Първоначално публикуван от davc
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ринг свободен
Свий
X
-
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 2 likes
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеРешението на проблема беше много елементарно . С местните избори трябваше и един референдум с три простички отговора
Сещам се един виц от комунизма, Отива бай Тошо в Турция, гледа и цъка с език, брей вика в България 90% от населението е Убразовано. А тука само 10...
Турчина му отговаря, Да ама тук и в България точно тези 10% управляват.
За да отговориш на въпрос трябва да си информиран, и това е повода резидента и курни постоянно да повтарят за референдум, за 3 март. Разчитайки на учебниците по история на Искра Баева.
Дано сега като са почнали да продължат и в другите градове. Ама и с преименуване на улици - да почнат с Графа.
Сек1 един конкретен въпрос към теб, коя страна ти е на сърцето, България, Русия или интернационала.
Нищо елементарно няма в референдума , освен елементарните отговори, спомням си един подобен - Да запазим ли "българския Лев" Това е по жалко и от тортата, Управник, който разчита на глупостта на електората, вместо да направа всичко възможно да го образова.
Младеж честно, вземи почети малко, пък после ходи да учиш другите
Ето един пример, Да питаме ли хората дали в София дали централна улица да носи името на Граф Игнатиев, или да променим учебните програми, като се изучават реланите исторически факти свързани с освобождението.
Поздрави и честито рождество
ПП за по малките да им разкажа, Преди 10 комсомолците блокираха на коледа входа на църквата (както копейкин парламентарна трибуна) за да не влезе някоя баба. А ДС правеха списък и режеха тези на който роднини са ходели на коледа в църква.
Сек1, незнам за теб но в този весел празник винги се сещам как баба ми тайно ме е завела да ме кръстят.
Весел празник
Последно редактирано от trav; 25-12-23, 09:33.
- 2 likes
Коментар
-
В една Швейцария всичко се решава на референдум . От въпросите дали да пикаят срещу вятъра или на завет до държавното устройство . Степента на образование не знам каква е ама има 4 официални езика и никой не поставя под съмнение взетите на референдумите решения . За еврото ето мнението на професор Стив Ханке . https://btvnovinite.bg/predavania/ta...na-evroto.html Определено той не е фен на Възраждане . Англия загина ли без еврото и ЕС ? Клетва съм давал да защитавам България не Русия ; Украйна : САЩ и прочие . Все ми е тая какво ще стане с Украйна интересува ме само и единствено България и нейните интереси . Нищо против нямам и украинците . Всичко което можем да им продадем на тройна цена е грехота да не го направим .
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеНикога на децата не съм поръчвал такава торта . Докато бяха по малки в най добрия случай Ч. Р. Д. името и годините . В повечето случаи те това си избираха от витрината или каталога . Както всичко останало и тук некадърното ви управление начело с тоя смешник Денков се издъни жестоко . То това е добре колкото повече трупате толкова отведнъж народа трайно ще ви изхвърли . Решението на проблема беше много елементарно . С местните избори трябваше и един референдум с три простички отговора на въпроса: Какво да правим паметника на съветската армия ? 1. Да го нарежем на скрап . 2. Да се премести в музея на социалистическото изкуство . 3. Да си стои там където е . Каквото реши суверена това е . Тогава нито протести щеше да има нито повод цялата опозиция да се обедини срещу вас . Като сте такива антикомунисти що не ходите да събаряте паметника на съветската армия в Берлин или Виена ? Що там въпреки че бяха сериозно окупирани никой и не си помисля да прави такава глупост ?
А МОЧА е само недовършена работа, която Късопишков и сие раздуват, щото инак няма да си оправдаят надника. Изобщо не е предмет на национален дебат, референдуми и предизборни програми.Последно редактирано от davc; 25-12-23, 21:30.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 2 likes
Коментар
-
Ами именно тоталитаризмът свърши преди трийсет и кусур години. Като при това, най-надлежно и официално, по съответния начин е обявен за престъпен. МОЧА е част, символ и остатък от него. Просто още неразтребен.
Като съвсем не е само той де (неразтребен).Последно редактирано от davc; 26-12-23, 11:56.
-
Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеЗначи все пак си гледал клипа с Арестович?
Тези неща впрочем, аз ги говоря - включително и в този форум - от години, години (апропо, няма смисъл да търсиш във форума - нищо няма да намериш).
Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеТова на последък го чувам често, включае от наши "проатлантически" политици и е плоска спекулация. Не мога да се съглася. Гореспоменатите държави до една не са членки на НАТО! България Е член на НАТО. Стигането до този сценарии е директен сблъсък с НАТО. Путин или който и да е там негов наследник може да е всякакъв, но не и ненормален самоубиец. А човек, който е склонен да допусне такъв развой на нещата (относно България), значи не вярва в НАТО. Ако това е възможно и стане, НАТО е несъстоятелна и безмислена организация и по-добре да го затварят.
Защото си, ако не по-наясно от мен, то поне наясно колкото мен.
Ние, както сме в НАТО, така държавният ни глава (и върховен главнокомандващ) твърди, че Крим е руски, нарича коалицията подкрепяща Украйна войнолюбци (респективно следва Русия да е миролюбецът), наляво и надясно призовава (далеч отпреди 2022год) за премахване санкциите на Русия, призовава за прекратяване на помощта за Украйна, работи за капитулация на Украйна (което нарича мир), така и не употреби (в пълен унисон с руската пропагандна машина) по отношение на войната, понятието "война" (включително в очите на Зеленски!).
Една трета от народното ни представителсто (а значи и толкова от изразилите мнението си избиратели) е на същия акъл. Като в тази трета има и плътно споделящи позицията на резидента, ама има много по-радикални възродители на социализма и руското владичество.
То братче, слава богу че е Орбан, та да не блестим уникални с тоя идиотизъм...
Победа за Русия в тази война, не е възможно да остане просто така - сама за себеси, без да повлече комплекс последствия (като това съвсем не само тук, но сега за на си говорим). Ти представяш ли си това да стане в рамките резидентския мандат на гореописания! А в комбинация с изпълнителна власт, в която Късопишков, Кури и подобни са фактори? Ми излизането ни от НАТО ще се Яви само формалност (то така, или иначе присъствието ни фактически е формалност).
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 1 like
Коментар
-
Спокойно и други освен Орбан ще се появят . Въпрос на време е . Що сега не отидете на избори да видите колко сте реално ? В традиционно синя София сте на фотофиниш и треска ви тресе че съда може да изкара как сте гасили тоя пустиняк . Като сте толкова силни защо не можете да излъчите мнозинство и председател на ОС София ? А в НС се налага ниско да се навеждате пред Бойко и Делян и да се молите поне с вазелин да ви таковат .Последно редактирано от sek.1; 26-12-23, 09:22.
-
Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
Това с референдумите на резидента още ли се повтаря.
Сещам се един виц от комунизма, Отива бай Тошо в Турция, гледа и цъка с език, брей вика в България 90% от населението е Убразовано. А тука само 10...
Турчина му отговаря, Да ама тук и в България точно тези 10% управляват.
За да отговориш на въпрос трябва да си информиран, и това е повода резидента и курни постоянно да повтарят за референдум, за 3 март. Разчитайки на учебниците по история на Искра Баева.
Дано сега като са почнали да продължат и в другите градове. Ама и с преименуване на улици - да почнат с Графа.
Сек1 един конкретен въпрос към теб, коя страна ти е на сърцето, България, Русия или интернационала.
Нищо елементарно няма в референдума , освен елементарните отговори, спомням си един подобен - Да запазим ли "българския Лев" Това е по жалко и от тортата, Управник, който разчита на глупостта на електората, вместо да направа всичко възможно да го образова.
Младеж честно, вземи почети малко, пък после ходи да учиш другите
Ето един пример, Да питаме ли хората дали в София дали централна улица да носи името на Граф Игнатиев, или да променим учебните програми, като се изучават реланите исторически факти свързани с освобождението.
Поздрави и честито рождество
ПП за по малките да им разкажа, Преди 10 комсомолците блокираха на коледа входа на църквата (както копейкин парламентарна трибуна) за да не влезе някоя баба. А ДС правеха списък и режеха тези на който роднини са ходели на коледа в църква.
Сек1, незнам за теб но в този весел празник винги се сещам как баба ми тайно ме е завела да ме кръстят.
Весел празник
Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
Така де и понеже няма смисъл да наливаме в каца без дъно по добре ако нашите 100 БТРа са ни толкова непотребни да ги нарежем за скрап . Сега цената е сравнително висока и ще се изкара някой лев за българската икономика . Смисъл да се опитваме да освестяваме мъртвец няма . Украйна е като мумията на Ленин добре изглежда отстрани ама е умряла отдавна .Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 2 likes
Коментар
-
И пак не съм съвсем съгласен.Учил съм статистика ,знам какво е,но в случая това по- скоро е социология нищо, че и там се работи със статистика.
И като казах социология ,нали от време на време дават проучвания какво е доверието или недоверието в тия,ония,президента,народното събрание и т.н.
В тия извадки има гласували и негласували.Ами картинката е съвсем различна от тая на изборните резултати.
-
Едно много добро попадение на Слави и сценаристите . https://www.youtube.com/watch?v=3pbv...B5%D0%BD%D0%B4 Какви две трети като в традиционно от 1989 година синя София където сте печелили винаги със значителна преднина сте на фотофиниш с БСП . Тоя резултат в момента го имате само защото вашите лидери изрично декларираха преди изборите че по никакъв начин няма да се коалират с ГЕРБ и ДПС и ще унищожават управленския модел на ГЕРБ - ДПС а няма да го възраждат . Мислиш ли че ще ви простят вашите избиратели че връщате през задния вход във властта Бойко и Делян ? С тази сглобка успяхте мой приятел от квартала СДСар по сърце и душа от 1989 година за първи път да го пратите за гъби и да не гласува . Айде малко статистика : За президента са гласували 1539 650 български граждани . За ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ сумарно 1290 993 с ДПС които са 347 700 успявате да стигнете поне неговата подкрепа . Само че ДПС е чисто етническа партия и е с такава политическа позиция на където духа вятъра . Останалите три БСП ; Възраждане и ИТН имат общо 688 059 гласа та и до две трети на тия 40 % не можете да го докарате .
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение...Клетва съм давал да защитавам България не Русия ; Украйна...
Ти си давал клетва да защитаваш НР България, което е съвсем различна държава от Р България - общото е, че са на една и съща територия. НР България е протекторат на Съсъръ, т. е. като така, ти си давал клетва да защитаваш Съсъръ. Което пък автоматично значи и Украйна.
Така че, сещаш ли се какъв когнитивен дисонанс илюстрираш с изказването си.
Освен това, от въпросната си клетва си освободен - по всички правила на науката и без никакви уговорки - с прекратяване съществуването на онази държава. Демек, освен дето дисонанса, ами демонстрираш и настояването си България да продължава, да представлява протекторат на Съсъръто и съответно - Украйна негова част. И ако наистина се чувстваш обързан с нея (клетвата), а това не е просто нескопосна демагогия, се явяваш в поза на разкрачено състояние, на което инак му казват шизофрения...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 2 likes
Коментар
-
По тая логика Украйна така или иначе като част от СССР сега съвсем легитимно преминава към Русия като правоприемник на СССР . Това което става там можем да го разглеждаме като анти терористична операция на своя територия . Демек съвсем няма какво да търсим там . Офицер от запаса ; резерва или както там са го кръстили в момента станах в новото време така че клетвата ми е напълно актуална към Република България . Тогава още не бяхме членове на НАТО така че към него нямам отношение . За трудовия стаж както и за дипломите трябва да има междуправителствена спогодба за взаимно признаване като държавите не са членове на ЕС . Със сигурност има такава между България и Русия защото много българи са работили и учили в СССР/Русия и обратното . Горе в 8 блок колегата ми беше завършил харковския танко - строителен институт седемдесетте години на миналия век . Дипломата и трудовия му стаж в харковския танко - строителен завод го признаваха на общо основание защото тогава Украйна е била част от СССР .Последно редактирано от sek.1; 26-12-23, 04:38.
-
За стажа нищо конретно,просто се опитвам да схвана логиката ти ,защото не виждам никакво основание клетвата към държавата и нейното устройство към момента да не важи естествено ,ако не е просто досадно задължение,но сега се замислих ,за стажа в казармата,за стажа на партийните секретари и други на партийни длъжности,на служилите в ДС,БНА и много други?Лично имам стаж в НРБ малко.В казармата влезнах в редовете на БНА като другар и гражданин на НРБ,и се уволних от БА като господин и гражданин на РБ.
-
Стажът на партийните секретари (в смисъла на трудов такъв) не се признава. Образованието им също - АОНСУ-то конкретно.
Станьо, да по тая (твоята) логика е точно така, ама тя няма стойност - и деюре, и дефакто. Аз я представям само като илюстрация.
-
Какви страсти се вихрят в този форум, все едно някой ще ви зачете мненията. Не само че не ви питат, ами и директно ви режат за референдумите.
Колкото до НАТО, там сме само като територия. Щото армия нямаме. И е въпрос, ако влязат турци и гърци да ни "защитават", дали ще излязат със или без съответните парчета земя?Последно редактирано от ezhko; 26-12-23, 13:53.
- 2 likes
Коментар
-
120 делено на 25 равно на 4.8 (сиреч 5).
Гърците са 10 милиона, ние 7. Не е въпрос до правенето на деца значи.
Най-голямата заплаха са винаги съседите. И гърците добре го знаят.
Съюз се прави между приблизително равни. Другото е васалитет.
И не ме радва, че съседите са с пъти по-мощни армии и ни се пишат съюзници (напомня ми за междусъюзническата).
Прочее и сърбите и румънците са по-добре в това отношение.
-
Не изхождай от недокомплекта, защото то и гръцката е 120 по щат, но какво е фактическото положение е друг въпрос (нищо конкретно нямам предвид, не съм се интересувал, но всичко е възможно).
Гърците са 12 милиона, ние сме шест (с бая преброени фактически емигранти).
Съседите бяха най-голяма заплаха по ОВД-ейски времена, за нуждите на Русия. Нашият най-сигурен и лоялен съюзник и гръб, винаги е била Турция - през цялото време откакто съществува.
Съюз се прави, когато има основания за такъв. Капацитетът на отделните съюзници, има отношение към приноса им.
Именно Междусъюзническата война е много показателен пример. Тогава ние имаме най-голямата, най-модерна и прочее армия от всички наоколо. Но със всички наоколо си никой никога не е имал шанс. А и тогава сме агресор - ти такива мераци ли имаш за наша доктрина! Отделно дето наследството на Османската империя отдавна е разделено, поделено, подредено, прономеровано и прошнуровано. Вие копейките, още малко ще реинкарнирате претенциите на Симеон към Римската империя, баси...
Сърбите са гола вода и скоро държава като хората няма да имат.
На румънците - евала. Ама там аналозите на нашите късопишковци, зелени чорапи, курнели и тям подобни, са натикани на кучето в гъза (не че ги няма). Дивотиите от сорта на МОЧА-та, дори следа не са оставили, а Чаушеското буквално си го заклаха. Тогава ние ги гледахме със снизхождение от позицията си на много цивилизационно възвишени.
-
#1655.2
plamenpe коментира
Днес, 10:19
По тая логика и за демокрация толкова сме дорасли.Кеф ти цар Бойко,кеф ти султан Шиши,кеф ти губернатор..
Предполагам, сме достатъчно грамотни, та да можем да направим разлика между представителна демокрация и пряка демокрация.
Например аз съм дюлгерин - относително компетентен съм да имам професионално становище по съответни въпроси (без съвсем да имам претенции за кой знае каква експертност), но от право да кажем, имам само много повърхностно понятие. Също така от ядрена физика, икономика и финанси, хидромелиорация на космоса и за какво ли не още. Именно затова смятам, че е изключително неадекватно да решавам въпроси от тези сфери. Представителната демокрация ми осигурява възможността да имам компетентни представители в съответните (сфери), упълномощени (от мен) да го правят.
Като всичко в природата, няма чиста форма нито на единият вид демокрация, нито на другият - и тук има възможност за референдуми, и в Швейцария има парламент. И като стана въпрос за Швейцария - с многото си референдуми, по всевъзможни въпроси, тя е уникално явление в планетарен мащаб. Така че постоянното и навиране за пример на меродавна практика е чиста проба демагогия!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 1 like
Коментар
-
Нещата да са в пътя, всекму се иска.
Ама откъде накъде пряката демокрация може да бъде обявена за панацея! Това унасяне в референдуми, дето е в Швейцария, е явление от съвсем последно време (в исторически мащаб), когато започва, Швейцария вече си е Швейцария. Да не говорим, че държавността там определено е в регрес (да, да им имаме регреса, ама преди това трябва да им имаме прогреса) - дали това е свързано с многото референдуми е дълъг въпрос, но е факт.
ПП
Това за вярването е жалко да се коментира.
-
Само да припомня, че ползваме демоверсията на демокрацията и не сме сигурни, че сме склонни да си платим пълния пакет. Да не говорим за директната демокрация, където трябва и мааалко реална самооценка.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
- 1 like
Коментар
-
Стана вече весело, почнахме да се сравняваме с швейцарците, това на коя планета.
Само си представете швейцарските войници как се прибират в къщи с автомата и тук във Враца (примерно) всички да държат автомати във вкъщи
Боже ,
Или пък да сравнявате Цюрихският университет със софийския ..
Коментар
-
Референдуми викате? Като у швейцарско? Някой сеща ли се какво гласуваха на референдум швейцарците преди 7 години, 2016 година? Гласуваха дали всеки швейцарец, независимо дали работи или не, да получава определена сума всеки месец /спрягаха се около 2500 франка или примерно 4500 лева/. Ами 80% бяха против. Хайде сега пренесете този референдум тук и предложете, хайде не 4000 лева, 1000 лева да получава всеки независимо от това работи или не. Как мислите, какъв ще е резултата?
Та кога ще ги стигнем швейцарците?יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Държавната администрация и пенсионерите са в сферата на "работещите". Едните ни осигуряват среда, в която да работим, а другите са ни платили детството и образованието с труда си.
Аз говоря за ония, дето са в трудоспособна възраст и не искат да работят. Мисля и в Швейцария ставаше дума за тях.
-
Е то презумпцията е, че искат да работят, но по някакви всякакви причини не успяват да се реализират, та значи базов доход, че съвсем да не лумпенясат.
Ама в България безработицата се върти около петте процента и това официално. Демек, при трийсетина процента сива икономика, излиза, че всички работят, та даже и двайсет-двайсет и пет процента на няколко места. Което всъщност си е самата реалност.
-
-
Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение...Хайде сега пренесете този референдум тук и предложете, хайде не 4000 лева, 1000 лева да получава всеки независимо от това работи или не. Как мислите, какъв ще е резултата?
Та кога ще ги стигнем швейцарците?
Няма защо да мисля по въпроса. Наблюдавам го в един приятел на който така му се стекоха нещата...
Ами по цял ден "бара патето", не пипва почти нищо и само ръси мозък "у интернета".
Или казано накратко - променил се е, и то не към хубаво.
Коментар
-
Това което съм запомнил от професор Леон Леви е следното . Световната наука психология е доказала безспорно че човек ако може да съществува на едно приемливо за него ниво без да работи нещо никога няма да работи . Което е същото на народната че кучето скача според тоягата . След като даваш на една категория достатъчно за да съществуват без да работят никога няма да работят . Защо нашите мангали в голямата си част гледат да отидат в Европа все в държави където имат сериозна социална политика ?
-
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар