Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    да, usa изпълненията са друга бира - и на други цени - както обикновенно... за Европата са по middle/medium size...
    И цените за Европата са double/triple size А за Клета Майка - петорни, за по-лесно смятане.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Извинявай че ще ти го кажа, но "Абе да изкарат един пикап като" е знак на доста по-голяма пристрастеност от това да изложиш нагледно и по ред защо дадена кола ти харесва vs самодоволно и двусрично да изтръбиш защо не ти харесва.

Карам кола която ми харесва в повече отношения отколкото другите, с които я сравнявам всеки път като тръгна да я сменям.

За качеството на материалите - сравнявам го с конкурентите в класа и. Хонда, Тойота, Нисан, Форд, Шевролет и производните му. Не е по-лошо от изброените. На тойотата откровено са по-зле (и най-вече - откровено са по-зле от тойотските си пластмаси от предишната тойота която сме притежавали), на хондата (Пилот) просто като видя дизайна на таблото и съм до там та не стигам до пластмасите.

На нисана тук в Щатите пластмасите са гладки, имам си жена с чанта с катарамки която се вози винаги със седалката изтеглена най-напред и която си спуска чантата надолу между седалката и таблото като колет в пощенска кутия, та имам някакви впечатления какви пластмаси ми трябват. Както и колко качествени са моите.

Към колата си имам три общи изисквания:

- Да ми служи както съм решил че трябва да ми служи
      - Да не ми се обръщат червата като я видя на паркинга.
      - Да не ми се обръщат червата като седна вътре и погледна интериора.

В деня в който някоя друга марка ми изкара подобна съвкупност от задраскани чавки в личния ми списък - ще сменя марката без да ми мигне окото.

Единствения крепящ се конкурент който можеше сериозно да натежи беше Мазда СХ-9 новата, която ме устройва като дизайн всячески, в горната версия материалите са и по-добри (и пак добре, съдраха се да рекламират че дървото се дялкало от някакъв производител на китари) и която вероятно е едновременно и по-комфортна и по-динамична, но там за повече пари получавам четирицилиндров турбо двигател вместо шестак, и най-вече нямам панорамен покрив а с тая глезотия вече съм свикнал. Излишно е да споменавам че именно при Хюндая на дългата база въпросният стига до багажника.

Та така. Питаше защо хората ги купуват. Обясних ти защо.
      Percieved quality при Мазда е наистина на много високо ниво, особено сравнено с Тойота и Хонда.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        Percieved quality при Мазда е наистина на много високо ниво, особено сравнено с Тойота и Хонда.
        Ми при тях единствени все още пише Made in Hiroshima, което си остава най-важния критерий в наши дни...
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Та така. Питаше защо хората ги купуват. Обясних ти защо.
          Колега и аз, както може би и ти си избирам колите според нуждите. За мен и Кия и Хюндай са си хубави коли, но всеки път като съм отварял ценовите листи съм се отказвал, тъй като за цената на един Сиид взимам Голф, който впоследствие ще продам в пъти по-лесно и за повече пари. Горе-долу така седят нещата и в ЕС. Най-вероятно за едни и същи пари ще взема по-добре оборудвана Кия, но за мен това няма съществено значение. За лично ползване гледам голямо купе и мощен, но икономичен дизелов мотор, да е удобна за дълъг път. За служебните задължително къса муцуна и да е по-висока, 4 човека да пътуват комфортно с багаж.

Може би ако избирам между Рав4 и Тусон, бих проучил двата модела по-обстойно, но за сметка на това никога не бих предпочел СантаФе пред LC 150, независимо от екстрите.

Не съм имал нито Кия нито Хюндай и не знам как са с здравината, но колите, който поддържам в момента са Тойоти и на VW групата и съм доволен. Големия проблем е със сервизите на дилърите, но сравнявайки ги мога да кажа, че навсякъде са еднакво "добре" (за България става въпрос). И в балканстар съм бил...майко мила, по-добре че нямам нов мерцедес.

Коментар

И аз,в Балканстар с какво да отидеш си е приключение та и това навежда везните към други марки
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Убуу де, зимайте по една такава и тва е.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t_new_disign_9_0.jpg
Прегледи:2
Размер:68.2 КБ
ID:5743638
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

https://fakti.bg/avto/224568-neunish...aign=firstpage
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Чета, чета - и стигам до извода, че истинска кола е тази, която винаги е строшена, но затова пък подлежи на кърпеж барем триесе годин. Неистинска кола е тази, която се кара пет (например) години, като се сипва само тунджа (и крушките, и маслата клонят към същия експлоатационен период), а след това е добре да се смени (като това е и съвсем достъпно).
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Именно.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

За мен истинската кола е такава дето струва около 1/2 от месечния доход.
                      Ебеш и фъргаш ама буквално.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Въпрос на месечен доход - та среден ли, та личен ли. Не е химера по никакъв начин.
                        Следващите подробности произтичат от същината на човешката същност - когато/ако "нова Дачия" наистина представлява половин месечен доход, целта неминуемо ще е Майбах; Вейрон ...продължи по избор.
                        И това по никакъв начин не е непременно проблем, поне доколкото е съвсем естествено.
                        Последно редактирано от davc; 17-02-17, 19:46.

Коментар

Кой казал че е химера? Съвсем реално е. Средния за софето е около 1к, коли за 500 лв има бол.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            ...около 1к.
                            Това е средният за страната, за "софето" е поне двоен.

Коментар

А бе, и в дълбоката провинция има по 2-3...
                              HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
                                А бе, и в дълбоката провинция има по 2-3...
                                Има и по десет (че и повече) - думата е за среден.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X