#569.1
trav коментира
Днес, 00:13
Заради валутния борд банките са задължени да подържат по големи финансови резерви. - Това са пари на вложители- и се управляват от банката. С влизането в еврозоната % намалява до задължителния , като ако има нужда ЕЦБ покрива ликвидност. За това пък имат и изисквания.
А сега ми обясни как ЕЦБ ще управлява частни пари- ще ги вземе . Това да не ти е русия
Човек - вече много пъти те хващам в лъжа!! Аз не съм финансист но много по добре знам принципите на банките...
Слушай сега и ми провери думите:
Съгласно правилата банките написани преди много години съотношението е 1:10... като това съотношение е проверено през вековете..
Тоест на всеки 1 000 000 банката трябва да има резерви в наличност 100 000... Така работят банките много много години...
Но ЕЦБ - тези 10% ги свежда до 1 процент... Един единствен процент братко... кво обезпечение е това бе

Като изключим сложните банкови термини ей този обяснява съвсем човешки:
https://www.youtube.com/watch?v=kj174QHit9E
Относно кражбите на парите...
Да - крадат ги... Само че те го наричат по друг начин...и си намират 1000 извинения...
Айде да ти кажа как в момента ни крадат нас българите
Ние имаме депозирано злато в няква си английска банка - физическо злато имаме бе истинско...
Не ни го връщат - ние си го искаме ама те не го връщат.Под най различни претексти...
Съществува съвсем официално искане - и между другото има официално писмо от разни български финансисти към гуверньора на БНБ да върне обратно златото - щото...щото в западна банка не е сигурно... Е вече втора година не може да го върне...
Провери сам...
Между другото - така откраднаха и златото на Венецуела
Венецуела иска да си върне от Bank of England злато за близо 550 млн. долара - Investor.bg
Ша им го върнат знаеш ли кога?? на кукуво лято...не е демократично така - да си искат златото ами ингилизите от какво ще живеят?!
В случай че не знаеш - когато започна войната в Украйна - стана въпрос точно за българското злато - че е в западни банки - и трябва да си го приберем - има го в архивите...това е във връзка с кражбите на руските активи(онези 300 милиарда). Оттогава се мъчим да си го приберем....Ама не става - но не дават гласност че да не става скандал...
Това е потулван скандал - Петър Клисаров е изпратил официално писмо протест в което директно обвинява БНБ в некомпетентност че не е прибрала златото още като почна войната.
Неофициалния мотив е: сега не можем да върнем златото щото е криза - ще изчакате ...
Е добре де - този резерв нали е наш? И да си го ползваме в криза? Ако времената са готини - за какво ни е златото??
Провери сам...
P.S
Онзи пич обяснява в 40 минутно видео - теорията на парите... Има 3 такива клипчета - които обхващат всичко(почти) и обясняват и златния стандарт който премина в петродолар и се стигна до сегашното положение.
Коментар