Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предстоящата зима ще е много студена - цъфтят акации, люляци, череши...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предстоящата зима ще е много студена - цъфтят акации, люляци, череши...

Тъй като малко хора се интересуват от темата за салкъм
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...48#post2596348

а цъфтящи през лятото акации означават много студена зима, реших да се опитам да пусна предупреждение за голям студ през следващата зима.

Много рядко акациите цъфтят повторно, но когато цъфтят, следващата зима бива доста сурова.
    Така беше през лятото на 2011 г.
    За пръв път видях цъфнали акации през лятото на 1984 г. Стана ми интересно, защо ли цъфтят така в най-големите жеги, а обикновено те цъфтят само един път през пролетта. Следващата зима 1984/85г даде отговор. Тогава имаше и режим на тока - 3 часа имаше ток, 3 часа нямаше. След това все се заглеждах по акациите, всяка година.

През това лято акациите пак цъфнаха, и то масово, с едри цветове. През тази есен за пръв път в живота си видях цъфнали обикновени люляци, пак масово. Освен люляци, тази есен видях и цъфнали ябълки, джанки, вишни, рожкови, каталпи. Растенията усещат климата и не се лъжат.
    Мисля, че следващата зима ще е дотолкова студена, че предупреждението трябва да бъде поставено в раздел за оцеляване. С други думи, пригответе си дърва, пелети, камина, стара печка или вземете някакви мерки още от сега, докато е възможно, тъй като през зимата на 2012 г дървата за огрев по складовете свършиха още през януари.
    Вземете предпазни мерки навреме.

От: Предстоящата зима ще е много студена - цъфтят акации, люляци, череши...

Съгласен съм с това мнение , като това лято с толкова повторно цъфнали дървета не съм виждал . Само ще добавя , от дядо си зная и друго , след хладно лято следва студена и дълга зима .

Коментар

Аз пък от дядо си знам че метеорологията и климатологията не са никак прости работи и затова човек трябва да се приготви добре за всяка зима, а ако може и за следващата.

Има го и вицът за индианците и метеоролозите:
      Интервю с индианец:
      - Голям Вълк, защо събрахте толкова много дърва?
      - Вожда чул по радиото метеорологична прогноза за зимата - много люта щяла да бъде.
      ---
      Интервю с метеоролог:
      - От какви данни произлиза прогнозата за студената зима?
      - Абе сметките ги пооплетохме тази година ама я вижте индианците колко дърва събраха...

Коментар

....и все по-често и по-често дърветата цъвтят есен, а зимата все по-топла и топла.....ама на! Ората си знаят, че това е на люта зима и тва е!
        HONDA XL650

Коментар

Най-универсалната поговорка - Лете с абичка, зиме с торбичка .... А ние, живеещите в кооперации, не виждам как ще се запасим с по 10 кубика дърва на апартамент.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

То, тук вече зима няма.......
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

По ми се вярвa дa е по-снежнa отколкото дa е по-студенa.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

По-предишната зима беше доста студена, за разлика от предишната. Логично е предишната зима да бъде компенсирана с тази, която идва. Все ще се намери някой, който ще се оплаква, че не е знаел, че това, че онова, а като има предупреждение, може да се вземат някакви мерки, знам ли, примерно топлоизолация на стените, или резервна бутилка с газ в мазето за всеки случай. 10 кубика дърва да не са, но 3-4 кубика могат да помогнат, ако хване много лют студ.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
                  ...Логично е предишната зима да бъде компенсирана с тази, която идва.
                  Климатът не работи точно с такава "логика", та да е логично. Това не е уставът на войската.

Все ще се намери някой да се оплаква, но ако не познава календара, то той едва ли чете из Форума.

Бутилки с газ категорично не се държат в мазето !!!

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
                    ...С други думи, пригответе си дърва, пелети, камина, стара печка или вземете някакви мерки още от сега, докато е възможно...
                    Продаваш дърва и тем подобни, а?
                    Всяка година все има някакви нишани, вещаещи люта зима.

Коментар

Аз пък съм на мнение, че от средно - годишната температура много не може да бягаш. Също и от средните валежи.
                      Миналата зима си беше бая топла и с много малко валежи. Дори доста хора се притесняваха от режим на водата защото на практика язовирите си бяха почти празни. Ама какво дойде - хладно лято и наводнения.
                      Обаче ако съпоставим средната температура, няма да видим нищо по различно от предишни години със студена зима и горещо лято.
                      Та ще поживеем, ще видим. То още малко остава и влизаме в зимния сезон

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                        Аз пък съм на мнение, че от средно - годишната температура много не може да бягаш.
                        Може, може - казал оптимистът.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                          Не продавам дърва и никога не съм се занимавала с продажба на дърва! Занимавам се с проектиране на сгради и ПУП, дори написах от личен опит как се вкарва земя в регулация в една съседна тема.
                          Целта на тази тема е като дойде януари и реалността(паралелна или истинска), и се намери някой да се възмущава от действителността, да му се обърне внимание, че е бил предупреден да вземе поне някакви мерки.
                          Много е лесно да се каже, че предупреждението е измислица, и даже въобще не е възможно, дори е плод на болно въображение, но ще се види после дали е така. Ами ако има режим на тока, какво ще правите тогава?
                          А ако се стигне дотам, че спрат парното, не е ли по-добре да помислите да отидете на село? От спирането на парното температурите може да паднат под нулата и да замръзнат водопроводните тръби - и за топла, и за студена вода, което вече е страшно. Помпите за циркулационната вода са на ток. Разбира се, винаги може да се намери виновен за всичко, но е по-добре човек да е готов за студена зима и да предвиди, за да предотврати.
                          Нима някой е готов да гарантира, че зимата ще е като другите зими? Щом старите хора казват, че есенния цъфтеж на дърветата значи студена зима, това е основание все пак. При последните студени зими този признак го имаше, а миналото лято го нямаше, и затова последната зима беше топла.

Коментар

Аз пък съм на мнение, че от средно - годишната температура много не може да бягаш.
                            Опасявам се, че не може да се избяга от усреднената средногодишна температура за две години.

Коментар

Не може, не може, казал статистикът, и увеличил базата на 100 години.

Има и по-дребни аномалии в климатичната картина - http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                              Мда.
                              Последно редактирано от bokomo; 02-10-14, 22:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X