Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Тя е пробита заради малкото гласуващи.
    Бъркаш тежко причина и следствие.

Живеем зле и сме корумпирани защото не се гласува на избори.

Ти погрешно считаш, че защото живеем зле и сме корумпирани не се гласува на избори.

ТИ си една от причините за корупцията и по-лошия живот в България сравнено с Полша например.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sds.JPG
Прегледи:159
Размер:196.2 КБ
ID:6992417

Тоя митинг на СДС от 1990г. помниш ли го?
    Малко след него имаше избори. Избирателната активност беше 90,3%.
    Какво стана от тогава до сега, за изминалите 35 години се вижда.

Аз в миманси и пиески на ДС НЯМА да участвам.
    А на вас пожелавам успех.
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Едно много добро попадение на Влади Карамфилов (въргала) . https://www.youtube.com/watch?v=gLW7...nnel=lilka0208 За разлика от сега тогава в БСП имаше много умни хора които много ясно осъзнаваха че е много по лесно опозицията ти да я създадеш и управляваш от колкото да се бориш с реална такава . Въпреки всичко за 35 години не се е променило много . В общия случай реална опозиция и да е имало никога не е минавала четирите процента за да е някаква дори и имагинерна заплаха .
      Последно редактирано от sek.1; 15-03-25, 05:59.

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
    ...Тоя митинг на СДС от 1990г. помниш ли го?
    Малко след него имаше избори. Избирателната активност беше 90,3%.

Аз в миманси и пиески на ДС НЯМА да участвам.
    А на вас пожелавам успех.
    Имаш тежък проблем с паметта.
    След тоя митинг имаше още един - на БСП - беше даже по-голям.
    И резултатите бяха съответните.

Не съм видял случай глупост вършена от някого да не е 'оправдана безапелационно' от него.

Ти си една от причините за Шиши , Тиквата и Сокола.
    Мисля, че подсъзнателно го знаеш.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Абе и в Полша си бяха избрали едни такива двама почти еднакви, дето по едно време сериозно се бяха поояли с власт. Светът не е черно-бял.
      Робската психика не вижда очевидното - бяха си ги избрали ТЕХНИ си и си ги свалиха.
      Затова няма и да си заврът евро-то .

А роба мечтае отвън да му свалят лошия господар и да дойде 'добър' господар.
      колко тюхкания, че 'Европа' и 'добрите САЩ' не свалят Боеко нито го намагнитват.

- Елате добри господари и махнете лошия господар.
      - Джийвс , някакви роби мрънкат отвън.
      - Роби , сър!

Докато действаш като роб и мислиш като роб - ти си роб.

Докато се надяваш на 'добър господар' вместо на това ТИ да коригираш, свалиш, набиеш, стачкуваш 'лошия самозабравил се господар' ти си роб.
      И като се откажеш доброволно от свобода - ти си роб.
      Лева е свобода. Ти се отказваш доброволно.
      Сам знаеш какъв си.
      Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 16-03-25, 20:00.

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        На ХлътЮ това и не му минава през главата. Там само свобода, демокрация, равенство, братство, суверенитет и тн. Откъде втора мозъчна гънка, за такива работи.

• Гаврил Груев Хлътев
        Гаврил Груев Хлътев коментира
        Редактиране на коментар
        Спарки, този съюз ще деградира и ще се разпадне.
        НЕ защото аз го искам - напротив. Качествен ЕС е добре за всички вътре и за България. Ще деградира
        Защото не е създаден така, че да липсва ТИРАНИЯ в него.
        Заради тиранията ЮК напусна и не плаче да се върне.
        Заради тиранията Швейцария не помисля за друго освен ЕАСТ.
        Дания, Норвегия, Швеция , Полша - затова няма да дадат повече власт с убиване на техните валути и ЦБ.

Виж - в момента Унгария има резерви - независимо дали са морални мотивите й - плуралистично е да бъде чута. И за момента е незаконно да се отнеме правото й на вето.

Когато го отнемат - увеличава се тиранията.
        Дали еднолична тирания като в РФ или колективна бюрократска тирания - винаги водят до упадък.

но това рая с мантрата"Ние не можем, да дойдат 'добрите чужденци' да ни управляват" - няма как да го осъзнае.

Виж швейцарци, датчани, норвежци... дори поляци го разбират. Четат книжки. МАСОВО .

А на роба - все 'големите мръсници' са му виновни за Ньой, 9.9.1944 , 10.11.1989 , и тнт

Другите 'лоши чужденци' го прецакват.
        Другите 'добри чужденци' ще го оправят.

че ще го оправят добре - тук и аз съм сигурен, ама другото оправяне

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Мантрата с разпадането го слушам от 25 години при всяка криза. И? Нищо. Последно беше особено актуално покрай 2007-2010-та. А от тогава мина едно време, едни фалирали държави вече не са фалирали и т.н.

UK получи един голяяяям и четвъртит заради напускането си и ручатр такова количество жабета в момента, каквото не са си представяли че може да съществува.

Пак - с Дания, Норвегия, Швеция, Полша, нямама НИЩО общо. Вдени го най-накрая. Мокрите сънища са хубаво нещо, ма като се събудиш - същия бял таван като вчера.

И да, ние не можем. Доказано не можем. Даже при всичките задължения и правила, с които сем се съгласили и които ЕС доколкото му е възможно контролира, пак успяваме да сътворим мутраджийски простотии. Като го докараме до там да можем да наритаме управляващите ни ПРЕДИ да ни фалират, а не СЛЕД това, може да мислим за нещо повече. Но до тогава има много повече време, отколкото ми се иска. Полаците са нация с ясна доктрина и ясни цели. Ние 35 годни не можем да решим дали ватниците са ни "асвабадили" или са ни тъпкали, при всичките исторически факти по въпроса.

Дребни разлики някакви.

Пак - или Европа ще се интегрира повече, или ще духа супата. И духането няма да подмине нито Полша, нито Швеция, нито Дания, нито Норвегия, нито UK. Факт. Европа трябва да замяза поне на конфедерация минимум по отношение на отбрана и икономика. Иначе шанс някой да се съобразява с нас нямаме.

И да, Европа ще трябва да отиде в посока решения с мнозинства, а не с пълен консенсус, поне в горните 2 сфери. Иначе, както се вижда, едно говно, избрано за началник в някоя държава, освен да съсипе собствената си държава блокира и работата на целия ЕС по ключови въпроси.

Ти си една от причините за Шиши , Тиквата и Сокола.
      Мисля, че подсъзнателно го знаеш.
      Посипвам си главата с пепел.
      За да не преча:
      - да се предам в най-близкото РПУ?
      - да напусна държавата?
      - или ще ме въргаляте в катран и перушина?

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        този ти отговор просто потвърждава предположението ми.

Когато знаеш нещо и го неглижираш ....... гадно си е.

'Утехата' че си като другите 3 милиона негласуващи от раята .... колко пък да помага?

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        То не е утеха, гордост е. И не го неглижирам, правя го напълно съзнателно и целенасочено.
        Обичам да спя с чиста съвест.

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Чак пък чиста съвест. За чиста съвест следва за участваш в сортирането на дупедати и сие зад съответните решетки. Само че откъде да вземеш по-читави, за да ги заместиш? А ако всички са за затвор, включително ние с нашата нечиста съвест, то какъв по-добър от България? Значи всичко е точно?

Да, пак. Фарс и сапунка я правят тия в парламента и по телевизора. Процедура като процедура. Утре може някой да не влезе с 1 глас и пак ще е същия цирк.

Точно това е чудесен пример защо трябва да се гласува - колкото повече гласували, толкова повече зор (и разходи) трябва да си дадат тия, заинтересовани от изкривяване на резултата.

Нещо повече - ясно е кой е отговорен за съхранението на книжата и бюлетините в съответните секции. Трябва да влеза на топло с прилежащата "приятна" компания.
      Спарки в момента Бойко изпадна в ситуацията кой ми сра в гащите . За едно е платил КС друго му даде . Избирателната активност няма много значение ако остава възможността за манипулация на крайния резултат . В момента от 17% проверени книжа изгорях 16 депутата . Бойко скочи пак на президента при положение че той няма с новите промени в конституцията никакви правомощия в провеждане на изборите .

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        А какво ще стане ако спрем да гласуваме напълно? Пълен бойкот. Да им се касират изборите няколко пъти подред. Няма вързани, отвързани гласове.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Докато не се спрат възможностите за последваща манипулация на резултатите нищо не правим . Защо на практика отмениха машинното гласуване където възможностите за манипулация са много по малко ? Когато беше само машинно няма нито един сигнал за сериозни нарушения и манипулиране на резултатите .
        Последно редактирано от sek.1; 15-03-25, 19:10.

То не е утеха, гордост е. И не го неглижирам, правя го напълно съзнателно и целенасочено.
      Обичам да спя с чиста съвест.
      Обективно - грешни са ти моралните критерии за да имаш чиста съвест.
      Когато действаш като рая ти си рая.
      Може самосъзнанието ти да е на свободен и съвестен човек, но фактите са други.

ЧИСТА СЪВЕСТ имат и шиитите които се женят за 9 или 10 годишни момиченца.... ама .... айде нека тяхната 'ЧИСТА СЪВЕСТ' си е за тях,
      а робското мислене на потомствена рая - "нека ме управляват , аз съм си добре" го оставяме , на когото му е добре .

погледни картинката - Достойните граждани живеят добре , ЗАЩОТО са образовани и гласуват.
      А не "гласуват защото живеят добре' .
      За да се осъзнае това - трябва книги да се четат

https://offroad-bulgaria.com/filedat...83&type=medium

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Ти например, какво прочете? Какво образование имаш? да те видим.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        нямаш аргументи по въпроса и се минава на лични заяждания, а? Да позная - ти си за Бойко, просперитет и добри отношения с РФ, нали?
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 16-03-25, 20:01.

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Цъ, не позна. Трай агейн лейтър. Та кажи да видим де, какво прочете досега?

• А какво ще стане ако спрем да гласуваме напълно? Пълен бойкот. Да им се касират изборите няколко пъти подред. Няма вързани, отвързани гласове.

Това е НЕвъзможно да се случи, не и в тази реалност, която е изградена през последните 20тина години!

Всички на държавна работа, публичната администрация, големите фирми са принудени да гласуват за определени партии/хора, няма мърдане от това, особено в провинцията, това е гарантирано както деня и ноща, няма бягане от този грозен факт, няма решение, поне не и лесно осъществимо и бързо постижимо.

Правилния ход е да се увеличи бройката на реалните бюлетини и тогава и принудените ще могат полека лека да се отлъчват, особено когато станат малцинство, за момента обаче гарантираните гласове под контрол и принуда са мнозинство, особено в провинцията.

Бъдете живи и здрави!

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        А какъв е проблемът на вързаните гласове да пуснат невалидни бюлетини? Просто драскат цялата бюлетина и тва е, с друг химикал.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Рая е население, което плаща данъци, но не участва в управлението на дъжавата.
        Рая-та няма смелост, има доста "Даа си гледам семейството и всичко ще е добре". Нарича се малодушие - то пречи на чудесния ти план да се задраскват бюлетини.
        а и непознаването на Закон не е оправдание - със 95% задраскани бюлетини - пак същите ще са в Парламента и то Законно.
        Бъркаш Закон с Морал - често срещано в страните в дъното на 'оная графика'.

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Явно има достатъчно надежден и достоверен начин да се разбере и провери в коя секция в кой район колко гласа са пуснати и за коя партия/кандидат, ако не беше така, принуждаващите нямаше да имат реален начин да контролират гласоподавателите, щом виждаме тези резултати значи има някакви начини и единствения вариант да се намали ефекта от това е да се гласува повече и повече мъдрост и хитрост. Може би да се анализира в кои секции са многото принудени и там да се вкарат надежни конторльори и да се увеличи актовността там с приоритет и други такива методи за противодействие на статутквото.

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      ...особено в провинцията...
      Големите градове формират вероятно 80% от икономиката, и вероятно толкова от населението. Провинцията не е значим фактор, ако масово се гласува, и точно обратното, ако масово не се гласува.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Интересно. Защото всичко, което се яде, идва от провинцията.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        В грешка си таралежко - идва от Полша, Гърция, Испания . Предимно от там, а не от прованса.

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Спарки, в провинцията бизнеса го няма, всичко(над 80-90%) което плаща заплати е държавно, общинско плюс няколко големи фабрики и явно всички те са в ярем и гласуват винаги за "правилните хора и партии", това не е спекулация, а констатация.

Не бе, нишо не стана! Ма изобщо. Янчулевките си стоят, пенсиите са по 5 долара, БВП-то не е 6-орно, никой не ходи из половината свят по почивки нон-стоп.

Айде по-сериозно. Да ти е мъчно за "хормоналния баланс" от преди 35 години е разбираемо, ама да си кьорав не е.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Селата кипят от живот, населението е нараснало двойно, индустрията и енергетиката цъвтят...
        Образованието и здравеопазването са пример за целия свят, а ти ще видиш пенсия през крив Макрон.

Обективно - грешни са ти моралните критерии за да имаш чиста съвест.
      Когато действаш като рая ти си рая.
      Може самосъзнанието ти да е на свободен и съвестен човек, но фактите са други.

ЧИСТА СЪВЕСТ имат и шиитите които се женят за 9 или 10 годишни момиченца.... ама .... айде нека тяхната 'ЧИСТА СЪВЕСТ' си е за тях,
      а робското мислене на потомствена рая - "нека ме управляват , аз съм си добре" го оставяме , на когото му е добре .

погледни картинката - Достойните граждани живеят добре , ЗАЩОТО са образовани и гласуват.
      А не "гласуват защото живеят добре' .
      За да се осъзнае това - трябва книги да се четат

https://offroad-bulgaria.com/filedat...83&type=medium
      Бенковски, Спарки май ще се окаже прав- имаш някаква натрапчива фиксация към робството. И то именно тогава, когато нещо не ти отърва и противоречи на житейската ти визия.
      Даже ще почна да пиша рецепта "какво е да не си роб (по Хлътевски)". Не е роб индивид, който гласува редовно и е против еврото. Засега. Ще видим във времето какво ще добаяме още към рецептата. Конкретно за в нашата действителност, най-много до определението се доблжават ....малцинствата

Гледам си ми пуснал няква графичка, която се явява спасителна сламка за мене. Аз съм прост, кух като градинска лейка, не чета. Ноооо, отивайки да гласувам, лекинко, по терлички, се изравнявам с пръвите места от четящите народи. А освен мен и цело Столипиново и Факултета.

Апропо- га политическата ни система и политиците ни станат като на тези държави от първите места на графичката, аз лично ти обещавам, че съм дъ фърст, дето ще иде да гласува.

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        За не-роба, вярата в сложните многоходовки е задължителна

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        То с гласуване може и да не дойдат баш читави... Ама без гласуване, СЪС СИГУРНОСТ няма да дойдат никога😁

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        cecoa1 - абсолютно си прав!!!

Не бе, нишо не стана! Ма изобщо. Янчулевките си стоят, пенсиите са по 5 долара, БВП-то не е 6-орно, никой не ходи из половината свят по почивки нон-стоп.

Айде по-сериозно. Да ти е мъчно за "хормоналния баланс" от преди 35 години е разбираемо, ама да си кьорав не е.
      Спарки, изходната ти позиция и база за сравнение е грешна. Това, за което говориш, е станало не заради факта, че някой е отишъл да гласува или не, а просто защото я няма системата от преди 89та. Всяка кола различна от Запорожеца е по-добра. И тея благинки, за които пишеш са станали не заради политиците ни, а въпреки тях, пак именно защото вече не сме в социализма.

Ако искаш да си коректен, ми сравнявай България с държави, с които сме били в сходна изходна позиция СЛЕД социализма. Например Чехия, Словакия, Полша, Унгария и т.н. А не с това дали някой е гласувал или не и заради това, видиш ли, станало каквото станало. Щото това, което пишеш е факт, ама е факт и че в момента избирателната активност е 30%. Ерго избирателната активност не е причината.

Коментар

• Skorpion_BG
        Skorpion_BG коментира
        Редактиране на коментар
        Никога не сме били в сходна позиция с Чехия, Полша и така нататък! Дори след социализма.

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        Знам, просто исках да натъртя, че това не е свързано с акта на гласуване или негласуване на населението. И 100% от хората да гласуват, структорите на ДС никой не ги е отменял и гласуването се е превърнало в избирането и подкрепата на един или друг клан на мафията. Но в дъното винаги е мафията.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Урко - това е аналогично мислене със: "то квото е писано ще стане, от мен нищо не зависи".
        Суеверно, нехистиянско и неграмотно мислене е според мен.

...., БВП-то не е 6-орно, ...
      Да те светна за опорката дето са ти я набили в главата - голямо БВП не означава по-добре за населението.
      Например България за последните 12 години изнася СУРОВИНИ предимно:

много нефт и масла hs27 - от $3.5 до $5 милиада
      много мед (Cu) hs74 - от $2 до $5 милиарда.

Това е огромна част от икономиката
      Нефт-а знаеш от къде идва , кой получава всичко.
      Мед-а си е чист износ на ресурси, а не производство на добавена стойност.

От тоя ГДП дето ти е гордост - населението не живее по-добре.
      За теб може да си ок, но тая песен дето подменяш ЕС със евро-зона вече става смешна.

Най-проспериращите държави са извън еврозоната, а вече и най-силната икономика от еврозоната се замисля за изход от евро-то.
      В главата ти е каша бъркаща ЕС и евро-зона.
      Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 16-03-25, 20:08.

Коментар

Мантрата с разпадането го слушам от 25 години при всяка криза. И? Нищо. Последно беше особено актуално покрай 2007-2010-та. А от тогава мина едно време, едни фалирали държави вече не са фалирали и т.н.

UK получи един голяяяям и четвъртит заради напускането си и ручатр такова количество жабета в момента, каквото не са си представяли че може да съществува.

Пак - с Дания, Норвегия, Швеция, Полша, нямама НИЩО общо. Вдени го най-накрая. Мокрите сънища са хубаво нещо, ма като се събудиш - същия бял таван като вчера.

И да, ние не можем. Доказано не можем. Даже при всичките задължения и правила, с които сем се съгласили и които ЕС доколкото му е възможно контролира, пак успяваме да сътворим мутраджийски простотии. Като го докараме до там да можем да наритаме управляващите ни ПРЕДИ да ни фалират, а не СЛЕД това, може да мислим за нещо повече. Но до тогава има много повече време, отколкото ми се иска. Полаците са нация с ясна доктрина и ясни цели. Ние 35 годни не можем да решим дали ватниците са ни "асвабадили" или са ни тъпкали, при всичките исторически факти по въпроса.

Дребни разлики някакви.

Пак - или Европа ще се интегрира повече, или ще духа супата. И духането няма да подмине нито Полша, нито Швеция, нито Дания, нито Норвегия, нито UK. Факт. Европа трябва да замяза поне на конфедерация минимум по отношение на отбрана и икономика. Иначе шанс някой да се съобразява с нас нямаме.

И да, Европа ще трябва да отиде в посока решения с мнозинства, а не с пълен консенсус, поне в горните 2 сфери. Иначе, както се вижда, едно говно, избрано за началник в някоя държава, освен да съсипе собствената си държава блокира и работата на целия ЕС по ключови въпроси.
        Слушаш това 25 години?
        И ЮК е нищо?
        И директния отказ на Полша от поетия ангажимент за евро-зона е нищо?
        И 21+% германци искащи искащи връщане на дойчмарката е нищо?
        И пълното нежелание на Дания, Норвегия, Швеция да се преебат с евро-то е нищо?
        Защо такова нежелание - нали то , еврото е добро за икономиките ???
        Ок, ти си прав.

ЮК го руча голям четвъртит?
        ГДП и ГДП Пер капита показва точно обратното ?
        Що не сравним същите показатели с останалата в ЕС Германия?
        Ок, ти си прав.

"Ние не можем" ??
        В грешка си , ТИ не можеш - ТИ не можеш да мислиш като гражданин, а си обикновен поданник.
        но
        Ок ти си прав.

"Ок, ти си прав." = "Спокойно, ти си добре, значи всичко е добре "
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 15-03-25, 18:26.

Коментар

• ....Don't feed the forum troll....
          -Чем занимаетесь по жизни?
          -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Обичам когато липсата на аргументи се демонстрира чрез лични нападки. Напомня ми за село Чавдарци, където бях на ексКУРзия преди време. Много тъпо село ми се стори. Дали не греша?

• За тези които продължават да се съмняват на къде сме се запътили и къде се намира Европа в икономически и гео-политически план, погледнете следния факт:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot From 2025-03-16 09-21-34.png Прегледи:0 Размер:473.7 КБ ID:6992634

Поведението на лидерите на великите сили е като лакмус, именно това е замисъла и целта на всичко, което те правят, казват или това, което НЕ правят публично!

Това което показва лакмуса към момента е следното - Европа в момента няма сила, няма паритет, няма потенциал и дори не си струва(според Китай) да инвестира и грам време и самолетно гориво.

Независимо дали ни харесва или не, в момента Европа стремглаво, убедително, очевидно и категорично се спуска към забвение, икомическа криза и дано не съм прав но и социален катарзис, който гарантирано ще доведе до сериозни катаклизми и промерни в това в което сме свикнали и все още е ежедневие и нормалност.

Най-явните симптоми вече са видими в областа на социалното подпомагане в комбинация с емиграционната политика, икономиката и правосъдието, или по-скоро в липсата и ерозията на всякаква разумна логика в тия три области.

В демократична Европа отменяме законнни избори и блокираме политически опоненти.
          В демократична Европа за изразяване на собствено мнение в социални медии, мнение без омраза, без престъпление но мнение с политически заряд насочен срещу статутквото, вкарваме хора в затвора, с ефективни присъди.
          В демократична Европа за убийства на десетки хиляди цивилни в 21ви век, геноцид и престъпления против човечеството даваме военна подкрепа, политическа подкрепа и пълна съдебна амнистия и имунитет на убийците, а за критика срещу именно точно тази държавна и институционална подкрепа вкарваме хора в затворите, заради тяхното несъгласие с това фарисейско поведение на модерните мародерни европейски управници.
          В модерна Европа затваряме болници, лечебници, старчески домове и училища, но щедро даваме милиради за да може войната на континента ни да продължи и за да може хиляди хора да продължат да умират всяка седмица, и всичко това в името на политически амбиции и брутално кръвожадни финансови интереси.

Докато прогнилия Изток и Глобалния Юг процъфтяват, вижте Китай, далечния Изток, арабския полуостров, дори една Африка, където инвестиците, иновациите и прогреса многократно надминават, задминават и ще продължат да задминават Европа ако тази лудост и шизофрения не спре.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Прав си, семантика, цяла Европа 99,99% отива надолу у ряката, защото е тласкана от лидерите и лобитата, които са транс-европейски и транс-гранични и не са засегнати и няма да бъдат засегнати от никакви кризи, това винаги е било така и така ще продължи и за в бъдеще, така е устроен света.
            Свръхпроизводство или свръхпотребление, искаше да кажеш, аз не знам освен дебилизъм какво друго се генерира с излишъци в Европа?

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            Свръхпроизводство. Много над платежоспособното търсене, включително със заеми, лизинг, ипотеки и т.н. Това, че се произвеждат боклуци, с които наличното търсене е преяло до свинщина, е отделна тема.
            Икономическата криза е световна и засяга всички, макар и в различна степен. Борбата е кой да го отнесе по-малко за сметка на другите.
            Пример: немци и французи не могат да си продадат колите и зариват огромни паркинзи с чисто нови автомобили. Огромни складове са тъпкани с Черна и бяла техника от предишни модели. Виж само склада на Jusk край Божурище
            https://www.capital.bg/specialni_izd...adut_na_jysk/#
            Кой и кога ще изкупи толкова?
            Последно редактирано от ezhko; 16-03-25, 11:48.

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            ЕС е фикция. Също като фиатните пари. Докато някой вярва във фикцията - тя има реално влияние.
            Но се видя, че 'Царя е гол'. ЕС не е западнал - той никога не е бил фактор.
            Силните държави се обезличават в ЕС - това бе истинската причина ЮК да напусне - другото е пропаганда за плебса.

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X