Добро утро ,днес съм в бара на греяна ракийка ,след малко започвам като началник скара,та реквам наздраве
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бар Наздраве 6
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
-
Една работа не я ли почнеш навреме...Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнениеДобро утро ,днес съм в бара на греяна ракийка ,след малко започвам като началник скара,та реквам наздраве

Наздраве!В миналото ще остане, каквито сме били...
Коментар
-
Сипах си една бира, че явно съм се уморил днес.
Реших днес да се занимавам с глупости и разглобих менгемето за почистване, боядистване и смазване преди да го монтирам. Оказа се, че през годините е видяло много зор и ремонти и има щети. Оста(тръбата) с вътрешната резба беше напукана и ходих при един приятел да я наварим, не и е първо наваряване, предния път не е направено както трябва и за това пукнатината се е увеличила. Водачите на подвижната част са наполовина, някога през годините другата половина е изкъртена. Ще го огледам утре дали с някакви заварки и пилене има шанс да се възстановят частично. Свалих 2 слоя боя и на места някакъв грунд дебел 2мм. който беше много напукан. Ще върши работа, но преди да го монтирам ще се опитам да го възстановя доколкото може.
Наздраве!Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Тръбата пак ще се пукне. Не е от заваряването, а от материала.
Водещите части са от чугун и не може да направиш нищо.
За да остане здраво менгемето трябва да не се използва за огъване на железа когато са хванати в челюстите, ил;и ако се налага-това да става с удари към ръкохватката, а не навътре.
И също не трябва да се стягат челюстите с тръба или с чук.
Ама ние нали виждаме едно парче желязо, и си мислим, че няма по-здраво нещо на света...
-
Менгемето по принцип е по-голямо от необходимото ми и ще държи. Тръбата се пука по тънката част на резбата, пукнатината беше над 1 оборот, а резбата е 40-50мм. и ако се счупи в средата където беше тръгнало нищо няма да държи. Направихме хубава фаска и я напълнихме с електрожена, за моето сравнително леко ползване трябва да държи.
-
Активност за темата
Свий
Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
!
Коментар