Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Бачкаторите нямат фетиши !

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
      Бачкаторите нямат фетиши !
      Брей! Я, поясни ми го това тук
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ще прочета темата изначало и ще отговоря , доколкото ми е акъла ! В тази част на форума не съм влизал ! Дано си търпелив !

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          В Румъния някакви Дачии(стари, ръбести) имат спасители и козари.
          Тия Дачии не са новите Дачии!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Тия Дачии не са новите Дачии!
            Е да бе да, пак си е ренде
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Е да бе да, пак си е ренде
              колкото и жигулата е ФИАТ.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Продължава да ми е загадка откъде му идва на бай Ганьо самочувствието да се изхвърля с такъв пренебрежително-подигравателен тон за корейските коли?!?
                Нещо си в грешка с пренебрежителния тон. Ако виждате нещо повече от една нова кола в една Кия или Хюндай, то аз не виждам. Кола като кола, а цените хич не са промоционални. Всъщност изобщо не ги подценявам, но това с БМВ си е направо хит...чудно ми е като седнеш в 7-ма серия дали на дилъра ще му хрумне да я сравнява с Хюндай изобщо!

Коментар

Аз виждам една БЕЗПРОБЛЕМНА нова кола, каквито не са чак изобилие.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Освен ако няма някаква канска разлика в качеството на материалите при корейците между Европа и Щатите - нещо си в грешка.
                    Говорех за качеството на материалите в купето (вътре)! Личното ми мнение, че са си пластмасова конфекция, като всички останали. Абе да изкарат един пикап като Hilux-a пък ще се замисля!

И извинявай, че ще ти го кажа, но си пристрастен!

Коментар

Извинявай че ще ти го кажа, но "Абе да изкарат един пикап като" е знак на доста по-голяма пристрастеност от това да изложиш нагледно и по ред защо дадена кола ти харесва vs самодоволно и двусрично да изтръбиш защо не ти харесва.

Карам кола която ми харесва в повече отношения отколкото другите, с които я сравнявам всеки път като тръгна да я сменям.

За качеството на материалите - сравнявам го с конкурентите в класа и. Хонда, Тойота, Нисан, Форд, Шевролет и производните му. Не е по-лошо от изброените. На тойотата откровено са по-зле (и най-вече - откровено са по-зле от тойотските си пластмаси от предишната тойота която сме притежавали), на хондата (Пилот) просто като видя дизайна на таблото и съм до там та не стигам до пластмасите.

На нисана тук в Щатите пластмасите са гладки, имам си жена с чанта с катарамки която се вози винаги със седалката изтеглена най-напред и която си спуска чантата надолу между седалката и таблото като колет в пощенска кутия, та имам някакви впечатления какви пластмаси ми трябват. Както и колко качествени са моите.

Към колата си имам три общи изисквания:

- Да ми служи както съм решил че трябва да ми служи
                      - Да не ми се обръщат червата като я видя на паркинга.
                      - Да не ми се обръщат червата като седна вътре и погледна интериора.

В деня в който някоя друга марка ми изкара подобна съвкупност от задраскани чавки в личния ми списък - ще сменя марката без да ми мигне окото.

Единствения крепящ се конкурент който можеше сериозно да натежи беше Мазда СХ-9 новата, която ме устройва като дизайн всячески, в горната версия материалите са и по-добри (и пак добре, съдраха се да рекламират че дървото се дялкало от някакъв производител на китари) и която вероятно е едновременно и по-комфортна и по-динамична, но там за повече пари получавам четирицилиндров турбо двигател вместо шестак, и най-вече нямам панорамен покрив а с тая глезотия вече съм свикнал. Излишно е да споменавам че именно при Хюндая на дългата база въпросният стига до багажника.

Та така. Питаше защо хората ги купуват. Обясних ти защо.
                      Последно редактирано от Goblin; 16-02-17, 15:08.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Карам кола която ми харесва в повече отношения отколкото другите, с които я сравнявам всеки път като тръгна да я сменям.
                        Към колата си имам три общи изисквания:
                        - Да ми служи както съм решил че трябва да ми служи
                        - Да не ми се обръщат червата като я видя на паркинга.
                        - Да не ми се обръщат червата като седна вътре и погледна интериора.
                        В деня в който някоя друга марка ми изкара подобна съвкупност от задраскани чавки в личния ми списък - ще сменя марката без да ми мигне окото.
                        за предишните ти 2 поста... + още няколко на колегите = напипахме я май, същината на темата

Мазда СХ-9 новата, която ме устройва като дизайн всячески
                        P.S. а заглеждал ли си се в новия Lexus RH 450 h...? И колко е разликата в $ със Santa Fe-то? Съпоставими години/км. примерно: нова до 2-3? (макар, че аз лично предпочитам NX 300h - като габарити и съотношение качество/цена/характеристики/екстри)
                        Последно редактирано от ivied; 16-02-17, 17:11. Причина: RH, NХ

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                          ...а заглеждал ли си се в новия Lexus RH 450 h...
                          Заглеждал съм се. Пет места е. Не ме урежда. Сантафето е с три реда седалки (аз съм с дългата база, в Европа май e Grand Sf).

? И колко е разликата в $ със Santa Fe-то? Съпоставими години/км. примерно 2-3?
                          Влизаш в сайтовете на двете, и редиш. Моето е тук: https://www.hyundaiusa.com/santa-fe/index.aspx. Избираш по опции AWD Limited Ultimate, добавяш единствения опционален пакет и се връзваш на 43 бона зелени някъде. Лексуса го почваш на 55 и му редиш отделно навигацията, отделно задната камера със симулацията на птичи поглед (осем стотака и искат), отделно електрическия багажник (двеста), отделно панорамния покрив, и нататък.

Но така или иначе сравнението е нереално. Лексуса си е съвсем друга кола и си струва парите, не сравнявам хюндая с него. Ако ми трябваше подобен паркетник хибрид - правилният тойотов модел щеше да е Highlander. Той е екивалента. Има го и на хибрид, нивото на оборудване ще трябва да е Limited Platinum. Toyotausa.com . Но пак има разлики, понеже хайлендъра който е там в момента дойде някъде късно есента, лятото като си взимах хюндая тойота все още продаваше предишния хайлендър който беше с различни двигател и кутия.

Така или иначе кандисам ли на тойота вероятно ще е за Sienna AWD, там вече говорим за кит с търбух, и единствения в категорията си който няма да ме дразни на сняг. Коментирал съм го по-назад в темата май. При хюндай подобно нещо няма.

Коментар

да, usa изпълненията са друга бира - и на други цени - както обикновенно... за Европата са по middle/medium size...
                            а до 5-7 години еко-меко рестрикциите няма ли да променят още, пазара и вкусовете?

Коментар

Мисля, че не е правилно да се каже, че на Кия и Хюндай, новите модели са пластмасарки. Колите са много пипнати в интериора, почти перфектни като техника, с огромни (на фона на европейците) гаранции. И няма как да са евтини вече. И не бива.
                              Остана им един кусур, но съществен - нямат силни мотори като опция, т.е. нямат АМГ или М модификации. Но като гледам Кия, скоро и това ще е факт.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Хюндай от години имат 5 литров 400к.с осмак, вързан към ZF кутии. За съжаление го слагат само в класическите си четириврати седани.
                                И те преди година две поразбъркаха тестето, имаха лимузина Equus и по-малка Genesis, които дръпнаха в нова марка Genesis. Там са на нивото на "големите" от преди да речем десетина години. Което мен ме урежда, зер аз и десетгодишно АМГ нямам

Та сега се явяват Genesis G80 и Genesis G90 (90-ката е наследника на Equus-а). http://www.caranddriver.com/genesis/g90

При Киа екивалента е Kia K900 V8.

Като цяло не се прицелват в S класите, по-скоро в лексусите. Но си спомням че на автосалона тук преди поне 8 години екуус-а беше с електрическо регулиране на подглавницита на седалката, което - ако и излишно - беше занимателно.

Просто в Европа идват други варианти.

Малко се оспамихме с тия отклонения, накратко - не твърдя в никакъв случай че са най-добрите коли, просто че са много добри за това което претендират да са, което отговаря на въпроса "защо ги купуват" по-горе.

Иначе винаги съм ползвал примера за "грешките на начинаещия" - на мицубишито, модел 2002ра, и още тогава претоплен вариант на модел 1995та, дистанционното беше с трите бутона (отключи/заключи/багажник) от едната страна, и с паник-бутона (за клаксона) от другата страна на дистанционното, вдлъбнато навътре за да може да се натисне само с пръст а не с гъз през панталона примерно.

И всяко от двете дистанционни на колата беше вързано към паметта на седалките. Като запаметиш седалките на позиция 1 примерно и заключиш с твоето дистанционно - колата връзваше дистанционното към този реглаж. Като си запамети жената седалката и заключи с нейното - връзва паметта към нейното дистанционно. После като си отключиш колата с твоето - седалката те чака нагласена по теб.

Все неща които не струват пари, а струват акъл.

Хюндая до ден днешен си държи паник-бутона между бутона за оключване и този за отваряне на багажника. И двата се задействат след двусекунден натиск, демек - ако натискаш с опипване на дистанционното докато е в джоба - никога не знаеш колата дали ще те посрещне с писък, или с отваряне на багажника. Паметта на седалките е вързана единствено към бутоните в колата.
                                Последно редактирано от Goblin; 16-02-17, 19:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X