Ожънах наполовина. Вчера на нивата дойдоха пожарникари, и ми написаха акт за непазване на изискванията на наредба еди коя си... Минимума е 200 лева, мамицата им. След тази случка комбайнера каза, че нивата загрявала(много горещо беше), и спряхме, после заваля, вярно слабо, ама на житото и толкова му е много, та съвсем се спря жътвата. Днес ожънахме един камион, но излезе, че е още влажно(18% влага при норма 14), и не го искат в складовете. Утре живот и здраве ще продължим. Ама надали ще дожъна, ще остане и за събота малко. А прогнозите са за валежи в събота, дано да няма. И след като ожъна-да навали един хубав дъжд, че царевицата и слънчогледа пищят за вода...
Наздраве.
Ти си знаеш, но на 14 ако го прибираш, пак вдига влага и мухлясва като се струпа, а и 14 на всичкото зърно ли е, аллах керим.
Другият вариант/често срещан/ е да те дерат лев на тон за прехвърляне в силоза после/както са го приели по нормативна разпоредба за съхранение на зърното/, за да му спадат влажност и температура.
Ако можеш да изчакаш 12 и надолу, идеално, но времето наистина е неустойчиво.
Пламене, аз го продавам на една фирма занимаваща се с угояване на прасета.
Те си берат грижа за съхранение, сушене и всичко по-натам. Но като кажат, че не го искат с такава влажност-няма какво да се прави. Аз бях готов да преглътна някой процент бонификация, но да жъна днес, та да може утре да привършим, но не го искат, и ще пробваме утре.
Ма моите дертове нямат значение, тук сме събрали да си казваме наздраве.
Пламене, аз го продавам на една фирма занимаваща се с угояване на прасета.
Те си берат грижа за съхранение, сушене и всичко по-натам. Но като кажат, че не го искат с такава влажност-няма какво да се прави. Аз бях готов да преглътна някой процент бонификация, но да жъна днес, та да може утре да привършим, но не го искат, и ще пробваме утре.
Ма моите дертове нямат значение, тук сме събрали да си казваме наздраве.
Та наздраве.
Ясно, мислех, че го съхраняваш и чакаш цена, малко от малко.
Та, на въпроса:
Наздраве!
Прибрах се от работа и Ви казвам: Наздраве с водчица и мезенце.
Па Вие си спинкайте.
Аре Уека.
Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
0887770735
Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYERПреглед на мнение
Гената обеща и изпрати Агън.
Наздраве Ключаро !Жив и здрав да си
ПП
Траяле ти кога ши пращаш китите на Нерончо
Еееее, дедо Попе, Наздраве! И да ти е сладко!
П.П. Само да обясня за гащите, след като те видях какво причинявашщ на делфинчето (направо пронография), та сложих едни гащи на агъна, за да е поне малко Херотично!
Тия,пък все почват да пият, когато аз започвам работа. А, наздраве с количка и кафенце.
Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
Питието определя съзнанието....
0887770735
Коментар