Първоначално публикуван от Urko
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим
Свий
X
-
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
- 1 like
-
В България може и да не е вярно, но в ЮК и не само там е на 100% факт, и това не ми го говорят жените на пазара.
И няма нужда да ти обяснявам, че не във всяка фирма/корпорация, не навсякъде и не по очеваден начин, нещата са наложени като трендове, препоръки, лидерство, глобални инициативи и т.н. просто не си бил свидетел на това, много не само, че са свидетели но и активно участват и пак не се усещат, та има как да не си го забелязал или да не са ти споделили.
Мой близък ме нарани когато му казах, че се олива и заради двете си деца трябва да спре да се изтолераства с пропаганда на талази, след това му казах да спре да се олива и с малоумие и пропаганда ала путин е дявола и който не скача е моск'ивъл, и ме банна и сега говоря само на децата му и на жена му, смятяй колко е дебил промит мозък.Последно редактирано от BatGeorgeone; 20-03-25, 21:24.
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Това НЕ Е ВЯРНО. Опорка като за "кривите краставици" е.
Значи германските министерства (Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend / Bundesministerium der Justiz) лъжат....
Gesetz für mehr Frauen in Führungspositionen tritt in Kraft
https://www.bmfsfj.de/bmfsfj/aktuell...n-kraft-164124
Gleichberechtigung in Führungspositionen
1. Feste Mindestgeschlechterquote für den Aufsichtsrat....
https://www.bmj.de/DE/themen/wirtsch...uote_node.htmlСпрете Земята, искам да сляза!
- 1 like
Коментар
-
НЯМА акт на ЕС - директива, регламент, дори декларацийка някаква в такава посока. Какво става на местно ниво, където Здравите сили гласуват за партии, оглавявани от лесбийки, "омъжени" за цветнокожи емигрантКи (AFD)е вътрешен проблем. Такива си ги избират германците, явно такава политика ги кефи. ЕС "нипричом".
-
Гагич - ти си се побъркал !!! И натиска да се подпише Инстанбулската конвенция си е опорка и лъжа, нали?
-
Сигурен бях, жените пак ще се окажат виновни,
Урко, ако влезем в еврото, жена ти няма да има право да те бие като пиеш и пишеш.
Едно е да четеш, друго е да четеш с разбиране.
Не ми е работа да ти попълвам дефицитетите, но ми омръзна да чета глупости.
Да те успокоя, България е в челото на страните по равенство и това още от социализма насам. В тези страни традиционно семейство е жената да е домакиня, да се грижи за 6-8 деца, а мъжа да работи. ...
Вече се забавлявам къде ви събират такива
Коментар
-
виждаш каквото искаш да видиш
Не жените са виновни - Тачър, Майер го доказват, и не само те.
Но министър / комисар В ЕС - се избира по това дали има х@й или п@тка - без значение кой е по-кадърен.
И това като се натрупа в 50% от управлението , като се натрупа десетки години...
виж какво стана "Среща на върха на ЕС в Брюксел не успя да се споразумее за предоставяне на 5 милиарда евро за осигуряване на боеприпаси за Украйна тази година, "
а тръгнаха от 40 милиарда ... сега 5 не могат ..... и красивата жена Кая Калас , която е назначена по квота 50% 'се обижда' ... ох горкото момиче, няма кой да я защити
такъв четвъртит ни чека с ЕВРО-то че от сега ми е смешно
-
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеНЯМА акт на ЕС - директива, регламент, дори декларацийка някаква в такава посока.
https://germany.representation.ec.eu...-2025-01-03_de
https://germany.representation.ec.eu...-2022-06-08_en
https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...PC0614&from=EN
https://www.bmfsfj.de/bmfsfj/aktuell...inie-zu-198786
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеакво става на местно ниво, където Здравите сили гласуват за партии, оглавявани от лесбийки, "омъжени" за цветнокожи емигрантКи (AFD)е вътрешен проблем. Такива си ги избират германците, явно такава политика ги кефи. ЕС "нипричом".
Спрете Земята, искам да сляза!
- 1 like
Коментар
-
Ами не се вижда от заглавия и резюмета. Ако се напънеш да прочетеш акта, ще видиш, че квотите са препоръка, а мерките са - при всички изисквания за заемане на длъжност да няма нито едно, основано на полов признак. Последното впрочем е доста трудна работа - аз например от 18 години търся и взимам САМО ЖЕНИ да работят на едни определени длъжности и с доста усилия разубеждавам кандидатите мъже (каквито хич не липсват), че не стават за конкретната работа.
-
Започнахме от това, че било опорка. Минахме през това, че не е опорка, а конкретен закон. После закона бил на регионално ниво и нямало под каквато и да е форма някакъв нишан от ЕС. После имало нишан от ЕС, ама бил само препоръчителен. А в сайтовете пише императивно, черно на бяло: "Според директивата в бъдеще 40 на сто от членовете на надзорните съвети или 33 на сто от надзорните и управителните съвети трябва да са жени." и става дума за конкретно наложени и задължителни квоти.
СорЕ, аз съм до тука. Ти си прав, опорка е.
-
Първоначално публикуван от trav Преглед на мнениеСигурен бях, жените пак ще се окажат виновни,
Урко, ако влезем в еврото, жена ти няма да има право да те бие като пиеш и пишеш.
Едно е да четеш, друго е да четеш с разбиране.
Не ми е работа да ти попълвам дефицитетите, но ми омръзна да чета глупости.
Да те успокоя, България е в челото на страните по равенство и това още от социализма насам. В тези страни традиционно семейство е жената да е домакиня, да се грижи за 6-8 деца, а мъжа да работи. ...
Вече се забавлявам къде ви събират такива
Ама верно, къде ви събират такива...
П.С.- никакво евро не може да спре жена ми да ме бие докато пия и пиша. Нищо, че аз по принцип не пия.
Спрете Земята, искам да сляза!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеДобре, добави си технологиите към раздел икономика или военна сила. Не виждам смисъл да дробим на съставни части.
Това е несериозно. Целия свят си сверява часовника по Европа (все още, но не за дълго) / Щатите във всяко отношение.
Саудитите имат огромна икономика и никакви технологии.
Целия Свят си СВЕРЯВАШЕ часовника по Европа - когато тя беше фактор.
в момента си живееш в спомените - Европа социално-културно в момента е: бюрократично- идеологическа корпорация с множество механизми за блокиране на решения и никакви механизми за взимане на тежки решения.
Великата Европа ЕС - събраха се - решиха да дадат няколко десетки милиарда EUR помощ за Украйна.
На другия ден се оказа че ще са само 5 млрд EUR
И накрая се отложи в неопределено бъдеще - защото никой не иска да дава пари...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеСАЩ СА национална държава. Вътрешно-административното устройство и делене нямат значение за растежа на копривата. Ако попиташ някой от Калифорния или Уайоминг какъв е, всеки ще ти каже американец, а не калифорниец или уайомингтонец. И в Германия има 16 федерални (ФРГ) провинции с различни закони, полиции, език, парламенти и т.н., ама е Германия.
САЩ нямат единни политики в различните щати.
Отделните щати нямат право на международни предствителства.
За отвън, за чуждите страни - САЩ са консолидирани.
Но вътрешно - не саи в това е силата им. Няма вътрешна тирания.
Русия и Китай се крепят на вътрешната тирания - това е и слабостта им.
Китай са консолидирани вътрешно и това е тяхната слабост - което ограничава силно експанзията им.
Дали технологиите ще им помогнат да го преодолеят - времето ще покаже.
Коментар
-
"Русия и Китай се крепят на вътрешната тирания - това е и слабостта им.
Китай са консолидирани вътрешно и това е тяхната слабос "
Човек - спри се с глупостите си че някой може да си помисли че е истина...
Абе ти защо не отидеш в тези страни да го видиш с очите си?? Нямаш интернет ли? Не можеш да отсееш платените статии ли??
Това което говориш са пълни глупости - Китай си има собствена философия (нещо като японското Бушидо) и тя проповядва баланс хармония(ин и ян) както и неагресивност и ненамеса - опитай се да си спомниш нещо да е атакувал Китай?
Китай и Русия имат планова икономика - и засега я изпълняват...Плановата икономика е много много мощно средство - което е отхвърлено от Брюксел..
Китай има отлична (според мен) бюрокрация и пенсионна система която е справедлива - в общи линии имаш твоя лична сметка и каквото вложиш такова ще вземеш...Какво по справедливо от това??
Данъчната им система е страхотна - на фона на европейската. Много умерена и справедлива.
100 пъти се написа че изоставането на Европа се дължи на калпавото управление и калпавите хора - и че всяко европейско изделие е натоварено с 3 пъти повече административна тежест от китайското..Не е по качествено просто се плаща на всякакви чиновници...затова е по скъпо.
Заплатите в Китай (наистина реални) в долари:
Крайбрежието (до моретата) са най добре платени - обикновенни работници : 600-800долара , 1000 за дребни началници и масова заплата ,от 1300-1500 някъде - за лекари юристи по висок клас хора--- и оттам тръгват нагоре...
Най евтино (най малко пари) са дълбоко във вътрешността на Китай - в селата - там са около 300-500 долара...
Европа потъва със страшна скорост - всичко е сринато, всичко!!! В Германия Мерц се опитва коалиционно правителство но основната му задача е (официално казаха) да изтеглят 100 милиарда заем... Че да тръгне икономиката... Ташак ще тръгне...Парите ще се изядат изпият и дотам...
В България също ще теглят 19 милиарда заем - това е голяма грешка - парите са за текущи разходи и кражби - няма връщане после... Какво ще правим после??
Пика на падението на Европа предстои - и това ще е когато сегашните ученици станат големи отговорни хора - и те буквално ще сринат системата. Защото нищо не умеят. А в Китай и Русия точно сега навлиза златното поколение... Точно сега...
Не се прави на капацитет - нито си имал фирма нито си плащал заплати нито си инвестирал ресурси пари време в бизнес..
Затова по кротко го давай
-
има разлика между мегаполис със 15-20 милиона население и цялата страна дето има 1 411 милиона население.
Това, как живее над 90% от населението определя силата и слабостта на държавата.
Бил съм в Русия, бил съм в Европа.
Средно селце в Германия, Полша, Чехия е сравнимо със столицата на Русия.
Но средното село на Русия, Китай, Индия, Пакистан .... мисли Мишев, мисли.
С М Е Ш К ИПоследно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 22-03-25, 13:11.
-
-
Нещо не мога да разбера... Нали джендър-мендър идеология се налага, 101 пола, па квоти за... жени?
Ами всичките гейове, лесбийки, транссексуални, зоофили-копрофили и т.н., за тях квоти кога ще има?
И що квоти за жени? Нали "родител 1 и родител 2", унисекс тоалетни се правят, какво е това разделение на полове и то... само на два?България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеНещо не мога да разбера... Нали джендър-мендър идеология се налага, 101 пола, па квоти за... жени?
Ами всичките гейове, лесбийки, транссексуални, зоофили-копрофили и т.н., за тях квоти кога ще има?
И що квоти за жени? Нали "родител 1 и родител 2", унисекс тоалетни се правят, какво е това разделение на полове и то... само на два?
Нооо, хубавите работи стават бавно. Основите се поставят и светлото бъдеще се кове.
Хората отварят лесбо-гейски детски градини:
Es ist ein Pilotprojekt in Deutschland: Zwei schwul-lesbische Kitas sollen in Berlin eröffnet werden / Това е пилотен проект в Германия: в Берлин ще бъдат открити две детски градини за гейове и лесбийки
https://www.focus.de/panorama/welt/u...157128894.html
https://www.bz-berlin.de/berlin/temp...kita-eroeffnetСпрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Всички кастрирания на тинейджъри маскирани под транс-свобода, майка1 и майка2, .....
Всички извращения с мъже-жени в бокс, плуване, лека атлетика.
- всичко това стана възможно в свят безопасен, където хората без проблеми сами си ги създават.
новия ни Български Патриарх споделя виждането , че Русия ще спаси Света от злото...
Той пропуска само малък важен нюанс - Русия е откровеното зло, антихуманното, безчовечно, презиращо Живота на Човека, мразещо, подтискащо Свободата открито.
Само такова откровено Зло може да мобилизира срещу себе си моралните хора и да ги накара да премахнат малкото Зло, което ги прави слаби - за да се справят с директното античовешко Зло.
та когато наричате путинисти едни хора, които защитават децата от идеологически тирани и екстремисти - пак си помислете.
Мисленето помага, ако го можеш.
п.с. Сигурен признак, че някой не може да мисли - псува, обижда и казва "Това е така щото е така".Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 22-03-25, 14:27.
Коментар
-
Ми в тази тема, ако някой постояннно ръси обиди си ти.
Колкото до мисленето, като чете човек какво си написал и остава с впечатление, че това е някакво Висше проникновение, достъпно отново само за теб, на което, ниЙ нещастните читатели на проникновените ти писания, сме неспособни да прозрем.
Айде малко по-сериозно, виждам че се опитваш да спориш с всеки, че дори когато хората спрат да ти се връзват и започваш да спориш сам със себе си, докато някой пак се закачи, ама вече е прекалено. Ако искаш да има диалог и чуваемост, се опитваш да си диалогичен и да не обиждаш този отсреща.
Колкото до горното мнение, въпреки че в основни линии съм съгласен с това което "е искал да изрази автора", основната експозиция на темата рЕзко попада точно в таз категория на послеписа, деотси прав 'щото така.
-
1. Това, че факти те обиждат не значи че те псувам, обиждам или принизявам.
2.Ако съм написал нещо невярно - защо не напишеш веднага кое и защо не е вярно - '..висше проникновение...' - използването на лафове-затапки показва липса на фактологични , нормални аргументи.Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 23-03-25, 13:10.
-
-
- sonda коментира
- Днес, 10:46
Швабите са си извратени и ненормални открай време, и ето дойдоха времената да го пропагандират като нормално за новото време положение...Като че ли имат комплекс от "художника с мустачките" още и зорлем дърпат да извършат нещо свръхлиберално, по техните разбирания...
- Днес, 10:46
Германците? Велик народ! Създателите на мРецедес!!! Скоро-скоро като облекат пак униформите и замаршируват из Ойропата и земята закънти под краката им... У леле-мале!
Викам им: "Абе, хора, това не сте ли го виждали, бре? ТрадициЙ си имат германците":
Кьолн:
Фрайбург (южния):
Дюселдорф:
И малко по-съвременни:
Ми отговориха със следната РУСКА поговорка: "Свинья везде грязь найдет!"
Аз съм си бил виновен, щото съм бил педераст. Такива работи в Германия ня-ма!!!България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
- 1 like
Коментар
-
Ужас...То бива бива..Аз лично неприязан имам към швабите, като цялостно излъчване и поведение..А и са свинье, на паркингите на хипермаркетите, откак напазаруват, отварят багажниците, разпъват софрата и ела да видиш мазане и плюскане...Викам, абе тия хора откога не са яли..И това не арабели-гастарбайтери, а баш си белопишковци...А на бирфеста...Австрииците по-малко...А иначе за надвикване и създаване на вербален шум- не съществува по-дразнещо нещо от смесена италиано-гръцка компания, неописуемо е...
-
Дежа вю ..Е у другата тема за ЕС на хлътевия, веднага требва германците, дето "войната им е у гените", да смачкат докъде има руснак / с ботуши, не с друго/, ама требва хиляда милиарда да извади Урсулия, та да може да се построЙ аруплан дето да може да се бие с дроновете...Трагедия ..
- sonda коментира
-
Май е време да напишем едно обобщение на тази тема.
Ще призная, че Спарки ме убеди в едно: Няма да има непосредствени лоши икономически последици от приемането на евро-то.
Разбира се няма да има и добри непосредствени последици.
всички негови аргументи бяха за ползата от ЕС - а това, че ЕС е икономически полезен краткосрочно е очевидно.
Основния му аргумент "Ние не можем да се управляваме, да дойдат чужденците" - показва тежко непознаване на Историята и механизмите за упражнаване на Власт.
Както и за контрол върху Властта.
Когато далечен , чужд център на Власт те управлява - нямаш никакви механизми да му въздействаш - затова те упраляват както е изгодно само на тях, а не и на теб.
Не и както е изгодно на България.
- 2 likes
Коментар
-
Зора е да приемем Еврото че ни точат вече брадвата с дигиталното Евро - тогава ше видим де зимуват раците
-
Влизането в съюз не значи да те управлява "далечен център", защото в конкретния случай отддлечения център не може да взима еднолични решения. Дори 5те най-големи икономики в еврозоната имат общо 4 гласа при взимане на решения. Останалите 16(с нас) имат 11 гласа. Тоест нашия глас, на ротационен принцип, важи със дъщата сила, с която гласът на останалите 15 по+мслки икономики и с почти същата сила, с която на всеки от 5те най-големи. Това е механизма на вземане на решения в ЕЦБ. Никой ме командва и микой не иправлява останалите.
И да, ние финансиво не можем да се управляваме. Затова сме го докарали до валутен борд. Не можем и изобщо да се управляваме без някой да ни удря през ръцете. Сефте имаме късмет да има ЕС и еврозона, щото едни по-умни от нас стогнали до извода че решението за Европа е всички да заприличат на бели държави заедно, вместо по стар обичай всеки да се спасява поединично.
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВлизането в съюз не значи да те управлява "далечен център", защото в конкретния случай отддлечения център не може да взима еднолични решения. Дори 5те най-големи икономики в еврозоната имат общо 4 гласа при взимане на решения. Останалите 16(с нас) имат 11 гласа. Тоест нашия глас, на ротационен принцип, важи със дъщата сила, с която гласът на останалите 15 по+мслки икономики и с почти същата сила, с която на всеки от 5те най-големи. Това е механизма на вземане на решения в ЕЦБ. Никой ме командва и микой не иправлява останалите.
И да, ние финансиво не можем да се управляваме. Затова сме го докарали до валутен борд. Не можем и изобщо да се управляваме без някой да ни удря през ръцете. Сефте имаме късмет да има ЕС и еврозона, щото едни по-умни от нас стогнали до извода че решението за Европа е всички да заприличат на бели държави заедно, вместо по стар обичай всеки да се спасява поединично.
1. При влизането на БГ в ЕС ни бе наложено от далечния център за управление да закрием 4 атомни реактора модел ВВЕР-440. 2 бр. 2002 г и 2 бр . 2006 г. Загубихме над 1600 Мегавата
ОБАЧЕ Финландия си запази ВВЕР 440 и след модернизация си го ползва.
Словакия има няколко ВВЕР 440 , дори последния ВВЕР 440 го пуснаха 31.01.2023.
2. Бе гласуван от ЕС "Пакет мобилност" - от него България загуби стотици милиони... и над 4 години по-късно голямата част от тоя пакет бе обявена за незаконна от Съда на ЕС.... Но си действаше години наред незанооо.
3. От ЕС на България бе наложено ДИСКРИМИНАЦИОННО субсидиране на зелмеделието ни. За разлика от Франция, Ирландия, Испания, Италия, Дания, Германия - където има субсидии за количество производство.
В България има САМО за единица площ - е разходите за декар жито/слънчоглед са много пъти по-малко от тези за декар зеленчуци.
После - къде са българските краставици, домати - в Испания са ... и не само
ИМА още много примери как ЕС ни налага решения които ни ощетяват, правят ни по-бедни - ЗАЩОТО в ЕС нищо не зависи от нас.
Това, че в България ще има/ или има/ протести - в Брюксел им е през оня работа. И във Франкфурт също
А относно мъдрата мисъл:
"Не можем и изобщо да се управляваме без някой да ни удря през ръцете."
Тоест ние сме неспособни да се управляваме. Има 'други' които са способни - те не ни управляват.
Това драги ми Спарки не е нова мисъл - още в древна Гърция така е било оправдавано робството и поробването на свободни до момента хора:
"Щом един Човек е роб - значи той не може да се грижи за себе си - Господаря му знае по-добре"
Няма в Историята територия/държава която да е била управлявана отвън и това да е довело до нещо добро за нея.
Евро-то е управляние отвън на нашата финансова система.
- 1 like
Коментар
-
Швейцария, Дания, Норвегия, Полша, Чехословакия - според Спарки те се спасяват поединично - ПРОПАГАНДА.
Те използват максимално ЕС без да вредят на интересите си.
Според Спарки - ние не можем като тях.
Познай: няма и да можемдокато не започнем.
-
1. Затворени са 2 реактора в Словакия и 4 в Германия. По съвсем ясни критерии защо, важащи за всички. ВВЕР-440 има модификации през годините и съм сигурен че много добре знаеш това, ама удобно го премълчаваш като не ти пасва на полюциите.
2. Пакетът мобилност стигна до ЕП благодарения на ":изпусналите самолета" български евродУпетати.И все пак 4 години по-късно се случи това, което сам си казал. Като контрапункт давам нещо съвсем елементарно и всекидневно от родната ни действителност. Даже 2. Рагистрирайки колата си в КАТ някога слагаха нит с номерче. Въпросната "висока технология" беше даже патентована и парите отиваха само в една фирма. Друго в същия дух - продължаваме да лепим стикерчета за преглед и ГО, от десетилетия. Досещаш ли се къде отиват парите? Да, САМО в една фирма. Неслучайна. И т.н. и т.н. Или вкратце, понякога бавно, понякога късно, понякога не от първия опит, но нещо в ЕС мърда малко или много в правилна посока, къде доброволно, къде доброзорно. Тук като проимаме "суверенитеД" (a.k.a свободия), с въздишки към Татов Златен Век и колко хубаво беше тогава, си избираме поредния специалистор, след което безропотно го гледаме докато срива държавата до ниво празни магазини и пенсии по 5 долара, и чак след което се сещаме че то май от нас зависи това, и "ебал съм им мамата, няма да им гласувам" не работи. Разлика с Полша например - видяхме я на последните избори. Може и да залитнат на някъде, ама не чакат да паднат, ами се самокоригират. По ред причини ние това качество го нямаме - то се придобива бавно и на висока цена. Емблематичен пример по въпроса е избирателната активност напоследък.
3. България има право на вето върху много решения на ЕС. И това е начин за натиск и водене на политика в такива (и не само) случаи. Защо не се възползваме - по същата причина, поради която не се възползвахме никога от "златната" акция в Лукоил, по същата причина, поради която им бяхме продали за жълти стотинки пристанище и данъчни складове, по същата причина, поради която упорито ни показваха среден пръст за шенген - във въпросното пристанище например едни кораби "изчезваха", барабар с товарите си.
Къде са българските краставици и домати? За който плаща има. Останалите пазаруват пластмаси от големите вериги, защото йофтинко - зер субсидирани са по-справедливо.
Да, за съжаление не можем да се управляваме без накой да удря през ръцете. Примери безброй. Това, драги ми Хлътю, е реалността, колкото и да не ни се ще. Когато се управляваме сами си избираме някой Блян Рибенов за премиер и някой Р.Геч за икономически министър (дето сега е против еврото), започваме да строим наново комунизЪма и приключваме с фалит. Това са фактите.
И не, нито ЕС, нито еврото е управление отвън. И двете са преди всичко набор от правила, с които се съгласяваш, за да постигнеш някакви цели, и за да изглеждаш за останалия свят като заслужаващ доверие. И да, безплатен обяд няма. На който цената му отърва, плаща я. Останалите стоят отвън. За нас цената да сме във валутен борд отдавна надхвърля цената да сме в еврозоната. Елементарно е.
Спарки в един пост е синтезирал реалността, а не добрите пожелания, дето снощи е сънувал и много му се ще да бяха реалност. Не, не сме Дания, Норвегия, Полша, Чехия. Не сме даже никой от останалите 20 в еврозоната. Дишаме им прахта. И докато предимно се пазим да не настинем и да не се минем, вместо да правим нещо това да се промени, няма и да сме.Последно редактирано от sparkybg; 26-03-25, 10:22.
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
Я да видя дали ще познаеш е те това долу кой класик го е писал:
Кое е чудно?
Бедните са бедни ЗАЩОТО са тъпи, НО са уверени, че ДРУГИТЕ им правят мръсно.
Отдавна е описано в литературата:
Накратко - Гугльо - "self-serving bias"и ти и Спарки реално подкрепяте това, което аз казвам.
ЕС е добре ако го ползваш правилно.
Както всяко лекарство може да е отрова при грешна доза.
ОБАЧЕ Спарки и ти предлагате ние да не ползваме ЕС, а ЕС да ни ползва нас.
В ЕС най-просперират държавите, които са запазили максимално суверенитет.
Където има проблеми от ЕС е ЗАРАДИ наложеното от външния център на власт.
Където се взима локално правилни решения - върви се нагоре.
Цялата криза в Германие защото се оставиха ЕС да им диктува, а не взимаха вътрешно най-изгодните за тях решения.
И сега мъдрия Спарки казва - искам като провалените - отвън да ни решават, отвън да ни управляват.
Коментар
-
Спарки иска именно да ползваме благата на ЕС и Еврозоната. Защото сме зад всички в ЕС и Еврозоната, даже от намиращата се в криза Германия. От нея сме МНОГО назад във всяко отношение. Много, ама МНОГО искам да сме провалени като Германия икономически и финансово. Ама, както историята показва, все не ни се получава.
А с това, че в Германия се оставили ЕС да ги контролира противоречиш на собствените си опорки от по-назад в темата как решения се взимали винаги в полза на големите. Последно? Щото Германия май е най-голямата, и като икономика и като население.
-
-
Спарки, след като най-богатите, най-просперирашите и най-образованите икономики са избрали да не ползват еврозона ти РЕАЛНО искаш
да просперираш давайки да те управляват отвън.
Такъв случай в Историята НЯМА записан, няма и да има.
Ползване на благата на ЕС е - единен пазар, свободно движение, единни стандарти.
ЕС както всичко друго има предимства има и недостатъци.
мъдро мислиш, че щом Бойко и Шиши са за еврозоната - това е добре за България
дори руските проксита протестират така, че мнозинството българи да поискат евро-зона
Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 26-03-25, 12:24.
Коментар
-
Колкото и да си повтаряш опорките, те няма да станат истина.
1. Влизане в съюз с общи правила, важащи ЕДНАКВО за всички, в който имаш право на глас кокото останалите, в някои случаи дори и право на вето, НЕ Е управление отвън.
2. Полша, Чехия, Унгария, Румъния нито са най-богатите, нито най-проспериращите. Тия в еврозоната са МНОГО пъти по-големи от тия извън, и като иконмика, и като население, а част от тях и като начин на живот, че и като това колко са щастливи.
3. Еврото нито ще ни фалира, нито ще ни направи кувейтски шейхове за един ден. Как ще ползваме възможностите, които ни дава членството в Еврозоната си е чисто от нас. Може да ти ползваме умно, може и глупаво. Ако възможностите ги няма (както е в момента) не можем да ги ползваме никак.
Не ме интересува дали Тиквон и Шиши са за еврозоната или не. Имам си собствено аргументирано мнение по въпроса, което, странно защо, съвпада с мнението на повечето реални икономисти в България, с изключение на такива титани на икономическата мисъл като Р. Геч и Хлътев.
Че руските проксита при всичкия зор и финансиране не могат да се научат да протестират като хората може само да ме радва. Тя простотията винаги избива.
-
как забрави Дания, Швеция, Норвегия Швейцария.
А Полша е най-бързо растящата ЕС икономика за последните 10 години.
опорки а? Опорки е когато се използва ЧАСТ от фактите - както правиш ти.
ТИ повтаряш мантри "членство в съюз не е управление отвън"
Да ти управляват валутата от чужда държава на хиляди километри не е 'равноправно членство'.
В момента ЮК е по-добре от Германия - щото не ги управлява 'съюз' - а бе sparkybg той и 'съвеЦкия съюз' според твоята дефиниция е ок бе
Защо Дания, Швеция, Полша , Норвегия, Швейцария ДОРИ ЧЕХИЯ смятат еврозоната за лоша , а Спарки и Шиши и Боеко - че е добре
Явно щото са тъпи, руски мурзилки и са по-зле от нас.
САМО тия дето са добре като нас са за еврозоната
-
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар