Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Ринг свободен

    Де факто е така. Реално обаче това което правят руснаците от 39 до 41 (по линия на съглашението Молотов-Рибентроп и което определено не е половината война) общо взето не интересува Европа/Света и тя си затваря очите. Което впрочем важи и относно Германия. Чак, когато Германците нагазват западна европа и в последствие СССР се почва нещо реaлно като реакция. Чисто технически и количествено най-големите и мнoгoбройните съединения на германците са били на источния фронт. Ако тоя капацитет беше насочен на запад и не бяха се счепкали с руснаците, Райха до ден днешен щеше да триyмфира над Европа.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

    Коментар


    • От: Ринг свободен

      Като времетраене е една трета - това и съм писал. Като значение е половината. Германците газят западна Европа, точно по това време, освен ако не пишеш споменатите Франция, Британия и т. н. в Южна Америка да кажем. До този момент, никакви съединения на германците не са в Русия (имало е до малко преди това - на обучение, изпробване на техника и прочее, на общи полигони).
      Последно редактирано от davc; 10-05-15, 01:02.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • От: Ринг свободен

        Именно и точно така. И до този момент на практика западна Европа е под немски ботуш с изключение на Англия (все още). А "великите" западни армии скачат по бели гащи в морето при Дюнкер и бягат като бити пераси без да могат да реагират атекватно. И до ден днешен остава загадка защо Хитлер (винаги съм твърдял че е тъп стратег, които губи щото не си слуша генералите) разсредоточава бомбовите си удари по цивилни обекти в Англия, а не продължава само по военните обекти, както е било. По думи на самите немски генерали още 2-3 семици са им трябвали за да сринат окончателно английските самолетни заводи с което въздушната битка за Aнглия е била решена в полза на Германия, с което пада и Англия. Преломня момент наcтъпва именно с нарушаване на Молотов-Рибентроп и нападението над СССР. С което Хитлер прави съдбовната услуга на запад. Прехвърля военните си сили на исток и там с времето губи всичко като инициатива, ресурси и сили. За това се твърди и че на този фронт войната е изнесена от руснаците. Алтернативата на англичани и американци да помагат материално руснаците (Лендлиз) е добре дошла. Дюнкер им държи влага и много добре осъзнават и предпочитат да дават материална помощ на руснаците, които да се вливат в месомелачката вместо да си харчат собствените войници. Много добре са знаелин и, че ако не са руснаците, следват те и тогава няма какво и как да спре немците. Така и става- германците се мелят на исток с руснаците, англичани и американци дават папо и ботуши. Това продължава докато минават Сталинград, Москва, Курск и след което на самите немци им е ясно, че войната е загубена. Още по ясно е това и за съюзниците, които елегантно решават да се намесят и стоварват десантите за парлама. Е, малко при Ардените им идва малкo на нагорно, когато немски юноши и ученици им дават дърво и реват на Сталин да сложи едно рамо от исток, ама как да е. И така войната свършва.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

        Коментар


        • От: Ринг свободен

          Не се заяждам с никого ,но Даника ще те попитам: Щастливите и добре изглеждащи Османски турци ,ако си празнуват условно датата 25 декември 1396 година за Великата победа ,дали аджеба трябва да се радваме и да им честитим.Съществена разлика няма ,500 години назад ,а след Великата им победа още 70 назад.Да се радвам и да им честитя.
          Да ,почит за загиналите и от всички страни.Но за съжаление на паметника на Загиналите в тази война 30000 войници и офицери никой даже и цвете не беше сложил.
          Преди всичко трябва да бъдем Българи и да си гледаме нашия интерес.Нито на руснаците, нито на американците им пука за нас. Руснаците извекове са ни мразили и са гледали да ни унищожат всячески.

          Коментар


          • От: Ринг свободен

            Първоначално публикуван от ec100 Преглед на мнение
            ...Не се заяждам с никого ,но Даника ще те попитам: Щастливите и добре изглеждащи Османски турци ,ако си празнуват условно датата 25 декември 1396 година за Великата победа ,дали аджеба трябва да се радваме и да им честитим.
            Според мен, това е абсолютно некоректна аналогия, но щом я считаш за достоверна, какво смяташ да предприемеш, ако го направя?

            Първоначално публикуван от ec100 Преглед на мнение
            ..Руснаците извекове са ни мразили и са гледали да ни унищожат всячески.
            Боже!
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

            Коментар


            • От: Ринг свободен

              Ех, ако с такъв плам се честитеше и защитаваше празДника ни 3 Март......1918
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

              Коментар


              • От: Ринг свободен

                Всъщност, защитавам правото си да не бъда вкарвана в нечии тъпи клишета.
                И докато съм в принудително безделие, чакайки да ми отчетат топломерите....
                За някой Русия може да е Путин, преди сигурно я е отъждествявал с Брежнев, Сталин, Ленин, Дибич Забалканский, Малюта Скуратов и т.н....
                За мен Русия е Марина Цветаева, Иля Илф и Евгений Петров, братя Стругацки и много, много други неща.
                Има неща, които не харесвам, има и такива, които харесвам - приятен ми е езика им, близко ми е чувството им за хумор, докосва ме литературата им (истинската) и т.н.
                Нито отъждествявам приятелката си Лариса с Путин, нито пък тя отъждествява мен с Бойко и Плевнелиев.
                И двете сме много повече ))))
                След като този народ е загубил 20 милиона свои близки и празнува края на един свой кошмар (независимо от кои политики и политици е предизвикан), поздравявам го и се радвам заедно с него, че е оцелял.
                Считам, че е пълна простотия в такъв ден някой да си упражнява идеологията върху мъката и радостта на хората.
                Дали някой тук на 14 юли ще брои отрязаните глави на френските аристократи, а на 4 юли - индианските?


                А за нашите празници.... Празнувам ги с удоволствие.
                За съжаление, актуалните ни политици са такива, че ги използват за разединение, а не за обединение на нацията. Ние пък им го позволяваме и доста от нас намират удоволствие в самоунижението.
                И да завърша, преди да са звъннали топлинните счетоводители
                Преди много години прочетох "Моят Дагестан" на Расул Гамзатов. Реакцията ми не беше: "Този пък чобанин за какъв се мисли?". Заболя ме, защото ми се искаше българин да го е написал за България.
                Е, толкова години по-късно, ме боли повече, защото знам, че няма и да напише.
                Последно редактирано от Danika; 10-05-15, 11:21.
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

                Коментар


                • От: Ринг свободен

                  Я да видим още един руснак по темата

                  Today, though, Victory Day has nothing to do with the people’s victory or my father’s victory. It is not a day of peace and remembrance for the victims. It is a day for rattling swords, a day of zinc coffins, a day of aggression, a day of great hypocrisy and great baseness.

                  For Russians have been called, once again, to fight a war against fascism. The patriotic hysteria on the television is the regime’s miracle weapon. Thanks to the “zombie box,” the population now has a make-believe idea of the world: The West wants to destroy us, so we are compelled, like our fathers and grandfathers, to wage holy war against fascism and we must be prepared to sacrifice everything for victory.

                  Once again, the rulers are rewriting history and leaving in it only military victories and martial glory. They have added a chapter to school textbooks about Crimea’s glorious return. A stream of hysteria flows from TV screens: “Great Russia,” “Defend the Russian language,” “Gather in the Russian world” and “We will save the world from fascism.” Anyone who objects is a “national traitor.”

                  In the 16th year of his rule, President Vladimir V. Putin has achieved everything a dictator could strive for. His people love him; his enemies fear him. He has created a regime that rests not on the shaky paragraphs of a constitution but on the unshakable laws of the vassal’s personal loyalty to his sovereign, from the bottom to the top of the pyramid of power.

                  My father was a Russian; my mother, a Ukrainian. But the Putin regime has set our peoples against each other. Sometimes, I think it’s good my parents did not live to see how Russians and Ukrainians are killing one another.

                  It is impossible to breathe in a country where the air is permeated with hatred. Much hatred has always been followed in history by much blood. What awaits my country? Transformation into a gigantic version of Ukraine’s eastern Donbass region?

                  Once again, the dictatorship is calling on its subjects to defend the homeland, mercilessly exploiting the propaganda of victory in the Great Patriotic War. Russia’s rulers have stolen my people’s oil, stolen their elections, stolen their country. And stolen their victory.

                  Father, we lost the war.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                  Коментар


                  • От: Ринг свободен

                    Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Я да видим още един руснак по темата

                    ....
                    Чтоб понятнее было:

                    Каждый год 9-го мая в День Победы, отмечая годовщину, когда новость о капитуляции Германии в 1945 году достигла Москвы, мой отец подходил к шкафу и доставал свою матросскую форму, которая требовала постоянной переделки из-за растущего живота, и нацеплял медали. Это было так важно для меня гордиться своим отцом: была война и мой папа выиграл её!
                    Когда я вырос, я осознал, что мой отец топил суда, которые эвакуировали немцев гражданских лиц и немецкие войска из Риги в Латвии и Таллинна в Эстонии. Сотни, если не тысячи людей встретили свою смерть в водах Балтики.

                    Мой отец боролся со злом фашизма, но другое зло воспользовалось его победой. Он и миллионы советских солдат, матросов и лётчиков, виртуальных рабов принесли миру не освобождение, а другое рабство. Люди пожертвовали всем для победы, но плодами этой победы были меньше свободы и больше бедности.

                    Сегодня, однако, День Победы не имеет ничего общего с победой народа или победой моего отца. Это не день мира и памяти жертв. Это день бряцающих мечей, день цинковых гробов, день агрессии, день великого лицемерия и великой подлости.

                    Мой отец был русский, а моя мать – украинка. Но Путин натравил людей друг на друга. Иногда я думаю, что это хорошо, что мои родители не дожили чтобы увидеть как русские и украинцы убивают друг друга.

                    Лидеры России украли нефть моего народа, украли их выборы, украли их страну и украли их историю.

                    Отец, мы проиграли войну.
                    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                    Коментар


                    • От: Ринг свободен

                      Ами нали точно за това говорим.
                      Отношението към войната се смесва с отношението към Путин.
                      Пък за парадите, лицемерието и пр...
                      Ето го парадът през 2005 год.


                      Поводът е същия, народът и той, парадът - доста подобен, Путин пак си е там, но ... Кой е до него?
                      За мен е все тая, но за други очевидно не е ))

                      P.S. Може да се отвори друга тема за това, кое е по-добре за световното равновесие, до Путин да е американският Първи или да е китайският Първи?
                      Ама какво ли разбирам аз?
                      Последно редактирано от Danika; 10-05-15, 12:38. Причина: P.S.
                      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

                      Коментар


                      • От: Ринг свободен

                        Освен балет, пардон парад, имало и театър
                        Челен опит

                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                        Коментар


                        • От: Ринг свободен

                          Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                          P.S. Може да се отвори друга тема за това, кое е по-добре за световното равновесие, до Путин да е американският Първи или да е китайският Първи?
                          Ама какво ли разбирам аз?
                          За какво ни е друга тема. То отговорът е ясен: "по-добре за световното равновесие е Путин да го нЕма".
                          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                          Коментар


                          • От: Ринг свободен

                            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            За какво ни е друга тема. То отговорът е ясен: "по-добре за световното равновесие е Путин да го нЕма".
                            Трай с`я. Участвам на едно друго място в баса "ще оцелее ли до края на годината или не".
                            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

                            Коментар


                            • От: Ринг свободен

                              Daanika,разбирам те много добре,аз самият съм възпитаник на РЕГ и познавам добре тяхната литература.За съжаление се навлиза в много дълбоки дебри на философията като от типа на отговорен ли е войникът когато изпълнява заповеди ,които не одобрява или виновен ли е палачът ,че това му е работата.

                              Но не може да се раздели политиката на руските царе и управляващи от народа.
                              А имено тази политика не е била добронамерна към България.
                              Примери има много стига да искаш да ги намериш,а има по знаещи от мене и те могат да ги цитират.
                              Не знам някой някъде от народите по света да обича руснаците.Имал съм късмета да пообиколя по Африка-където е била власт подкрепяна от комунистическа Русия ,то там и трева не никне.

                              Коментар


                              • От: Ринг свободен

                                Първоначално публикуван от ec100 Преглед на мнение
                                Daanika,разбирам те много добре,аз самият съм възпитаник на РЕГ и познавам добре тяхната литература
                                на която винаги съм се чудел какво е руското като не е писана от руснаци - ни Лермонтов, ни Толстой, ни Стругацки, ели па Тютчев
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X