Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли си купили калашник?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли си купили калашник?

Ааа, намери си сам. Аз да не съм търговец на оръжие.

Аз даже идея нямам откъде се намира, но като знам, че в бандитите има всякакво оръжие, включително и РПГ, та ако искат и артилерия могат да придобият-за тях ще е детска игра да намерят калашник за мен. Не, че съм се решил на така стъпка, но идеята ме блазни.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Това обръща темата в многократно коментирани други теми.
      Ааа, не, целта на моята тема не е да дискутираме режима за носене на оръжие от цивилни, вече няколко пъти казах-искам да видя колко хора биха се снабдили с по-сериозно оръжие, знаейки, че това е незаконно, но въпреки това, съзнавайки, че престъпвайки закона правят нещо добро за себе си.

Което пак идва да покаже, че законът е сбъркан, но това е като вторичен ефект от нагласите на хората.

Абе направете анкета бе.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Това обръща темата в многократно коментирани други теми.
        Факт.
        То иначе бих ли? Ми бих, какалашка точно не, но пушкало да. Ама идеята не е да се спасяваме по единично. Щото нали, ако се работи в екип резултата от работата е по-голям от простия сбор на работата на всеки по отделно. Теория на игрите, дрън дрън и те така.

И още нещо - неспазването на закона не води до смислен резултат. Та трябва да се работи в посока промяна на закона. А като говорим за нашата си кмб - тука се налага изобщо да се промени обществения договор, ама айде това съсем утече в друга посока.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Законно да. (съм). По друг начин едва ли.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            ... вече няколко пъти казах-искам да видя колко хора биха се снабдили с по-сериозно оръжие, знаейки, че това е незаконно, но въпреки това, съзнавайки, че престъпвайки закона правят нещо добро за себе си.

...
            Тоя филм го гледаме всеки ден. Като минеш през пешеходците и стигнеш до големите с обществените поръчки за магистрали или друго.

И сега не се отмятай за колана, тамЪн се запалих.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

И още нещо - неспазването на закона не води до смислен резултат. Та трябва да се работи в посока промяна на закона. А като говорим за нашата си кмб - тука се налага изобщо да се промени обществения договор, ама айде това съсем утече в друга посока.
              Да, така е, но е много по-сериозна тема. която впрочем е дъвкана, дъвкана, нека тази да не се превръща в поредната. Просто-как се чувстват хората-сигурни, или несигурни, и ако повечето биха си купили пушкало-това значи, че се чувстват несигурни, за разлика от преди 20-30 години.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              Законно да. (съм). По друг начин едва ли.
              Ааа, за теб знаем, въпросът е за обикновените граждани.
              Ако се сговни-ще те търся да ми продадеш някоя пушка, ти си един от хората на които ще имам вяра в такава ситуция.

Коментар

Не. Поради следните причини (не са подредени по важност):
                - Ако е нелегална - следва да е добре скрита. Т.е. няма да е под ръка, ако се наложи. Тогава за какво ми е?
                - При закупуването и от непознат съществуват рискове да те предадат, да ти набутат цев участвала в престъпление или некачествено изделие.
                - В ситуацията, при която ще ти притрябва чак автомат, ще се погрижат да ти го връчат
                - В такава ситуация ще ти притрябва минимум отделение около тебе за да има смисъл от упражнението.
                - С автомат срещу самолети и артилерия е малко кофти, при другите сценарии и обикновена карабина върши работа.
                ПС повече от 150 патрона запас на човек са излишна тежест за носене.(Шансът да ти потрябват всичките е минимален) А да киснеш на едно място и да пуцаш ... викат му мишена.
                Останалото е сървайвалистки бълнувания.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                  Тоя филм го гледаме всеки ден. Като минеш през пешеходците и стигнеш до големите с обществените поръчки за магистрали или друго.

И сега не се отмятай за колана, тамЪн се запалих.
                  Това са частни случаи, не важат.

А за колана-намери в някоя агро аптека 2-3 кила амониева селитра. Малко нафта, инициатор на взрива, и запасвай на кръста

Да не говорим, че най-добри резултати дават мисленето и познаването на психологията на евентуалните врагове(говорим за случки с нахлуване в апартамент, танкови сблъсъци са много далеч от темата), но както всички знаят-с пистолет и добра дума се постига повече отколкото с добра дума.

Коментар

Коле, значи ли, че новият "Динко с АТВ-то" ше е "Кольо с Франко" ?!
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Това са частни случаи, не важат.

....
                      Не са.

Коментар

При сговняване на ситуацията, най свирепите банди ще са формирани от полицаи и военни. Сам човек, ако ще и с артилерия да е въоръжен, няма шанс. Няма лошо да има скрита някоя цев, но в никакъв случай не е панацея за оцеляване.В такава ситуация джилязото може да послужи само за забавяне на въпросния противник при опит за измъкване от ситуация и последващо покриване. Лошото е, че въпросните дупки за покриване ще са запълнени с по предвидливите. Бе да не става, че лошо.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          Коле, значи ли, че новият "Динко с АТВ-то" ше е "Кольо с Франко" ?!
                          Не значи.
                          Динко и Колю са толкова далеч като характер, че няма никакво място за сравнение.
                          А и Динко със сигурност има даже нещо повече от калашник, даже и по-сериозно. А и да няма-за час-два ще му доставят ако му потрябва.

Коментар

За калашник - не. Имам желание да се сдобия с 82 мм МХ. Варианти?
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Сбъркан подход е "Е@ем ти правилата,аз да не съм будала!" Поне що се отнася до живот в общество.

Сега - ако някой ще хваща гората и ако в тая гора други няма... може.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                ...

Сега - ако някой ще хваща гората и ако в тая гора други няма... може.
                                То празна гора остана ли ?!
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X