Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли си купили калашник?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бихте ли си купили калашник?

От заглавието е видно-дали да имате или не. Акцента е не върху "купили" а дали да го имате.
    Като е пределно ясно, че е незаконно(засега) да го притежавате, но непукайки ви какво ви приписват като задължения-искате да си имате някаква цев, за всеки случай, с оглед на смътните времена в които живеем.
    До преди месец смятах това за дребен въпрос, но като гледам как се засилват терористите-започвам да си мисля, че идва ред на промяна на световния ред, а това неизменно е свързано с колизии. Та не е лоша идея човек да има "някаква цев" с 500-1000 патрона, която да стои дълбоко заровена, надеждно консервирана, и да е под ръка ако лайното удари вентилатора.

Ако управата решите-местете темата в раздела за сървайвалистите, там също ще е на място.

Как се пускаше анкета, иска ми се да има и такова, ама не виждам опцията?
    Има ли желание-има и начин!

От: Бихте ли си купили калашник?

Ами тука има бая колеги от централен подбалкан (ако така е правилно ?), та ше помагат.

А за анкетите, и на мен ми е интересно как се пускат.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Конкретно за Калаш ли става въпрос или за всяка автоматична/полуавтоматична "дълга цев"?Щото ако е до АК(и деривати)-не не искам,но ако закона позволява бих постегнал колана,разбил касичката и бих си взел един SIG 556

Коментар

Коле, ако имаш за продаване, ще си говорим като се видим.

Чисто обективно, времената не са смътни, нито смУтни, но рекламата им е точно такава. Целта на тази реклама е не населението да се въоръжи, а да се легитимира въоръжаването на държавата.

Коментар

Абе всякаква цев, но тук можеш с лекота(под 1 ден търсене) да си намериш калашник, а и населението масово е запознато как се борави с именно това оръжие.

Дай Боже всекиму да си купи каквото му е на сърце.
          Идеята ми е да разбера колко хора биха плюли на закона, и биха си купили някаква цев, за да имат някаква (поне психологическа) опора при евентуално сговняване на ситуацията.

Коментар

Да бих, стига да ми падне отнякъде. Предпочитам със сгъваем приклад.
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Коле, ако имаш за продаване, ще си говорим като се видим.

Чисто обективно, времената не са смътни, нито смУтни, но рекламата им е точно такава. Целта на тази реклама е не населението да се въоръжи, а да се легитимира въоръжаването на държавата.
              Нямам нищо за продаване, благодаря на Бога(така е лафа, аз съм заклет атеист). Просто напоследък се замислям дали да не потърся познатите си от мафиотските среди и да се снабдя с такова, което да консервирам, да заровя на тайно място, и да имам спокойствието, че ако се наложи-имам някаква опция за противодействие.

А относно времената и рекламата за въоръжаване на държавите-може и така да е започнало, но шестото чувство ми навява, че нещата започват да стават на лавина, и скоро няма да имаме това спокойствие на което се радваме сега. А и във всеки случай винаги е по-добре да имаштази опция, и да не ти потрябва, отколкото да ти трябва, а да я нямаш.

Знам, че има доста хора(даже във форума са повече от представителната извадка) които имат автомат(калашник, или каквото и да е друго), имат даже и повече от това, та чак до цели арсенали( в не толкова далечното минало джипове караха предимно мутрите), но ми е интересно как мислят обикновените хорица-като мен.

А ти помогни с анкетата. Просто нещо беше, ама не виждам бутона за добавяне на анкета.

Коментар

Като сме тръгнали - нещо тема за трафик на органи няма ли да откриваме ? Що само за калашниците ? Аз мисля че е разумно предвид натягането на обстановката да си отвлека един екип по трансплантации, и една ферма донори, за всеки случай. Може да ги запра с калашника.

Коле продължавай, тук си АБСОЛЮТНО анонимен. Никой не те познава, никой не ти е виждал снимката, никой не те знае къде живееш. Никога не си си публикувал трите имена, не се е налагало да споменаваш трите имена на друг член от семейството...

Освен това темата е тотално законспирирана и криптирана на 1232131253 бита - НИКОЙ случаен посетител не може да я прочете, не я сканират ни ботове, ни случайни, ни неслучайни. Само наши хора. Не забравяй като го вземеш да пишеш от кого, за колко...
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Тия дето ще си купят не пишат.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Да бих, стига да ми падне отнякъде. Предпочитам със сгъваем приклад.
                    Десант ли смяташ да правиш някъде?
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ооо, това с легитимирането ми беше ясно още в началото на идеята да пусна такава тема. Това ми се върти(за темата) от 2-3 седмици, за калашника-от година-две.
                      Изобщо нямам притеснения, че ще дойдат да ми търсят новозакупения автомат-тук все още е България, и ако някой не заповяда много сериозно-едва ли някой ще тръгне по самоинициатива, при това по информация от нета да ме рови.

Ако си купя такова нещо-вярвай, никой няма да разбере-нито лапетата, нито Веселка, нито брата. Като река да умирам, и ако имам дъх за това-ще прошепна на някой приятел, или лапето, или на когото преценя-къде е заровена цевта. Ма като се знам-надали ще си купя такова-по-вероятно е да дам 500 лева за нов двигател за Франко, че това ми е много повече в полезрението.

Исках просто да знам какви са настроенията на хората, и има ли почва някакво искане за либерализиране на режима за въоръжаване на обикновените хора. Щото ако стане напечено-всички(барабар с президента) ще се молим повече хора да имат някакво средство за самоотбрана. А ако предвидливо си се снабдил с такова докато се намира лесно и евтино-ще станеш част от решението на проблемите, а не част от тях.

Представи си ситуацията, как в една студена сутрин не можеш да си препечеш филийките, защото няма ток, радиото не работи(явно лапето е взело батериите за да ги сложи на играта си), и колата не пали. Само някой съсед със стара дизелова кола е успял да запали и се опитва да запалят колата на друг, дърпайки го на буксир... Прибираш се вкъщи с мисълта, че днес няма да идеш на работа, и не много далеч чуваш изстрели от пушка.........

Опитах се да цитирам по памет, от една книга...

Коментар

Всъщност Кольо е много прав.
                        Донякъде де.
                        Законът у нас е сбъркан. Посоката която трябва да се работи е проста - милицията е гарант за свободната държава и правото на хората да носят оръжие не трябва да се ограничава.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И като си го земеш, клипове !

Се си мисля, че Кольо знае кво прави.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            .... Просто напоследък се замислям дали да не потърся познатите си от мафиотските среди и да се снабдя с такова, което да консервирам, да заровя на тайно място, и да имам спокойствието, че ако се наложи-имам някаква опция за противодействие....
                            Удари тогава едно рамо да си намеря няколко бумтящи коланчета, че ако се наложи да имам някаква опция срещу гринго с калашник, моля! Няма да ги консервирам или да ги ровя, ще си ги нося винаги открито против уроки или меки спусъци.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Всъщност Кольо е много прав.
                              Донякъде де.
                              Законът у нас е сбъркан. Посоката която трябва да се работи е проста - милицията е гарант за свободната държава и правото на хората да носят оръжие не трябва да се ограничава.
                              Това обръща темата в многократно коментирани други теми.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X