го изгледате...

• Сега - всеки, който мисли. че 'златото' е най-важната част от обезпечението на Валутния Борд е тежко финансово неграмотен.

По-неграмотни от него са само тези, които мислят, че Валутния Борд е гарантиран с ЕВРАЦИ .

Или , че избирането на фискален инструмент за управление на Икономиката се определя спрямо : "Избраните морални Евро-ценности".
    Тъпите комунисти взимаха икономически решения по идеологически причини - европапагалите са същите войнстващи идеологически хунгбейдини.
    Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 26-06-25, 12:37.

Коментар

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Хунвейбин...

• Гаврил Груев Хлътев
      Гаврил Груев Хлътев коментира
      Редактиране на коментар
      Предполагам си прав , ама то май неправилно е и да се пише фор де Лайнен, май
      Но корупцията заради която е уволнена като военен министър на Германия си е правилно написана, нали

• Първоначално публикуван от yamikto Преглед на мнение
    Ами те гнилите круши взеха да капят вече.... https://nova.bg/news/view/2025/06/25...2%D0%B0%D1%82/
    Каквото окрали - окрали. Време е да го харчат на по-комфортно място. Аре на следващия.

Коментар

• Мише, не си ли на автопохоТ до Брюксел? Или "Мазератито" пак не е в кондиция заради нарушени доставки от Китай през Дубай поради напрежение в Ормузкия пролив?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:autopohot2.jpg
Прегледи:142
Размер:47.3 КБ
ID:7003572

Име:autopohot3.jpg
Прегледи:147
Размер:54.1 КБ
ID:7003573
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Колко мъка има по тоя свят...🙄

• Вече и чужденците живеещи в родината се плашат и пишат следното =>

"The EU is now a fully-fledged War Project - a project that will either land us in permanent war, or it will bankrupt us further, or probably both."
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Има известна аналогия между тиквата, шипара и гинеколожката...

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      Заради валутния борд банките са задължени да подържат по големи финансови резерви. - Това са пари на вложители- и се управляват от банката. С влизането в еврозоната % намалява до задължителния , като ако има нужда ЕЦБ покрива ликвидност. За това пък имат и изисквания.

А сега ми обясни как ЕЦБ ще управлява частни пари- ще ги вземе . Това да не ти е русия

Човек - вече много пъти те хващам в лъжа!! Аз не съм финансист но много по добре знам принципите на банките...
      Относно кражбите на парите...

P.S
      Онзи пич обяснява в 40 минутно видео - теорията на парите... Има 3 такива клипчета - които обхващат всичко(почти) и обясняват и златния стандарт който премина в петродолар и се стигна до сегашното положение.
      Човек, тотално са та изпържили.
      Само за сведение погледни кой е Петър Клисаров , Типичен пример за ДС избягало 90 с куфарче държавни пари в Канада да не го утрепат .
      Е глупак, в бг оставихме ДС , дори им дадоха фабрики мафия и купища пари и до днес

Това е отклонение от темата. Останалото са пълни глупости,който изглеждат външно истински, служещи да хващат шарани.
      Не мога да коментирам Аржентина и Англия , но знам че Англия има едни претенции за една война която Аржентина и обяви , но не съм в темата.
      Популистите така работят, хващат част от нещо което е истина, и го ползват за пример за техните лъжи.

Как работят популисти.
      Преди години имаше масова психоза из ромите и селата , как ЕС отвлича деца и ги дава на норвежки гейове,
      Частицата истина- норвежка фирма изгражда някакъв път(язовир ) в Доспат. Явно мъжете са намерили утеха в съседно циганско село, в резултат генофонда се обогатява с множество високи, руси, синеоки циганчета. Е това се вижда в Норвегия , правият филм за норвежки деца живеещи в крайна бедност сред магарета и контейнери болкук. Това предизвиква голям отзвук, срам и ужас в норвежкото общество. Като отпускат огромни средства на семействата и подкрепа да заминат в Норвегия.

Частица истина и купища лъжи, но води до много гласове на изборите
      Жив и здрав, По нагоре написах, на кой са парите и кой ще се разпорежда с тях .

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Пич - тия приказки не на мен)))
        Не ми пробутвай глупости...
        Аз гледам крайните действия - в случая :
        Има искане (писмено официално) - да си приберем обратно златото. От английската банка обратно в БНБ... защото е по сигурно...
        И вече втора година - още не е прибрано...подозрителен съм към факта че вместо да го върнат - излизат с 1000 оправдания
        Не ме интересува английската кралица Аржентина Венецуела и норвежките цигани дето ми разправяш...
        Мен ме интересува да ни върнат златото а не да ми обясняват кой какъв бил...
        Оттам аз си правя извода...

P.S
        Ти определено работиш на заплата . Т.е не работиш с пари. Защото щеше да знаеш че вече "разписка" за злато (или друго) НЕ Е СЪЩОТО като да си физически притежател... Това "правило" излезе от миналата година... Или с други думи - докато актива не е при теб физически - винаги има несигурност че няма да си го получиш...Или ще го получиш но не и когато ти трябва...както става с нашето злато
        Последно редактирано от mishomishev; 27-06-25, 11:01.

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Мише, не си ли на автопохоТ до Брюксел? Или "Мазератито" пак не е в кондиция заради нарушени доставки от Китай през Дубай поради напрежение в Ормузкия пролив?

Име:autopohot2.jpg
Прегледи:142
Размер:47.3 КБ
ID:7003572

Име:autopohot3.jpg
Прегледи:147
Размер:54.1 КБ
ID:7003573
      Ако това е "българщината", значи много сме я загазили... Бае ви Ганя ряпа да яде.... "-Булгар" "-Булгар". Що не отидете при путин да му покажете как се прави?

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Още по-... ъ-ъ-ъ срамни са кадрите от Брюксел - има два-три обширни по около три часа "стрийма" от там - изпотъпкали тревата около паметника на Площад Люксембург в Брюксел, палнàли скара, надули гайди, друсат шкембета и се нахвърлят върху някаква тетка с тениска на вГъзраждане че била провокатор. Ибелин великодушно ги спира и прегръща тетката: "Трябва да бъдьем йединни!"

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Щото сме в ЕС, а не в СНГ?

• mishomishev
      #576.1
      mishomishev коментира
      Днес, 11:55
      Пич - тия приказки не на мен)))
      Не ми пробутвай глупости...
      Аз гледам крайните действия - в случая :
      Има искане (писмено официално) - да си приберем обратно златото. От английската банка обратно в БНБ... защото е по сигурно...
      И вече втора година - още не е прибрано...
      Брях, че интересно? Наглосаксите златото ни откраднàли?

Я да видим линк за това писмо?
      Щото аз знам за едни 60 тона злато, дето любимият тук #убавосибешеприбайтошо харизал на бЪртушките, те сега не щат да го връщат щото биле спасиле НеРеБея от фалит. Линк искаш ли?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Спарки, батко НАТО го чакаме 20 години да заприличаме на нещо...

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Кво НАТО, кви 2.56 евро? НАТО нито доставя военна техника, нито задължава от кого да я купиш. Ежко раздуваше поредните дитирамби как "ония" доставали всичко в срок и в ред На Индия ги доставиха толкова в срок и в ред че в крайна сметка си купиха Rafale от франсетата.

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Спарки, съвременният еквивалент (що се отнася до продажба на изтребители) на СССР за нас са САЩ. НАТО отговаря на Варшавския договор. Само където включва бивши вековни поробители.
        Не знам за Индия, но ние си ги получавахме в срок. Не като сега. И ще си купим Рафали оли Грипени, ама друг път.
        ПС На румънците ПОДАРИХА 3 ескадрили Ф-ки. Пак.

• Първоначално публикуван от mishomishev
      Има искане (писмено официално) - да си приберем обратно златото.
      Къде го да го видим?

Първоначално публикуван от mishomishev
      От английската банка обратно в БНБ... защото е по сигурно...
      Според кого и защо?

И вече втора година - още не е прибрано...подозрителен съм към факта че вместо да го върнат - излизат с 1000 оправдания
      Във връзка с горните две, къде го факта да го видим?

...докато актива не е при теб физически...
      Не знам златото, дето продават в банковите клонове, които евентуално посещавам 1-2 пъти в годината, да е свършило. Купи си, наеми си банков сейф и ще можеш да го получиш по всяко време.

Разписката е.... почти пълен еквивалент на банкнота (идва от bank note, в пряк превод "банкова разписка"). Това че някой ви облъгва че е нещо различо, а вие кълвете на гола кука, си е за ваша сметка. Те и физическите банкноти се случва да свършат. За някои е катаКЛИЗЪМ, на други не им дреме.
      Последно редактирано от sparkybg; 27-06-25, 11:39.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Спарки до сейфа си имаш достъп само в работно време . И в момента със съдебно решение може да ти отворят който и да било сейф и да изземат наличното вътре като веществено доказателство . Единственото на което можеш да разчиташ в трудни моменти е като баце . В нощното шкафче . Това естествено ако не ползваш услугите на разни палави девойки . Златния стандарт на долара го отменя Ричард Никсън през 1971 година а злите езици говорят че доста от преди това долара е струвал колкото хартията върху която е напечатан . Еврото никога не е мало нещо общо със принципа на златния стандарт .
        Последно редактирано от sek.1; Днес, 06:50.

• MM1980
        MM1980 коментира
        Редактиране на коментар
        Ах тия зли езици! Ах тоя Никсън, враг на Тутраканската селищна система! Тцъ тцъ тцъ...

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Фактите са си факти .

• Баси.
      У офроуд форума най-посещаваната тема е за това кой как ще ни е... ааа, смени парите, дето ги нямаме.. Дали руснаците дали хАмериканците или китайците (в переспектива)

Момчета, спомнете си шопа.
      Как и да се въртиш, гъзо ти все е отзад.
      Разликата е само в аромата на вазелина.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Не си прав Вальо...сега е различно отпреди...
        Протеста за еврото обедини много недоволни от правителството. А с автопохода до Брюксел стана ясно че до голяма степен Брюксел и нашето бандитско правителство работят заедно и са дружки...
        Протестите сега са различни - не са хулигани ами интелигентни хора.В Брюксел като свърши - направили са уборка (по японски маниер). Няма обърнати кошчета няма хвърляне на домати - и е придружен с официални жалби до разни институции - тоест аргументирано..
        С две думи - за пръв път се появява реална възможност да свалим правителството и да им потърсим сметка!!
        И вече си заслужава.

• gecata1059
        gecata1059 коментира
        Редактиране на коментар
        Направили са уборка понеже там има глоби. То и тук има ама сме с имунитет.

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Баси.
      У офроуд форума най-посещаваната тема е за това кой как ще ни е... ааа, смени парите, дето ги нямаме.. Дали руснаците дали хАмериканците или китайците (в переспектива)

Момчета, спомнете си шопа.
      Как и да се въртиш, гъзо ти все е отзад.
      Разликата е само в аромата на вазелина.
      Съгласен съм, Вальо.

Има ги и двете крайности. Едните викат- щели сме да забогатееме с еврото. Другите- щели сме да обеднееме, поради еврото. Една г'оица /както казваше Стефан Савов, лека му пръст/, оня ден се изцепи, че сме имали Лев 1300 години...

Истината е, че ОСНОВНИЯ проблем на България не е това мероприятие, а Мафията, престъпниците и долняците, които се намират в парламента и властта изобщо. Сега като е лев, не окрадоха ли 35 години вече...После като е евро, пак същото.

.Ако ще каква ще валута да е, и в какъв ще съюз да влизаме и да сме. Не се ли стигне да не са същите във властта- файда няма от никакви формалности. Румънците арестуваха правителството, Италия едно време с операция "чисти ръце" знаеш- 400 депутати, 600 магистрати, правителството- у зандана ..., след което се саморазпуснаха ВСИЧКИ партии...Как да стане тука ?

Единия - целата държавна администрация гласува за него, да не гътнат некой от столчето, и силовите министерства състава- дигна им париците. Другия- половин българия гласува за него да не им спре тока, и да не спре да им вози буклука- има го документирано, селце в Гълъбово, жената спечели награда за документален репортаж и журналистически матриал. Едновремено двамата се пазат един други, щото всеки знае за другия... Третите- наакаха се до ушите, особено тия дни. Останалите - зле, та зле.. Еее?

Препрочитам "Задочни репортажи" на Георги Марков, и се чудя- какво ли би написал, ако беше жив в съвремието ?
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

• Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение

Истината е, че ОСНОВНИЯ проблем на България не е това мероприятие, а Мафията, престъпниците и долняците, които се намират в парламента и властта изобщо. Сега като е лев, не окрадоха ли 35 години вече...После като е евро, пак същото.
        Печатането на пари е средство за УПРАВЛЕНИЕ. А между това да си крепостен на родни васали и роб на чужденци има все пак разлика, макар и не огромна. За това е врявата.

Коментар

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Знам за какво говориш...Ама вече взе да ми се струва, че по-добре всичко друго, дето да не е "крепостен на родни васали"..Само дето не си представям наще да не са си направили мноооого добре сметката "ЗА ПОСЛЕ" , т.е да е квото ще за другите, ама за тех или "пак добре", или "по-добре"..Просто е невъзможно.

• Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение

Съгласен съм, Вальо.

Има ги и двете крайности. Едните викат- щели сме да забогатееме с еврото. Другите- щели сме да обеднееме, поради еврото. Една г'оица /както казваше Стефан Савов, лека му пръст/, оня ден се изцепи, че сме имали Лев 1300 години...

.Ако ще каква ще валута да е, и в какъв ще съюз да влизаме и да сме. Не се ли стигне да не са същите във властта- файда няма от никакви формалности. Румънците арестуваха правителството, Италия едно време с операция "чисти ръце" знаеш- 400 депутати, 600 магистрати, правителството- у зандана ..., след което се саморазпуснаха ВСИЧКИ партии...Как да стане тука ?

Единия - целата държавна администрация гласува за него, да не гътнат некой от столчето, и силовите министерства състава- дигна им париците. Другия- половин българия гласува за него да не им спре тока, и да не спре да им вози буклука- има го документирано, селце в Гълъбово, жената спечели награда за документален репортаж и журналистически матриал. Едновремено двамата се пазат един други, щото всеки знае за другия... Третите- наакаха се до ушите, особено тия дни. Останалите - зле, та зле.. Еее?

Препрочитам "Задочни репортажи" на Георги Марков, и се чудя- какво ли би написал, ако беше жив в съвремието ?
        Имаме участник намерил верният отговор на въпроса от темата!
        35 години каквото и да захванат нашите убостници, нищо не става и се осира. Недоверието и скептицизма идва именно от това. След такъв опит за толкова години, се чудя на хората, които си мислят и вярат, че сега ще е нещо по-различно. Както някой беше казал- в България и злато да вадиш, пак ще си на загуба и преебан.

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Така е, за съжаление.. Е го златото у Челопеч, Мавъра и него подари...

• Знам за какво говориш...Ама вече взе да ми се струва, че по-добре всичко друго, дето да не е "крепостен на родни васали"..Само дето не си представям наще да не са си направили мноооого добре сметката "ЗА ПОСЛЕ" , т.е да е квото ще за другите, ама за тех или "пак добре", или "по-добре"..Просто е невъзможно.
        Възможно е. На първо време. Което е абсолютно достатъчно за определени категории хора. Например за педали, които не мислят за бъдещите поколения, защото нямат такива. Или за простаци, които смятат, че са осигурили бъдещето на децата, като са им купили диплома и къща в Барселона и омъжили за чужденец на име Муньос. Например.

Коментар

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Да де, педалите и простаците краднаха, и крадат за сметка на народа. Значи целта е или да ги няма, или да станат обикновени педали и простаци, т.е без власт. А Опасението ми е, както писах по-горе, че изключително умело са си направили сметката, в сегашната ситуация, да са "все добре" или "по-добре". По тази причина смятам , че каквото и да се случи, няма да има промяна към добро, със същите типажи и "случайници", както се изразява известен наш журналист.

• Мише,
        ти знаеш ли как е било "преди" или само си слушал?(чел).... коментарите у суратя.
        "Преди" в България нямаше ни един милионер, поне официално. Сега са стотици. От къде ги заделиха тия пари? От народа и държавата (която теоретично е на народа). Тато го съдиха дълго и с мерак ...и не можаха да го осъдят. Къщата която остави наследство е по-малка от моята.
        "Свободата" дойде само за балъците, които не се усетиха, че самата "революция" я направиха комунистите. .... за да пипнат париците.

"Протест срещу правителството" Баси. Кое точно правителство, че те толкова се смениха напоследък. Как изобщо стигнаха до Брюксел в мандата на едно и също правителство?
        Ииии ...кой дге им плати разходката? КОЙ?
        Само не казвайте "сами си платиха", че ще е за тема "Вицове"

И винаги от такива коментари се сещам за разликата между ЦАРЯ и Министър председателя (Президента, в зависимост от системата)
        Ако вместо да пишете за паниката от смяна на нещо което нямате и започнете да мислите със собствените си глави, ще се сетите, ч основната разлика е:
        ВРЕМЕТО

За това комунистите докато правеха "революция" пееха "времето (парите) е наше"

Царя, момчета, е за постоянно, добър или лош, работи за сина си (за държавата която ще остане на тоя СИН).
        Вашето "правителство" с повече късмет, ще стои 4 години. ...напоследък доста по-малко.
        'ората нЕмат време. Лапат СЕГА, че "после" няма. Никой не го интересува ВИЕ дали ще спечелите или ще загубите. Важно е ТЕ колко ще докопат.

Корупция и лобита сега има мноооого повече от "преди" и за всяка една пара се води жестока битка. Дали ще е държавен депозит, злато, царски имоти, разпределение на ток, фото волтаичен ток, държавни поръччки, магистрали, та дори безсмислени лепенки по стъклата на колите (които имат ДК номер).
        Само се огледайте.

В парламента няма НИТО ЕДИН който да е там заради държавата и народа. Ако случайно такъв се появи, той бива изхвърлен на момента защото е неудобен. Пречи.
        Водещо в политиката е кой, кога, колко ще успее да открадне. И се почва агитацията на стадото. .... а гъзо се там.

Трябва да няма царица за да е парица царица.

ПП И ще се сетите, че единственото спасение на ХОРАТА е ОНЯ който я е садил тази градина, да се върне да я оплеви.
        Последно редактирано от drukman; Вчера, 10:52.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Второ пришествие викаш е спасението?

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Кога е било първото? но ДА.

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Вальо..Ще стане бе...Не може да не стане, дано е по-скоро..То не може все едно, тъмно-тъмно, па изгрее слънце, студ-студ- па се стопли..Ма много се задържаха тука облаците..

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X