Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРЯБВА МИ ШАПЛАМЕНТ?????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ТРЯБВА МИ ШАПЛАМЕНТ?????

"Шапламент" май наричат някаква гарнитурка зад колектора, в някои строго ограничени езикови пояси.

Идва от Supplement, което означава "допълнение".

Явно на някоя от схемите на колектора на някоя особено позната в Бг машина, да речем някое ауди или голф, го е пишело на схемата. Supplement, демек - "виж допълнението към схемата", или "допълнителна част". А може и да е за френска кола, на френски означава същото.

И от там тази думичка чудодейна е придобила собствен живот и е обогатила и без това богатият ни езиков фонд
    Последно редактирано от Goblin; 03-02-09, 20:36.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Абе, казах ви аз, дайте ми ги мене тея чуждици......аз много харесвам хАмериканските приказки, умрем си за тех......ша го опрайме човеко, ша му намериме сокаджика, дето го търси, ма те не бе брате, шапламент, та шапламент...пфу

Коментар

Затруднява ме все пак шапламентът.

Как се наричат специалистите по туй нещо? Знае ли някой?

Шапламентьори или шапламентаристи? Шапламентатори?
        Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
          Затруднява ме все пак шапламентът.

Как се наричат специалистите по туй нещо? Знае ли някой?

Шапламентьори или шапламентаристи? Шапламентатори?
          Шапламентори !

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            интересно, на мен гугъла ми рече

може би търсехте: парламент?
            Да както писа Ник Николов то е почти едно и също.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Тази дума масово се използва по нашия край вместо изпускателни колектори.Току що говорих с познат монтьор, който потвърди значението и.Не знам как се е появила???
              Ама и при нас няма толкова неграмотни доктори, предполагам че колегата пуснал темата просто си е придал важност

Коментар

Ще има ли бира за мен, като за човек който ви разпознал диалекта? А за доктора не знам Че те имат навика да пишат по същия начин, само дето медицинска сестра и оная в аптека/регистратура могат да им разчетат почерка, та не особено и се притесняват от това че някой ще им прочете драсканици. Ама тук си е друга бира.

ПС Доктори без да се засягате Всичко е с най-добри чувства.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Понеже ще отварям магазин за ШАПЛАМЕНТИ, някой знае ли кви разрешителни ще са ми нужни..
                  Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                  -----------------------------------------------
                  Питието определя съзнанието....
                  -----------------------------------------------
                  0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                    Къде практикуваш та . . . да не ходя!

Коментар

Шапламентолози

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                        Понеже ще отварям магазин за ШАПЛАМЕНТИ, някой знае ли кви разрешителни ще са ми нужни..
                        Шапламентарни разрешителни, естествено. От РИОКОЗ, РДВР, РСВ, РСБОП, РСПАБ, РСГЗ, ФБР, ФСБ, КГБ, ЦРУ, МОСАД, Родопа-Свиленград....
                        Да не мислиш, че е лесно....доколкото знам, шапламентите са в списъка на изделията с възможна двойна употреба , та са под сторг митнически контрол.... Шапламентирай на воля.... Шапламентаремос !

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Идва от Supplement, което означава "допълнение".

бира за Гоблин, дето разгада ентимологията на това заклинание...

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          Ще има ли бира за мен, като за човек който ви разпознал диалекта?
                          и за човека с диалекта - тоже бира

с най-добри чувства
                          (между другото, оня проблем успях да го реша
                          благодаря за моралната подкрепа!!!)

а за шапламентарния доктор - благодарности за лакардията - смял съм се от сърце - отдавна не ми се е случвало да си бърша сълзи от смях

ама шапламентарнтата граматика е близка до елементарната, де

все таки

Коментар

Искам си бирата !
                            А иначе - не е нужен шапламент, колеги. Достатъчно е да вземете едно хидробарбуляторче, и с инжектоплякторче да го нафинджереминкате в джурджулейката на хипопотучето на хипопротигровия грабадабър. Има известен риск да се раболее от долидоходианестемоза и да му излезнат хиповодорасълчета по коремчето, но те се лекуват лесно с префондирани кощамбрилни жамандулейки.
                            Последно редактирано от Goblin; 11-03-09, 23:14.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

наливам си от любимото си питие Шапламенртрьоз, и си пускам Тото Котуньо с песента " Ла шате ме шапламентаре ! "
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Искам си бирата !
                                А иначе - не е нужен шапламент, колеги. Достатъчно е да вземете едно хидробарбуляторче, и с инжектоплякторче да го навинджереминкате в джурджулейката на хипопотучето на хипопотигровия грабадабър. Има известен риск да се раболее от долидоходианестемоза и да му излезнат хиповодорасълчета по коремчето, но те се лекуват лесно с префондирани кощамбрилни жамандулейки.
                                ХАХАХАХАХАХА, са вече те признах, честно.... Респект...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X