Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анорексията. За и против.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Анорексията. За и против.

Така е, то децата ловят анорексия само от гледане на манекенки. Как не се сетих. БОЙ ЗА ТЯХ !!!

Също и тези дето са си докарали анорексия от стрес, от развод в семейството, от загуба на близък, от осиротяване, от каквото се сетиш - ГЬОСТЕРИЦА ЗА ТЯХ !!! БОЙ ДОКАТО МОГАТ ДА НОСЯТ, И ПОСЛЕ ОЩЕ МАЛКО, НАЛИ НИ Е ПАДНАЛО !!!

Аз с тази тема съм до тук. Ако пусне някой тема "ракът - за или против", "инвалидите - за или против", "детският паралич - за или против" или друга някаква интересна такава - моля, дръжте ме в течение.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не мисля, че колегата Симеон имаше желание темата да е толкова сериозно приета - мисля, че ставаше въпрос просто за шега - дали уместна или не всеки сам си решава. Дали се чувстваш добре със себе си е всъщност причината за анорексията или разни други искуствено придобити деформации - например мускулна маса пречеща ти да си закопчееш ръкавите на ризата или на врата - не по-малко грозно е за мен да видя някой такъв... Разбирам, че това е повече тонус за него но е прекалено за мен...

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        А тези хора(предимно девойки) дето сами си я докарват анорексията,
        освен за присмех друго незнам какво да ги правиш.
        От дума не разбират.

Познавам няколко момичета които след ядене отиваха и повръщат,
        за да "не дебелеели"
        И до няколко месеца , хоп и на системи.
        Едната беше на косъм да ритне камбаната.

Странно ми е и за тези дето предпочитат да гладуват , вместо да спортуват
        Като ги мързи,как да спортуват
        А тези твои познати са били болни от булимия.
        Модата на кльощавите момичета идва,а с нея и анорексията,от хомосексуалистите!
        Не разбирам защо заглавито е "За и против.",то какво има да му е ЗА??..

Коментар

А да прочете по-горе че тия пари могат да идат за депресиите? Те са страшен и наистина медицински проблем. Това, за което казваш и ти.

Социалната истерия анорексия е само кретения. Да си сменят ценностната система в налудничавите списания, и проблемът им ще изчезне. Като част от това общество, аз отказвам да се занимавам с проблемите на тези, които сами и целенасочено си ги създават. Зер никой като мене не обикаля фризьорските салони, и не призовава за спешно формиране на фонд за безплатни полуоски за нуждаещи се джипери. Които са ги счупили с лично монтираните блокировки.

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
            И не малка заслуга за това положение имат телевизията, висшата и не толкова висша мода и няколко десетилетия (доста, ако се загледаме назад във времето) промиване на мозъци с развяващите се по подиуми, списания, билбордове и пр. определено анорексични манекенки, актриси и т.н.
            Отгоре на всичко тази "мода" сериозно комплексира и определено засилва депресиите у всички, които не могат да постигнат заветната скелетоподобна форма
            И пак ще стигнем до световния заговор срещу здравето и живота на хората , макар, че навързаните по веригата със заболяването и лечението хич не са на "загуба"! Същото и с повсеместното затлъстяване...

П.П. сега видях какво си писала ИАИ - давай веднага рецептата, нищо, че не е по темата!
            Ставаш 80 кг, Раждаш едно детенце, и си го кърмиш - масленноста на млякото от къде мислите че идва?
            Движението (но не с автомобила) също е важно , да се готви по-помалко - ако всичко се изяжда на веднъж .. не на ресторанти , не на кремвирши салами и други пълнежи за стомаха. Забравят се рецептите за кексчета и крем карамелчета, Пакетчета с чипсове бонбони , шоколади... на краставички и доматки , филийки с масло - лято е - апетита си е отишъл заедно с хладното (по-леко с климатика) ... летни супички без запръжки , Някое друго пиле, със златна коричка - 1 за двама... примерно но не всеки ден..- Нито Анорексия нито преяждане - по ръба на бръснача ...
            И Со Велосипе е е до !

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Не мисля, че колегата Симеон имаше желание темата да е толкова сериозно приета - мисля, че ставаше въпрос просто за шега - дали уместна или не всеки сам си решава. Дали се чувстваш добре със себе си е всъщност причината за анорексията или разни други искуствено придобити деформации - например мускулна маса пречеща ти да си закопчееш ръкавите на ризата или на врата - не по-малко грозно е за мен да видя някой такъв... Разбирам, че това е повече тонус за него но е прекалено за мен...
            ...Шунки и филета , бицепс трицепс , делтовиден , трапецовиден , като за месарски цех ... отвратително ...!!!
            Не могат да си бръкнат в носа от мускули ... и това си е болест ...

Имам позната - луднала по Йога, от пречистване на стомаха започна да не задържа храна - отишла на лекар и и се изсмели .... добре че го осъзнаваше ... Крайностите Винаги Са Грешни .!..
            Последно редактирано от iai-bg; 24-07-08, 20:33.
            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

"Хотел как можно лучше, а получилось как всегда"( В.Черномырдин, посланик на на Русия в Украйна.)

Наистина зачоплих темата в шеговит план. Твърде много контрастираше пържолата ми с темата по ТВ.

А работата си е сериозна, както твърди Стефан. И не в медицинската, й страна. Нали трябва да се лекува причината, не следствието.

Коментар

Анорексията си е болест на душата и тялото. Заболяването се развива на психическа основа, като си втълпяваме, че сме дебели. Не рядко момичета, които наистина са по-пълнички започват да слабеят, обаче подминават момента, когато трябва да спрат. Анорексията се изразява в понижено тегло, нереалистична представа за външния вид, постоянен страх да не напълнеем, постоянно понижаване на теглото чрез гладуване, причинено повръщане, използване на разхлабителни и други такива, а всъщност тези хора живеят на ръба.
                Така и не разбрах Симеон какво точно е имал в предвид с тази тема, обаче изобщо не е мястото тук да се майтапим. Няма нищо смешно!

Фани, вече и по подиумите на висшата мода спряха да избират кльощавите манекенки. Доста се шумеше покрай това, че искат добре изглеждащи момичета, а не хърби.

iai-bg, когато си била с наднормено тегло и отслабнеш до нормалното за ръста си, това далеч не е анорексия. Анорексия е когато си на 20, висока 1.70 и тежиш 25 килограма.
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Понеже гледам, че е станало въпрос за частни Бухенвалди, та да вметна: Не е като да си нямаме и такива - какво друго е клиниката /или каквото се води там/ на онази доктор Емилова!
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение

iai-bg, когато си била с наднормено тегло и отслабнеш до нормалното за ръста си, това далеч не е анорексия. Анорексия е когато си на 20, висока 1.70 и тежиш 25 килограма.
                    Не смятам че съм била с наднормено тегло ... нито се обявявам за анорексичка ...
                    В темата се говореше и за излишните килограми , не само за липсващите -
                    за болеста , причините , следствията ... изброени са нещата - но преди 100 години не е имало анорексия по съвсем различни причини ...
                    Жената е трябвало да може да работи, да ражда и да си гледа децата- освен да е с бело лице , тънка снажка и писани вежди - каматна мома. И това е било социално приемливо.
                    Не е имало голи кръстчета , презервативи и противизачатъчни в конспекта на изпита за оцеляване, както и раждане със секцио.

П.П. И двата пъти родих без упойки и системи - нормално без разкъсвания по естествен път , - единият път един месец след термина, вторият път 20 дена преди това - живи и здрави деца благодарение на това, че не слушах милите доктори , които искаха да ми извадят бебето месец по-рано .
                    Гледаха ме като ненормална когато им отказах системите и упойките - а аз със съчувствие гледах агоноята на незнаещите момичета - подложени "за да не се мъчат" първо на системи - за по-бързо - после на обезболяващи - заради непосилната болка от предизвиканите скоростни контракции заради системите , и доволни че са се разминали само с по 3 шева след епизиотомията.
                    Да - има случаи в които съвременната медицина може да спаси живота и на родилката и на бебето - което би било невъзможно преди 50 години - но наред да променят най естественото за хората - раждането - и всички го допускат и приемат ... както и останалите глупости на окръжаващият ни свят ...

Могат да ви направят липосукция ако желаете , могат и да пресадят на анорексичките от изцеденото, но когато е увреден компюютъра - програмата за хомеостазата връща всичко както си е било. Трябва приспособяване към нови условия за да се промени формата.
                    Последно редактирано от iai-bg; 24-07-08, 19:56.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      ..."за или против Гонореята...."
                      И малко извън тамата. Както казваше един филмов герой за истинският мъж триперът не е полест, а травма
                      Танки грязи не боятся!

Коментар

Естествено че е травма. Ама само за бойците. За господа висшите чинове е офицерска хрема. В армията си има ред!

Коментар

Защо си разкарахте картинките? (на аватарите) ... въпроса вече не е актуален ...
                          Последно редактирано от iai-bg; 24-07-08, 21:36.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                            Не смятам че съм била с наднормено тегло ...

Могат да ви направят липосукция ако желаете , могат и да пресадят на анорексичките от изцеденото
                            А щом не смяташ, че си била с наднормено тегло, тогава защо си отслабнала с цели 30 кг?
                            С раждането дали естествено, с упойки, секцио и т.н. се отплесна доста към друга тема.
                            Честно казано, за първи път чувам, че може от един човек сланинки да се прИсадят на друг...

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                            Защо си разкарахте картинките? (на аватарите)
                            Кой си е махнал аватара?
                            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                            A2 (+)

Коментар

Не обичам дебели жени,но анорексичките не са просто слаби.Те са малоумни.Ако ти покажат една пълна жена на снимка,може да си кажеш,че е грозна,но ако общуваш на живо с нея да се окаже егати чаровницата.Така,че -отслабването на всяка цена/анорексията/-твърдо НЕ.
                              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                              -----------------------------------------------
                              Питието определя съзнанието....
                              -----------------------------------------------
                              0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                                А щом не смяташ, че си била с наднормено тегло, тогава защо си отслабнала с цели 30 кг?
                                С раждането дали естествено, с упойки, секцио и т.н. се отплесна доста към друга тема.
                                Честно казано, за първи път чувам, че може от един човек сланинки да се прИсадят на друг...
                                Кой си е махнал аватара?
                                По време на кърменето се отслабва по естествен път...
                                Упойките , системите секциото и др глезотии са в кюпа с анорексията ... и внушенията за красота и мода...
                                Щом може органи - защо не и мазнинки ?
                                Да се пресадят и да пуснат коренче ...
                                Някак си не виждам никакви аватари - ще си сменя монитора ... монитора е сменен, всичко е наред...
                                Последно редактирано от iai-bg; 24-07-08, 21:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X